Daisy's nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Wellicht ook wel leuk om jullie mee te laten beleven met het hopelijk 2e nestje van Daisy.(schapendoes)
Ik weet niet hoe het bij andere rassen precies is maar bij dit ras moet er minimaal 2 x geïnventariseert worden. Dit zijn speciale keurdagen door de vereniging georganiseert. Ze krijgen dan een uitgebreid rapport waarbij punt voor punt gekeken wordt op rastype. Hierna wordt het besproken tijdens de vergadering van het fac (fok advies commissie) en krijgen zij hun fokwaarde. De eerste inventarisatie mag pas met 15 maanden en de tweede pas na 6 maanden als ze nog geen twee jaar zijn. Een inventarisatie en 2 x een show lopen met een kwalificatie van ZG (zeer goed) mag ook.
Een teef mag bij dit ras pas met 2 jaar een nestje krijgen.
Als alles goed is ga je opzoek naar een reu, daarbij kijken we wat er in de lijn zit aan afwijkingen en ziekte's, de grootte etc. Als de reu eigenaars akkoord zijn gaan we kennismaken en daarna vragen we een accoord aan bij het fac. zodra dat er is dan is het wachten op de loopsheid en in die tussen tijd moeten we een oogtest laten doen voor cataract en pra en nog een aparte voor de pra. Ons ras heeft een aparte pra gen. Deze test hoeft maar een keer. De oogarts ieder jaar.
Zodra de teef loops is gaan we naar Sleeuwijk voor een uitstrijkje om te kijken of er geen verkeerde bacterieën zitten in de vagina zodat er eventueel nog een antibiotica kuur gegeven kan worden voor de dekking. Let wel een teef heeft altijd wel bacterieën in de vagina zitten maar soms is het teveel.
Rond de 8e dag laten we een eerste progesteron test doen en dat herhalen we steeds tot het hoog genoeg is om naar de reu te gaan. Soms als het de eerste keer voor de reu is halen we de dekmeester erbij. Deze geeft de onervaren reu net dat kleine beetje steun en zekerheid alhoewel het lang niet altijd nodig is.

Dit een beetje in het kort.Kortom onze Daisy is nu 3 weken zwanger. Hopen wij. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Daisy's nestje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Daisy is gedekt op 22 en 24 oktober. Als het goed gaat krijgen we dus kerstpuppy's.
De reu eigenaar geeft vlak voor en tijdens de dekking haar reu een gekookte ei. Sommige zweren hierbij en anderen vinden het onzin maar in beide gevallen vindt de reu het een lekker extraatje :-)
Onze teef krijgt vanaf een week voor de dekking tarwekiem olie dat schijnt de bevruchting, de eisprong etc te bevorderen. Er is geen wetenschaplijk bewijs voor maar het is maar waar je in gelooft.
Bij 14 dagen krijgt de teef vit B gedurende een week dat is goed voor het gestel maar ook voor een goede innesteling van de eitjes die rond de 17e/18e dag de baarmoeder hebben bereikt en zich in de baarmoederwand gaan innestelen. Alhoewel een hond zelf vit C aan maakt krijgt onze teef wat extra vit C speciaal voor honden om de werking van vit B te versterken. Wij halen dit altijd bij spat. Het bevalt ons tot nu toe goed.
De gehele zwangerschap krijgen ze ook nog frambozen blad.

De eerste weken doen wij verder niks. aangezien onze honden van water houden worden ze wel de eerste 14 dagen uit het water gehouden. Aangezien de baarmoedermond dan nog openstaat en gevoelig is voor bacterieën.

Daisy is dus nu 3 weken zwanger hopen wij. Ze is een teef dat niet veel last heeft van zwangerschaps verschijnselen is het moeilijk bij haar maar na 14 dagen krijgen hun tepels een roze kleur en worden ze groter en dat heeft ze. We hebben dus goede hoop alhoewel ze net zo goed schijnzwanger kan zijn. Op 20 november is de echo.

honden page profiel Ingrid en DootjeIngrid en Dootje 2 doggies

honden foto van Ingrid en Dootje

Hoi Doebas,

Erg leuk om dit te volgen, hou je topic in de gaten :-D

groetjes Ingrid en Dootje

honden page profiel Ingrid en DootjeIngrid en Dootje 3 doggies

honden foto van Ingrid en Dootje

Trouwens ben wel erg benieuwd naar de reu en de teef, misschien kan je wat foto's neerzetten. :-D

groetjes Ingrid en Dootje

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Ik zal vandaag wat foto's opzoeken...wordt wel vanavond denk ik want ik moet nog op viste en vanmiddag met onze teckel naar de oogarts.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Spannend hoor... Laat je volgende week een echo maken zodat je het zeker weet?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Heerlijk, weer eens een echt goed voorbereid en bewust gefokt nestje op het forum.
Wel leuk om te zien dat iedereen weer zijn eigen trucjes en middeltjes heeft. Nuka heeft ook een heel pakket Spat middeltjes staan. Ze krijgt vanaf de dekking 2 rubustabletten per dag en zo'n 5 dagen voor de uitgerekende datum ga ik over op easy whelping. Verder heb ik haar de laatste tijd geregeld echinacea gegeven. En ik heb nog een homeopathisch middel in huis voor tijdens de bevalling, speciaal voor wat oudere teefjes.
Helaas hebben wij wat minder mogelijkheden voor het maken van echo's en het doen van progesterontesten. Het laatste kan hier helemaal niet, dus dekkingen gebeuren bij ons op de gok dat het de goede dag is. (Nuka is nu 3 dagen bij de reu gebleven.)
Een echo laten we ook niet maken, onze dierenarts heeft er veel te weinig ervaring mee om het goed te kunnen doen, de apparatuur is verouderd en bovendien geeft het Nuka teveel stress, ze is panisch bij de dierenarts. Ook afwachten dus maar.
Ik hoop dat alles goed gaat met Daisy. Er wonen hier ook twee doesjes in de buurt en ze zijn zo leuk. Ik heb alleen wel eens medelijden met hun baasjes als het zulk naar weer is zoals nu al dagenlang. Mijn honden blijven eigenlijk altijd wel schoon, maar de doezen...Die nemen het halve bos mee!

