Sil wil alleen maar de tuin UIT en blaft soms vel naar anderen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Hallo allemaal!!

 

We lopen tegen wat probleempjes aan met Sil, onze lieve trouwe hond.

Maar zo lief is ze de laatste tijd niet meer naar anderen!

 

Allereerst: het wegloop probleem haha..!

Ik lach nu, maar ik heb afgelopen week zitten brullen, omdat Sil WEER was ontsnapt.

Ik doe er ALLES aan om Sil lekker in de tuin te laten, maar ze is zo slim, en past door het kleinste gaatje.

Ze is dan ook de hele dag bezig met gaatjes zoeken in de heg, waar ze daar heen zou kunnen.

We wonen naast een speeltuin, en met mooi weer kan het er druk zijn (ouders kinderen etc).

Als Sil alle geluiden hoort, wil ze er ook heen.. om te spelen? Ze rent eerder als een gek zonder kop door de speeltuin, als het haar weer is gelukt om te ontsnappen. Want ja.. de schuttingdeur blijft wel is op een kier staan (dankzij de kids van 5 en 6 jaar) maar goed, al zo vaak gezegd, doe die schuttingdeur goed dicht, maar ze zijn te klein om dit consequent te doen.

 

Als Sil dan toch weer is ontsnapt (dit gebeurd soms een paar keer per dag) en ze weet precies op welk moment, ze waar moet staan om er tussenuit te glippen, dan ben ik haar ook 30 min kwijt. Soms zie ik haar ineens als een gek voorbij rennen, omdat ze een fietser achterna zit, of een vogel. Maar goed, ze gaat de straten over.. en het is dus niet vertrouwd! Ze is laatst het park doorgerend, met maar 1 doel.. de snelweg.. die daar achter ligt! Mijn man heeft 10 min langs de weg gestaan, maar ze rende telkens heen en weer.. vrachtwagens toeteren etc! Uiteindelijk is mijn man weggelopen, en kwam ze er aan. Gelukkig was het afgelopen donderdag niet zo, dat ze richting de snelweg ging, maar in de woonwijk bleef. En je ziet aan haar dat ze denkt... ik ben "heel even" vrij.. nu moet ik los gaan..! Ze heeft het schuim om haar bek hangen.. en is helemaal uitgeput als ze terug komt, en heeft onwijs dorst!!

 

Ik probeer haar altijd direct te lokken met boterhamworst, maar dit weet ze inmiddels zo goed, dat ze nu denkt.. o.. je staat daar weer met je boterhamworst.. blijf daar nog maar even staan, ik kom zo terug, en dan krijg ik mijn boterhamworst ook wel van je (en dat klopt, want anders komt ze niet). Ze speelt dus een spelletje!! De laatste keer dat ze er vandoor ging, was op een moment, dat het spitsuur was hier thuis! Ik heb 3 jongens en ik was eten aan het koken (vlees braden haha) en mijn zoon van 2 was in de speeltuin, en dan loop je daar met je boterhamworst.. (en ja.. ik zat me gigantisch te ergeren aan de hele situatie!) toen Sil eindelijk kwam.. gelokt met boterhamworst, sprong ze hoog op, en greep de boterhamworst uit mijn hand en at het op (ohhhhhhhhhhhhh) niet gedacht dat ze zo hoog kan springen. Ze ging plat op de grond liggen, ik probeerde haar de pakken, en WEG was ze weer. Uiteindelijk is ze wel bij me gekomen, omdat ze toch wel heel erg dorst kreeg, en waarom verder.. dat weet ik niet, maar ik zei; hier... zit... en mw kwam bij me en ging af... en blijf... en ze bleef liggen. Ik kan niet zeggen dat ik haar daarna beloond heb voor het fijt dat ze nu WEL naar me toe kwam... (IK WAS ZO BOOS!) onmacht. Ik heb haar in de bench gezet, en heb haar wel een tik verkocht.. sorry..

