Hoe kan ik een nieuwe pup het beste introduceren bij mijn andere hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Komende maandag gaan we onze nieuwe Puppy halen en mee naar huis nemen.

We zijn vorige week al gaan kijken en hebben onze andere hond Balou (10 maanden oud) meegenomen om ook al eens kennis te maken en om ook te kijken hoe hij reageerd op de pup. Dit ging heel erg goed. Balou kwispelde met zijn staart en ze liepen elkaar ook achterna op het laatst van het bezoek en daagde elkaar zelfs al een beetje uit met spelen.

Dus dat is gelukkig prima verlopen.

Weet iemand hoe ik de thuiskomst van onze pup ( Saro genaamd) het beste aan kan pakken met Balou?

Dit is een foto van Saro vorige week tijdens ons eerste bezoekje.

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Ohhhh wat een schatje :-D
Gefeliciteerd met je nieuwe pupje.
Je hebt je pupje in je handen gehad als je thuis komt.
Laat je eigen hond de geur ruiken van je pupje.
En dan kan je hem waarschijnlijk gewoon neerzetten.
Een hond doet een pupje namelijk geen kwaad;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Wij doen altijd eerst even 'kennismaken' voor de deur, en dan samen naar binnen :-) als ze al kennis hebben gemaakt zal het vast goedkomen ;-) Wat een droppie zeg geniet ervan!

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

In de tuin of voor de deur inderdaad even laten snuffelen en dan lekker naar binnen met zijn allen en het op hun eigen tempo laten verkennen... Zelf rustig zijn (hoe moeilijk soms ook haha) en er niet te hyper op reageren, hoe relaxter je zelf bent hoe relaxter de honden vaak reageren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik nam Rex mee met het ophalen. Buiten de auto kennis gemaakt en toen samen op de achterbank. Rex aan de ene kant, Drib aan de andere kant. Die 2 hebben het prima zelf geregeld, terwijl mijn vriend een oogje in het zeil hield voor de zekerheid en ik stuurde. Drib probeerde aldoor onder Rex te zitten, maar dat vond Rex niet goed en dus gaf hij een geluid richting de pup. De pup ging weer terug nasr de andere kant van de auto. Dit ging 1,5 tot 2 uur lang zo zonder onze bemoeienissen. Na 2 uur lag drib tegen rex en vond hij het niet echt erg meer. Bij thuiskomst was er direct een hond die drib wilde aanvallen. Rex ging er gelijk tussen staan om drib te beschermen :)

 

Bij de vorige 2 pups hadden we de honden thuis gelaten. Bij thuiskomst had ik de pup in mijn armen en zei ik heel vrolijk de naam van de volwassen hond met 'kom eens kijken wat ik heb' oid. Dan liet ik de 2 honden aan elkaar ruiken en zette ik de pup op de grond. Beide keren rook de volwassen hond aan de pup om vervolgens de boel te ontvluchten door de tuin in te gaan. Wij hebben ze gewoon gelaten (beiden geen aandacht geven). Ging altijd goed.

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Ik volg ben ook wel benieuwd.

honden page profiel eva-pukeva-puk

honden foto van eva-puk

Ik volg we krijgen binnenkort ook een pup erbij

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou ze ook gewoon direct samen laten , maar zeker de pup niet teveel extra knuffelen terwijl de andere dit dan ziet. 

Nu zijn het allebei infeite nog pupies, 10 m is nog pup voor de oudste. Dus heb je veel kans dat ze samen gaan spelen , slapen enz.

let er wel op dat de kleinste nog veel slaap nodig heeft...en hou de etensbakjes apart van mekaar. Een pup heeft meerdere potjes nodig, ik zou die extra maaltijden dan geven zonder dat de ander dat merkt. Kan dan ook geen jalouzie opwekken. 

 Is de oudste al volledig zindelijk ? 

ik denk ook dat je moet opletten dat er nergens verdwaalde plskes blijven liggen.....de oudere zou dan wel eens erover willen plassen . Dan kan je terug beginnen met je zindelijkheids training ! 

Het omgekeerde is ook mogelijk, dat jouw jongste nu heel vlug door de ander zal zindelijk worden.

succes ! Jouw hondjes zijn schatjes .

