Pootje verzwikt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

Hallo ik ben nieuw op dit forum. Floyd mijn hond heeft vanmiddag zijn pootje verzwikt :(. Hij heeft er veel last van hij kan er amper op lopen en niet veel op leunen. Hij loopt dus ook mank. Wat zou ik doen?

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

hoi lisa, welkom op het forum!

 

rust geven niet beter naar de da, het mag zeker niet warm gaan aanvoelen of dikker worden want dan dadelijk da !

veel beterschap floyd ..

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ga even voor jezelf na hoe het gebeurd is. Hoe oud is je hondje? Wanneer hij nog in de groei is of heel erg oud is dit allemaal info wat van belang is. Morgen even voor de zekerheid naar de dierenarts!

honden page profiel MilaMila 3 doggies

honden foto van Mila

Hier ook meerdere keren al gebeurd. Zo zielig:-( de eerste keer ging het al na een paar uur beter dus hebben we het gewoon rustig aan gedaan. De andere keer was het de dag erna nog niet veel beter dus zijn we op zaterdag ochtend toch naar de dierenarts gegaan, daar heeft ze toen een ontstekingsremmer gehad en toen ging het al gauw beter. Je moet het wel rustig aan doen, dus niet te druk spelen en niet te veel lopen. Sterkte het is echt niet leuk:-(

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

Hij is pas 9 maanden oud. We waren stokken aan het gooien en toen ik terug naar huis liep zag ik dat hij mank liep. Hoe verder we kwamen hoe manker hij liep nu ligt hij al 4 uur niks te doen en als hij kan er niet goed op lopen maar ik mag er wel aan zitten en hij piept niet. Ik wacht het wel af als hij morgen nog zo een last heeft kijk ik wel verder 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen kritiek, alleen een goed advies, het is uit den boze om stokken te gooien voor een hond die niet volgroeid is, wanneer men gooit , rent de hond er achteraan, en remt af bij de stok, dat geeft de gewrichten een optater, heel slecht voor het niet nog volgroeide bot.

 

koude washandjes op de aangedane plek leggen, en tien minuten koelen, morgen moet het een stuk minder zijn, zo niet dan de dierenarts, en als het minder is, de hele week stapvoets aan de lijn, en niet los.

 

een goed advies voor je zolang je hond niet uitgegroeid is, volwassen dan geen stokken of ballen meer gooien, ga dan lekker met je hond zwemmen, het water in, dan kan je wat gooien, dat je hond er achteraan zwemt, maar niet op het droge.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Hou het even goed in de gaten. Ga regelmatig een klein wandelingetje lopen laat hier niet te veel tijd tussen zitten. De 4 uur die je er nu tussen hebt is echt lang genoeg. Als je te lang wacht word hij stijf en heeft hij meer last van zijn poot. Neem je tijd loop langzaam eerst is 5 minuten genoeg plassen, poepen en terug. De volgende als hij beter loopt iets langer niet beter dan weer 5 minuten. Ik ga dan meestal om de 3 uur. Morgen moet je dan echt verbetering gaan zien. Niet in de 1e wandeling s’morgens maar wel in de 2e wandeling. Hou goed in de gaten of de poot warm word dan direct naar de dierenarts. Als je verbetering ziet kun je de wandelingen langzaam uitbreiden en de tijd er tussen wat vergroten. Is het over hou hem dan nog 1 dag rustig een eind lopen aan de riem mag, wel mits hij netjes loopt. Spelen is die dag nog even verboden anders heb je kans dat hij weer mank gaat lopen. Deze methode werkt hier altijd had gisteren ook een hond die flink mank liep en vandaag weer lekker een rondje aan de riem gelopen en niks meer aan de hand.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn hond heeft vorige week ook iets verkeerd gedaan. Toen ik thuis kwam zag ik dat hij echt een ei op de achterkant van zijn voorpoot had. Hij was toen ook erg kreupel. Dierenarts heeft gekeken of er abnormale bewegelijkheid in de pols was of crepiteren (knarsen van bot op bot). En of er geen afgescheurde spieren/pezen waren. 

Naar huis met pijnstiller en lijnrust. 

Hij is ongelovelijk snel opgeknapt. Ik heb ook contact gehad met de fysiotherapeut en die raadt aan om zeker twee keer per dag een kwartier te koelen en het daarna minstens een uur met rust te laten. 

Koelen kan je zowiezo doen. En als gekke dingen uitgesloten zijn kan het reuze meevallen. En als je hond er geen gewicht op wil dragen, naar de dierenarts.

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

Ow ik wist niet dat je niet met stokken moest gooien. De vrouw van onze puppycursus zei dat het gewoon kon alleen niet te vaak anders krijgt je hond een opsessie met stokken of ballen. Ik ga zo een stukje lopen kijken hoe het gaat. Ik heb het al een kwartiertje gekoeld

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zal het nog even proberen goed uit te leggen.

jonge honden die nog niet volwassen zijn hebben nog geen sterke botten, het kraakbeen is nog niet geheel overgegaan in bot, sterke botten.

wanneer de jonge hond achter een weggegooide stok of bal rent, en bijna de bal of stok heeft, remt de hond af..... op dat moment krijgt de hond een optater wat zijn gewrichten betreft, niet goed dus, hoe meer je gooit hoe groter de belasting daarvoor is, dit kan zeker een reden zijn dat de hond mankt, zeg niet dat dat de reden is, door het rennen kan er zeker een misstap gemaakt worden, in een putje of wat dan ook, ook dat kan een verzwikking opleveren. vandaar met een jonge hond voorzichtig zijn.

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

Ja ik begrijp het alleen wist ik het niet. Ik ga er op letten. Het lopen hielp wel wat maar nu heeft hij weer intensief geslapen en weer veel last dus het volgende rondje komt eraan

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^