De zoektocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Hey allemaal,

 

zoals sommigen ondertussen al weten, ben ik al even op zoek naar een geschikt hondenras die past in onze levensstijl en bij de andere hondjes.
Hoewel ik het zelf meer voor grotere (en stevige) honden heb, moet ik ook rekening houden met mijn huisgenote die buiten mij het meest met de honden bezig is (mijn lieve moeder). Geen Amstaff dus!

Ik ging op zoek naar kleinere hondjes, maar daar sprak weinig me aan buiten de Chihuahua, aangezien ik er daar heel wat van ken en het best leuke hondjes zijn. Maar die zijn dan echt weer héél klein.

Met de twee wildebrassen hier, leek me dat uiteindelijk toch niet zo een heel veilig idee.

 

Op zoek naar een kleiner maar toch stevig hondje dus!

De Engelse Stafford vind ik eigenlijk perfect, ik ben ook helemaal gek op het ras   Ze zijn ook niet zo heel groot en natuurlijk echt wel stevig genoeg. Toch twijfel ik een beetje, omdat mijn moeder een zwakke rug heeft en ik ook met haar rekening moet houden. Onze twee honden nu trekken erg aan de lijn (ook al gaat het met Lexi beter). Moest zij dan met de toekomstige Staffy gaan wandelen met zo een spierkracht, dat zou ze niet kunnen. Als ik natuurlijk van in het begin heel erg oefen op aan de lijn wandelen lukt het misschien...twijfel twijfel.
Mijn broer is ook helemaal gek van de Engelse Stafford dus die keurt elk ander ras af dat ik voorstel, maar goed eigenlijk maakt zijn mening verder niet veel uit, buiten dat het mijn moeder beïnvloedt .

 

Ik leek maar geen ander ras buiten de Stafford te vinden dat me aanstond in zowel uiterlijk als karakter.. tja, dat was wel balen.

Tot ik hier op het forum de Welsh Corgi zag verschijnen! Ik vind ze er echt leuk uitzien!

Meteen meer informatie gaan opzoeken en ja hoor,  zij zouden hier ook goed passen!

 Helaas blijken er in België weinig fokkers te zijn van dit ras. Via de Nederlandse rasvereniging vond ik er een van de Cardigan en twee van de Pembroke (eentje hiervan zit op HP).

Als er iemand is die wat meer kan vertellen over de Corgi uit eigen ervaring?

Moesten er toevallig Corgi baasjes uit België zijn, of uit een plek in Nederland die niet zo heel ver is van BE en makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, zou ik het wel leuk vinden om jullie Corgi's eens te ontmoeten! Heb ze namelijk nog nooit in het echt gezien, en dat is natuurlijk wel belangrijk.

 

Nu, ik heb helemaal geen ervaring met erkende en goede fokkers, dus weet niet hoe alles juist in z'n werk gaat :D Als iemand nog tips heeft wat ik zeker nog moet vermelden of doen?

 


Voor de rest hou ik dit topic voor wanneer er veranderingen komen in de situatie en kan ik zo ook voor mezelf vanaf de zoektocht tot (hopelijk) de thuiskomst van de pup bijhouden :D *enthousiast*

 

En met wie anders mijn enthousiasme delen, dan de vele andere hondenvrienden hier op HP? ;)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hoi!!

Leuk dat je interesse in een corgi hebt!! Het zijn echt geweldige honden.
Ik heb zelf een cardigan reu van bijna 2 jaar hier rondlopen en ik wil echt geen ander ras meer!
Corgi's zijn actieve honden, eigenwijs maar met een grote will to please. Ze werken graag met en voor je en hebben een grooooot gevoel voor humor!
Zit er in Belgiƫ geen rasvereniging van de Welsh Corgi dan? In Nederland zitten er zelfs 2...
Ik woon in Zuid-Limburg, dus als het je niet te ver is mag je zeker kennis komen maken met Clooney hoor:-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Hehe, als ik zo naar hun vrolijke uitdrukking kijk, kan ik me wel al wat inbeelden bij het 'gevoel voor humor' deeltje .

