Wat voor camera? UPDATE: Geoefend, foto's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik ben erg benieuwd wat voor camera jullie gebruiken voor de prachtige honden foto's?

Ben zelf pas begonnen om zelf mooiere foto's te kunnen maken met spiegelreflexcamera. Vandaag cursus gehad en camera geleend van een vriendin (Nikon D3100)

Ik heb geen idee welke je beste voor bewegende honden foto's kan gebruiken (de D3100 werd me aangeraden bij BCC) en ben benieuwd wat jullie gebruiken? En ervaring?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb zelf een Nikon D3100 met een 18-105 lens. Dat is niet de standaard lens. Deze heb ik bewust gekozen voor mooie actieshots (mede ook omdat ik fok en dus soms jonge bewegelijke pups moet vastleggen wat met mijn vorige compacte camera soms erg moeizaam ging). Ik ben naar de winkel gegaan met mijn eisen (CameraNu, ook telefonisch erg goed in het adviseren hierover) en op basis hiervan kwam deze Nikon en nog een Canon eruit. De Nikon lag prettiger in de hand (en had ik al ervaring mee omdat mijn compacte ook een Nikon was) dus vandaar dat de keus hier uiteindelijk voor gevallen is.
Ik wil wel binnenkort nog een 70-300 lens erbij kopen waarschijnlijk om mijn foto's nog meer te perfectioneren. Maar wanneer je een goede body aanschaft zul je hier erg lang mee kunnen doen.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Ik heb een Canon 60D. Ik ben vroeger ooit begonnen met een analoge Canon en de Canon 300D, de eerst amateur digitale spiegelreflexcamera. Ik ben steeds zeer tevreden geweest, maar als je gewoon gaat wandelen, langs je dagelijkse route, is het nogal zwaar om mee te nemen, dus heb ik iets meer dan een half jaar geleden een compactcamera (Panasonic) gekocht. Ik moet er alleen terug mee leren omgaan (vooral het feit dat je geen zoeker hebt vind ik vervelend). De meeste foto's trek ik eigenlijk de laatste maanden met mijn iPhone 5s en Instagram, vind ik zelf leuk om te doen, ik heb hem altijd bij, het is snel en de filters zijn wel leuk.

Het is fijn om een goeie camera te hebben, maar voor goeie foto's heb je vooral een goed oog nodig 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

De Canon 600D hiero.

Ben sowieso altijd Canon fan geweest...

 

 

Maar, door een spiegelreflex hoeven er niet meteen mooie.foto's te komen. Je moet je camera leren kennen, instellingen uitproberen etc. etc.

 

 

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik gebruik hier de Canon EOS...

 

Maakt erg mooie foto's en is ook goed in te stellen voor bewegende foto's.

 

Ik ben gewoon begonnen met veel foto's te maken, zelf dingen uitproberen en zo leer je de camera ook het beste kennen. Je kan er veel leuke dingen mee doen, je begint simpel op automatisch, daarna ga je zelf je instellingen regelen en aan de situatie aanpassen.

 

Ik ben begonnen met deze camera en met de tijd neem ik dan een wat luxere als ik alles een beetje onder de knie heb

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Hier gebruik ik de Sony Alpha 57 met 17-50 mm (lichtsterke) lens en de 18-250 mm lens.
De Sony spiegelreflex camera's zijn vooral ook handig om filmpjes mee te maken.
De Alpha 57 is nu reeds vervangen door de 58 en is een prima beginners camera.
De automatische standen op de DSLR zijn inderdaad zeer handig om eerst mee te beginnen en behoorlijke resultaten mee te hebben. Maar om echt mooie foto's te hebben moet je na enige tijd toch proberen over te stappen (na cursus, veel lezen in boeken of op het net) naar de (semi) handmatige instellingen.
Ik neem mijn foto's bijvoorbeeld vooral in diafragma (A of Av) voorkeuze. Dan kan je gelijk de scherpdiepte bepalen.
Veel geluk en plezier met het zoeken naar een ideale camera voor u! ;-)
p.s. Het is inderdaad eens een goed idee om een grote camerawinkel binnen te gaan en even de toestellen vast te houden.

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Ik heb een Nikon D90

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ik heb de sony a200. Met als lens 18-80mm en 70-210mm
Kan er prima studio, buiten en actiefotos mee maken:-)
Heb hem van marktplaats had maar 50 klicks en toen heeft die man hem in de kast gezet. Voor 50 euro heb ik hek overgenomen. Zaten 2 lenzen en externe flitser bij. Dr lenzen die erbij zaten was ik geen fan van. Mijn pa had dezelfde camera en sony lenzen. Dus hebben we geruild :-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Dankje voor de reacties! Wat een verschillende camera's zeg!

