Mobieltjes tijdens je hond uitlaten... Blerghh.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

ik heb ook altijd mijn mobiel bij en als Sjon los loopt neem ik ook gewoon op hoor.
Soms al ik watsapp bericht krijg kijk ik ook wel hoor.
Ben er niet de hele tijd mee bezig, zeker niet.
( aan de lijn met de kinderwagen lukt met niet dus dan laat ik hem gaan) heb maar 2 handen O-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Oeps ik gebruik mijn mobieltje ook tijdens wandeling .. Voor kiekjes te maken van mijn mannetje  Of te antwoorden op een sms'je of bel wel eens even met mijn vriend om te zeggen hoelaat ik thuis ben. Maar meestal wandel ik met een vriendin en dan tetteren wel lekker

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb altijd mijn telefoon bij me voor het geval (en dat is verschillende malen gebeurd), ik iets tegenkom onderweg, zoals een hond die zijn baas in geen velden of wegen te bekennen is, een aangereden kat en eend. Maar in eerste instantie dat er wat met mijn honden is, zodat ik kan bellen om hulp. Whatsapp heb ik niet op mijn telefoon, en dat komt er ook niet. Zou knettergek worden van heel de dag dat gepiep. Ik vind het allemaal erg onpersoonlijk, maar ja, ik kom dan ook uit de oude doos, ik ga niet erg met de tijd mee. Ook muziek luisteren terwijl je de hond uitlaat vind ik niks, ik loop zo'n beetje heel de weg tegen de honden te kletsen. Verder moet iedereen het zelf weten wat hij doet, maar het is niet mijn ding. Wat ik wel ergerlijk vind, is dat ik last heb van die whatsappende mensen. Laatst werd ik omver gereden door een meid, die met haar mobiel zat te knoeien, toen ik met één van de honden liep. En ze keek mij kwaad aan, ik denk omdat ik daar liep. Onze reu werd een tijdje terug belaagd door een Chow Chow en de baas bleef maar doorbellen, zonder op de hond te letten. Maar het allerergst vond ik laatst een slingerende moeder met een kind voor en een kind achterop de fiets, die aan het appen was. Wat een verantwoordelijkheid!!! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" @ Willemijn  :       quote :     Mobiel tutchcreem , zo heet tie. 

 

Serieus ?

 

Touch screen   oftewel    Aanraakscherm.                            

 

 

Daaaaag,  Jantien "

 





proest.... ik leer het wel Jantien, geef me de nederlandse benaming dan maar. maar kijk maar op internet dat staat er toch echt.... tutchscreen. :-D
inderdaad aanraak scherm, maar het is een krim, raak je het aan. dan vervliegt alles razendsnel je voorbij.

en geen een kan mij bellen, heb er twee nummers in staan, dat van mezelf en van mijn zusje, en dan natuurlijk de alarmcentrale. genoeg. :-)

honden foto van Rianne baasje van Ziva

Ik ben ook schuldig, ik wil altijd zoveel mogelijke leuke foto's maken van mn hond! Maar natuurlijk wel op plekken waar dat kan, en geen gevaar op levert.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ben ik helemaal met je eens. Ik zag laatst een klein kind dat in de zandbank aan het spelen was, terwijl de moeder op de rand van de zandbak zat met een aangelijnde Stafford, die aan een flexlijn zat en rond aan het lopen was. De vrouw was al een hele tijd aan het bellen en kreeg niets mee van haar kind, maar zeer zeker ook niet van haar hond ! Ik vind het constant bellen sowieso vreselijk. Verhalen van, ik ben nu hier, waar ben jij nu en allemaal van die onzin verhalen, net of het leven ervan afhangt. Laatst liep ik in het donker met Romeo in het park. Vanuit het niets begon een buitenlandse man die op een bank zat keihard te praten in zijn mobieltje. Ik stond stijf, te meer omdat ik hem niet gezien had. "

 

heel herkenbaar... Vooral dat die gesprekken nergens om gaan. Waarom zijn ze dan in godsnaam aan het bellen vraag ik me af? 

