Sire hinkt nog steeds :'(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Allemaal,

Ik heb ruim een week geleden al een topic over Sires reisje naar de DA geopend. Toen noemde ik Sires linkerachterpoot ook. Hij hinkt er af en toe mee, en ontziet hem als hij de trap afloopt. Toen was ik bang dat het misschien patella luxatie was, wat het niet is. In januari is hij ook al PL-vrij verklaard. Zij kon niets voelen omdat Sire nogal gespierd is en dacht dat het zijn kruisband was. Als het over een paar weken nog niet beter was moesten wij een foto laten maken.

Maar hij hinkt nog steeds, zelfs erger nu :'( Ik ga morgen de DA weer bellen, maar heeft iemand een idee wat het kan zijn?

Sire is een markiesje van net 2 jaar. Hij weegt 7 kg. De enige erfelijke afwijking die is geconstateerd in het ras is Patella Luxatie. Hij is PL-vrij dit is geconstateerd door zijn knieschijf proberen te verplaatsen. Wij wonen drie hoog en zijn vorige eigenaren ook, dus sinds zijn puppytijd loopt hij veel trappen. Sire loopt vaak schuin/niet in een rechte lijn.

Begin september liep Sire in de bosje en gaf een piep. Hij wilde niet meer lopen, omdat het weekend was en hij anderhalf uur later weer de oude was, zijn wij toen niet naar de DA geweest. Rond die tijd zijn wij ook van Royal Canin overgestapt op Farmfood en een week later op Carnibest Biologisch. Ong. twee weken later viel het mij op dat hij hij af en toe met zijn linkerachterpoot hinkte (ca. 3x per week). Omdat het zo weinig was en hij geen pijn had keek ik het nog even aan. 3 weken geleden merkte ik dat hij zijn linkerachterpoot wat ontzag op de trap. Toen het wat duidelijker werd hebben wij een afspraak met de DA gemaakt. Die dacht dus aan zijn kruisband.

Ik heb de afgelopen week geprobeerd zijn poot wat te ontzien, wij hebben bijv niet gefietst (wat we normaalgesproken een aantal keer per week doen). Maar sinds gisteren lijkt zijn poot weer wat erger te zijn. Hij hinkt vaker, zijn poot is stijf en hij lijkt soms wat naar buiten te staan, zo -> / , zoals de slash zeg maar. Zijn het misschien zijn heupen ipv zijn knieen? Hij lijkt er geen last van te hebben. Wij hebben heerlijk gewandeld en hij heeft balletjes geapporteerd.Toch ik vind het er pijnlijk uitzien. Ook is hij buiten eigenlijk sinds maandag al wat blafferiger. Hij is nog heerlijk speels en geniet van zijn wandeling, hij rent ook vaak zonder dat het hoeft.

Is het een idee om hem een tijdje de trap op en af te dragen? Zijn er nog dingen waar ik op kan letten?

Een heel verhaal. Ik hoop dat iemand ideeën of tips heeft, zodat ik het gevoel heb dat ik iets voor mijn manneke kan doen. Ik zat erover te denken om hem voor de zekerheid wat Metacam te geven (hebben we van een van de katten, wordt ook voor honden gebruikt) Maar ws. is het beter om niet zelf te dokteren.

Ik ben benieuwd wat de DA morgen aanraadt.

Bedankt,
Fanny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sire hinkt nog steeds :'(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Hallo,

wat het zou kunnen zijn durf ik zo ook niet te zeggen. Het kan natuurlijk in zijn heup zitten, ook omdat hij van pup af aan al trap loopt. Ik zou hem nu in het elk geval even geen trap laten lopen. En een foto laten maken zou misschien wel meer duidelijkheid kunnen bieden in dit geval. Dan kunnen ze in het elk geval zijn of er niks met de gewrichten is :-) .

En dat hij vaak schuin, en niet in een rechte lijn loopt doen heel veel honden wel, een soort natuurlijke scheefheid zeg maar :-) Vooral als ze rennen is dit vaak goed te zien.

Groetjes Amber

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het kan natuurlijk van alles zijn. Van een verstuiking, tot iets aan z'n heupen of enkel... Denk dat je het beste even een goed onderzoek kan laten verrichten door de dierenarts.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Misschien een second opinion bij een andere DA?

