Mobieltjes tijdens je hond uitlaten... Blerghh.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Suzan. (Gast)

Ik vind al die mobiele telefoons over en overal soms best ergerlijk. Heel handig zo'n telefoon op zak, ben ik het mee eens, maar veel mensen lijken haast in zombies te veranderen met zo'n ding bij zich. Nergens oog voor, behalve voor hun telefoon. Om van de gevaren 'zoals in het verkeer' nog maar te zwijgen, vind ik het ook heel asociaal.   Ik ben eens tijdens een etentje met een oude schoolvriendin heel boos geworden omdat we tegenover elkaar aan een tafeltje in een bistro zaten, en ik op den duur maar naar het behang ging kijken omdat zij alleen maar belangstelling voor haar mobieltje had.   Zat ik iets te vertellen.. zag ik telkens weer die ogen afdwalen naar het beeldschermpje naast haar bord.   Op een gegeven moment zei ik : ''zal ik je anders maar alleen laten met je telefoon?''   Toen kreeg ik een uiterst verbaasde blik en verdween het toestel ''eindelijk'' in haar tas.     Het moge duidelijk zijn, hier een fel tegenstander.  

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik heb nauwelijks me mobiel mee met uitlaten. Uitlaten is vr mij een moment om van me honden te genieten, met ze te spelen, te trainen en aandacht en liefde te geven Ik heb ook nooit de neiging om op me mobiel te kijken, want ik vermaak me prima met me honden ;) Ik kan me zelf ook eg irriteren aan mensen die alleen maar aandacht voor hun mobiel hebben, vind het zo zonde geef die aandacht lekker aan je hond

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik probeer wel altijd mijn mobiel bij me te hebben. Juist met de honden wandelen vind ik dat erg belangirjk. zo kan ik altijd iemand bereiken als er wat gebeurt is. Natuurlijk ga ik er niet mee lopen spelen als ik aan het wandelen ben. Laatst werd ik wel een keer gebeld tijdens het wandelen door mijn werk.. dan lijn ik eerst even de honden aan, zodat ik even rustig kan bellen. Maar normaal gesproken raak ik mijn mobiel niet aan tegen het wandelen. Ik kom ook veel te vaak bellende baasjes tegen die hun hond lekker los laten rondstruinen. Laatst kon ik een hond van mijn hond afplukken. Die vloog gewoon mijn hond aan, terwijl de baas stond te bellen (en door alle lawaai niets kon horen, dus zich maar omdraaide met 1 vinger in het oor..) Daar kan ik dan wel laaiend over worden. Best dat je wilt bellen.. maar houd je hond dan in ieder geval bij je.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als ik gewoon zomaar gebeld zou worden terwijl ik met de hond weg ben geef ik aan dat ik terug bel als ik terug thuis ben.

Als ik met de hond uit ben wil ik alert zijn en ervan kunnen genieten uiteraard.Dubbel alert omdat ze gewoon nog een pup/puber is die er onverwachts kan zijn. Maar zelfs al zou ze alles perfect doen je hebt je ogen en oren nodig voor je eigen hond je omgeving andere baasjes en andere honden en daar hoort een mobiele telefoon niet bij behalve wanneer een mens of dier in nood is en er om hulp gebeld moet worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb nimmer een mobieltje gehad, en nu ? O-)

vanochtend een ontbijt bij Ikea met mijn zusje en tot mijn stomme verbazing krijg een kadoo van dr, een mobiel, en wat voor een, een flatscreen ? heet dat zo ? waar je met je vingers overheen moet gaan.

waarom ?

zij vind het veiliger als ik een mobiel mee neem tijdens wandeling, of als ik er met de auto op uit trekt. ze heeft de mobiel voor me opgewaardeerd, via een prepaid kaart en is een jaar geldig.... als je het laat staan, iedere keer dat je opwaardeert, komt er dagen bij, mooi.

en ja het is veiliger, als ik aan het wandelen ben en er gebeurt wat hoe bereik ik iemand als ik geen telefoon bij me heb ?

ik gebruik hem dus als er onraad is, of wat dan ook, en ik ben er heel blij mee, nu nog leren er mee omgaan. :-D

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Er zijn ook mensen, zoals ik, die hun hond wel bij zich houden, terwijl ze bezig zijn met appen o.i.d.