 

Blegh..

 

Maar waar ik me ook aan kan storen zijn mensen/kinderen die hun muziek over de (slechte) speakertjes van hun mobiele telefoon gaan zitten afspelen. Nog enorm slechte muziek ook nog...  Ga daar andere mensen niet mee lastigvallen...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat ik er niet van snap, ik wandel met mijn hond om samen iets te doen, daar heb ik een hond voor en daar heeft zij mij voor. Als ik ga bellen zou ik totaal geen oog voor haar hebben en dat is toch sneu en kan nog gevaarlijk zijn ook. Wat Hein zei: had ineens een hondenlijn tussen de wielen van zijn scoot. Of je hond duikt boven op een ander die dat niet fijn vind.

 

Het probleem is dat mensen geen rust en tijd nemen voor zich zelf, alles moet snel, snel en tegelijk. Bellen tijdens het wandelen, in de auto, tijdens een cafe bezoek met je vrienden en je mail lezen, afspraken maken,face booken, twitteren, lijstjes afwerken iedereen bellen. Wwwwaaaaaaaa, waar blijft de goede oude tijd, met maar 2 tv zenders en pas om 18.00 tv. Alleen een vaste telefoon per huis en die telefoon zat met een draadje aan de muur, dus lopen kon je niet. De tijd dat als je iets kwijt wilde, je op je fiets naar je vriendin stapte om uit te huilen of te kletsen. De tijd dat mensen elkaar aankeken op straat ipv naar hun telefoonschermen. De tijd dat met je hond wandelen dat ook echt was.

Goh lijk wel een bejaarde zo als ik dit schrijf, na ja wat scheelt het, ben 48 jaar

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha, 'oma Suzanne' 

(En ik dacht écht dat jij jonger was, puur door je naam.)

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik sta er van te kijken dat mensen zich er zo aan irriteren.

Zelf heb ik altijd mijn mobiel bij me, vind het toch erg handig om te kunnen bellen als er iets aan de hand is met Yara. 

 

Verder kunnen een hoop mensen ook gewoon multi-tasken. Dus dat je belt wil niet meteen zeggen dat je helemaal niet meer op jouw hond let.

Zelf ben ik niet veel met mijn mobiel bezig tijdens de wandeling, maar ik kan me er ook niet aan ergeren dat iemand dat wel doet.

 

Ik zie ook zat mensen die niet op hun hond letten zonder dat ze met hun mobiel bezig zijn. Bijvoorbeeld die alleen maar staan te kletsen.

Of rustig op een bankje van het zonnetje zitten te genieten terwijl de hond op elke andere hond die voorbij komt afstormt.

Dus denk zelf dat die mobiel weinig uit maakt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik heeeeeeel vaak mee neem, en nimmer zomaar vergeet... is mijn fototoestel. :-D :-D

ik heb heel wat fotoos op mijn profiel staan van buiten, dat gaat bijna altijd mee.

enne , ik leer snel, weet al hoe ik moet bellen, en opnemen, :-D dat is wel in de huiskamer hoor. O-) O-)

honden page profiel selinaselina

honden foto van selina

Ik neem expres geen mobiel mee tijdens het wandelen, heerlijk alleen de hond en ik. (maar ik wandel nu alleen redelijk dicht bij huis) Ik weiger om altijd maar bereikbaar te zijn. Er zijn maar weinig mensen die mijn mobiele nummer hebben, ik schat een stuk of 12 en dat is dan inclusief de scholen van mijn kinderen. De rest geef ik mijn huistelefoon nummer.

 

Thuis gebruik ik mijn mobiel wel, bv even de rekening checken, even een apje sturen, even twitter bekijken, maar als ik buiten ben wil ik ook genieten van het buiten zijn.

