gemeen tegen andere honden. .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shavannashavanna

honden foto van shavanna

hallo, ik heb een kruising tussen een maltezer/shitshu [boomer] geaddopteerd hij is al 6 jaar maar ik zit met het volgende probleem : kay is erg gemeen tegen andere honden, blaffen grommen soms bijten wanneer de hond in de buurt komt maar niet raak.. kay vind het geweldig om los te lopen maar wanneer hij zo doet tegen andere hondjes durf ik hem niet los te laten lopen.. heeft iemand tips om dit gedrag kay af te leren?? hartelijk bedankt! 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Lastig is dat.. Ik denk dat je misschien het beste hulp kan vragen van een hondenschool of een gedragsdeskundige. Ik vind het erg lastig om via de computer tips te geven. Het ligt er ook kheel erg aan waarom je hond dit doen. Is je hond misschien heel onzeker? Of juist te zeker van z'n zaak?!

 

 

honden page profiel shavannashavanna

honden foto van shavanna

het vorge baasje heeft vertelt dat hij vaak gebeten is door grotere honden maar wanneer hij dit gedrag vertoont dan lijkt hij heel zeker van zijn zaak.. bedankt voor uw reactie!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou dit trainen aan de lange lijn .. 

Maar zoals Judith zegt lastig raad te geven achter de pc. 

 

Een stabiele hond inschakelen om daarmee te wandelen zou ook kunnen helpen 

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Het zou inderdaad kunnen dat hij los zonder riem ander, meer sociaal gedrag laat zien. Aan de lijn zijn ze nogal beperkt in hun hondentaal. Ik bedoel zeker niet om hem nu maar gewoon los te laten!! Probeer, zoals al hoger gesuggereerd, aan de lange lijn (geen flexlijn). Kijk goed wat je hond dan doet en ga eventueel vanaf dat punt trainen.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Hier nog zo een. Aan de lijn de grootste bitch en los gaat alles prima. Ook als ze even heeft gesnuffeld gaat het prima, wat ik doe is zelf niet in de stress raken, dips heeft een tuig met handvat die pak ik vast en duw haar tegen me aan, dan kalmeert ze. Dan kan ze rustig gaan snuffelen. En is alles oke.

honden page profiel shavannashavanna

honden foto van shavanna

bedankt voor de reacties !

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Het is heel moeilijk te zien wat er precies verkeerd gaat. Er zijn meerdere vormen van agressie. Het kan ook zijn dat je precies verkeerd reageert en de hond dus bekrachtigd in zijn gedrag. Probeer eens een gedragstherapeut te vragen om te vertalen wat de hond precies doet en hoe je het beste met hem kunt oefenen. Het lijkt me niet goed om maar wat te proberen. Hoe lief de adviezen ook bedoeld zijn. Het is voor je hond prettiger als hij zich begrepen voelt en weet wat hij voor jou moet doen.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Het ligt er nogal aan wat de reden van zijn gedrag is. Onze hond is bang voor andere honden en probeert deze dus weg te jagen met blaffen, grommen en happen (nooit raak), juist als ze niet weg kan rennen. Als ze los loopt, is haar gedrag een stuk minder erg, dan kan ze zelf de afstand van de andere hond bepalen en eventueel een omweg nemen of wegrennen. Aan de lijn wordt haar gedrag vaak een stapje erger, omdat ze niet weg kan, en ik denk ook omdat ze soms spanning van mij overneemt. Als een hond niet op haar reageert, is er niets aan de hand en negeert zij ze ook. Maar ik kan natuurlijk moeilijk van andere honden verwachten dat ze niet blaffen als mijn hond dat wel doet.

 

Wat bij ons helpt, is inderdaad de aanwezigheid van een stabiele hond die ze kent (in ons geval onze buurhond meestal), inderdaad los lopen, en toch ook oefenen. Sinds ze bij ons woont, komt ze gewoon veel meer andere honden tegen. En heeft ze dus tegen wil en dank geleerd dat ze niet compleet hoeft te flippen ;)

 

Ik schaam me soms alsnog kapot om haar geblaf en gegrauw, maar het was heel fijn om laatst van iemand uit ons dorp te horen dat sinds de hond bij ons woont, ze enorm verbeterd is. Dit is niet iemand die wij vaak spreken, maar we komen elkaar wel regelmatig tegen als we onze honden uitlaten. In het begin flipte ze dus enorm om andere honden, maar tegenwoordig is dat een stuk minder. Mij was het niet echt opgevallen, maar haar als andere-hond-eigenaar dus wél.

honden page profiel shavannashavanna

honden foto van shavanna

het gaat veel beter met kay, nadat hij een hond 7 x had gezien ging het beter hij loopt zelfs los met zijn vriend maar houd wel afstand tegen nieuwe honden doet hij  og wel grommen en bijten maar nadat ik hem heb gecorrigeerd weet hij dat hij zich normaal moet gedragen ben erg trots oop de kleine schat ! eerst kroop hij naar de achterpoten van de hond om te bijten maar nu om aan de kont te snuffelen!

Volgende forumvraag: Mager
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^