 

Misschien zijn er mensen, zoals ik, die met een reden met hun mobiel in de hand lopen. Waarom? Omdat het veiliger voelt zeker 's avonds. Als je een keer 's avonds mret hond tijdens de wandeling bent aangerand en het gevoel hebt dat het veiliger is als je appt onderweg, wie ben jij dan om van tevoren al te oordelen?

 

Ik denk niet dat je iedereen over een kam moet scheren. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik heb een heerlijke seniorenmobiel, waarmee ik kán bellen en SMS-sen en verders nix.

Normaliter neem ik hem niet mee, alleen als ik er aan denk. Het zou verstandiger zijn als ik hem wel standaard meenam, want een gedeelte van de wandeling gaat over een lang verlaten fietspad, waar van alles kan gebeuren.

 

Inderdaad, zoals hierboven beschreven wordt, mensen die alleen oog voor hun mobiel hebben (ook op de fiets!!!), zeer irritant.

 

@ Willemijn : gefelliciteerd met je nieuwe telefoon en sterkte met het er aan wennen.

Bij mijn dichtsbijzijne IKEA wordt in het weekend geen ontbijt meer geserveerd want dat leidde tot  files op de grote weg bij de afrit (Delft!),

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Er zijn ook mensen, zoals ik, die hun hond wel bij zich houden, terwijl ze bezig zijn met appen o.i.d.
 
Misschien zijn er mensen, zoals ik, die met een reden met hun mobiel in de hand lopen. Waarom? Omdat het veiliger voelt zeker 's avonds. Als je een keer 's avonds mret hond tijdens de wandeling bent aangerand en het gevoel hebt dat het veiliger is als je appt onderweg, wie ben jij dan om van tevoren al te oordelen?
 
Ik denk niet dat je iedereen over een kam moet scheren.  "

 

Begrijp ik best en om die reden ga ikzelf nooit naar buiten zonder mobiel.

Maar zelf loop ik niet al met de mobiel in de hand. Ik heb wel een tijd gehad dat ik de mobiel in mijn broekzak vast had zodat ik m direct zou kunnen pakken. Een andere optie is om een handsfree headset te gebruiken 

Ik zou me in jou geval ook niet te aangesproken voelen over de reacties immers de omstandigheden en jou gevoel van veiligheid liggen op dit moment anders 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat vergeet ik, ik word strontziek van de wereld van vandaag, waar je komt , ze zitten allemaal met de telefoon of tablet op schoot, en zijn flink verdiept in de mobiel of tablet....... als ik bezoek heb, gaat de telefoon en nemen ze gewoon op , en gaan van kiet met een heel verhaal.

zelf zal ik nimmer met iemand praten als ik bezoek of met iemand samen ben, dan zeg ik netjes, ik bel later wel terug. niets zo ergelijk om steeds gestoord te worden, maar kijk maar eens rond op straat, mensen hebben allemaal zo,n ding aan het oor.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" dat vergeet ik, ik word strontziek van de wereld van vandaag, waar je komt , ze zitten allemaal met de telefoon of tablet op schoot, en zijn flink verdiept in de mobiel of tablet....... als ik bezoek heb, gaat de telefoon en nemen ze gewoon op , en gaan van kiet met een heel verhaal.

zelf zal ik nimmer met iemand praten als ik bezoek of met iemand samen ben, dan zeg ik netjes, ik bel later wel terug. niets zo ergelijk om steeds gestoord te worden, maar kijk maar eens rond op straat, mensen hebben allemaal zo,n ding aan het oor. "

 Klopt

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Appen, sms'n, Inetten ... bellen tijdens de wandeling (of op de fiets, in de auto ...) tja ....