 

 

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

" wat ik heeeeeeel vaak mee neem, en nimmer zomaar vergeet... is mijn fototoestel. :-D :-D

ik heb heel wat fotoos op mijn profiel staan van buiten, dat gaat bijna altijd mee.

enne , ik leer snel, weet al hoe ik moet bellen, en opnemen, :-D dat is wel in de huiskamer hoor. O-) O-) "

 Hahahaa willemijn 

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Net buddie uitlaten, zie ik een baasje en een loslopende hond.

dat baasje is druk bezig met zijn telefoon, en de hond stormt op buddie af.... 

Ik sta op mijn skeelers, dus was hier niet erg blij mee. buddie was zelf aangelijnd.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik sta op mijn skeelers, dus was hier niet erg blij mee. 

 

Dat vind ik óók niet echt verstandig eigenlijk. Stel dat Buddie een sprintje trekt omdat ie óf naar een hond toe wil óf hij wil vluchten.

Hoe los je dat dan op? 

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Ik heb een remblokje waarmee ik handig en snel kan remmen. als ie naar een andere hond toe wil, dan staat de lijn strak en ga ik vooruit.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Ik vraag me wel eens af, is er een leven naast je telefoon.

Waar je mensen ziet lopen of fietsen een hond uitlaten iedereen kijkt op dat ding.

Ik heb er ooit een gekocht toen mijn moeder nog leefde, opwaarderen met een bon van de supermarkt.

Ik gebruik hem ( inmiddels ook met internet) bijna nooit gelukkig. Is de periode van een jaar voorbij waar je je beltegoed kwijt raakt sms ik het naar het goede doel.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

"  Wat goed van jou en hopelijk wordt die hond idd snel herplaatst!  "

 

Thanks, maar ik denk dat iedereen dat hier wel zou doen. 1 mevrouw zag zelfs hoe de hond los gelaten werd en het baasje over een hek sprong en weg rende.

Ik heb de site van het asiel wel een beetje in de gaten gehouden maar ik heb hem nooit als herplaatser gezien. Hij was ook wel heel erg lief dus hopelijk heeft hij de website nooit gehaald en was hij al geadopteerd.

We hadden nog wel even met zijn vieren (er stonden ook 2 jongens bij) gevraagd of ze hem aub niet meer naar de oude baas wilde doen. Hij had hier en daar ook een wondje, zag er dun uit. Maar al met al oogde hij redelijk gezond.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ik loop zelden met mijn mobiel in de hand, meestal alleen om foto's te maken. Laatst was een uitzondering toen belde mijn vriend vanuit het ziekenhuis ineens terwijl ik de honden aan het uitlaten was, tja dan neem ik wel even op. Maar goed dan kijk ik wel nog steeds om me heen waar eventuele andere honden + baasjes lopen.

 

Ook mensen zonder mobiel letten vaak niet op hun hond . Zo liep ik vorige week met m'n aangelijnde hond in het losloopgebied en huisvrouw "ik wandel alleen met mooi weer" liet haar hond zo op de mijne aflopen terwijl ze druk aan het kletsen was met een vriendin. Gelukkig is mijn hond niet agressief (anders zou ik daar ook niet lopen) maar hij houd niet van andere honden dus na een seconde of 5 vind ie het wel weer mooi geweest. Dit keer hield de hond gelukkig zelf afstand en ging snel weg maar wat háát ik die onverantwoorde hondenbaasjes!

 

Snap ook niet zo goed wat mensen nou leuker vinden dan naar een hond kijken die lekker z'n ding doet en daar plezier aan beleeft (vooral dan als ze loslopen), vind sowieso dat mensen tegenwoordig teveel bezig zijn met een scherm dan hun omgeving, erg jammer.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

" Ik zie steeds vaker mensen met hun mobieltjes tijdens het uitlaten van hun hond...
Ze hebben geen oog voor de hond, alleen voor dat apparaatje.
Komt er een andere hond aan, trekt die hond zn baasje zowat over straat, omdat t baasje niet opletten..
Sjonge, waarom genieten sommige mensen niet van een wandeling? Neem dan geen hond! "

 

 

Ik vind het heerlijk om op een plek te wandelen, waar toch niemand komt, en dan even te bellen met iemand waar ik normaal nooit te rust voor kan vinden. Heerlijk om buiten in de natuur te lopen, hondje lekker rennen, en even diegene bellen die ik echt even moet spreken, of even wil sprekenin alle rust. Maar blijkbaaaar hoort dit dus niet. Want Anne zegt dat dit geen vorm van genieten is... Sorry Anne. Ik zal mijn hond meteen herplaatsen.

