Mijn Husky's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marcmarc

Hallo,

 

Ik heb 2 Husky's genaamd Macy en Maya. Macy hebben wij vanaf pup af aan. Maya is met 10 maanden oud vanaf augustus 2013 bij ons gekomen. Maya komt bij iemand weg die niet naar haar om heeft gekeken. Tijdens een wandeling heb ik iemand leren kennen waarvan ik op een gegeven moment van te horen heb gekregen dat zijn buurman ook een Husky heeft. Na heel wat gesprekken te hebben gevoerd heb ik contact op genomen met de vorige eigenaar van Maya. Ik heb begrepen dat die gene vrij veel aan het werk is. Ik heb direct een afspraak gemaakt om langs te komen om te kijken hoe het met de hond gaat en als mogelijk direct de hond mee te nemen. Tijdens mijn afspraak heb ik Macy meegenomen naar Maya om te kijken of de honden met elkaar klikken. Vanaf het eerste moment was het raak en konden ze heel goed met elkaar overweg. Zelfs zo goed dat ze niet op wilden houden met spelen. Na enig goede overleg te hebben gehad heeft de vorig eigenaar van Maya toe gegeven dat het beter is dat Maya met mij mee gaat voor een beter thuis (op een voorwaarde dat hij Maya af en toe kon bezoeken). Eenmaal thuis is alles prima gegaan op voederneid na vanuit Maya haar kant. Ik heb haar dat heel snel af geleerd. Sinds januari j.l. is het helemaal omgedraaid. De vorige eigenaar heeft aan mij gevraagd of het mogelijk was dat hij Maya kwam opzoeken en eventueel meenemen om met de hond lekker in het bos te lopen. Voor mij was dat totaal geen probleem geweest, totdat ze thuis kwam. Vanaf het moment dat ze thuis was, heerste er een gigantische spanning tussen Maya en Macy. De zelfde avond hebben ze nog met elkaar gevochten zonder enig reden. Helaas is het nu eind maart en zit er nog steeds geen verbetering in wat ik ook maar probeer. Soms eten ze samen uit 1 bak en gaat het goed. Helaas zijn er heel vaak momenten dat het fout gaat zodra ze een beloning snoepje krijgen als ze iets goeds hebben gedaan. Met fout bedoel ik dat ze met elkaar op de vuist gaan en soms ook wel tot bloedens aan toe elkaar bijten en grijpen. Ik heb zelf het idee dat ze heel erg jaloers op elkaar zijn terwijl ze allebeide evenveel aandacht krijgen en niemand word voorgetrokken. Heeft iemand toevallig hier ook jammer genoeg ervaringen mee of dit al meerdere malen heeft meegemaakt? Dan zou ik graag willen horen wat hier eventueel aan te doen is. Voor tips of antwoorden hoor ik het graag van jullie.

 

Groetjes Marc

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe oud zijn ze nu? Is er een loopsheid of schijnzwangerschap in 't spel?

 

Geef de honden gescheiden hun eten, elk uit hun eigen bak, en haal de bak meteen weg als ze klaar zijn. Hetzelfde met kauwbotten of snacks, of beloningssnoepjes: geef alles duidelijk gescheiden. Voedsel is vaak een aanleiding tot een gevecht. Het probleem met twee poolhondteefjes is dat ze niet snel vergeten: eens ze stevig hebben gevochten, is het erg moeilijk om dat weer ongedaan te maken. Dus geef ze genoeg eigen ruimte en rust en let goed op waar de wrevel tussen hen beiden zit, zodat je kan ingrijpen voor er iets gebeurt.

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

" Hoe oud zijn ze nu? Is er een loopsheid of schijnzwangerschap in 't spel?

 

Geef de honden gescheiden hun eten, elk uit hun eigen bak, en haal de bak meteen weg als ze klaar zijn. Hetzelfde met kauwbotten of snacks, of beloningssnoepjes: geef alles duidelijk gescheiden. Voedsel is vaak een aanleiding tot een gevecht. Het probleem met twee poolhondteefjes is dat ze niet snel vergeten: eens ze stevig hebben gevochten, is het erg moeilijk om dat weer ongedaan te maken. Dus geef ze genoeg eigen ruimte en rust en let goed op waar de wrevel tussen hen beiden zit, zodat je kan ingrijpen voor er iets gebeurt. "

 

Ik wilde ongeveer hetzelfde typen maar Christel was me voor ( alweer )

Volgende forumvraag: Plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^