Ik wandel voor mijn plezier ... samen met mijn hond ... Samen  

 

Maar wat ben ik ongelooflijk blij met het mobiele tijdperk waarbij ik tijdens de wandelingen altijd een mobiel meedraag in mijn zak of heuptas voor noodsituaties. Ik kijk ook altijd op straat en wegen namen, namen van gebieden, waar ik ongeveer 'uit hang'. Heel veilig gevoel.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
@ Willemijn : gefelliciteerd met je nieuwe telefoon en sterkte met het er aan wennen.

Bij mijn dichtsbijzijne IKEA wordt in het weekend geen ontbijt meer geserveerd want dat leidde tot  files op de grote weg bij de afrit (Delft!),

  "

 




moet het leren om er mee om te gaan...... vond het zo,n leuk kadoo, met mijn pc kan ik goed omgaan, weet ook als er wat gebeurt hoe te handelen , maar een mobiel ? hahahah

maar het is veiliger, ik ga iedere dag naar de blauwe stad met Bamse, er is niemand...... als er wat is, even alarm bellen en ze komen me helpen toch ?

ben met Bamse verleden week naar utrecht geweest, drie uur heen en drie uur terug, geen mobiel, is natuurlijk heel dom, als ik aan de kant sta, en ik heb geen mobiel, kan ik wachten tot ik een ons weeg..... ben mijn zusje dan ook dankbaar, maar nu nog er mee omgaan. :-D ze heeft het alarm 112 enz. erin gezet, een druk op de knop en ik zit in de centrale.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik vergeet dat ding altijd, of ben 'm weer is kwijt.
heb 'm dan ook zelden bij me maar dat heeft dus een andere reden ;-)

moet zeggen dat ik minimaal toch wel een uitlaat ronde met een muziek op loop, dat heeft ook een beetje het zelfde effect.

ach ja leven en laten leven.... ;-)

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Bij je hebben is iets anders dan er de hele tijd mee bezig te zijn

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Bij je hebben is iets anders dan er de hele tijd mee bezig te zijn "

 

Dan nog... Scheer niet iedereen over een kam.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Een wandeling met je hond is ontspanned voor allebei, zou het toch moeten zijn.....

Mag aub even die mobiel dan even weg van je oor?

Moet men nu altijd online zijn, ik vind dat beetje triest. Geniet van de wereld om je heen, de vogels, de wind, praat eens tegen je hond buiten, en in je telefoon als je thuis bent. 

 

 

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ik heb ook altijd mijn telefoon mee tijdens het wandelen, (maar ik heb daar wel van geleerd!!)... 

als ik op mn telefoon zit tijdens het wandelen dan of maak ik foto's of het is ''dringend'', maar verder laat ik hem in mijn zak zitten.

ik zou zo de hele wandeling op m'n telefoon kunnen zitten appen, spelletjes spelen enz. jack blaft toch wel als er mensen of honden naderen, ze blijven beide aan de linkerkant van de dijk. houden mij in de gaten, en lopen niet verder dan 20 a 30 meter vooruit, 

 

maar ik vind het inderdaad heel ergelijk als andere ook op hun telefoon zitten en zo niet op hun hond of omgeving letten. 

een aantal mensen die ik ken zitten heel de dagen op hun telefoon.

zo was ik een keer bij een vriendin, die constant zat te appen, ben opgestaan, jas aangetrokken, hondjes geroepen en een appje gestuurd ''doei'', en ben gegaan.

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

een mobiel, en wat voor een, een flatscreen ? heet dat zo ? waar je met je vingers overheen moet gaan.

