Rayosk is thuis! Hereniging broertjes pg5

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

 Dit topic is een soort van ‘vervolg’ op mijn andere topic “Stage bij ACE”. Tijdens mijn 10 weekjes in Spanje ben ik verliefd geworden op Rayosk, en hij gaat met me mee naar huis!

 

Op het moment zit ik nog in Spanje, maar volgende week vlieg ik samen met Rayosk terug naar Nederland, spannend! 4 April vliegen we terug, dus we hebben nog precies een week de tijd om alles voor te bereiden. In dit topic wil ik graag de eerste paar weekjes van Rayosk bijhouden. Ik kan namelijk een hoop tips gebruiken. Dit is de eerste keer dat er twee honden in één huis samen gaan wonen. (Shiva is van mijn vader en woont dus niet bij Saar).  Hoe gaan we de ontmoeting aanpakken, waar slapen ze, hoe gaan we het trainen aanpakken, zindelijkheid etc. etc.

 

Dus om dit topic te openen gelijk de eerste vraag! #000000;">Kunnen jullie mij tips geven over hoe ik Rayosk en Saar het beste aan elkaar kan voorstellen?  Ik zal even de situatie schetsen:

 

Saar heeft mij 10 weken niet gezien. Volgens mijn moeder staat ze nog steeds iedere ochtend aan mijn slaapkamerdeur te krabben en zodra die opengaat loopt ze teleurgesteld weer naar buiten. Ze zal dus, Saar kennende, ONTZETTEND blij zijn om me te zien. Dus, eerst Saar begroeten, en daarna Rayosk erbij? Of misschien nog een dagje wachten met hem voorstellen? Hij heeft natuurlijk een hele vlucht achter de rug, dat is niet niks. Plus, Saar is behoorlijk gevoelig, dus we moeten het zo voorzichtig en stress-loos mogelijk aanpakken.

 

Ik zal ook even de twee zo kort mogelijk proberen te omschrijven, zodat jullie op basis hier van misschien nog meer tips kunnen geven:

Saar – onzeker, durft een snauw te geven maar zal nooit happen naar andere honden. Lijkt signalen van andere honden soms niet te snappen. Tegen honden die ze kent is het een engeltje, erg onderdanig, houdt van spelen en snauwt vrijwel nooit. (3 jaar oud, teef gest. )

Rayosk – erg makkelijke hond, vriendelijk tegen mens en dier, stabiel , kijkt graag de kat uit de boom. Over het algemeen erg rustig maar heeft ook vaak last van de gekke 5 minuten.( 10 maanden oud, reu gecast. )

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat ik begrepen heb, op neutraal terrein kennis laten maken met elkaar. Er zijn hier heel veel mensen met een asiel zoeker, die hebben vast wel super tips!

 

Wat lief en trouw van Saar

 

Het aftellen is begonnen

 

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik volg mee, omdat ik zo benieuwd ben naar hoe alles zal gaan .

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Leuk.. ik volg mee!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Is dit wat:

-Laat allebei de honden eerst apart goed uit.

-Laat ze 10 minuutjes uitrusten, lekker water drinken e.d. Dan is de "wandelstress/opwinding" wat gezakt.

-Haal alle triggers i.d.v.v. speeltjes of snoepjes weg. (Hoog wegleggen, niks in je zakken e.d.)

-Wanneer ze lekker ontspannen zijn stel ze dan aan elkaar voor: op neutraal (omheind) terrein; geen andere honden erbij; liefst los van de riem. 

-Loop samen een stukje op, bemoei je zo min mogelijk met de honden. Tenzij er een vreselijk gevecht uitbreekt. Snauwen, blaffen en een enkele grauw is niet erg.

-Daarna in de tuin. Lekker gaan zitten met koffie of fris. (Geen koekjes geven of voer.)

-Wanneer je zeker weet dat dit allemaal goed gaat (herhaal dit protocol evt. meerdere keren, dan wennen de honden optimaal aan elkaar en kun je het gedrag onderling goed bestuderen, maak evt. filmpjes) kun je de honden mee in huis nemen. Hier geldt het zelfde protocol:

-Eerst weer goed uitlaten (nu dus lekker samen), laten uitrusten e.d. en dan pas naar binnen: speeltjes of andere dingen die discussies zouden kunnen uitlokken uit zicht leggen.

