Binnen een engel, buiten een bengel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Sinds 2 1/2 jaar ben ik het trotse baasje van Neela (Mechelse Herder). Ik heb haar al vanaf pup af aan. Haar ouders zijn beide politiehonden en zijn ook Nederlands kampioen geweest. Een concequente opvoeding is dan ook nodig. Ik ben dan ook gelijk met puppycursus begonnen en alle cursussen die volgen. Momenteel ben ik bij de GGB beland.

Je zou denken dat ze zoetjes aan een prima hond moet zijn. Dat is ze ook maar dan alleen binnen. Buiten breekt ze als het ware de tent af. Contact met andere honden, PRIMA! Gaat hardstikke goed samen, maar het probleem is dat ze een eigen plan trekt. Ze ziet het leven als een grote speeltuin. Rennen / stokken sjouwen / zwemmen en vooral niet luisteren. Dit gebeurd ook op het trainingsveld. Los is los en dan komt ze ook echt niet terug. Ze jat apporteerblokken van andere honden, jat speeltjes uit zakken van baasjes en als je niet oplet komt ze van links ingevlogen om iets af te kunnen pakken. HEBBE HEBBE HEBBE. Soms kan ik er mee lachen, maar vaak staat het huilen me dichter bij. Ze doet absoluut geen vlieg kwaad!

Een lange lijn?? Al geprobeerd en dan is ze voorbeeldig, maar owee als ze los is: D'n Duivel!
Het lijkt alsof ze mij continu uitspeelt en schaakmat zet. Ze is ook zo extreem slim. Uitrenvelden.... geen nut, maakt gewoon de deuren open. Als ze binnen is of aangelijnt loopt is ze voorbeeldig. Dan kan ze natuurlijk geen kant op. Binnen spreek ik met mijn ogen. Ze luisterd UITSTEKEND!! Maar buiten....

Je zou kunnen zeggen dat binnen mijn terrein is en buiten het hare. Weglopen en negeren... vaak gedaan maar heeft geen effect. Ik heb ze een keer een uur alleen in het park achtergelaten. (Ik woon in een appartement met direct zicht op het park) Na een uur begon het donker te worden dus ging ik maar eens stiekem kijken. Wat denk je, stond gewoon nog gezellig met een stok in het water te spelen...
Sluit ik ze op in een uitrenveld (als ze niet luisterd) krijst ze de hele buurt bij elkaar. Ik verstop me ook wel eens achter een boom en dan komt ze altijd controleren. Aandacht genoeg zou je dus zeggen.

Zoals je ziet raak ik er niet over uitgesproken. Ze is geweldig, een beetje baldadigheid kan ik ook wel waarderen, maar dit is toch best vervelend. Ik zit er aan te denken te stoppen met de training omdat ik steeds vaker gefrustreerd raak. Het moet natuurlijk ontspanning zijn voor hond en baasje, maar het is meer ontspanning voor haar dan voor mij. Uiteraard heb ik ook vele tips gekregen van de hondenschool, maar wilde graag een visie van buitenaf.

HELP!

Groetjes,
Danielle en een knuffel van Neela

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Binnen een engel, buiten een bengel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel claudiaclaudia

honden foto van claudia

Jeetje, wat vervelend is dat...
Echte tips heb ik niet...sorry!
Succes met Neela.
ik ben ook benieuwd naar de tips die komen.
Weet alleen met onze vorige hond (heb nu een pup) dat zij dit tijdens de pubertijd ook erg had. Ze luisterde ineens buiten niet, maar was verders een schat!! Dit ging wel over zeg maar....weet alleen niet meer met welke leeftijd dit was, maar volgens mij was dat toen ze iets jonger was dan Neela.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Hoi Danielle. Het lijkt erop dat ze een loopje met je neemt, buiten. Heb je het ook al geprobeerd met flink belonen? Roepen, als ze bij je komt een stukje kaas of rodi worst? Met dit gedrag wordt het inderdaad wel lastig om de onderdelen van de GGB te doen!
Wat voor tips heb je op de hondenschool al gehad?

Groetjes Marjan

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hoi Marjan,

Bedankt voor de reactie! Op de sport (als ze dus aangelijnd is), is ze bezeten van voer!! Koekjes, kaas, worst even gulzig!! Ik moet echt met mijn vingers opletten. Als ze los is dan neemt ze inderdaad vaak een loopje met me. Als ze wel luisterd en terug komt ga ik natuurlijk helemaal uit mijn dak, en beloon ik haar heel erg. Los is echter echt los! Ik heb wel eens met Pens in mijn zak gelopen... Doet haar op dat moment niks! Joehoe ik ben los, kom echt niet terug als jij dat zegt. Het enige wat ik dan kan doen is bijv: een stok van de grond oppakken en dan staat ze zo naast me en laat ze zich aanlijnen. Maar uiteraard is dit niet de manier. Ze moet gewoon luisteren.

Tips van de Hondenschool:
* Indien baldadig, afzonderen volgen en onder appel zetten. Laat haar aandacht weer naar jou uitgaan.
* Aan een pin vastleggen als ze zich niet gedraagt, en ga dan zonder haar verder.
* Ruilen van hond met een ander iemand.

