Bayley had weer een gescheurde kruisband, 17 april geopereerd (TTA) Update Bayley haar poot is goed genezen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weer thuis, ik zie toch een hond die tevreden is :-D
zeker weten minder pijn nu. heus over een week is er geen enkele pijn meer, en het herstel gaat echt snel.
wat Veronique ook aangeeft, aangelijnd houden, ook al gaat het goed, zes weken lijnrust, rustig aan.

tuurlijk zal de orthopeed dat tegen je gezegd hebben, maar degene met ervaring....... :-D :-D hebben het ook al mee gemaakt, rustig aan, dan heb je het mooiste resultaat. :-D

24 uur en het drukverband mag er af, niet schrikken als er wat vocht optreed, dat gaat echt binnen een week weg, het lichaam neemt het op. rustig bewegen, des te beter is de doorbloeding. en ook een bloot been straks, maar als het goed is groeit dat snel weer aan.

voor jou ook, heel veel beterschap, samen snel herstellen.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Het gaat heel goed met Bayley, ze zit nu grotendeels van de dag in de bench, soms haal ik haar er even uit en dan leg ik haar bij ons op de bank. Als ik haar uit de bench laat dan gaat ze namelijk rondlopen en dat willen we niet hebben, dus dan moet ze maar zoveel mogelijk in de bench. 

 

We werden afgelopen vrijdag gebeld voor de dierenarts ze wilden graag weten hoe het met Bayley ging en of ik nog vragen had. Dat vond ik wel erg fijn!

 

Bayley heeft dit weekend wat vocht in haar enkels gekregen, dus ik snel even gegoogled (en willemijn zei het al) maar het schijnt dus dat dit vaker voorkomt bij een TTA operatie en dat het niet erg is en vanzelf weer weg gaat. Het is heel soepel en het wordt al met de dag minder dus daar maak ik me niet zo druk om.

 

Mevrouw krijgt al aardig wat opgehoopte energie en trekt dus flink aan de riem, ze vind het helemaal niks dat ze zo weinig naar buiten gaat maar ja het zal wel even moeten. 

 

Hier nog even een foto...

 

Dit is van 19 april:

 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Gisteren was de laatste dag dat ze antibiotica kreeg, vandaag heeft ze nog pijnstillers en ik denk nog wel voor een dag of 2 (het is vloeibaar spul, lastig in te schatten). Ze wordt inmiddels behoorlijk druk en vervelend haha... sprintjes proberen te trekken aan de riem en héél zielig vanuit de bench zitten kijken naar ons, of met haar poten tegen de tralies aanzitten te duwen. Boos kijken kan ze ook erg goed maar ik hoop dat ze ergens wel begrijpt waarom ze nu zoveel in de bench zit en weinig beweging krijgt. 

 

Vanaf maandag begint de echte revalidatie periode, dan mag ze 3x per dag 10 min wandelen (niet meer en niet minder). En elke week mag ze 5 min langer wandelen, dus week 1 3-4x 10 min per dag, week 2 3-4x 15 min per dag, week 3 3-4x 20 min per dag, week 4 3-4x 25 min per dag en week 5 3-4x 30 min per dag. Daarna krijgt ze weer controle bij de dierenarts, dit zal 2 juni zijn .

 

Gelukkig heb ik Hunter nog waar ik lekker mee kan gaan sporten en wandelen, zou enorm saai zijn als ik hem niet had ...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vervelend altijd om een jonge hond rustig te houden, maar het is niet anders.

de doorbloeding komt op gang als je hond gaat revalideren, en pas echt op, heel rustig alles in stap, niets geen getrek, wanneer er getrokken wordt komt er druk op de achterhand, en dat is nu even uit den boze. en het vocht neemt het lichaam weer op hoor, je zal het zien, iedere dag wordt dat beter. doorbloeding komt door het lopen weer op gang, nogmaals rustig aan. geen wendingen laten maken, alleen rechtlijnig. tot zes weken , dan kijken wat je arts zegt op controle, en ja hele snelle beterschap, en tuurlijk ook voor jou he. :-D