 

Lieve Willemijn, een flatscreen is een tv 

Dus ik gok op een smartphone. Tenzij jij met een tv op pad gaat  

 

---

 

Ik heb zelf wel een smartphone, maar geen internet. Ook geen abo, gewoon lekker ouderwetsch prepaid. Internet heb ik dus alleen als er wifi in de buurt is. En dat is in het bos niet het geval. Geen whatsapp of internet dus, als ik in het bos loop.

Ik loop daar ook echt voor mijn ontspanning, heerlijk even niks aan mijn hoofd, gewoon een beetje gedachteloos (maar wél oplettend) mijn hoofd leegmaken en genieten van de omgeving, de kwetterende vogeltjes en een hele blije hond. Beetje spelen met haar, lekker gek doen en verder: HELEMAAL NIKS! 

 

Waar ik loop kom ik weinig mensen tegen. Ik loop er ook nog wel eens vlak voor het gaat schemeren (dan kom je helemaal niemand tegen, maar wel kans op reeën en vosjes )

En juist omdat het een vrij stil stuk is (tenzij het stralend mooi weer is, dan loopt half Lelystad er, inclusief losgeslagen honden, kinderen én natuurlijk met telefoon...), vind ik het prettig (en misschien zelfs wel belangrijk) om mijn telefoon bij me te hebben.

Nu word ik sowieso al nooit gebeld, dus die ene keer dát iemand me belt en ik 'm óok nog hoor neem ik wel op.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Heel herkenbaar, heel ergerlijk!
Ik heb hem wel altijd bij me, maar das voor in geval van nood, ik loop vaak alleen en ver achteraf, ik heb n hartafwijking, en het geeft me een veilig gevoel dat mocht ik ziek worden, ik iemand kan bellen, lijkt me niet fijn als ik onderweg iets krijg en ze vinden me pas een paar dagen erna.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Inderdaad heel ergelijk! zeker als de hond dan ook nog aan een uitrollijn loopt,heb al 2maal een lijn tussen het wiel van mijn scootmobiel gekregen, omdat de hond uit het niets voor de  scoot uit rende, moest een boete opkomen .Hein. "

 Dat is toch levens gevaarlijke!

Eens om te boeten voor bellen op de fiets, in de auto, wandelend op de brommer en zelfs in de scootmobiel. Bellen, gewoon thuis doen , 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik neem mijn mobiel ook altijd mee, al is het maar voor de veiligheid. Ik heb vaak zat dat ik tegen mijn vriend zeg dat ik "even" ga wandelen en dan kom ik mensen tegen en dan word dat even in een keer 1,5 uur. Mijn vriend vind het wel fijn als ik hem dat laat weten.
Laatst is het me helemaal duidelijk geworden waarom ik mijn mobiel altijd mee neem. We waren in de uitlaatroute en er was een hond gedumpt op straat. Wij hebben vervolgens die hond opgevangen en de dieren ambulance gebeld. Zonder telefoon werd dat een stuk moeilijker aangezien de hond geen riem of iets dergelijks had. Wij zouden hem dus niet makkelijk mee naar huis kunnen nemen of thuis een riem halen omdat de hond in kwestie te groot was.
Mijn moeder instinct wilde de hond wel mee naar huis nemen en hem een goeden mand geven, maar realistisch gezien was dat gewoon niet mogelijk. De hond was heel lief, vriendelijk naar onze honden, hij was alleen erg verlegen naar mensen. Zelfs mijn snoepjes wilde hij niet op eten. Toen de dieren ambulance kwam bleek het om een bekende te gaan. Naar de mensen van de dieren ambulance luisterde hij wel meteen en die kregen hem makkelijk aan de riem.
Dakko was de naam van de hond en hij zou zeer waarschijnlijk herplaatst gaan worden. "

 Wat goed van jou en hopelijk wordt die hond idd snel herplaatst! 

honden page profiel --

honden foto van -

ik zit wel eens op mijn mobiel...