 

Zo doe ik het meestal als ik een volwassen logee krijg. En het gaat eigenlijk altijd goed.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik zou eerst Saar gaan begroeten. Dat beestje gaat door het dolle heen zijn als ze jou terugziet. Als ze dan al haar liefde moet temperen voor Rayosk....

Ben echt reuzebenieuwd hoe jouw spanjooltje het bij jou gaat doen. Is toch een hele aanpassing. 

Vliegt Rayosk mee in de cabine of gaat hij in het ruim ? 

Komt vast goed en we duimen hier , bij een lekker glaasje rood ....

honden page profiel --

honden foto van -

Dankjewel voor de tips Marijke! 

Het enige probleempje is dat we pas 's avonds laat aankomen. We landen rond 8 uur in Rotterdam, dus ik verwacht rond 9 uur thuis te zijn. We zullen misschien na de wandeling dan niet heel veel tijd meer hebben om ze samen in de tuin te laten, ik denk dat het dan het makkelijkste is om 's ochtends vroeg zo de wandeling weer te herhalen en daarna samen in de tuin? 

Er is in de buurt geen omheind terrein, maar wel een groot grasveld. Saar vertrouw ik 100% als ze losloopt, dus die gaat nergens heen.Ik heb thuis nog een 10-meter lijn in de schuur liggen voor Rayosk, ik denk dat dat dan de beste oplossing is, dan heeft hij alsnog een stuk bewegingsvrijheid. 

 

Van die speeltjes is ook een erg goede tip! Daar had ik zo 1 2 3 nog niet aan gedacht, ik zal het thuisfront inlichten dat ze alles weghalen ;) 

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

" Dankjewel voor de tips Marijke! 
Het enige probleempje is dat we pas 's avonds laat aankomen. We landen rond 8 uur in Rotterdam, dus ik verwacht rond 9 uur thuis te zijn. We zullen misschien na de wandeling dan niet heel veel tijd meer hebben om ze samen in de tuin te laten, ik denk dat het dan het makkelijkste is om 's ochtends vroeg zo de wandeling weer te herhalen en daarna samen in de tuin? 
Er is in de buurt geen omheind terrein, maar wel een groot grasveld. Saar vertrouw ik 100% als ze losloopt, dus die gaat nergens heen.Ik heb thuis nog een 10-meter lijn in de schuur liggen voor Rayosk, ik denk dat dat dan de beste oplossing is, dan heeft hij alsnog een stuk bewegingsvrijheid. 
 
Van die speeltjes is ook een erg goede tip! Daar had ik zo 1 2 3 nog niet aan gedacht, ik zal het thuisfront inlichten dat ze alles weghalen ;-)  "

 Wacht het nog even af. Je krijgt vast nog veel meer tips.

Ik denk dat Anny gelijk heeft: laat allebei de honden even opnieuw wennen met jou en hun (nieuwe) omgeving. Denk er wel aan dat Saar de volgende dag net zo kan reageren als de 1e dag. Ze heeft je immers langere tijd niet gezien/gemist!

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Zou niet zo moeilijk doen hoor!! Gewoon even een avondje apart zetten, dat ze elkaar wel zien en ruiken, dat heb ik gedaan toen mijn spanjooltje kwam, maar verder alles zo normaal mogelijk zijn, het spanjooltje mag best de blijdschap zien van je andere hond, lijkt me ook vrij normaal.. als ze elkaar zien en geroken hebben is de kennis making veel relaxter , ook voor jou.. Spannend voor je!! succes 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Spannend..., het komt nu allemaal wel lekker dicht bij 

 

Mijn tips..., als je thuiskomt even iemand met Rayosk buiten laten wachten, beetje snuffelen en plassen terwijl jij ondertussen je thuiskomst met Saar kan vieren.

 

Daarna Saar mee naar buiten en een rondje samen met ze lopen, gewoon kijken hoe ze op elkaar reageren, Saar ken je goed genoeg om te zien of ze eventueel wat meer tijd nodig heeft, Rayosk zal nog zo onder de indruk zijn van alles dat hij zijn ware aard nog niet zal laten zien en meestal vinden ze alles wel goed, zolang ze maar het gevoel hebben dat het veilig is.