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Jij let neem ik aan wel op je hond als je aan het bellen bent?....

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

" Jij let neem ik aan wel op je hond als je aan het bellen bent?.... "

 

Toevallig wel ja.

 

Dat jij het asociaal vind is jouw mening, en daar ben je helemaal vrij in. Maar als jij gaat bepalen hoe mensen plezier moeten hebben tijdens het wandelen, en anders geen hond moeten nemen gaat mij te ver. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Toevallig wel ja.
 
Dat jij het asociaal vind is jouw mening, en daar ben je helemaal vrij in. Maar als jij gaat bepalen hoe mensen plezier moeten hebben tijdens het wandelen, en anders geen hond moeten nemen gaat mij te ver.  "

 Ze hebben een test gedaan, of mensen wel konden opletten als ze aan het bellen waren. In de auto, handsfree bellen en dit is gefimd. Onderweg, hebben ze langs de weg allerlei rare situaties gedaan, expres. De bellers had niets er van gezien! Een mens kan zich maar op een ding focussen. 

 

Als je belt, heb je echt geen oog voor je hond! Dat is helaas een gegeven.

 

Mijn hond wilt niet gewoon buitenlopen, ze wilt met mij buiten lopen. We zijn ook steeds bezig met elkaar. Als er een andere hond is, gaat ze daar flink mee rennen, maar buiten dat kijkt ze ook vaak naar mij. We doen samen van alles buiten. Een hond is graag bij de baas en werkt ook graag met de baas. 

Jij bent lekker aan het bellen en je laat je hond wel een beetje aan zijn lot over. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Laatst was een uitzondering toen belde mijn vriend vanuit het ziekenhuis ineens terwijl ik de honden aan het uitlaten was, tja dan neem ik wel even op.
 

 Dat is ook heel logisch. Daarvoor neem je op, waar je ook bent! 

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik heb hem meestal ook bij me....vind ik een fijn idee, mocht er wat gebeuren, dat mijn telefoon bij me heb...

 

 

Als ik aan het wandelen ben en ik wordt gebeld, neem ik wel op...(hangt er vanaf wie het is ) maar ik ga dan niet uren bellen, meestal meld ik dat ik die persoon even terug bel, als ik thuis ben...

 

Maar....Ik herken wat merry zegt...als ik even op een bankje zit en bo rent rondjes of die ligt in het gras te knagen, gebeurt het ook wel eens dat ik iemand bel, die ik anders amper spreek...op dat moment heb ik inderdaad de rust en tijd, om diegene even te spreken..

Bo blijft toch in de buurt liggen...

 

Maar...ga ik weer lopen, dan stop ik met bellen. Ik kom dan allerlei mensen en honden tegen, vind het dan wel fijn om mn aandacht daarbij te hebben. Ik kan inderdaad geen twee dingen tegelijk...Kan me niet op Bo concentreren en op mn gesprek tegelijkertijd.

 

 

Maar "neem dan geen hond " vind ik een bijzondere uitspraak .

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het ligt bij aan welke honden ik bij me heb. Als ik de hele roedel (7 borders) mee heb blijft mijn telefoon in mijn zak tenzij ik een foto of video maak. Maar als ik alleen de mijne mee heb whatsapp, bel of facebook ik tussendoor ook gewoon. Maar ik kijk wel regelmatig op en om :) 

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

"  Ze hebben een test gedaan, of mensen wel konden opletten als ze aan het bellen waren. In de auto, handsfree bellen en dit is gefimd. Onderweg, hebben ze langs de weg allerlei rare situaties gedaan, expres. De bellers had niets er van gezien! Een mens kan zich maar op een ding focussen. 
 
Als je belt, heb je echt geen oog voor je hond! Dat is helaas een gegeven.
 