honden page profiel MexxMexx 2 doggies

honden foto van Mexx

Wat leuk!
En wat super om te lezen wat voor middeltjes je allemaal gebruikt.
Baat het niet dan schaad het niet. Erg leerzaam iig.
Ik ga je topic zeker volgen

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Angela ja we laten volgende week een echo maken. Sleeuwijk is heel beroemd en heel goed bekend met zwangerschappen bij honden. De hond hoeft ook niet te liggen. Er wordt een klein stukje buik kaal geschoren, licht uit en dan turen maar. We willen alleen weten of ze zwanger is en hoeveel vinden wij niet belangrijk. Dat zien we wel en vooral na de 28e dag kunnen er nog puppy's resorberen of puppy's zichtbaar worden die op de echo niet te zien waren. Belangrijkste is ze zwanger of niet dan kan je daar verder op borduren. Is ze leeg dan is ze gewoon schijnzwanger en kun je daar rekening mee houden.

Nienke, easy welping gebruiken wij ook alhoewel het wel erg duur geworden is en we hebben voor nood ook nutridrops in huis.
Schapendoezen ja je moet niet vies zijn van modder, een half bos of een strand in huis dan kan je beter een ander ras nemen. :-) Maar medelijden hoef je niet te hebben hoor het is een bewuste keuze die je maakt en hun karakter maakt heel veel goed.

Mexx, je wil niet weten waar fokkers bij zweren aan middeltjes. Ze gaan van fokker over naar andere fokkers en je moet er ook gewoon in kunnen geloven maar het is best leuk van elkaar te horen wat ze geven. :-)

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

:-) :-) Ik had dus even tijd over dus hier de foto's

Eerst mama Daisy


En dan papa Dushi

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Mooi stel!

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Ja het zijn allebei blauwkousen oftewel blauwschimmel. Kun je het voorstellen die donkere mama Daisy. Helemaal wit geboren met alleen een zwarte kop en een zwarte stip op de flank. Het blijven toverballetjes... :-)

Hihi ik geloof dat ik die botjes geven ook door krijg... :-)

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Oja voor wie het leuk vind...onderstaande link naar een filmpje van de geboorte van Daisy's eerste nest. Je moet er wel circa 10 minuten voor gaan zitten :-D

http://www.youtube.com/watch?v=WNMLkb0kUoQ

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ja, nutridrops heb ik ook standaard in huis en tegen de tijd dat ik weer een nestje heb zijn de ongebruikte van de vorige keer weer over datum en moet ik weer opnieuw bestellen. Had een ieniemienie doosje vol van Spat...90 euro!
Als ik even tijd heb ga ik je filmpje bekijken.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Ook de schapendoes is een ras waar ik het super geregeld vind wat fokregelement betreft.

Ontzettend spannend hoor.

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Zijn we lang niet altijd blij mee hoor :-) Maar ja dat hoort er bij...

En die nutridrops staan hier ook over de datum. Bestel wel weer nieuwe als de echo is geweest. :-D

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

nou idd leuk zeg iemand die met ervaring komt en goede voorbereiding heel leuk en heel veel respect ervoor ik ben benieuwd of de dekking is gelukt en hou het topic zeker in de gaten

honden page profiel Ingrid en DootjeIngrid en Dootje 3 doggies

honden foto van Ingrid en Dootje

goh zeg, mooie papa en mama hoor, :-D

zullen mooie pupjes worden.

groetjes Ingrid en Dootje

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

We hopen natuurlijk van wel. Onze andere schapendoesteef is volgens haar al zwanger als ze net gedekt is en zo gedraagt ze zich dan ook :-) Daisy daar duurt het langer bij en de dagen voor de echo dan slaat toch altijd weer de onzekerheid toe....zelfs als we 100% zeker zijn dan nog knikken onze knieën. :-)

Vandaag trouwens ook met onze teckel naar de oogarts geweest om de oogjes te laten testen. We doen het anders nooit maar dit keer hebben we 2 nestjes achter elkaar. Maar goed de teckel wordt pas in december loops.
Beetje vreemde situatie hier want we hebben twee kennels. Een vriendin en ik hebben na onze scheiding het huishouden en de honden bij elkaar gegooid. Mede ook omdat dit goedkoper was, gezelliger maar ook omdat ik niet werk en mijn vriendin wel, voor de verzorging van onze puppen en honden.
We zitten dus nog lang in de puppy tijd maar daarna een heerlijke zomer voor ons zelf, hopelijk op de camping. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Daisy's nestje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^