Ik hou van actieve honden, mijn hond Lexi is echt een stuiterbal :D je wordt er op slag vrolijk van! (buiten misschien als je zelf héél moe bent)

Ik vond in elk geval geen rasvereniging voor België (ofwel zoek ik zo verkeerd). Via google vind ik enkel http://www.welshcorgiclub.nl/ en daarop staan dan ook enkele Belgische fokkers.

 

Hoe zijn de hondjes in huis? Buiten mogen ze namelijk zo gek zijn als ze willen, maar binnen in huis zijn ze liefst wel kalm.

Ook al vermoed ik dat je dit vooral zelf aanleert? Zo weten onze hondjes al dat wanneer ze binnen zijn, ze rustig 'moeten' worden..

Ook al 'vergeten' ze dat wel eens, en zo krijg je een heuse Lexi- aanval wanneer je even rustig in de zetel zit .

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik had ook al gezocht maar kon inderdaad zo gauw geen belgische rasvereniging vinden. Raar...

Clooney is binnenshuis heel rustig. Wij wandelen wel minimaal 3 uur per dag met hem en daarbij train in ook best intensief gehoorzaamheid met hem, dus thuis ligt hij meestal wel te slapen.
Maar dat hebben we hem ook voor een gedeelte aan moeten leren, want vooral toen hij pup was nam hij zijn rust niet zelf en moest hij erg geremd worden.
Nu weet hij het ritme "wandelen,eten en dan rust" natuurlijk wordt er ook met hem gespeeld enzo, maar meestal ligt hij thuis lekker te slapen:-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Ik had ook al gezocht maar kon inderdaad zo gauw geen belgische rasvereniging vinden. Raar...

Clooney is binnenshuis heel rustig. Wij wandelen wel minimaal 3 uur per dag met hem en daarbij train in ook best intensief gehoorzaamheid met hem, dus thuis ligt hij meestal wel te slapen.
Maar dat hebben we hem ook voor een gedeelte aan moeten leren, want vooral toen hij pup was nam hij zijn rust niet zelf en moest hij erg geremd worden.
Nu weet hij het ritme "wandelen,eten en dan rust" natuurlijk wordt er ook met hem gespeeld enzo, maar meestal ligt hij thuis lekker te slapen:-) "

 

Onze honden, vooral Lexi dan, hebben we dit ritme ook moeten aanleren. We hebben nooit gebruik gemaakt van een bench, dus het was echt vanaf dat ze binnen zijn rustig maken en dan belonen als ze rustig waren.
Net ook, ze vlogen als gekken binnen in huis, dan moest ik even streng zijn en nu nog geen 5 min later liggen ze als engeltjes  in hun mand te rusten

Wij wandelen niet dagelijks 3u, maar de honden spurten hier vaak uren aan een stuk achter elkaar. De tuin is hier ook groot genoeg voor dus aan plaats geen gebrek. Hierdoor zijn ze vaak bekaf en als er dan nog een wandeling van een uur bijkomt liggen ze binnen dan ook gemakkelijk in slaap.

 

Enkel in de winter of heel regenachtige dagen, waarop ze weinig buiten kunnen, merk ik dat het vervelend wordt voor Lexi. Ik ga me wel meer in hersenwerk verdiepen en dat kan ik dus ook met de toekomstige pup gaan doen op zo een dagen :)

 

In elk geval erg bedankt voor de info! Ik weet niet echt hoe ver Zuid-Limburg is van hier, ik woon in het midden van België (op de grens met Henegouwen) dus sowieso zijn de meeste locaties vrij ver voor mij :D Kan het eens bekijken met het O.V.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Mijn broer zat me gisteren weer helemaal gek te maken met Engelse Stafford video's en foto's . Hij vindt die snoezige Corgi helemaal niks.
Nja, wat vervelend. Ik vind ze allebei leuk, ook al zijn ze helemaal verschillend. Ze hebben beide eigenschappen die me aanspreken.

Ik denk dat ik mijn moeder maar moet laten beslissen, aangezien het voor haar is dat ik twijfel.