Met andere woorden, laten balen..
Bij het baasje is het toch veel leuker en nu lig ik hier niks te doen...
En natuurlijk heel veel belonen!!

honden page profiel claudiaclaudia

honden foto van claudia

Hoi!

Ja heb Guus zijn bench idd verkleind...maar komt wel goed...was erg benieuwd naar reacties en evt. tips. Daar sta ik open voor, kan er altijd wat van opsteken..Uiteraard is elke hond anders..en werkt iets bij de ene hond wel, maar bij de andere weer niet.
En ach Guusje mag en moet erg wennen en je kan niet alles verwachten van een pup ;-)

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd

honden foto van Triggered by the herd

Ik heb je verhaal met een glimlach gelezen. herken je gevoel wel, hihihi.

Ik heb misschien ook nog wel een tip. K zou als ik jou was, het buiten los leren zijn, weer helemaal vanaf het begin oppakken. En dan echt in heeeeeel kleine stapjes gaan uitbouwen, zodat je hond succeservaring opdoet door het commando op te kunnen volgen. Ik zie dat dan voor me als de eerste keer alleen even als zitten, blijf, riem even los EEN tel, aanlijnen, belonen. En dat dan steeds een tel, uitbouwen. Ook zou ik me richten op EEN commando buiten, tot ze dat volledig beheerst.
Wanneer zij niet meer de kans krijgt door zichzelf te belonen met het vluchtgedrag / overspronggedrag wat ze laat zien, krijg jij de volle aandacht op den duur en ben JIJ idd uiteindelijk veeeeel leuker met de snoepjes en de knuffels.

Veel succes.

honden page profiel danielledanielle

honden foto van danielle

Hoi Muis,

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat dat inderdaad the way is. We hebben dan weer een hele lange weg te gaan. Ik laat haar iedere dag in het park uit voor de deur. Dit gebeurt al vanaf dat ze een pup is. Het lijkt alsof zij dit als haar eigen achtertuin beschouwd. Ze kent het van binnen en van buiten. Ik weet bij wandelen precies waar zij haar "projectjes" heeft. Daar gaat ze aan een stok hangen, daar duikt ze het water in. Ik ken haar patroon van buiten. Als we naar een bos gaan, luisterd ze al een stuk beter. (Dat is natuurlijk niet echt bekend terrein).
Maarja.... het is zo makkelijk met een park voor de deur...

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd

honden foto van Triggered by the herd

Dat is toch ook heerlijk :-D :-D :-D Alleen moet je daar dan niet willen trainen, hahahaha. Trainen moet je doen, waar je kans op suc6 het hoogst is. Het 'bekende' park is een eindstation om te kunnen luisteren en voor nu een tussenstation om ook lekker te kunnen ontladen, maar dan moet je ook niet verwachten dat ze naar je moet luisteren. Of aangelijnd doen. En ik voel voor het laatste.
Yep zal een lange weg zijn, maar wel een heerlijke uitdaging, hahahaha!

honden page profiel nathalienathalie

honden foto van nathalie

Het is net of je het over mijn hond bommel hebt. Gedraagt zich buiten net zo. En ook op de cursus. Bommel is nu 15 maanden, en is nu een week terug chemisch gecastreerd. Kijken of zijn gedrag veranderd. Ook had hij last van chronische voorhuidontsteking en reageert erg op loopse teven.
Hoe gaat het bij jou dan wanneer je bezoek krijgt wat binnenkomt, hier raakt bommel ook helemaal door het dolle heen.
Het is soms grappig, maar wordt steeds minder leuk.
Nu een week na de chemische castratie is zijn gedrag verergert. Kwam weleens voor!!! Hoop dat het snel gaat weken en dat hij wat rustiger word.
Succes verder.
groetjes

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

hallo

ik leest bij de reactie dat het met de stok wel trug komt
en aan gelijnt

ja mij advies geef ik probeert het met een stok of een bal
als je hond daar mee kan belonen waar om ook niet en ze luister naar de comando ja dan zal ik gewoon daar mee proberen

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

haha,sorry,maar je schrijft het zo grappig en beeldend.ik zie haar al helemaal gaan.ik heb 2 keer een mechelaar gehad,beiden herplaatsers.over dingo zal ik maar niet uitwijden,maar karma liep ALTIJD los,als ik maar een balletje meenam,met zo'n gooistok,had ze totaal geen oog voor iets anders,en kon ik langs grommende honden enz.is er geen speeltje waar ze zo geobsedeerd op is,dat ze bij je blijft,als je het in je hand hebt?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ik weet niet wat jij onder consequente opvoeding verstaat..?

Wat ik er uit voel is dat je hond puur aan het staken is..
Dit soort honden zijn super gevoelig..
Juist omdat zo slim zijn.

Je hebt gewoon een hele slimme hond en die slimheid zet ze nu in tegen jou..

Allebei mijn mix Holl.Mechel gedragen zich keurig los..
Ik heb alles aangeleerd met beloningen, dus geen trek en ruk werk..