 

Daarna naar binnen, Saar eerst los en daarna Rayosk..., zoals al was gezegd, zorg dat eerst alle speeltjes en botjes opgeborgen zijn, dan kan daar geen verwarring over ontstaan.

Ik liet ze hier gewoon gaan..., Misty was rustig en stabiel..., maar Aysa een ongeleid projectiel dus ik heb heel wat uurtjes gestoken in haar afleiden, rustig maken, leren rustig te spelen met de oren en nek van Misty 

Zorg wel dat je na een minuut of 10 á 15 Rayosk weer even laat plassen..., vaak is alles zo spannend dat er heel wat afgeplast word in het begin 

 

Voor de eerste nacht weet ik niet wat je plannen zijn, wij hebben geen bench, ook nooit voor Misty gehad, dus wij hebben gewoon op de gok gekeken wat er ging gebeuren.

Misty ging zoals altijd mee naar boven..., Aysa volgde braaf (... en begon spontaan een feestje te bouwen op bed  ) 

Bij ons mogen ze kiezen waar ze liggen, er staan manden (voor een heel pension) en als ze op bed willen slapen is dat ook geen probleem, zolang ik maar normaal kan liggen.

 

En wat bleek..., zoals een echte Galgo betaamd, moest de dame onder de deken, opgekruld tegen mij aan, veilig en beschermd..., en dat heb ik maar zo gelaten.

 

En nu nog..., Misty begint op het voeteneind en ligt 's ochtends in de mand op de hal...., Aysa beging in een mand naast het bed onder een schapenvelletje..., en ligt 's ochtends onder onze deken te knorren 

 

Ik vind het allemaal goed, zolang ze ons maar niet wakker maken of met hun lange stelten uit bed duwen.

honden page profiel --

honden foto van -

@Anny, Rayosk zit in het ruim met nog twee andere honden, voor in de cabine vlieg ik een chihuahua voor iemand anders over ;) 

 

@Ina, dankjewel! Ik heb een bench voor hem aangeschaft en hij staat voor nu naast mijn bed. Saar loopt altijd los beneden en ik vond het zo sneu om hem dan in een bench er bij te zetten Plus hij is zijn hele leven nooit alleen geweest, altijd in het gezelschap van andere honden of mensen, dus ik vond het wel een fijn idee als hij naast me zou slapen. Als het qua zindelijkheid goed gaat ( hij houdt nu overdag zijn kennel goed schoon maar 's ochtendsvroeg is het een bende ) mag hij ook wel op bed. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou Rayosk even bij iemand laten, of in de auto. En dan Saar uitgebreid begroeten. Als de ergste hyper er af is, dan samen met nog iemand Saar én Rayosk uitlaten en samen oplopen en dan zo samen het huis in.

 

Succes!

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Sommige honden zijn na zo,n lange stressvolle reis angstig geworden.Hij kent jou als enige bij aankomst op het vliegveld.Jij bent zijn houvast.Ik hoop dat jullie de honden in de aankomsthal uit de transportbox halen en niet buiten.Zorg dat je Rayosk dubbel aanlijnt . 

 

Omdat Rayosk jou vertrouwd zou ik hem niet even bij iemand anders laten en ook niet,al is het maar voor even, uit zijn gezichtsveld gaan.Hij zou in paniek kunnen raken.

Ik belde altijd een kwartier voor ik thuis kwam mijn man en die ging dan alvast met onze 2 (inmiddels overleden )Cavaliers naar buiten.Al was het midden in de nacht(wat ook is voorgekomen)gingen we eerst een rondje lopen en daarna met ze allen naar binnen.

Is nooit een probleem geweest.Op de een of andere manier voelen honden dat het oké is.Dit is wat ik altijd heb ervaren.

 

De overenthousiaste begroeting van Saar kan voor Rayosk als positief worden ervaren.

Als ik jou was dan zou ik het deurtje van de bench open laten.Buiten de keren dat Rayosk naar het speelveldje mocht heeft hij de meeste tijd in het asiel opgesloten gezeten.

Ik heb nog nooit een bench gebruikt,maar dat is iets wat ieder voor zich moet weten.