Jammer dat er geen tweede Mila bestaat, met haar uiterlijk en hoge knuffelfactor en de vinnigheid en aanhankelijkheid van Lexi

 

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem' 3 doggies

honden foto van Jehnna en 'Willem'

Hoi!

Wat ontzettend leuk dat je geïnteresseerd bent in corgi's! 
Ik zou graag mijn ervaring willen delen. Ik heb een Pembroke Welsh Corgi, genaamd Willem. 

Vanaf mijn geboorte wilde ik zo ongeveer een hond. Elk jaar vroeg ik wel aan mijn ouders van "Mag ik een hond?" maar het antwoord was altijd nee. 
Toen ik 14 was begon ik het door te drukken. Ik heb uiteindelijk hier op de site de hele hondenencyclopedie door gespit en alle hondenrassen opgeschreven die qua uiterlijk mij aanspraken. Ik heb ze daarna helemaal uitgewerkt in het verslag; foto van pup + foto van volwassen hond, waarom hij mij aansprak, het karakter van de hond etc. 
Uiteindelijk was ook bij mij de conclusie dat ik een corgi het best bij ons gezin vond passen. Ik koos voor de pembroke omdat ik hem persoonlijk er leuker uit vond zien dan de cardigan, al zit er weinig verschil in.

Na dat verslag te hebben uitgeprint en onder de neuzen van mijn ouders te hebben gedrukt gingen ze nog steeds niet overstag. Mijn moeder is allergisch voor honden en mijn vader had de mening (net als veel baasjes hier) dat "kinderen" niet verantwoordelijk genoeg zijn voor honden en zag het al voor zich dat hij elke dag met hem moest gaan lopen. 

Voor vaderdag heb ik mijn vader een cadeaubon gegeven om langs een Nederlandse fokker te gaan, en ongeveer 50 plaatjes overal in het huis opgeplakt van de pembroke. Uiteindelijk is hij overstag gegaan om mee te gaan, maar alleen omdat mijn moeder zei dat ze wel mee wilde om te kijken of ze allergisch was. 

 

Gelijk bij binnenkomst werden een voor een haar honden in de kamer gelaten (totaal 7), en de plukken haar vlogen ons om de oren omdat ze aan het ruien waren. Mijn moeder reageerde op niets! Mijn broertje en ik waren meteen verliefd op het ras en ook mijn vader kon niet ontkennen dat hij ze wel grappig vond.

Afgelopen mei hebben we Willem een week op proef gehad om te kijken of mijn moeder er allergisch voor was. Ik was 16 en deed op dat moment examen op school. Willem heeft echt ons hart gestolen. 

Ik heb kunnen bewijzen dat ik echt verantwoordelijk ben en ik (ja echt ik zelf haha) heb Willem overgekocht van die fokker wat nu een hele goede vriendin van mij is. 

 

Als ik Willem omschrijf is het echt een eigenwijze hond en heeft hij soms zijn streken zoals de hoekjes van de plinten eraf knagen. Als je boos op hem wordt komt hij naar een tijdje naar je toe om het goed te maken; hij gaat je kusjes geven en heel dicht tegen je aan liggen. Hij houd ervan om te spelen, lange wandelingen te maken (korte zijn net zo goed!), op de cursus is hij helemaal gefocust op mij als baasje, tijdens het eten komt hij onder de tafel liggen, als ik weg ga blijft hij voor de voordeur liggen tot ik terug kom, hij vind het geen probleem om in de bench te zijn etc. 
Pemmen zijn zeer intelligent, heel snel met rennen en makkelijk te trainen met koekjes. Ze houden ervan om de baas gelukkig te maken.

 

Wij hebben veel verschillende leeftijden in onze vriendengroep waaronder ook 2 families met jonge kinderen van 6 en 7, en als die kinderen willem uitlaten past hij zich aan aan hun tempo. Ik loop momenteel ook met krukken en ook daar past hij zich op aan. 

Willem is een echte gezinshond die ontzettend houd van knuffelen.

Als er nog vragen zijn mag je me altijd een pv sturen!

 

Liefs en een poot van Willem,

Jehnna

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^