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Bedankt. Wij hebben twee geweldige dierenartsen, vorige keer waren de klachten heel mild dus vonden zij het onnodig om hem aan vervelende, dure onderzoeken bloot te stellen. PL is het niet denk ik. Sire is een keer ziek geworden toen wij op het huis van mijn schoonouders in Amsterdam paste, de DA daar vond zijn knieschijven ook goed voelen.

Ik ga vanmiddag op stap met de camera zodat de DA kan zien hoe hij soms loopt (hij hinkt af en toe).

Misschien maar even geen bal- en trekspelletjes?

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Fanny,

Is zijn voetje ook helemaal afgetast en zijn teentjes?

Lucky hinkte een tijdje geleden ook en zette zijn voet scheef, bleek dat ie een teentje een beetje gekneust had.

Gr. Esther

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

Ik kom net van de DA met mijn jongste golden, heeft een tijdje geleden ook zijn rechter voorpoot gekwetst, mankte telkens als die ging rennen en s'morgens stijf bij het opstaan. Hebben ze drie weken terug foto's gemaakt en bleek het een pees te zijn, dus niets aan het bot. Blijkbaar bestaat er nu een heel nieuw middel(inspuiting) die goed werkt, ik ben vandaag de laatste gaan halen van de vier inspuitingen, en heb ook een homeopatisch middel waar ik twee maal daags o,5ml moet toedienen, nu nog gedurende 2 maanden, is iets voor het kraakbeen te versoepelen.Ik moet zeggen hij mankt niet meer, dus was blijkbaar afdoend middel.

Grtzz

Martine

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

nog vergeten, ik probeer hem ook een beetje rustiger te houden, dus rennen, en springen te vermijden, maar dat is natuurlijk niet zo simpel bij een hevige, of super aktieve hond ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Och die Sire!

Daantje heeft in haar puppytijd ook last gehad, bij haar was het rechtsachter.
Haar heup was rechtsachter ook gevoeliger (bij DA onderzoek).
Zij liep zoals een hond met HD ook kan lopen, haar rechterkant 'draaide bij elke stap omhoog' om de heup/ knie te ontzien.
Ze is door de orthopeed helemaal nagevoeld en er zijn foto's van knie en heup gemaakt.
Dat zag er prachtig uit! Op een leeftijd van 8 maand.

Zij is nu PLvrij (wil nog wel eens laten kijken door een 2e dierenarts).

Wat bij Daan enorm heeft geholpen voor de heup cq knie, is veel rechtlijnig bewegen. Spieren kweken.
(rechtlijnig bijv naast de fiets of wandelend, niet dat gevlieg achter een balletje met korte bochten enz, maar Daan loopt ook 'scheef' en niet rechtvooruit, dat is niet afwijkend)

Nu heeft Daan nergens last van, maar Sire is al 2..

Ik zou geen metacam gaan geven. Juist omdat hij dan evt pijn niet voelt en verder gaat met belasten van iets wat hij liever ontlast.

Dat wilde rennen zou ik achterwegen laten voor eerst (alleen even uitlaten aan de riem?) en inderdaad even tillen bij de trap.

Is Sire misschien recent ingeent?
Ik weet dat onderliggende klachten - zoals gevoeligheid van gewrichten of bijvoorbeeld epilepsie of een allergie - getriggerd kunnen worden na een vaccinatie. En dat veel dieren sowieso wat 'stijfjes' worden na een inenting.

Sterkte met Sire!
Hoop dat jullie vanmiddag een fijne wandeling hebben gehad ;-)
En voor jou dat je het op beeld het kunnen vastleggen, maar voor Sire dat hij geen last heeft gehad :-)

Groetjes Marit
Pootje van Daan :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hallo Fanny,

Lastig als het niet aan te tonen is maar er duidelijk wel een klacht ligt..

Had je al eens aan klass. homeopathie gedacht..??
Dar word naar de 'gehele' hond gekeken en niet naar de klacht alleen..

Als je meer wilt weten dan lees ik dit wel..

