Rashonden 'net zo gezond' als kruisingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Zo verschijnen er aan de lopende band artikelen.

Probleem is dat er nooit meldingen zijn van hoeveel procent van die dierenartsbezoeken bestonden uit rashonden en hoeveel uit kruisingen, en hoe frequent die bezoeken dan waren. 

Het zegt ook niet hoe gezond die honden eigenlijk zijn. Enkel dat er aandoeningen zijn waarvoor ze op concultatie komen. 

 

Dus eigenlijk zegt het enkel dat van de honden die bij die dierenartsen kwamen, de kruisingen niet gezonder waren dan de rashonden. Maar lijkt me ook vrij logisch dat als je met een medisch probleem zit je naar een dierenarts gaat. Dus dat ze dan zowel rashonden als kruisingen over de vloer krijgen, die dezelfde problemen hebben. Uitkomst van deze 'studie' is dan ook niet verbazendwekkend... en zegt eigenlijk helemaal niets.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik denk dat je ook kunt zeggen: "rashonden net zo ongezond als kruisingen".

De wachtkamer van de dierenarts zit vol met kruisingen. Ze brengen van allebei de ouders de typische ras gebonden aandoeningen mee. (Daar is nog steeds geen controle op, zoals bij rashonden nog enigszins wel het geval is.) En als ik vraag wat voor ras het is krijg ik altijd te horen: "het is een boomer hondje"(...)

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^