Neem wat gekookte kip mee want als ze op reis gaan krijgen ze al een dag van te voren geen eten meer.Ik gaf bij aankomst op het vliegveld een paar stukjes gekookte kip en een beetje water.

Dan voor de eerste tijd;rust,regelmaat,geen visites , veel liefde en geduld.Met de liefde is het al dik in orde.

Saar en Rayosk rustig aan elkaar laten wennen. Met hun samen wandelingetjes maken.

De eerste 2 A 3 dagen zal Rayosk van de reis en alle nieuwe indrukken behoorlijk moe zijn.

Ik wens je heel veel plezier met je kanjer.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Ik volg!! Ben wel benieuwd hoe het gaat als hij thuis is.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Oh dat is al bijna.
Super dat je een hondje meeneemt :-D
Je hebt alle goeie tips al gehad.
Ik zou ze idd op neutraal terein kennis laten maken.
Dan loop je minder kans dat Saar haar territorium gaat verdedigen.
En idd alle speeltjes , snoepjes botjes even wég.
Saar weet niet beter dan dat dat van haar is.

Verder wens ik je heel be plezier met je hondjes. :-D

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik denk dat je op neutraal terrein de honden aan elkaar moet voorstellen, doe ik ook altijd met nieuwe opvangers.

Het beste is dat jij eerst alleen Saar gaat begroeten, haar mee neemt naar het neutraal terrein, liefst door er naar toe te wandelen. In tussen is iemand anders met Rayosk daar al aanwezig.

Let wel op, dat Saar doordat je lang weg bent geweest, eerst alle aandacht van jouw op al eisen, en Rayosk kent je al, dus die zal dit misschien ook doen.

honden page profiel IzaIza 3 doggies

honden foto van Iza

Leuk om te lezen, ik volg ook! Veel succes!

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Wat leuk dat je een Spanjooltje meeneemt! Ik lees graag mee! Maak je ook foto's ? Hinthinthint hihih

 

Edit: Heb even op je profiel gekeken, wat een leuk hondje! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Je neemt nog een klein hondje mee terug voor andere mensen, wat mooi van je. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Heet stom, maar ik denk dat Ray binnen loopt en dat het gewoon goed is. Rayosk heeft nooit een vast huis gehad, voor hem is alles nieuw en ik denk dat hij heel voorzichtig zal zijn. Dat Saar, heel blij door dat Bodine er weer is, hem zal besnuffelen en gelijk zich over hem zal ontfermen.

Rayosk, zal niet willen claimen, omdat hij nooit iets heeft gehad, hij is nog jong en flexibel. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Kan ook dat Rayosk alles begint te markeren  Maar dat Bodine van nul moet herbeginnen staat vast. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Kan ook dat Rayosk alles begint te markeren  Maar dat Bodine van nul moet herbeginnen staat vast.  "

 

Tot nu toe tilt hij zijn poot nog niet op bij het plassen.. En het leuke is... Saar wel!!! Gekke teef ;) 

honden page profiel --

honden foto van -

Dag 1 zit er op 

 

Vlucht is goed verlopen. Op Rotterdam Airport kwam hij best relaxt zij bench uit. Allemaal wel heel spannend wat er stond gelijk een hele groep mensen om hem heen. Tuig en halsband stond hij goed toe, en liep keurig netjes mee! (Voor mensen die mijn andere topic niet gevolgd hebben, Rayosk is de riem niet gewend) Ook in de auto heeft hij zich gedragen.

 

Eenmaal thuis heb ik eerst hallo gezegd tegen Saar. Mijn broer liet haar los in de tuin en arme Saar liet alles lopen. Na het kennismaken ben ik met Rayosk naar het veldje gelopen waar ik had afgesproken met mijn moeder. Ze kwam de hoek om met Saar en...