Mijn hond wilt niet gewoon buitenlopen, ze wilt met mij buiten lopen. We zijn ook steeds bezig met elkaar. Als er een andere hond is, gaat ze daar flink mee rennen, maar buiten dat kijkt ze ook vaak naar mij. We doen samen van alles buiten. Een hond is graag bij de baas en werkt ook graag met de baas. 
Jij bent lekker aan het bellen en je laat je hond wel een beetje aan zijn lot over.  "

 

Zo een test van jou zegt mij echt helemaal niks.

Je leest zie ik ook een beetje selectief. Ik schreef dat ik bel op paden waar niemand komt. En al doe ik dat wel, hou altijd pog op mijn hond. Nogmaals mensen mogen vinden wat ze willen, maar beslissen of iemand plezier heeft in het wandelen bepaalt diegene zefl wel.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik ben een man....dus dat multitasken........wordt he...le...maal....nietsss.

 

Buiten dat, kan ik me voorstellen dat je in een nieuwbouwwijk/uitlaatveldje geen enkele zin hebt in contact met bepaalde mensen..een redelijk excuus om je even ergens anders op te concentreren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Haha, dan is het maar goed dat ik niet tegelijk kan smsen en stappen tegelijk  Als ik een sms krijg (bijvoorbeeld mijn moeder die vraagt waar ik blijf omdat het eten klaar is ofzo) dan moet Saffira wachten tot ik telefoon uit mijn handtas gedaan heb, gekeken heb wie er gesmst heeft en eventueel geantwoord heb. Als ik niet stop en verder blijf wandelen dan dondert dat ding gewoon op de grond, heb 2 handen nodig met die touchscreen. Daarom wacht ik meestal gewoon tot ik thuis ben om te kijken wie er gesmst heeft. Al dat gedoe, mensen moeten dan maar even wachten, mijn hondjes gaan voor 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Zo een test van jou zegt mij echt helemaal niks.
Je leest zie ik ook een beetje selectief. Ik schreef dat ik bel op paden waar niemand komt. En al doe ik dat wel, hou altijd pog op mijn hond. Nogmaals mensen mogen vinden wat ze willen, maar beslissen of iemand plezier heeft in het wandelen bepaalt diegene zefl wel. "

 Het gaat er om, dat mensen die bellen totaal geen oog hebben voor de omgeving. Het gaat er niet om of er andere mensen lopen, maar jij hebt op dat moment geen aandacht voor je hond!

 

Een mens kan zich niet op 2 dingen tegelijk concentreren. Prima als jij daar voor kiest, maar minder leuk voor je hond. Ik snap dat jij je uitstekend vermaakt, maar je hond???

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik ben een man....dus dat multitasken........wordt he...le...maal....nietsss.
 
Buiten dat, kan ik me voorstellen dat je in een nieuwbouwwijk/uitlaatveldje geen enkele zin hebt in contact met bepaalde mensen..een redelijk excuus om je even ergens anders op te concentreren.
 
 
 
 
 
 
  Quoten lukte niet
 
  Zelfs vrouwen kunnen niet multitasken, we doen alleen maar, maar je wilt niet het  er van zien. 
 
Als oer mens had het een functie: als vrouw, moest je terwijl je kookte op al je kinderen letten, grote gevaarlijke roofdieren in de gaten houden. Ook tegelijk sociale contacten onderhouden, er was een risico dat je man de jacht niet overleefde en dat was je toch afhankelijk van andere families. 
Een man hoefde maar een ding, oog op prooi krijgen en die doden. 

  Vandaag dat mannen last hebben van tunnelvisie en vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen.
Alleen als je een officiële brief schrijft, een belangrijk telefoontje pleegt, aan je lunch bent, je secretaresse een opdracht geeft, reken maar dat het dan verkeerd gaat.
 
Telefoontjes plegen, doe het lekker thuis. Als je buiten mensen wilt ontwijken, loop de andere kant uit en geef je hond wat hij verdient: aandacht!  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
  "

 

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^