Muziek luisteren

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Ik denk dat de meeste mensen wel de telefoon bij hebben, maar sommige zijn de gewoon in een soort van trans en best jammer eigenlijk dat ze minder van de omgeving lijken te genieten en liever op bv Facebook kijken wat een vage kennis aan het eten is op dat moment.
 
ik ben benieuwd hoeveel mensen er over tien twintig jaar een nekhernia hebben van het kromlopen, zitten en staan.   
 
  "

 Dat is precies waarom ik reageerde zoals ik reageerde. Maar dit is beter genuanceerd als de opening. Ik denk alleen wel dat dit precies is wat Ts bedoelde. Natuurlijk niet al die mensen die ondanks de telefoon e.d. zeggen wel goed op de omgeving te letten.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Als ik met Pepe wandel neem ik mijn mobiel wel mee maar altijd zit hij in mn zak. Als ik wandel ga ik niet sms'en, whatsappen, bellen, etc. Wandelen is wandelen. Tenzij iets echt heel belangrijk is, dan staan we even stil, zo snel mogelijk smsje en telefoon weer weg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Lieve Willemijn, een flatscreen is een tv 

Dus ik gok op een smartphone. Tenzij jij met een tv op pad gaat  

 

---

 



hihi, ben aan het oefenen, mijn zusje even gebeld, flatscreen, is inderdaad een t.v. die heb ik in de woonkamer staan, hahaha

het is een Tutchcreem..... waar je dus met je vingers langs moet gaan... dat is een crim... ze vliegen voorbij zonder te stoppen, maar heb al gebeld, en een sms gestuur. dat lukt dus .

ging net wandelen met Bamse, mee nemen ? nee, hahahaha dacht er in het geheel niet aan, zal ik ook moeten leren, dat ding mee te nemen. 112 moet ik dan toch kunnen bellen. Mobiel tutchcreem , zo heet tie.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Mijn mobiel heb ik enkel bij me voor noodgevallen. Ik vind het een nare bezigheid dat ge-app, SMS en al wat mogelijk is.

Hier zie ik het ook vaak, totaal geen aandacht voor waar de hond mee bezig is of behoefte hebben om zelf lekker bezig te zijn met je hond onderweg. Ik snap dat niet.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik heb mijn mobiel altijd mee, maar puur in geval van nood of om iets vast te leggen. Ik kan niet bellen/appen tijdens het wandelen.  En als er iemand belt vraag ik ze terug te bellen omdat ik met de hond aan het wandelen ben.

 

Trouwens ik zie wandelen als een momentje samen met de hond.  Je gaat toch ook niet zitten bellen als je met vriendinnen weg bent.

 

Als ik dan iemand tegen komt die aan het bellen is tijdens het wandelen, maak mij weinig uit als ze maar op hun hond letten.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ik heb zelden mijn mobieltje bij mij.maar na mijn val thuis draag ik hem bij me straks werd ik gebeld, mijn broer ,ik heb de scootmobiel op het gras veld gereden en even gepraat met mijn broer,hij was ongerust, ik was niet op zijn verjaardag geweest en had  niet gebeld.ik gaf als antwoord moet je zorgen dat als je een nieuwnummer hebt dit ook door tegeven. normaal neem ik niet eens op als ik op de scootmobiel zit,is het belangrijk,dan bellen ze wel terug.Hein.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

"  
Lieve Willemijn, een flatscreen is een tv 
Dus ik gok op een smartphone. Tenzij jij met een tv op pad gaat  
 
---
  
 
  
 

 Sorry off topic.

 Leuk Mellow.

 

Willemijn dan ben je nu officieel meer up to date dan ik. Hier een klaptelefoon van 15 euro prepaid en altijd uit. Niemand heeft ook mijn nummer en is alleen voor in noodgevallen. Maar ik kan dan weer wel met een smartphone overweg, want je moet wel bij zien te blijven.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

@ Willemijn  :       quote :     Mobiel tutchcreem , zo heet tie. 

 

Serieus ?

 

Touch screen   oftewel    Aanraakscherm.                            

 

 

Daaaaag,  Jantien

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^