en toen hing er een maltezer/boomer in je hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

ik was lekker aan het fietsen met de honden loopt er in de verte een oude man met een Maltezer/boomer hondje los (wijk is aanlijnplicht). ik heb mijn honden altijd aan de lijn waar het verplicht is. ik belde nog van te voren met mijn bel. baas keer om en keer naar de honden die aangelijnd waren. baas gaf er niks om en zijn al blaffende hond liepen verder. ik dacht ik neem wat afstand en reed er dus voorzichtig langs. ik was er net lang tot dat ik gegrom hoorde en voor ik het weet had ik al fietsend een boomer hondje aan ginny der zij hangen. ik stopte en ik zei: hup naar je baas!!! hond luisterde niet en bleef al hangend en schuddend aan ginny hangen . de baas deed zelf ook niks. ik schreeuwde later naar die hond agressieve rot hond!!!! hij liet meteen los en ging naar zijn baas. baas zei helemaal niks tegen me geen verontschuldiging of excuses. hij vraagde niet eens hoe gaat het met je hond. en nog het knappe van ginny was zij deed zelf helemaal niks geen grom geen snauw. ze keek allen mij stak in me ogen aan.

 

wat ik alleen de laatste tijd opmerk dat er steeds meer agressieve honden lopen rondom Zaanstreek. en dan met name kleine hondjes.

 

ginny had er alleen een bijtwond aan overgehouden maar dan gelukkig niet zo diep dat het gehecht moet worden.

 

mijn dame doet zo der best om anderen honden te negeren maar waarom moet er dan altijd dit gebeuren. en waarom altijd ginny? komt het door de angst die ze uitstraalt? marvey word ook wel eens aangevallen maar niet zo vaak als ginny. waarom is ginny altijd het doelwit?

 

 

maar goed ze heeft het overleefd en ik ook. het was wel even schrikken.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Jakkes, je schrikt je rot! Ik had vroeger een herder met angst agressie. Hij straalde iets uit waardoor altijd die honden op ons afkwamen waar hij het meest bang voor was en viel dan meteen aan....

Ik joeg andere honden dus zeer actief voor hem weg. (Dan werd hij minder angstig en had op den duur ook minder de neiging om meteen van zich af te bijten. )Ik vind ook dat dat mag en zeker wanneer de tegenpartij niks doet!

 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Jakkes, je schrikt je rot! Ik had vroeger een herder met angst agressie. Hij straalde iets uit waardoor altijd die honden op ons afkwamen waar hij het meest bang voor was en viel dan meteen aan....
Ik joeg andere honden dus zeer actief voor hem weg. (Dan werd hij minder angstig en had op den duur ook minder de neiging om meteen van zich af te bijten. )Ik vind ook dat dat mag en zeker wanneer de tegenpartij niks doet!
  "

 ja die van mij heeft ook angst agressie daarom vindt ik het zo knap dat ze rustig is gebleven. ik heb heel veel getraind met haar. en ik wil niet dat het verkloot wordt door een anderen agressieve hond die losloopt in een woonwijk.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Je hebt gelijk. Is het een idee om toch nog eens met die man te gaan praten en het uit te leggen? Misschien dat hij dan bereid is zijn honden aan de riem te doen als hij je aan ziet komen. Het zou zonde zijn als al je trainingen door dergelijke mensen/honden bedorven worden.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wat irritant dat die man zo reageert zeg.. Want als jouw hond verkeerd gereageerd had, dan was het allemaal zo goed niet afgelopen.

Dikke duim voor Ginny dat die zo mooi gereageerd heeft trouwens! 

 

Verzorg die wonde maar goed. Moest het nog eens gebeuren niet aarzelen om die man zijn gegevens te vragen, want als de wonde erger zou zijn en je moet naar de dierenarts kan hij er maar voor opdraaien. Maar goed, laten we hopen dat zoiets niet meer zal gebeuren. 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Jullie waren beide FOUT , ten eerste de oudebaas die zijn hondje losliet lopen, maar ook jij ,in nederland mag je officieel maar een hond naast de fiets mee voeren. niet leuk dat en een hondje in jou hond hing. maar je zag ze lopen waarom dan niet omgekeerd? hein.

honden page profiel Miss CMiss C 3 doggies

honden foto van Miss C

Je mag jezelf in ieder geval een schouderklopje geven wat betreft het trainen.. DAt heb je duidelijk heel goed gedaan!!
En super van Ginny dat ze zich zo goed gedroeg en wat een ASOCIALE mensen heb je toch.. Het lijkt wel een hype die agressieve honden..