Lieve groet, Ilja

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Bedankt allemaal,

Fijn om te weten dat schuinlopen niet afwijkend is. Ik begon mij al schuldig te voelen omdat ik bang was dat hij vanaf het begin al problemen had die wij niet hebben opgemerkt :'(. Sire is 10 maanden geleden ingeënt dus het lijkt mij dat het dat niet is.

Gisteren liep meneer als een kievit (alleen dan op vier poten).
Ik heb een kwartier gefilmd en er waren maar twee momenten dat zijn pootje wat stijf leek. Dit is alles wat ik tot nu toe heb:

Steeds als ik mijn camera meeneem loopt hij goed.

Gisteren heb ik zelfs zijn speeltje een aantal keer gegooid "in de hoop" dat hij zijn hinkje liet zien.

Ik heb wel met de DA gesproken. Ik moet vijf dagen bijhouden hoe vaak hij hinkt en ik welke situaties, daarnaast moet ik zijn poot ontzien. Dus een tijdje niet meer spelen en trappenlopen. Op zich doen wij al vrij wat rechtlijnige training 1 tot 3 keer per week fietsen wij ca. een half uur, in draf aan de riem en op vooral rechte stukken. De DA kon aan zijn spieren voelen dat wij met hem fietsen. Ik denk dat ik hem nu maar even slecht 1x per dag loslaat. Is het misschien juist wel goed om met hem te fietsen?

Als hij blijft hinken, al is het maar soms dan ga ik sowieso om een foto vragen. Zeker ook omdat wij hem in willen inzetten in de fok. Klopt het dat spieren een defecten kunnen verbergen?

Wij willen, als ik wat meer geld en energie (ben flink ziek geweest) heb, kijken of de klas. homeopaat onze kater Djingiz van zijn speciale voer + maagzuurremmers af kan krijgen. Ik heb toen ik zelf ziek was wat homeopatische middeltjes geprobeerd, en heb er baat van gehad! Als de DA bij Sire niets kan vinden is dat zeker een optie.


Van de rest van het filmmateriaal heb ik maar een leuk filmpje gemaakt. Ik zie daar niets aan zijn poot:

Ik hoop dat hij er van heeft genoten, want spelen zit er een tijdje niet meer in.

Bedankt!
Fanny

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Nou Fanny, sorry..
Heb je eerste filmpje een keer of 8 bekeken, maar ik zie er niet zoveel aan..
Kan het alleen met Daan vergelijken, en die kan ook dat huppeltje hebben dat Sire heeft bij 0,30 als ze wegrent.
Heeft ze lang niet altijd, maar af en toe eens even.
Ik vind dat bij haar niet afwijkend, ze heeft ook geen pijn.

Maar Sire heeft dat dus vaak? Hoe vaak is vaak dan?

Misschien komt het omdat het een heel kort filmpje is, maar ik vind het niet heel vreemd. Ook bij traplopen gebeurt het dat Daan af en toe eens een poot niet neerzet.

Wat betreft de spieren, ja die kunnen een gebrek verbergen. Daarom heb ik ook foto's laten maken (om heupkop/heupkom en de knieschijf goed in beeld te krijgen).
Toch omdat daar niks op te zien was, maar Daan wat stijfjes kon lopen, heb ik een spiermassa op de achterhand gekweekt. (ook voor behendigheid)

Hoe meer spieren en hoe sterker die zijn, hoe minder last een dier van HD/ PL kan krijgen.

Heeft hij er ook pijn aan denk je?

Weet je iets van broertjes/ zusjes die misschien last hebben ook hiervan?

2e filmpje is ook leuk, mooie hond die Sire!
(haha, ff flink zijn geur verspreiden he ;-) echte reu)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Marit,

Steeds als ik wil filmen dan loopt hij soepel :-S Wij moeten vijf van dat soort trappetjes af om op de BG te komen, soms zet Sire zijn linkerpoot dan helemaal niet neer.

