Bulldog (old victorian) luistert niet (en wel naar rest familie)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

wendy (Gast)

Hoi allemaal,   mijn man en ik hebben sinds anderhalf jaar een old victorian bulldog (qua grootte tussen de engelse en Amerikaanse in) Hij is twee en een half jaar oud en we hebben hem uit het asiel gehaald. Hij kent alle standaard commando's en is heel lief en aanhankelijk met af en toe wat verlatingsangst. Hij heeft altijd wel getrokken aan de riem maar dat hadden we opgelost door met een tuig te gaan lopen. Hij trok toen veel minder. Echter luistert hij naar mijn man bijna perfect en na 1 keer corrigeren trekt hij een hele wandeling niet. Gaat zijn zoon van 9 met hem wandelen past de hond heel netjes zijn tempo aan en trekt niet en luistert naar hem. Maar met mij is het een ander verhaal. Ik ben heel duidelijk tegen de hond, geef dezelfde commando's, probeer hem op dezelfde manier te corrigeren als mijn man doet, maar met minder kracht.  En bij mij trekt hij zo verschrikkelijk hard dat ik soms beginnend eelt op mn handen heb. Corrigeren werkt niet, hij weegt 40 kilo en is veel te sterk voor me. Ik ben nu 4 maanden zwanger en weeg 65 kilo en wil niet meer lopen met hem omdat hij me te sterk af is en ik niets anders kan doen dan hem loslaten. Waarop hij vervolgens zodra de riem weer om moet al zijn commando's negeert. (zit, blijf, etc)   Normaal kan ik hem op een rustige landweg loslaten en na herhaaldelijk blijf roepen en op hem fluiten doet hij met moeite wat hem gevraagd word zodat ik de riem weer om kan doen. zodra hij deze om heeft maakt hij er een sport van om te blijven trekken. Mijn man zegt dat het aan mij ligt, dat ik te gestrest ben met hem. Maar is dit niet gewoon een probleem met dominantie van de hond? (hij is heel onderdanig naar andere honden) Dit trekken is sinds mijn zwangerschap verergerd, ik liep altijd op een stevig tempo dat ik nu niet meer kan volhouden en dus langzamer loop.   Wie heeft er tips. groetjes Wendy  

wendy (Gast)

Ik ben er vergeten bij te zeggen, dat hij sinds een paar maanden weer aan de slipketting loopt (die zonder tanden eraan) Dit heeft even geholpen maar hij trekt nog door de ketting heen terwijl dat niet prettig is voor hem.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Misschien is het een idee om naar een hondenschool te gaan?

Daar leren ze je correct omgaan met trekgedrag. En ze kunnen je ook tips geven omtrent zijn bananen in zijn oren!

 

Wat soms ook helpt is om je voor te stellen hoe je het zou willen hebben. Want hij kan alles wel, maar hij doet het bij jou niet. Misschien pikt hij toch ergens onzekerheid op?

 

Ik zou hoe dan ook hulp zoeken, zeker met een toekomstig kindje in huis.

veel succes!

wendy (Gast)

 Dank je, Ik denk inderdaad dat ik daar niet onderuit kom. Maar ik ben bang dat een gewone cursus niets meer toevoegt aan die eigenwijze kop van hem. Misschien dat een gedragsdeskundige beter is. Hoop dat het niet al te veel Bulldog eigen is, heb gelezen dat ze een sterke wil hebben.

honden page profiel Marjan. AmBull ClubMarjan. AmBull Club

honden foto van Marjan. AmBull Club

Hoi Wendy.

Op de hondenschool waar ik bij zit doen we dat als volgt. Je neemt de riem in de rechter hand en laat de hond links van je staan. In je linker hand neem je een beloning, Naast de beloning die je in je hand hebt, zeg je steeds tegen de hond kijk eens! Zodra de hond zijn aandacht op jou richt, volgt de beloning. Zorg ervoor dat je erg enthousiast op de hond overkomt. jij moet het leukste, interessantste zijn wat er in de omgeving is. Hier moet je soms wel wat moeite voor doen! Als de hond de aandacht even kwijt is, haal je de beloning die je in je hand hebt onder de neus van de hond door. De geur zal zijn aandacht trekken.

Als de oefening aandacht vragen goed gaat, ga je erbij lopen. Steeds weer herhaal je de zin, Kijk een! En steeds volgt weer die beloning. Stel dit moment van belonen uit, door als het goed gaat, je hand hoger te plaatsen, boven de neus van de hond, zodat hij ernaar kan kijken, maar niet meer bij je hand kan.

 

Ik begrijp dat het allemaal wel lastig is, als je zwanger bent. Met een sterke hond... K heb zelf een AmBull. Hij trekt ook wel eens, 

K hoop dat je wat aan het advies hebt.

Succes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien wil je het allemaal te goed doen, jij bent jij en je man is je man. Zoals je al zegt, jij hebt niet de kracht om hem fysiek te corrigeren dus je zal een andere oplossing moeten zoeken.

 

Ik zou terug het tuig omdoen, dat neemt voor de hond al veel spanning weg en verder op een creatievere manier zonder veel druk en commando's gaan wandelen. Lekker snuffelen in de natuur, een aandachtspelletje onderweg, een zoekspelletje, eens over een takje springen, om een paaltje lopen, zulke dingen.

Laat hem ook eens zelf de weg bepalen.

 

Turid Rugaas heeft een leuk informatief boekje geschreven Help mijn hond trekt. Het is een stap voor stapmethode om rust in de wandelingen te brengen en te leren de aandacht van je hond te krijgen. Ik heb er zelf veel aan gehad.

 

http://www.bol.com/nl/p/help-mijn-hond-trekt/9200000011325805/

 

hier staat de beschrijving bij zodat je kunt lezen waar het over gaat.

Ook het boekje kalmerende signalen van dezelfde schrijfster is een aanrader omdat je zo de lichaamstaal van honden leert kennen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het is zelfs mogelijk dat het te maken heeft met dat je zwanger bent.

Sommige honden zijn erg gevoelig voor de conditie van de baas.

 

ik heb zelf diabetes, en als ik een hypo heb gehad, luistert Fedor tot een dag later niet naar me. Geen greintje respect. 

 

Wat je eraan kunt doen is inderdaad wat Dobry zegt, samen dingen doen en ondernemen, maar hou het simpel. Doe zoekspelletjes in de tuin, maak een kleine snuffelronde.

 

het boekje van Turid Rugaas kan ik ook zeer aanbevelen

Volgende forumvraag: Asociaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^