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Gisteren was de dag dat haar hechtingen eruit mochten, maar ja het was zondag dus dat zou ergens deze week worden. Ik bekeek de wond en zag dat de hechtingen er grotendeels al uit waren, er zat alleen nog een klein knoopje. Die heb ik er toen zelf maar voorzichtig uit gehaald. Ik bel de dierenarts daar nog wel even over, dan weten ze het in ieder geval (had nog geen afspraak staan daarvoor). Het ziet er goed uit gelukkig:-D


honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" vervelend altijd om een jonge hond rustig te houden, maar het is niet anders.



de doorbloeding komt op gang als je hond gaat revalideren, en pas echt op, heel rustig alles in stap, niets geen getrek, wanneer er getrokken wordt komt er druk op de achterhand, en dat is nu even uit den boze. en het vocht neemt het lichaam weer op hoor, je zal het zien, iedere dag wordt dat beter. doorbloeding komt door het lopen weer op gang, nogmaals rustig aan. geen wendingen laten maken, alleen rechtlijnig. tot zes weken , dan kijken wat je arts zegt op controle, en ja hele snelle beterschap, en tuurlijk ook voor jou he. <img class="/> "

 



Vocht is helemaal weg gelukkig :-D vind zelf dat ze vrij goed loopt voor een hond die pas geopereerd is, pijnstillers zijn nu wel bijna op. Ik ga vanavond even de dierenarts bellen dan zijn zij ook weer op de hoogte.

We proberen haar niet te laten trekken maar een staffie is lastig rustig te houden met zo weinig beweging, we doen ons best :-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Had het er laatst over met Anouk van Balou die deze operatie een maand voordat Bayley geopereerd werd heeft ondergaan. Zij heeft geen bench nodig gehad en de eerste 10 dagen liet ze hem rondlopen in huis. Ik hield Bayley in de bench de eerste 10 dagen en toen dacht ik tja toch eens proberen om haar er uit te laten (na die 10 dagen), nou.. dat werkt dus niet O-) gisteren kwam ik thuis, dan zit ze in de bench (honden zijn altijd enthousiast als ik thuis kom) dus ik was even binnen (zo'n 15 min) en ik dacht ik laat Bayley er even uit.. ze zat relaxed in de bench dus ik dacht okéeee deurtje open.. en die gek rent zo langs me heen sprint over de bank heen en daagt Hunter uit om te spelen... dus ik roep snel m'n vriend om haar op te tillen (ze weegt bijna 28 kilo) en weer in de bench te zetten (ik hield haar tot die tijd vast aan d'r halsband). Nou dat doen we dus ook niet weer ;-)

Ze mag regelmatig uit de bench en dan loopt ze rustig rond maar gisteren had ze dus haar gekke 5 minuten en ze heeft natuurlijk al die opgekropte energie O-). Het wordt steeds erger met haar, als ik even Hunter z'n flostouw weggooi gaat mevrouw zitten blaffen en Hunter uitdagen (in de bench) en ze blaft ook weer om elk geluidje (als er mensen buiten praten bijv.) Wordt kierewiet van dat beest haha, aldus Bayley die nu zo'n 2 weken heel weinig beweging heeft gehad O-) ;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

En weer een week verder, we mogen nu 3-4x 15 min lopen, jeej! ...

 

Kan niet wachten tot ze weer wat langer mag lopen, ze loopt heel goed mee en het lijkt net alsof er niks gebeurd is haha. Maar ze wil soms teveel en daarom houden we haar bij binnenkomst van bezoek (of ik die uit 't werk kom) en s'nachts en als we weg zijn haar nog in de bench. Kan wel merken dat ze niet goed slaapt in de bench want zodra ze op de bank ligt dan snurkt ze de hele buurt bij elkaar, arm meisje.

