vito moet afvallen maar heeft zo'n honger..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Vito was altijd te mager en kreeg dus altijd wat meer eten. Nu is hij gecastreerd en is hij onopgemerkt te zwaar en te dik geworden. Omdat hij nog wat te licht was voor de castratie hoefde we niet te mindere. We zijn bezig met minderen,hij kreeg eerst een kilo lotgering en nu 800 gram. We wandelen veel ,2 x per dag een uur en 2 x kwartier. Hij blijft alleen zon honger hebben...staat iedere keer in zn bak te kijken en veel te piepen. Tussendoortjes kreeg hik voor de castratie ook niet echt,nu ook niet. Ik had nog een klein zakje brokken van 3 kilo staan van smolke en heb hem gisteravond daarvan de goede hoeveelheid gegeven (ipv vlees) en hij is zonder piepen heerlijk in slaap gevallen,dat was al even geleden,hij zag er zo bevredigend uit....

Denken jullie dat het met brokken beter zal gaan? Of wat ik het beste kan doen...vind het zo zielig om te zien dat hij zon honger heeft.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Geef wat sperziebonen bij het vlees dat is een vulmiddel en ze komen er niet van aan (: hij geen honger meer en gezond vlees en dan valt hij ook nog eens af  :D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eens, zet een schaal gekookte boontjes neer, niet uit blik dat is te veel zout, verse boontjes , koken, en dan op de aanrecht, en wat je ook kan geven is een wortel, lekker buiten opeten, vult de trek/honger, en je hond komt er niet van aan.

lust tie dat niet ? dan ook geen honger, en je mag ook best eens een lekker appeltje geven, haal de klokhuis eruit voor de pitjes. en niet zielig vinden dat tie wat honger heeft, dik zijn dat is zielig.

ga wat extra wandelen in flinke tred, zodat je hond wat meer beweging krijgt. zo valt tie ook af.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet niet hoeveel je hond weegt, maar Bamse krijgt ook maar 700 gram per dag, meer niet. een hond van ruim 73 kilo, laatst.

meer bewegen , en zwemmen, geen pootje baden, lekker mee gaan, de zomer komt eraan, dus je kan er ook in. wat wel is , een castratie hond krijgt meer buikvet, dus wordt dikke.... toch meer bewegen, en het minderen van eten went vanzelf hoor.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik had nog een klein zakje brokken van 3 kilo staan van smolke en heb hem gisteravond daarvan de goede hoeveelheid gegeven (ipv vlees) en hij is zonder piepen heerlijk in slaap gevallen,dat was al even geleden,hij zag er zo bevredigend uit....
Denken jullie dat het met brokken beter zal gaan? Of wat ik het beste kan doen...vind het zo zielig om te zien dat hij zon honger heeft. "

 

probeer het gewoon uit. als je aan hem ziet dat de brokken beter bevallen, zou ik de brokken geven. wel in die hoeveelheid dat hij afvalt 

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

ik weet niet hoeveel je hond weegt, maar Bamse krijgt ook maar 700 gram per dag, meer niet. een hond van ruim 73 kilo, laatst.



meer bewegen , en zwemmen, geen pootje baden, lekker mee gaan, de zomer komt eraan, dus je kan er ook in.

Vito weegt nu ongeveer 62,63 kilo. Hij woog voor de castratie 59. Toen kreeg hij een kilo en zag je nog de ribben,maar honger had hij nooit,at altijd slecht. Maar met minder werd hij nog magerder. Voor mij ziet hij er nu beter uit maar hij is wel wat dikker bij de buik. Extreem overdreven is het niet en vind het ook heel dubbel. Met een kilo aan blijven houden zal hij zeker dikker worden dus dat niet,dan probeer ik wat meer groente en fruit er door heen tegeven.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Je kunt als koolhydratenbron groentes toevoegen (groentemixen, gekookte groentes etc.), boekmaag, vuile pens naast het KVV. En mijn ervaring hier is dat dik bevleesde karkassen de beste verzadiging geven. Bij een hond die al zo strak op rantsoen staat, gaat daar mijn voorkeur naar uit. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Rocky hier is flink afgevallen op deels groentes toevoegen, en inderdaad zoals boven ook is aangegeven, bevleesde karkas. Hij is er 2 kilo mee kwijtgeraakt. Volgens de d.a mag er nog iets vanaf, maar persoonlijk vind ik hem prima zo!

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Ik ga hem meer laten werken voor het eten met meer karkassen en bij zn kvv meer groente. Hij is al 1kilo kwijt dus gaat goed. Bedankt voor de tips.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Rauwe gepureerde groenten kregen wij als tip van iemand toen onze Lady moest afvallen en ook honger had. Dat hielp opzich wel. Je moet alleen wel even kijken welke groente je mag geven.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Is koken of pureren het beste....?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Is koken of pureren het beste....? "

 



Rauw ongepureerd kunnen ze niet verteren heb ik gehoord, maar gepureerd wel. De voorkeur voor rauw zou geloof ik zijn dat er dan meer voedingsstoffen nog bewaard blijven en het meer vult.
Alleen mag je geloof ik niet alle groenten rauw geven. http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit/ http://www.voerwijzer.com/groenten

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Wij hadden ook dit probleem, was altijd goed van gewicht, maar hij werd zwaarder van kvv. Gaven we hem minder kvv, had hij echt honger en ging hij eten jatten van het aanrecht.

wij geven hem nu smorgens brok en savonds kvv en nu gaat het goed. Hij heeft geen honger, is een paar kilo kwijt en voelt zich beter. Wij geven taste of the wild brokken.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Is koken of pureren het beste....? "

 

Dat ligt geheel aan je hond. Iets is niet 'beter' of 'best' binnen het zelf samenstellen van de voeding voor je hond. Binnen het 'overige' zijn er aanvullingen waarvan je gebruik mag maken, maar als jouw individuele hond je laat zien dat hij het niet blieft of er slecht op reageert, dan houdt die mogelijkheid gewoon op. Kijk naar je hond en anticipeer daarop. Zo reageren mijn beide honden niet goed op het percentage en de grote hoeveelheden verschillende groentes binnen een standaard BARF groentemix, maar dat gaat wel prima als ik gebruik maak van 1 tot 3 soorten. Zelf ben ik voorstander van kiem- en kruidenmixen aangevuld met pitten en zaden, waarvan de honden gemiddeld 2 eetlepels per keer krijgen. Op een ander moment krijgen ze gestoomde of licht gekookte groente, maar zeker geen grote hoeveelheid, ook gemiddeld 2 eetlepels voor dit formaat hond. Dat is hier al jaren geen enkel probleem en zelfs gestoomd of gekookt heeft nog behoorlijke voedingswaarde.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik ga hem meer laten werken voor het eten met meer karkassen en bij zn kvv meer groente. Hij is al 1kilo kwijt dus gaat goed. Bedankt voor de tips. "

 



Blijf wel in de juiste verhoudingen voeren.

Lotgering is vrij vet. Je zou dus In verhouding meer kunnen voeren als je barft met vooral magere diersoorten.

BARF verteerd ook minder snel als brokken, dus dat zou zeker wel een goede keuze zijn.

Volgende forumvraag: ingevroren pens
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^