Ze begonnen keihard tegen elkaar te blaffen! Waarschijnlijk omdat Saar in het donker wat feller is, en schrok dat er een grote witte hond naast me stond, en hij schrok omdat Saar zo op hem afschoot ( ze zaten beide nog aangelijnd )

Dus terwijl ze zich druk aan het maken waren zijn we maar een stuk gaan lopen en ze hielden al snel op. Kwartiertje gewandeld en ze daarna samen losgelaten in de tuin. Ging hartstikke goed!  Ook in huis vond Saar het allemaal maar raar, maar ze accepteert het wel. Hij heeft 2 ongelukjes gehad, maar ach dat is normaal ;) 

 

's Nachts heeft hij zich goed stil gehouden en bij mij op de kamer geslapen. Geen ongelukjes gehad!! Rond 7:00 snel mijn bed uit, aankleden, hond naar beneden en wandelen maar. Mama met Saar, ik met Rayosk. Ging perfect! Liepen hartstikke goed naast elkaar. Gelukkig heeft Rayosk nu wél buiten gepoept en geplast. Nu ligt Saar te slapen en Rayosk is de huiskamer nog een beetje aan het verkennen met daglicht, maar tot nu toe ben ik heeeeel erg trots op mijn hondjes 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Super goed dit! Ik denk idd dat Saar zich een hoedje schrok. Wat zal Rayosk als een prins geslapen hebben, ik denk dat hij nog nooit zo veel liefde en warmte heeft gevoelt als nu. Dit gaat helemaal goed komen, top! Plasje was misschien van de spanning, kan idd.

 

Ook goed dat hij aan de riem meeliep. Nieuwe begin voor hem, misschien dat hij de riem nu als  niet meer eng ziet! Weet niet of dat bij een hond zo kan werken? 

 

Thuis iedereen blij dat je er weer bent! Heb je nog broers of zussen? 

honden page profiel --

honden foto van -

" Super goed dit! Ik denk idd dat Saar zich een hoedje schrok. Wat zal Rayosk als een prins geslapen hebben, ik denk dat hij nog nooit zo veel liefde en warmte heeft gevoelt als nu. Dit gaat helemaal goed komen, top! Plasje was misschien van de spanning, kan idd.
 
Ook goed dat hij aan de riem meeliep. Nieuwe begin voor hem, misschien dat hij de riem nu als  niet meer eng ziet! Weet niet of dat bij een hond zo kan werken? 
 
Thuis iedereen blij dat je er weer bent! Heb je nog broers of zussen? Suzanne en Luca

 

Ja, ik heb een broer van 22 en een stiefzusje van 10, maar die woont niet bij ons in huis, komt wel ieder weekend langs. 

Mijn broer had het er eerst niet zo op, dat er een nieuwe hond kwam. Maar toen hij hem zag op het vliegveld was hij om  Had ik ook wel gedacht, ken hem langer dan vandaag.

Mijn stiefzusje komt straks langs om kennis te maken, die is heeeeel benieuwd! 

honden page profiel --

honden foto van -

Ze wil haar touwtje nog niet delen, maar dit gaat al wel heel goed 

EDIT: en oh ik zie net dat ik twee verschillende sokken aan heb

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kan gebeuren he als je je s'ochtends moet haasten 

Ik hoop dat ze snel volledig aan elkaar gewend zijn.

Heel veel plezier met je twee kanjers

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hah ik zie je al haasten om zeven uur (dan draai ik me nog eens om met Lance in mijn armen) 

Super dat je mama ook bereid is van mee te werken om ze samen te laten gewennen. Ik vind het best twee grote honden hoor, voor een fijne kleine Bodine . Niet moeilijk dat je soms even verstrooid bent 

En zie hem daar liggen, op parket verdorie, kijkend naar de fotograaf alsof hij niks anders gewend is. 

Rayosk hombre , in dikke boter gevallen met je kontje 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Is weer eens wat anders 2 verschillende sokken

Wat leuk van je broer. Hoort een beetje bij broers, stoer doen, maar ondertussen 

Rayosk lijkt groter dan Saar? Wat ziet her er gezellig uit, erg mooi en fijn!

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Wat fijn dat het zo goed gaat met Saar en Rayosk!! :-)

Ik heb je andere topic ook een beetje gevolgd, volgens mij ook een keer gereageerd.

Super dat je dit hebt gedaan voor de hondjes van ACE!!! Ik vind het ook superknap dat je het aan kon om naar het dodingsstation te gaan, ik had het niet gekund hoor... Dat jullie daar allemaal een hondje mochten redden vond ik erg goed, alleen zo zielig voor de honden die overblijven.... :'(

Veel plezier met je honden !! ;-)

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: veel verandert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^