 

Nog een maandje en dan weer naar de DA voor controle!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

" Had het er laatst over met Anouk van Balou die deze operatie een maand voordat Bayley geopereerd werd heeft ondergaan. Zij heeft geen bench nodig gehad en de eerste 10 dagen liet ze hem rondlopen in huis. Ik hield Bayley in de bench de eerste 10 dagen en toen dacht ik tja toch eens proberen om haar er uit te laten (na die 10 dagen), nou.. dat werkt dus niet gisteren kwam ik thuis, dan zit ze in de bench (honden zijn altijd enthousiast als ik thuis kom) dus ik was even binnen (zo'n 15 min) en ik dacht ik laat Bayley er even uit.. ze zat relaxed in de bench dus ik dacht okéeee deurtje open.. en die gek rent zo langs me heen sprint over de bank heen en daagt Hunter uit om te spelen... dus ik roep snel m'n vriend om haar op te tillen (ze weegt bijna 28 kilo) en weer in de bench te zetten (ik hield haar tot die tijd vast aan d'r halsband). Nou dat doen we dus ook niet weer

Ze mag regelmatig uit de bench en dan loopt ze rustig rond maar gisteren had ze dus haar gekke 5 minuten en ze heeft natuurlijk al die opgekropte energie . Het wordt steeds erger met haar, als ik even Hunter z'n flostouw weggooi gaat mevrouw zitten blaffen en Hunter uitdagen (in de bench) en ze blaft ook weer om elk geluidje (als er mensen buiten praten bijv.) Wordt kierewiet van dat beest haha, aldus Bayley die nu zo'n 2 weken heel weinig beweging heeft gehad "

 

 

Ik snap dat het niet werkt bij Bayley zonder bench, wat een gek! haha.

Maar hebben jullie naast pijnstillers en de antibiotica ook de rustgevende medicatie gekregen? Dat hielp namelijk echt wel om Balou rustig te houden, anders hadden wij ook echt wel een bench nodig gehad.

Sowieso is Balou ook helemaal debiel als ik thuiskom, dan wachtte hij me op achter de deur. Dus pakte ik hem meteen vast en probeerde hem zo snel mogelijk te kalmeren en te laten zitten. 

Als Dennis eerder thuis vast hield hij Balou vast zodat ik die eerst kon begroeten (beetje omgekeerde wereld :P) zodat hij snel rustig werd en dan kon ik Dennis pas gedag zeggen...

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"  
 
Ik snap dat het niet werkt bij Bayley zonder bench, wat een gek! haha.
Maar hebben jullie naast pijnstillers en de antibiotica ook de rustgevende medicatie gekregen? Dat hielp namelijk echt wel om Balou rustig te houden, anders hadden wij ook echt wel een bench nodig gehad.
Sowieso is Balou ook helemaal debiel als ik thuiskom, dan wachtte hij me op achter de deur. Dus pakte ik hem meteen vast en probeerde hem zo snel mogelijk te kalmeren en te laten zitten. 
Als Dennis eerder thuis vast hield hij Balou vast zodat ik die eerst kon begroeten (beetje omgekeerde wereld :P) zodat hij snel rustig werd en dan kon ik Dennis pas gedag zeggen... "

 Nee wij hadden alleen antibiotica en pijnstillers, geen rustgevende medicatie ... wist niet dat dat mogelijk was :P. Ach ze doet het nu goed, ze is in de bench als er mensen binnenkomen of ik hou haar even vast en als we er niet zijn dan gaat ze gewoon in de bench want ze springt zo op de bank en er weer af en gaat ook gewoon naar buiten kijken op haar achterpoten dus ja. Het gaat gelukkig wel wat beter sinds ze weer mag lopen, ze zit nu op 3x een kwartier en dat gaat prima. Toen ze die 10 dagen rust had werd ze helemaal gek haha. Kev tilt haar ook nog steeds van de trap, gisteren vroeg ie aan mij "Hoelang moet ik haar nog van de trap tillen?" dus ik zeg tja euh tot 6 weken? Dus nog 4 weken haha  

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Toen wij aangaven dat Balou nogal een stuiterbal is en ik het rustig houden niet helemaal zag zitten kregen we die mee. Je mocht ze zelf naar effect ophogen dus eigenlijk zoveel geven als je wilt, beginnend met twee per dag. We hebben het niet meer gegeven, vond dat hij al genoeg rotzooi kreeg.

Het zorgt ervoor dat ze slaperig worden en extra veel slapen, misschien had het ook ervoor kunnen zorgen dat Bayley wat lekkerder in de bench kon slapen.