Ik ga werken op M, dus zelf alles instellen. En juist niet automatisch. De cursus was voor de eerste weetjes en ga het nu zelf leren door proberen haha. Maar dan moet je wel een camera hebben en zat dus te denken aan de Nikon D3100 maar ik heb er geen idee van en ben benieuwd naar wat jullie hebben en ervaring. De BCC waar ik toevallig was, raden ook de D3100 aan maar dat kwam geloof ik omdat ik zij dat ik die ging lenen van iemand haha.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Haha ik werk idd ook op m :-) of soms op s als ik geen zin heb alles in te stellen dan doe ik alleen sluitertijd :-)

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Dankje voor de reacties! Wat een verschillende camera's zeg!



Ik ga werken op M, dus zelf alles instellen. En juist niet automatisch. De cursus was voor de eerste weetjes en ga het nu zelf leren door proberen haha. Maar dan moet je wel een camera hebben en zat dus te denken aan de Nikon D3100 maar ik heb er geen idee van en ben benieuwd naar wat jullie hebben en ervaring. De BCC waar ik toevallig was, raden ook de D3100 aan maar dat kwam geloof ik omdat ik zij dat ik die ging lenen van iemand haha. "

 



Dit is inderdaad het beste dat u kunt doen: in manueel werken. Ik wilde alleen maar zeggen dat het geen schande is dat u bij het leren eerst het wat bij de automatische standen houd (of wanneer het eens snel moet gaan). Mijn ervaring is dat het in het begin wat overweldigend kan zijn. Zelf heb ik geen cursus gevolgd en alles geleerd door veel te lezen en proberen. En inderdaad door direct manueel te werken ga je het best en het snelst leren! ;-)
Maar probeer zeker ook eens de diafragma en sluitertijd voorkeuze. Vindt ik zelf prettig werken.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb een Fujifilm Finepix HS25EXR

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

" Dankje voor de reacties! Wat een verschillende camera's zeg!

Ik ga werken op M, dus zelf alles instellen. En juist niet automatisch. De cursus was voor de eerste weetjes en ga het nu zelf leren door proberen haha. Maar dan moet je wel een camera hebben en zat dus te denken aan de Nikon D3100 maar ik heb er geen idee van en ben benieuwd naar wat jullie hebben en ervaring. De BCC waar ik toevallig was, raden ook de D3100 aan maar dat kwam geloof ik omdat ik zij dat ik die ging lenen van iemand haha. "

 Ik heb al veel cursussen gevolgd en meestal raadt men aan om halfautomatisch te werken, maw diafragamavoorkeur of sluitertijdvoorkeur Je camera kiest dan de beste belichting bij wat jij gekozen hebt maar daar kan je zelf ook nog heel veel mee spelen (oa via bracketing enzo) De volledige manuele stand is vooral interessant voor studiowerk en als je een aparte lichtmeter gebruikt, anders neemt het gewoon meer tijd in beslag maar voegt het niet echt iets toe. Ik gebruik meestal diafragamavoorkeur omdat je daarmee het best in de hand hebt wat je later op de foto zal zien (ivm scherpte-diepte) maar het is iets moeilijker om te begrijpen dan de sluitertijd als je er nog niks van kent. Sluitertijdvoorkeur gebruik ik zelden (alleen als ik zeker wil zijn dat ik een snel bewegend voorwerp scherp kan fotograferen, iets wat zelden gebeurt. Ik zou zeker eerst de halfautomatische programma's proberen om ze het effect van elk te leren kennen en als je het daarna nog nodig vindt om over te gaan op volledig manueel het doen als je de rest goed kent. Ik persoonlijk vind dat die mogelijkheid die in de camera zit, me het fotograferen gewoon vergemakkelijkt en fijner maakt. Zolang ik zelf maar bepaal welke foto ik krijg, vind ik de gedeeltelijk automatische instellingen fijn. Ik ben niet voor de voorgeprogrammeerde standen (ik weet niet eens welke ik allemaal heb op mijn camera ). Hetzelfde denk ik over de automatische scherpstelling. Ik heb een vriend die wel de voorgeprogrammeerde standen gebruikt maar denkt dat hij manueel fotografeert omdat hij manueel scherpstelt, resultaat: veel onscherpe foto's Ik laat de camera graag dat werk voor me doen, behalve als ik iets speciaal wil dat ik met de automatische scherpstelling niet kan.

Ik ben misschien gewoon lui   

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Ik heb een Canon! Zelf werk ik ook veel op de M, maar ook op de Tv(Zelf sluitertijd bepalen) en Av(Zelf diafragma bepalen). Voor welke camera je kiest is een persoonlijke keuze. Tegenwoordig zijn er zo veel goede spiegelreflexcamera's, dat ik zelf voornamelijk heb gelet op hoe de camera in m'n hand lag, waar ik de knopjes fijner vond zitten, etc. Verder was ik al bekend met Canon, dus de keuze was snel gemaakt haha. 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

" Dankje voor de reacties! Wat een verschillende camera's zeg!