Als jouw hond wat had gedaan dan had het fout afgelopen en wie is er dan de dupe? Ik denk jij ipv het kleine monstertje...

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Jullie waren beide FOUT , ten eerste de oudebaas die zijn hondje losliet lopen, maar ook jij ,in nederland mag je officieel maar een hond naast de fiets mee voeren. niet leuk dat en een hondje in jou hond hing. maar je zag ze lopen waarom dan niet omgekeerd? hein. "

 ik zie der negens wat over staan.ik zie alleen staan dat je geen gevaar op de weg mag vormen.

 

 

 misschien heb ik er overheen gelezen.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ooooh wat bloedirritant is het als zoiets gebeurt! Gelukkig reageerde ze ontzettend goed, of liever gezegd; reageerde ze totaal NIET... :-)

Ik ken het hoor, met Ceasar, had ook nogal last van angst agressie, was ook heel onzeker tov alles ... En dan had ik hem eindelijk zover dat hij normaal deed buiten aan de lijn en dan kwam ik weer een of andere bastard tegen die z'n hond los had midden in de woonwijk (aanlijngebied) en z'n hond níet onder controle.. Gevolg; hond stuift op Ceasar af, Ceasar gaat in de aanval en ik kan daarna weer hélemaal overnieuw beginnen met mn training (toen was hij nog te instabiel om niet terug te vallen) ... Ik kon er zó enorm kwaad om worden toen.. Gelukkig nu geen probleem meer....


Hopelijk heeft dit geen invloed op Ginny's gedrag tov andere honden voortaan :-) ... Thumbs up voor haar alleen al voor haar voorbeeldige -gebrek aan- reactie .... En voor degene die zich daar zo enorm voor ingezet heeft ;-) ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Jullie waren beide FOUT , ten eerste de oudebaas die zijn hondje losliet lopen, maar ook jij ,in nederland mag je officieel maar een hond naast de fiets mee voeren. niet leuk dat en een hondje in jou hond hing. maar je zag ze lopen waarom dan niet omgekeerd? hein. "

 

Heb het even opgezocht: linkje 1 en linkje 2 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Netjes dat Ginny zo rustig is gebleven hoor 

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Fietsen met je hond verboden?
Nee hoor, gelukkig niet.

Ik heb bijna hetzelfde meegemaakt als jij t.s!

Ook een soort Boomertje die in mijn broekspijp hing tijdens het langsfietsen. Deze liep alleen niet los, maar had alle ruimte d.m.v een flexlijn.

Wel fijn dat jouw hond zich zo keurig heeft gedragen!
Heel goed!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ze heeft wel een bijtwond, wel even naar de DA. Honden tanden zitten vol met bacteriën en waarschijnlijk  moet hij aan de AB. Hopelijk weet je wie die man is, hij zal de kosten moeten vergoedden. 

Naar dat dit gebeurd en vooral loslopende honden waar dat niet mag, heel vervelend.

super dat je hond zo reageerde

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Drib is gedurende haar leventje een paar keer (bijna) aangevallen geweest terwijl zij niets deed en ook niets terug deed. Het viel mij op dat die eigenaren nooit excusses geven... Blijkbaar is dat normaal? Het maakt mij juist woedend dat dat soort honden los lopen en idd de meeste in de wijk terwijl ik me wel aan de regels hou en haar dus aangelijnd heb.

Ze hebben mazzel dat ik een stabiele hond heb.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch mooi dat je hond er niet op reageerd, ze had van mij best mogen snauwen natuurlijk, maar.......

dit is eigenlijk te gek voor woorden, boomer hangt in jouw hond, baas doet niets, neem voortaan een klein plantenspuitje mee, gevuld met water, zijn van die kleintjes voor een euro, spuit dat direkt op de hond die in jouw hond hangt of in jou zelf, geen ene hond vind het prettig om nat gespoten te worden, de hond houdt er niets aan over, maar is wel voor de volgende keer gewaarschuwd.

of een paraplu , ingeklapt, en uitgeklapt nemen ze ook de benen, het is niet zo dat je de hond wegmept, en beschadigd, maar het is ook niet zo dat je het moet tolereren hoor.

Volgende forumvraag: Loslaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^