Na de eerste 10 dagen gaf ik in de ochtend nog eentje als wij de hele dag werken waren, gaf me een iets gerust gestelde gevoel dat hij geen gekke dingen uit zou halen terwijl wij weg waren :P

 

Tja en inderdaad nog eventjes tillen, traplopen kan nu nog niet, goed voor Kevins spieren, beetje gewicht heffen toch?

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ja ben zelf niet zo'n voorstander van veel medicatie tegelijk, het was wel handig geweest maar goed we zijn er zo ook wel doorgekomen. Goed slapen in de bench is voor haar toch bijna onmogelijk want ze vind het niks, als pup ook zelden in de bench gezeten. Terwijl Hunter er juist gek op is, zodra Bayley uit de bench is dan gaat hij er in haha . Snap wel dat het voor jullie wel handiger is geweest, Balou is idd druk en groot en Bayley past wat makkelijker in een bench :P. Volgende keer misschien, al hoop ik dat het nu even klaar is met haar medische gedoe, mevrouw heeft mij al ruim 3500 euro gekost binnen een jaar ...

 

Haha ja, Kev kan haar makkelijk tillen ^^ het is alleen lastig omdat ik dan dus hem nodig heb als ze naar buiten moet maarja, nog een paar weken en dan is dat ook weer over 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Weer even wat foto's van mijn meisje 

 

Haar haar groeit al weer goed terug, je ziet het nog amper van een afstandje ^^

Ook de hechting is mooi genezen, we zijn heel blij met dit mooie resultaat.

Merk ook aan haar dat ze weer haar vrolijke zelf wordt, dat voelt zo goed 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Dat ziet er mooi uit! Fijn dat het zo goed gaat.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

En we zijn weer een week verder, 20 min mag ze nu wandelen, dat komt al wat meer in de buurt van een wandeling. Je merkt bijna niet meer dat ze geopereerd is, ze loopt vrolijk rond in huis en we laten haar sinds een aantal nachten weer buiten de bench slapen, dat gaat allemaal prima! :D

 

We komen nu wel heel regelmatig bij de DA, eerst voor Bayley, toen voor Hunter (voorhuidsontsteking) en onze poes is vandaag gesteriliseerd. Eind vd maand wordt ook onze fret nog gecastreerd, poeh... we mogen wel een abonnement nemen zo onderhand haha, maar goed dat weet je als je dieren hebt .

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Gisteren hebben we de bench maar weggehaald want ze zit er nu eigenlijk niet meer in, ze is redelijk rustig in huis (voor zover een drukke hond die de afgelopen weken weinig beweging heeft gehad rustig kan zijn :P). En als ze dan toch druk is kunnen we haar zelf rustig houden want ze is nu eigenlijk nooit alleen thuis. 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Het gaat goed zonder bench ! Merk wel dat haar conditie achteruit is gegaan want ze wordt nu best wel snel moe en ligt vaak weer diep in slaap op de bank te snurken. En ze heeft helaas weer een beetje een buikje ... was ook bijna niet te vermijden. Nog minder eten is geen optie, ze krijgt maar 400 of 500 gram per dag en dat is met haar 27 kilo niet echt heel veel. Gelukkig mag ze vanaf morgen 25 min per keer lopen ... hoop dat ze over 2 weken weer gewoon lekker mag wandelen van de DA. 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Bayley is helaas wel aangekomen, had het wel verwacht maar vind het wel balen, ze was net zo mooi op gewicht. We geven haar niks extra's maar blijkbaar is het onvermijdelijk, ze heeft er aanleg voor denk ik. Gelukkig is ze over 1,5 week klaar met revalideren en mag ze gewoon weer wandelen, dan wandelen we die grammen/kilo's er wel weer af .

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Nou ja, superfijn in ieder geval dat het met d'r poot weer goed gaat! Je kan het nu weer rustig aan op gaan bouwen, over 1,5 week weer uitgebreid gaan wandelen, dus dan komt dat gewicht ook wel weer goed :) Het is nu eenmaal even niet anders.

Succes!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ja heel fijn, hoop dat ze straks van de DA weer alles mag doen .