Ik heb met mijn vorige mix Holl. Mechel reu Jip reddingswerkgedaan..
Was met m'n gedachte te sturen..
Nooit een corr. kdetting om gehad..
Alles met een normale halsband, hooguit een halfcheck..

Je loopt met reddingswerk natuurlijk altijd los te zoeken door gebouwen, door het veld, de vlakte...

Sterre =- de teef die ik nu heb - komt uit een politiehondenlijn
Sterre zou ook alle kanten op rennen, ze ziet alles, hoort alles, ruikt alles..

Maar ik heb haar van pup al aan met heel veel rust opgevoed, rust en alles in haar tempo..
Geen ruk en trek werk, geen correctie kettingen..
Alles met belonen en met een rustige stem..
Sterre is mijn hulphond..
Sterre heeft alles geleerd met beloningen en ook veel met de klicker..

De ultieme beloning - is de bal - voor Sterre..


Ik zou vanaf nu de alleen maar "leuke" dingen met je hond gaan doen..
Spelen, beetje speuren en contact maken.
Geen dwang meer..
Geen druk meer..
Alles is een feestje..
Veel rust tussendoor..

En alleen maar leuke dingen met haar gaan doen en contact, contact, contact maken en belonen, belonen, belonen. [met stoffelijk beloningen;kaasje/worstje en de bal.. ;-)

Wat ik lees is dat ze onder je vandaan rent, veel te veel druk voelt, ze moet te veel, alleen maar presteren op die jonge leeftijd..
Mogelijk overtraind is..
En de vrijheid kiest om aan je appél te ontkomen..

Als het contact buiten hersteld is dan eens op je gemak eens kijken en kiezen voor een andere manier van trainen..

Ik zou een andere club kiezen, het over een andere boeg gooien..

Mogelijk heb je er iets aan..

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Haha, feeeest der herkenning. Dobby heeft hetzelfde. Zwemmen, jagen op vogels en vooral niet luisteren.

Ik heb hem nu aan een 20 meter lijn. Gewoon een touw met zo'n musketonhaak eraan. Want: Dobby steekt bij het jagen over, en dat vind ik doodeng. Ook: hij zwemt de sloot over en gaat dan verder en dan is hij helemaal buiten bereik. Wegrennen, verstoppen werkt hier ook niet.

Moest wel lachen om dat jij na een uurtje eens ging kijken en Neela lekker voor zichzelf bezig was. O-) Ik kan het me zo goed voorstellen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien helpt het ook om haar alleen uit je hand te voeren, zodat ze extra gemotiveerd is om te komen... En wat Ilja zegt, zou ook kunnen. Misschien moet ze teveel? Het kan ook dominantie zijn; dat ze een loopje met je neemt, ze heeft je tuk buiten. Dan zou het controleren van voer kunnen helpen. Nu is ze er niet gemotiveerd voor, maar als ze alleen via jou voer krijgt, dan zal ze anders reageren zodra ze honger heeft.

honden page profiel danielledanielle

honden foto van danielle

Hoi Ilja,

Bedankt voor je reactie!! Zoals jij ook weet (met jou hond) is dat Neela gefokt is op karakter en temperament. Om dit enigzins in toom te houden is een consequente aanpak nodig. Ik bedoel daarmee, nee is nee. Duidelijke plaats in de roedel aangeven. Neela heeft ooit eens in het begin geprobeerd om in de roedel te stijgen door naar ons te bijten. Het is met dit temperament van belang de baas te blijven. Ik ben niet van het slaan en schoppen, maar van stemverheffen (in je mand en er voorlopig niet meer uitkomen) en negeren. Negeren werkt bij haar heel erg.

Dat ze overtraint zou zijn, zouden ook zo mijn woorden kunnen zijn. Ik roep altijd al dat ze "doorgeleerd" is, omdat ze zo extreem slim is. Het frustrerende is, is dat ze eigenlijk alle commando's kent. Maar ze leeft ze steeds minder na. Plots weet ze niet meer wat komen is of afliggen in het vak. Waar ze binnen en op de sport een moord voor doet, doet haar buiten niets. Het enige wat ze leuk vind zijn stokken, maar dat vind ik meer een beloning.

Dat speuren wat jij zei, klinkt mij ook goed in de oren. Toevallig ben ik afgelopen weekend gaan wandelen en motiveerde haar iets te gaan zoeken. Samen de bosjes ingedoken, ze vond het super spannend. Ik moet meer actie gaan ondernemen met haar. Normaal liep ik altijd in het park te kletsen met mijn vriend en liet haar gewoon haar gang gaan.
Ik roep ook altijd dat ze een einzelganger is. Misschien moet er meer interactie komen tussen mijn hond en mij. Speuren-Verstoppen-Sprintje trekken. Ik moet weer interessant worden.

Ik heb weer genoeg om uit te proberen. Ik heb er wel weer zin in. Ze blijft me verassen. Afgelopen vrijdag hadden we weer een training en ze deed het weer een stuk beter als anders.

Bedankt voor al jullie berichtjes,

Danielle en een knuffel van Neela

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Binnen een engel, buiten een bengel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^