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

De oudste is zindelijk gelukkig maar ik hou er rekening mee dat dat inderdaad kan gebeuren dat Balou erover heen wil plassen. Ik heb in ieder geval al een fles urine off gekocht om de geur ook helemaal weg te nemen zodat ik dit zoveel mogelijk voorkom.

Verder hebben we toen we Balou kregen hem ook gewoon om de zoveel tijd in de bench gelegd zodat hij rust kreeg en kon slapen en Dusty(onze pas overleden hond)hem ook met rust liet met spelen. Dusty is de zwarte hond waar ik nog mee op de foto sta.

Balou sliep dan ook echt 2 a 3 uur aan een stuk en daarna zette ik de bench open zodat hij eruit kon als hij dat wilde.

Dusty liet hem ook wel met rust als hij in de bench lag. Op de een of andere mannier wist hij dat hij niet bij hem in de bench mocht. Hij ging wel vaker voor de bench liggen om hem te beschermen.

Dus ik ben heel benieuwd wat Balou gaat doen als Saro ligt te slapen morgen avond.

De bench is in ieder geval opgezet en alles is klaar voor de kleine Saro hij mag komen morgenavond.

Spanneeeeeend en wat verheugen we ons er allemaal op.

 

 

Santusha (Gast)

Ik krijg dinsdag mijn hele kleine pup erbij kan niet wachten maar heb er al twee een grote en een kleine hond wat is het beste om te doen heb namelijk een hond van 35 kilo en deze kleine is een chi oh hoop dat het gaat goed komen .

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

wij lieten oudste altijd eerst met de andere honden een wandeling maken zodat de nieuwe pup even de tijd kreeg om te snuffelen en doen in huis. 

De anderen waren dan al wat moe van wandeling zodat de kennismaking iets rustiger ging. 

 

Vervolgens met z'n allen de tuin in voor het snuffelen etc. Dit ging altijd prima. 

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Wij hebben Clooney meegenomen toen we bij de pups gingen kijken en ook toen we Harley gingen ophalen. Clooney zat op de achterbank, Harley lag achter de stoel op de grond(die plek had hij zelf gekozen en wij hadden de stoel gebarricadeerd zodat hij er niet onderin kon kruipen). Thuis hebben we ze even op het grasveldje achter het huis gelaten om even te snuffelen etc en toen zijn we naar binnen gegaan. Clooney vond Harley in het begin een beetje eng, dus hij ontweek hem. Voor Harley staat een puppyren in de kamer, dus als het Clooney te veel werd ging Harley daar even in. 

Nu zijn ze dikke vriendjes en moet ik Harley in zijn ren stoppen omdat ze anders de hele dag spelen en hij zijn rust niet neemt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik ga doen ? het is niet mogelijk om Bams mee te nemen, 9 rijden heen  en terug is geen doen om haar al die tijd met even eruit in de auto te laten zitten......

 

ik probeer in alle vroegte de pup op te gaan halen, en dan ben ik nog om een uur of zes a half zeven pas thuis in de avond dus.......

 

ik neem de pup mee naar binnen , zet de pup neer en kijk wat Bams doet, ik ben er zelf bij... Bams kennende gaat het zekers goed. kennis maken van te voren is hier niet aan de orde omdat we ver moeten reizen .

 

en snachts ben ik er bij..... trouwens ik laat Bams en de pup niet alleen als ik er zelf niet bij ben, zo kan ik aanschouwen of het goed gaat.....

honden page profiel ElianeEliane

Een deken. Een deken dat mee op kraambezoek gaat. Waar de pup (mag samen met broers en zussen) op rond kruipt. Deken mee naar huis en daar jouw hond(en) op laten liggen. Deken terug mee op bezoek en weer de pup er op laten rond kruipen. Als jouw pup dan naar huis komt is er geen vreemde geur meer aan. 

Laat ze ook eerst samen buiten voor je hem mee naar binnen neemt.

Maar er is altijd een periode van gewenning (bij de ene al meer dan bij de andere). Gewoon zien dat alles steeds rustig verloopt en maak alles best zo goed mogelijk voorspelbaar.

 

En voor de rest..... genieten 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^