Ik ga werken op M, dus zelf alles instellen. En juist niet automatisch. De cursus was voor de eerste weetjes en ga het nu zelf leren door proberen haha. Maar dan moet je wel een camera hebben en zat dus te denken aan de Nikon D3100 maar ik heb er geen idee van en ben benieuwd naar wat jullie hebben en ervaring. De BCC waar ik toevallig was, raden ook de D3100 aan maar dat kwam geloof ik omdat ik zij dat ik die ging lenen van iemand haha. "



 Ik heb al veel cursussen gevolgd en meestal raadt men aan om halfautomatisch te werken, maw diafragamavoorkeur of sluitertijdvoorkeur Je camera kiest dan de beste belichting bij wat jij gekozen hebt maar daar kan je zelf ook nog heel veel mee spelen (oa via bracketing enzo) De volledige manuele stand is vooral interessant voor studiowerk en als je een aparte lichtmeter gebruikt, anders neemt het gewoon meer tijd in beslag maar voegt het niet echt iets toe. Ik gebruik meestal diafragamavoorkeur omdat je daarmee het best in de hand hebt wat je later op de foto zal zien (ivm scherpte-diepte) maar het is iets moeilijker om te begrijpen dan de sluitertijd als je er nog niks van kent. Sluitertijdvoorkeur gebruik ik zelden (alleen als ik zeker wil zijn dat ik een snel bewegend voorwerp scherp kan fotograferen, iets wat zelden gebeurt. Ik zou zeker eerst de halfautomatische programma's proberen om ze het effect van elk te leren kennen en als je het daarna nog nodig vindt om over te gaan op volledig manueel het doen als je de rest goed kent. Ik persoonlijk vind dat die mogelijkheid die in de camera zit, me het fotograferen gewoon vergemakkelijkt en fijner maakt. Zolang ik zelf maar bepaal welke foto ik krijg, vind ik de gedeeltelijk automatische instellingen fijn. Ik ben niet voor de voorgeprogrammeerde standen (ik weet niet eens welke ik allemaal heb op mijn camera ). Hetzelfde denk ik over de automatische scherpstelling. Ik heb een vriend die wel de voorgeprogrammeerde standen gebruikt maar denkt dat hij manueel fotografeert omdat hij manueel scherpstelt, resultaat: veel onscherpe foto's Ik laat de camera graag dat werk voor me doen, behalve als ik iets speciaal wil dat ik met de automatische scherpstelling niet kan.


Ik ben misschien gewoon lui   

"


Dankje. Denk dat ik het hier wel met je eens bent.. want het gaat mij om het maken van mooie foto's met camera ipv met me telefoon (die ook mooie foto's maakt) maar waar ik tegen aan loop is het bewegen van de honden wat ik dus mooi op de foto wil haha. Dus jij raad half automatisch aan, ik ga daar eens mee spelen. Dank!

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Dankje. Denk dat ik het hier wel met je eens bent.. want het gaat mij om het maken van mooie foto's met camera ipv met me telefoon (die ook mooie foto's maakt) maar waar ik tegen aan loop is het bewegen van de honden wat ik dus mooi op de foto wil haha. Dus jij raad half automatisch aan, ik ga daar eens mee spelen. Dank! "

 

 

Als je bewegende honden op de foto wil zal je wel moeten gaan werken met sluitertijd :) 

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

ooh dit vind ik intressant !

nooit foto's genoeg!

ik heb ook een nikon, en ben echt heel tevreden !

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier eens een Canon, altijd een Canon. :) Heb een standaard kitlens en een 70 - 300 en gebruik de Canon EOS 40D samen met mijn vader. Ben er echt super tevreden mee en zou niet zo snel meer een andere camera willen. Deze heeft de lat wel heel hoog gelegd. ;)

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Nikon D5100, maar staar je niet blind op een camera, maar een goede lens is het halve werk.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
 
Als je bewegende honden op de foto wil zal je wel moeten gaan werken met sluitertijd :-)  "

 

Ik heb de sluitertijd standaard uit staan anders heb ik alleen bewogen foto's.. maar hoewel ik foto's maken erg leuk vind ben ik niet fanatiek verder met instellingen en zo. 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  
Ik heb de sluitertijd standaard uit staan anders heb ik alleen bewogen foto's.. maar hoewel ik foto's maken erg leuk vind ben ik niet fanatiek verder met instellingen en zo.  "

 

 

Je moet de sluitertijd zo hoog mogelijk hebben staan dan krijg je geen gewogen fotos 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

"  
Ik heb de sluitertijd standaard uit staan anders heb ik alleen bewogen foto's.. maar hoewel ik foto's maken erg leuk vind ben ik niet fanatiek verder met instellingen en zo.  "

 Dit begrijp ik niet echt? Je kan de sluitertijd toch niet uitzetten? Je lensopening gaat open, laat licht door, en dan weer dicht, tussen open en dicht is de sluitertijd, de grootte van de opening is je diafragma. Wat bedoel je met sluitertijd uitzetten?