 

Ik was daarna helemaal kapot, en ik vind dit zooooo jammer, want ze is verder zo lief en aanhankelijk en een schat voor onze kinderen. Maar ik zie nu steeds vaker dat ze (ineens) feller is naar anderen toe.. als iemand de tuin in loopt.. ook een vriendje of vriendinnetje die Sil niet goed kent.. dan begint ze vel te blaffen en te grommen. Ze zit nu aan de lange lijn thuis.. maar dit gaat tegen mijn gevoel in, want ik wil haar de vrijheid geven, dat ze lekker in de tuin rond kan banjeren.. en rollen in het gras etc.. dit deed ze ook wel, maar ontsnappen was ook iets wat ze wil. Met andere woorden, zo af en toe zit ik met mijn handen in het haar!!! Ze is pas nog gesteriliseerd.. (3 week geleden) en ze is in december 1 jaar geweest, misschien ook nog puber gedrag erbij? Zou een cursus helpen, of zit dit gewoon in haar.. en is het er moeilijk uit te krijgen. Als het er op aan komt is ze bang voor fietsers er auto's, en toch gaat ze er blaffend achteraan, omdat ze het ziet als een bedreiging.. al met al.. we weten het even niet meer!!

Iemand tips??!

 

Ik wil er nog wel even bij zeggen dat Sil alles voor ons is, ze is een schat.. en geniet van onze aandacht, en de aandacht van de kids.. en is niet agressief. Alleen op dit soort momenten. Wat ik wil zeggen is dat we haar gewoon een geweldig leven willen geven.. en niet de hele dag aan een ketting in de tuin.. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat is sil van ras?en wat doen jullie op een dag met haar?

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Ik zou om te beginnen eens de tuin GOED afmaken dat ze geen gaatje kan vinden waardoor ze kan ontsnappen, en een veer op de poort, zodat deze niet op een kier kan blijven staan, maar achter je dichtgaat....NIET LEUK en gevaarlijk als je hond ontsnapt!!

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Hallo Nies,

 

Sil is een kruising; Labrador x border collie.

Ze speelt ook regelmatig met haar vriend master, dit is een mechelse herder, ze zijn van dezelfde leeftijd.

Mijn ouders wonen landelijk, en hebben een grote hondenren voor de honden, hier kan ze zich helemaal uitleven.

Ze kunnen geweldig met elkaar spelen, ze zijn wel gewaagd aan elkaar.

 

Verder fietsen we met haar, en wandelen veel. Verder nog geen sport o.i.d.

 

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Hallo Jolanda,

 

Inderdaad de tuin GOED dichtmaken, zou goed zijn.. maar dan blijft het lastig want de kinderen lopen in en uit.

En een veer op de deur.. het is een idee, we kunnen het proberen.

 

Zijn alle honden zo wegloperig?? Dat dacht ik toch niet.. is het omdat ze te weinig beweging krijgt?

Of ongehoorzaamheid.. ik weet het niet.

 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Klinkt mij in eerste instantie als verveling, helemaal als het zo'n pittig ras is. Als dit een paar keer succes heeft gehad dan is de drive om het weer te proberen heel groot.

Los van wat je met de hond doet, hoeveel uur per dag krijgt ze beweging met jullie samen?

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

" Klinkt mij in eerste instantie als verveling, helemaal als het zo'n pittig ras is. Als dit een paar keer succes heeft gehad dan is de drive om het weer te proberen heel groot.

Los van wat je met de hond doet, hoeveel uur per dag krijgt ze beweging met jullie samen? "


Die tik was trouwens heel erg dom, maar dat realiseer je je volgens mij al. Wat de drive ook is om te ontsnappen, hij zal zeker niet minder worden van die tik en terugkomen zal juist weer moeilijker worden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou haar/hem dan (tijdelijk) niet meer zonder toezicht in de tuin laten. Jammer, maar helaas voor Sil.

 

Sil heeft natuurlijk wel elke keer succes, want WIL de tuin uit en GAAT de tuin ook uit. Lekker rennen, ongetwijfeld aandacht van mensen buiten, die zo'n enthousiasteling wel leuk vinden.

En bij thuiskomst óók nog wat lekkers! Hoe fijn wil je het hebben als hond 

 

Je kinderen zijn misschien nog nét te jong om ze de noodzaak van het sluiten van de poort te laten inzien. Dus in mijn ogen ligt de fout niet bij je kinderen maar bij jou.

 

Nu gaat het gelukkig nog altijd goed, maar stel dat hij/zij onder een auto terecht komt? Of in een gevecht verzeild raakt?

 

Voor mij zou het makkelijk zijn: niet meer alleen in de tuin zolang deze niet goed genoeg beveiligd is.

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Wat lastig, kan ze niet aan de lijn in de tuin ? Wij hebben Bibi aan de lijn op de camping. 

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Ik ga mee met het antwoord van Mellow... je hond word beloond voor het weglopen, heerlijk vrij spelen buiten , aandacht van iedereen, en ook nog n beloning als ze/hij thuiskomt. Tuin goed afmaken, en niet meer belonen als ze wegloopt, maar haar negeren, door haar ergens apart te leggen, bv in de keuken ofzo. ik moet er niet aan denken wat er allemaal zou kunnen gebeuren....

