Telefacts reportage : mijn docente praat over de rashonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

thnx Christel wist niet goed hoe duidelijk te maken 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Anthony,

We hebben je telefoonnummer verwijderd omwille van privacy-redenen. Als je een profiel aanmaakt, kunnen de mensen op het forum je een prive-bericht sturen en zo met jou in contact komen. Dank je wel.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

 

" In België is het onmogelijk om op basis van de "erkenning" een onderscheid te maken. Alle grootschalige importeurs en verkopers die worden gedagvaard (en veroordeeld) zijn alle erkend door de FOD Volksgezondheid... "
-----------

Probleemke met quoten
 
Probeer het zo.
-----
fokkers maken gewoonwegmisbruik van  de erkenning.
Ze kunnen hierdoor reklame maken die de kopers aanspreken.
Door het ministerie erkende kennel/fokker. Onder controle van bla bla bla

Een fokker die niet meer dan twee nestjes per jaar fokt heeft geen "erkenningsnr" nodig.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Klopt Anthony .. In de rashonden wereld en welbepaald de show wereld is het ook niet altijd roze geur en manen schijn maar de problematieken worden in de reportage door elkaar gehaald .. En ze staan los van elkaar. Dus ik snap niet dat broodfok en de gedupeerde ervan in een reportage worden gegeven waarbij de titel luidt kapotgefokte rashonden.

In de reportage wordt mevr Inge Overmeire geïnterviewd die zelf met honden fokt .. Men had haar aan het woord moeten laten waar je wel een (RELATIEF !) gezondere hond kan aanschaffen.

Nu is de boodschap niet goed overgekomen voor mensen die er weinig van kennen .. De broodfok en rashondenfokkers moeten van elkaar gescheiden gehouden worden en niet op 1 hoop gegooid worden want dan krijg je antwoorden van " ik koop bij een bf want die zijn gezonden "( heb ik al VeEL ! Gehoord van mensen)

Dus men had 2 reportages moeten houden over de twee verschillende problematieken of 1 lang waarbij de twee problematieken apart aangekaart worden zonder dat ze op 1 hoop gegooid worden

Anthony (Gast)

Dag Max, Hoe meer reportages hoe beter, maar het is al bijna een mirakel dat deze reportage het heeft gehaald (te danken aan het eenzijdig verzoekschrift van de onderzoeksrechter uit Veurne waardoor er dringend iets in de plaats moest komen). De beelden zijn in januari-februari gedraaid en slechts nu uitgezonden. De kans dat men twee reportages aan dit onderwerp wijdt, is heel klein omdat men vreest niet genoeg kijkcijfers te hebben. Daar draait het uiteindelijk altijd om (zowel voor de commerciële als voor de openbare omroep). Nuance kan altijd, maar is heel moeilijk als je maar beperkte zendtijd hebt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dag Max, Hoe meer reportages hoe beter, maar het is al bijna een mirakel dat deze reportage het heeft gehaald (te danken aan het eenzijdig verzoekschrift van de onderzoeksrechter uit Veurne waardoor er dringend iets in de plaats moest komen). De beelden zijn in januari-februari gedraaid en slechts nu uitgezonden. De kans dat men twee reportages aan dit onderwerp wijdt, is heel klein omdat men vreest niet genoeg kijkcijfers te hebben. Daar draait het uiteindelijk altijd om (zowel voor de commerciële als voor de openbare omroep). Nuance kan altijd, maar is heel moeilijk als je maar beperkte zendtijd hebt. "


Dan had men naar mijn mening beter enkel broodfok besproken , aangezien daar het meeste dierenleed achter zit

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Eens met Max had het bij 1 probleem gehouden. 

Anthony (Gast)

Dag Max,     Dat is vorig jaar ook aan bod gekomen op telefacts (in mei 2013). Probleem is dat de mensen, ondanks alle sensibilisering, bij grootschalige importeurs/verkopers blijven kopen (vaak te goeder trouw; de problemen komen achteraf...).

mira (Gast)

Voor veel mensen is broodfok al moeilijk te begrijpen. Telefacs heeft het nu nog ingewikkelder gemaakt voor de kijker: 2 problemen door elkaar geklutst. (honden zijn nu eenmaal honden nietwaar?) Welke boodschap hebben ze nu doorgegeven? Waar moet de kijker dan WEL een pup kopen? Was gewoon een opvulprogramma.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn chihuahua heeft hangoren.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^