Dan krijgen we dat buikje er snel weer van af .

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ziet er mooi en goed uit.... zwemmen ?

doe een tuigje om, en ga samen mee zwemmen, het water is op het moment echt niet te koud voor jullie, wij zwemmen op het ogenblik, iedere dag weer lekker in buiten water, conditie kweken.

wanneer je gaat, tuig vasthouden tot het water, en lopen tot het diepe, en dan samen gaan zwemmen, om de andere dag voorlopig, conditie komt snel terug zo, en spieropbouw weer , en onbelast.

niet laten rennen op nat zand, vandaar tuigje om, en er naast gaan lopen. en dan tot er geen grond meer is. doe dat ongeveer een meter of 20 , en keer dan terug, rust uit op de bodem waar je kan staan, en doe dat een paar keer, bouw het langzaam op.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Wil best met haar het water in maar dan moet ik eerst water vinden waar dat kan en mag want bij ons in de buurt... dat water ga ik écht niet in hoor ... Ik ben sowieso niet zo gek op water dus het moet wel een beetje schoon zijn. Zal eens zoeken naar plekken bij ons in de buurt waar dit kan .

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

 Ik zwem ook nooit, hoor...en wij hebben hier prachtig schoon zwemwater...maar wel met enorme joekels van roofvissen. Sinds ik daarmee heb kennisgemaakt, is zwemmen voor de hondjes maar niet voor mij.

 

Afvallen komt wel weer. Minderen met voeding, desnoods veel vocht toedienen zodat ze afvalstoffen blijft lozen en niet aanzet in vet. Poot ziet er prachtig uit. Hopen maar dat het herstel zo goed blijft doorzetten.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Haha gelukkig ben ik dus niet de enige. Brrrr... roofvissen, als ik er alleen al aan denk, nee ik hou er niet zo van om niet te weten wat er in het water zit en wat er dus om mij heen is

 

Ik geef haar nu 400 of 500 gram vlees per dag, ze woog 26,5 kilo toen ze haar kruisband scheurde, daar wil ik weer naar terug. Geen idee hoeveel ze precies weegt nu maar ze heeft weer een buikje dus dat ze is aangekomen is zeker.  De poot geneest gelukkig heel mooi en al het haar is bijna terug, nog 1,5 week doorzetten met revalideren en dan hopelijk weer lekker het wandelen opbouwen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

roofvissen ? :-D

ja zwembad binnen ? :-D

minderen, dat zou ik dan doen, zeker als er minder gewandeld wordt. dan heeft je hond genoeg aan wat minder eten. alles moet je hond mee nemen, al is het maar een pondje wat tie is aangekomen, rekening mee houden dat gewicht mee genomen moet worden.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Nóg minder eten? Ik vind dit al aardig weinig wat ze krijgt, we zijn al geminderd want voorheen kreeg ze wanneer ze veel beweging had zelfs 800 gram. Denk dat nog minder geen optie is, Bayley heeft gewoon beweging nodig anders wordt ze dik. 

 

Bovendien loopt ze nu weer 3x per dag 25 min en dat is al een stuk meer dan in het begin 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ooooo gatver! 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Yes de laatste week! Ze mag nu 3-4x 30 min lopen . Moet me elke keer wel inhouden haar niet los te laten als ik door het losloopgebied wandel, ze vind dat zo leuk.... pffff moeilijk hoor. Hopelijk mag ze vanaf volgende week wel gewoon weer zo goed als alles doen . Maandag om 14:00 moeten we naar de DA voor controle (+ foto), ben erg benieuwd en hoop dat alles goed geheeld is. 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Nog maar 2 dagen en dan gaan we naar de DA voor controle. Vandaag heb ik haar even losgelaten op het hondenveldje en dat ging wel goed, ze heeft 1x een sprintje getrokken en daarna liep ze gewoon rustig. Hopelijk mag ze vanaf maandag echt alles weer en dan kunnen we het wandelen weer gaan opbouwen, mevrouw is behoorlijk lui geworden in die 6 weken ... Gelukkig heb ik nu 3 weken vakantie dus kan lekker met haar gaan wandelen .

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: braken en diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^