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Iedereen bedankt voor de reacties.

Ik weet dat dat een stomme actie was om een tik te geven, maar ik denk ook niet dat ik de eerste ben die dit doet.

Het is waar wat je zegt, over; een groot feest voor Sil.. terug komen, en dan ook nog een plak boterhamworst!

Hahah.. ja ik weet het allemaal wel, inderdaad eerst aan de lijn.. en toch maar is opzoek gaan naar een geschikte cursus.

Misschien ben ik wel niet genoeg de baas over Sil, en dat zal ze door hebben.

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

jeetje straks komt ie onder een auto of rent ze een kond of fietser omver, of iemand neemt dr mee.

ik heb hier ook in 2 dagen een schutting uit de grond gestampt vanwege een uitbreker. en die kwam echt niet meer in de tuin voordat de schutting daar stond. helaas pindakaas dan maar met het mooie weer de deur dicht. ik denk dat bij jullie hond een traphekje voor de deur wel zou helpen , kan alsnog de deur open voordat de tuin goed dicht is.

slot op de poort en de kinderen lopen maar via de voordeur

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Het eerste wat ik dacht toen ik dit las was verveling. Ga met je hond hersenspelletjes doen Misschien een leuke cursus of dergelijke. Worden ze vaak al een stuk rustiger van. Voor de rest zou ik de tuin goed afbakenen en de kindjes door de voordeur laten lopen

 

Edit: Zit hij continu in de tuin??

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Onmacht niets aan te doen,,maar heel jammer dat je haar een tip hebt verkocht. Ze zal niet snappen waarom, honden kunnen niet terug denken. Ze zal de straf koppelen aan het laatste wat gebeurd is en dat is de bench in.

 

Tot mijn spijt moet ik zeggen, dat je hond erg gefrustreerd gedrag laat zien. Ik vrees dat je te weinig met hem doet en daarom gaat hij op zoek. Een border is de slimste hond en ze moeten werken. Zo niet zijn dit de gevolgen.

 

ik heb al gereageerd op je bijt incident, maar voor je hond en je gezin lijkt het mij beter of zwaar in training te gaan of hem te herplaatsen. Je hond is zo niet op zijn plek. Sorry dat ik dit zo hard zeg, maar het is voor de best wil voor je hond en je gezin

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik denk dat alleen bewegen niet voldoende is, geven jullie haar ook hersenwerk(puzzels, dingen laten zoeken, commando's)?ik zou nooit de hond in de tuin laten als die telkebs ontsnapt, braaf binnen blijven of jij die toezicht houdt, en indien niet mogelijj,.de tuin volledig sil-proof maken volgens mij verveelt ze zich te pletter.

Misschien toch even een cursus gaan volgen?bij zo'n type hond is het belangryk dat ze geestelijk vermoeid geraken.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Met zo'n kruising als Sil is het echt nodig om op cursus te gaan. Op zo'n cursus leer je hoe je een hond moet trainen om te komen, te blijven, de baas te volgen en te belonen. Belonen doe je door het beloningsbrokje/worstje in je vuist te houden (zo kan de hond het niet uit je hand grissen), de hond er aan te laten ruiken, het commando zit of af te geven en pas als hij deze oefening heeft uitgevoerd het brokje/worstje te geven. Zoals jij het beschrijft is het voor Sil een soort spelletje geworden, het weglopen, overal rond banjeren, terug komen en dan de worst (haar prooi) weggrissen en natuurlijk wegduiken als jij haar wil pakken, want dan krijg je het spelletje pak me dan als je kan. Verder lijkt het me dat ze veel bloot gesteld wordt aan prikkels (de kinderen, vriendjes over de vloer, de speeltuin verder op met ouders en kinderen, andere honden, fietsers enz.) waardoor ze in haar koppie geen rust kan vinden. Een goed dagschema met vaste uitlaatbeurten en vaste rustpunten kan helpen, maar nogmaals jouw hond is een werkhond. Je moet met haar toch aan een of andere vorm van hondensport doen zodat ze haar ei kwijt kan. En, tja, dat kost veel tijd en energie van het baasje. BTW ik heb op de cursus geleerd dat terugkomen naar het baasje ALTIJD beloond wordt, ook al heeft jouw hond de rotste streken uitgehaald ;-)

Volgende forumvraag: Defensief gedrag na loopsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^