Hij lijkt geen pijn te hebben. Als hij hinkt gaat hij altijd door met wat hij doet. Dat huppeltje waarbij hij zijn linkerpoot hoger optilt heeft hij zo'n twee keer op een langere wandeling van ongeveer een uur. Maar laatst had hij het 2 dagen zo'n 6 keer á 8 keer. Ik vond het in het begin niet zo zorgwekkend maar het is altijd links, dat in combinatie met ontzien van zijn linkerpoot op de trap (soms neemt hij dus alle vijf trappen helemaal zoals hij hier de laatste twee tredes nam). Ook zet hij zijn linkerpoot soms wat schuin neer zoals in het tweede deel van het eerste filmpje alleen dan uitgesprokener. Nu wil ik toch dat er goed naar gekeken wordt, ook omdat het wat lijkt te verergeren. Je wilt er niet te laat bij zijn.

Maar bij Daantje is alles goed gekomen?
Als de DA dat nuttig vindt wil ik eigenlijk sowieso een foto laten maken. Dat kan toch gewoon bij eigen DA? Van onze vorige hond heeft ze ook een röntgenfoto gemaakt.

Als dan alles goed is ga ik zijn achterhand trainen. Hoe heb jij dat gedaan?
Als dat niet helpt moet ik gewoon altijd mijn camera meenemen om het hinken te voorkomen ;-)

Ja, Sire is een echte reu! :-D Als hij een geurtje te pakken heeft kan hij ook bananen in zijn oortjes hebben.

Aaitje voor Daan!

Richard Rombouts (Gast)

Beste Martine,

Ik las het volgende: "blijkbaar bestaat er nu een heel nieuw middel(inspuiting) die goed werkt, ik ben vandaag de laatste gaan halen van de vier inspuitingen"

Eén van mijn honden (Poolse herder - Nizinny) loopt al enkele weken mank. De Franse dierenartse heeft foto's genomen en niets kunnen ontdekken. Ze vermoedt verkramping van de spier en stelt voor - na eerst diverse (homeopatsiche) medicamenten - de pees door te snijden als niets helpt, voordat ze een permanente afwijking krijgt. Onze hond is zeer levendig en gaat door alle grenzen als je kan spelen (met onder andere haar tweelingbroer, die deze klachten niet heeft).
Ik houd er niet van een pees door te snijden zonder dat de dierenarts zeker is van haar zaak.

Wat is de naam van het nieuwe middel dat jij voor je hond hebt gekregen??

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

heb je een pb gezonden ,na je vraag aan mij.

Grtzz

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Hoi Fanny,

Ik heb deze filmpjes nooit gezien van Sire. Hij loopt zo mooi en soepel. Ik hoop dat zijn probleem nu opgelost is??

Een levendig geinteresseerd hondje, leuk om naar te kijken :-) :-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Als ik jouw verhaal zo lees, denk ik dat je inderdaad moet denken aan een gescheurde kruisband of afgescheurd. Ik heb het mee gemaakt met mijn Chowchow. Die Stapte tijdens een wandeling in een kuiltje en kon ook van het ene op het andere moment niet meer normaal lopen. Afgescheurde kruisband was het resultaat. Na operatie is alles weer helemaal goed gekomen!! Het schuin lopen komt meestal door de bouw van de hond!!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Het probleem is gelukkig opgelost :-) Ik denk dat het een combinatie van veel trappenlopen en veel loopse honden in de buurt was. Maart/april waren er ook veel loopse honden, en dan gebeurt het regelmatig dat hij rent en zich abrupt omdraait omdat hij een luchtje heeft, ook markeert hij dan vaker. Hij heeft ws. een verkeerde beweging gemaakt. Deze keer leek hij ook wat last te hebben van zijn pootje

We tillen hem nu de trap op en af. Wij moeten vijf van die halve flattrappetjes af om bij de voordeur te komen. Dus hij liep minstens (5x4) 20 flattrappetjes per dag op en af, dat is eigenlijk best veel. Ik zal mijn hond nooit meer zoveel trappen laten lopen, ik was echt even bang dat wij zijn heupen vernacheld hadden.


@ Liesbeth, bedankt voor het compliment. Hij is geweldig, zo'n karakter! Hij is super lief maar heeft ook pit en een eigen wil. Er zit echt een spanielenkop op (-jachtinstinct).

Al zijn filmpjes staan hier
http://www.youtube.com/user/TwilightTwinkle

Onder Sire (Xiron)

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Fijn dat het mee bleek te vallen! :-D
Geef Sire maar een knuffel van mij...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sire hinkt nog steeds :'(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond kopen, maar wat voor?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^