Zoals Janine zegt, met een snelle sluitertijd (aangeduid door een hoge waarde) is de tijd tussen open en dicht zo snel dat je zelfs bewegende auto's kunt "stilzetten".

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ja met de sluitertijd ben ik nog druk aan het uit vogelen hahaha. Ben nog niet helemaal achter want de foto's zijn dan nog bewogen haha. Zal straks kijken of ik de foto's van de hond die bij de cursus zijn gemaakt erop kan zetten die ik zelf gemaakt heb dan haha. (Zit nu op mobiel te typen)

Ik houd van mooie bewegende foto's maken die niet bewogen zijn dan en foto's dichtbij dat de achtergrond vervaagd zeg maar.. welke lensen hebben jullie daarvoor? (Yup ik weet dat je hiervoor ook bij camera winkel terecht kan maar ben benieuwd naar de honden fotoschieters hier :-D) wordt wss camera Nikon D3100 omdat ik daar nu ook mee oefenen en me deze wel goed past meteen!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

heb een canon 1100D

maak dit soort foto`s

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

heb een canon 1100D


maak dit soort foto`s


"


Jaaa wauw! Haha

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ja met de sluitertijd ben ik nog druk aan het uit vogelen hahaha. Ben nog niet helemaal achter want de foto's zijn dan nog bewogen haha. Zal straks kijken of ik de foto's van de hond die bij de cursus zijn gemaakt erop kan zetten die ik zelf gemaakt heb dan haha. (Zit nu op mobiel te typen)

Ik houd van mooie bewegende foto's maken die niet bewogen zijn dan en foto's dichtbij dat de achtergrond vervaagd zeg maar.. welke lensen hebben jullie daarvoor? (Yup ik weet dat je hiervoor ook bij camera winkel terecht kan maar ben benieuwd naar de honden fotoschieters hier :-D) wordt wss camera Nikon D3100 omdat ik daar nu ook mee oefenen en me deze wel goed past meteen! "

 Wat je nu beschrijft kan elke lens. Heeft te maken met je sluitertijd en je diafragma. Je hebt wel lenzen die "beter" zijn, denk aan lichtgevoelige lenzen waarbij je een heel groot diafragma kan instellen.

Dan krijg je dit soort foto's, deze is gemaakt met een diafragma van 3.1, dus nog niet eens zo heel erg groot (qua opening dan he..) en toch zie je de scherpte diepte erg goed. Maar heeft ook te maken met de brandpuntafstand van je lens op dat moment (hier was die rond de 125mm denk ik):

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"  Wat je nu beschrijft kan elke lens. Heeft te maken met je sluitertijd en je diafragma. Je hebt wel lenzen die "beter" zijn, denk aan lichtgevoelige lenzen waarbij je een heel groot diafragma kan instellen.
Dan krijg je dit soort foto's, deze is gemaakt met een diafragma van 3.1, dus nog niet eens zo heel erg groot (qua opening dan he..) en toch zie je de scherpte diepte erg goed. Maar heeft ook te maken met de brandpuntafstand van je lens op dat moment (hier was die rond de 125mm denk ik):
  "

 

Wauw, dat is ook echt wel mooie foto.

Nog even oefenen voor mij hoor haha.

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Camera maakt echt heel weinig uit (tenzij je echt pro gaat en hele specifieke eisen hebt), het is een kwestie van voorkeur. Steek dat geld liever in goede objectieven..

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Fez; Nee het is hobbymatig, vooral voor onze pup straks en het werk met de honden (uitlaatservice, hondenschool enz) vind het mooi foto's van dicht bij en of vervagende achtergrond en mooie foto's te kunnen maken van bewegende honden dat die niet bewogen zijn. Als de camera dan niet uitmaakt nee, is dat wel fijn! haha.

 

 

 

Hierbij paar foto's die ik op de cursus heb gemaakt:

Me eerste shots ever met zo'n camera (Nikon D3100) Vind het nog best knap van mezelf haha.

 

  

    

  

 

 

En thuis even geoefend. (excuus helaas is pupje nog niet, dus even twee katten foto's. Maar nog steeds hond gerelateerd hoor!)

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Hier heel tevreden over de Olympus! Erg goedkoop maar supertoestel! ;-)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Aangevallen door 2 staffords
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^