kind 16 maand en hond (duitse herder)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

angelique (Gast)

Hallo,   Wij hebben een duitse herdr genoemd Hummer hij word 15 juli 4jr. Sinds onze dochter is geboren Vajèn is Hummer erg veranderd. Ook niet gek want er gebeurt voor een hond ook veel in die dagen.   Op het moment toen Hummer Vajèn voor het eerst zag was hij erg zenuwwachtig likken gapen etc allemaal stresssignalen. Hebben het ook opgebouwd in die dagen dus iedere dag iets langer beneden te zijn. Al voelde het niet echt vertrouwd omdat hij zo veranderd was en rare signalen toonde.   iedere keer ging het beter gelukkig.. Noch vind hij het niet (altijd) leuk .. dit merken we aan het ontwijken.  Ook als vajen te dicht in de buurt komt  bromt hij ff van zich af. Vaak laat ik hem dan even na buiten gaan dan heeft hij haar even niet om zich heen.   Alleen begint het erger te worden.  Gister toen ik even binnen was met het eten maakt Hummer een rare uitschieter naar Vajen toen betrapte ik hem. Vanochtend deed hij het weer.  Terwijl ze niets doet niet in de richting van hem loopt of aan een speeltje zit.   Maak me best wel zorgen. Heeft iemand tips ofzo?? Wil hem liever ook niet weg doen omdat ik gek met hem ben maargoed als dit niet veranderd zit er niet veel anders op.  

angelique (Gast)

Ook heb ik al eerder een gedragsdeskundige erbij gehad.. Moest maar weer op cursus gaan en hem in de bench of gang laten als vajen beneden is..  Geen optie vind ik en helemaal geen goed advies.. En de cursus had niets te maken met het samen gaan met mn dochtertje

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik denk dat zoiets alleen maar erger wordt als je je hond buitensluit of af gaat zonderen.
dus de kunst is denk ik hem er in te betrekken, maar wel op een veilige manier voor jouw zoontje
misschien met een riem om binnen, en jullie met zoon op schoot...
en als je hem een kluifje geeft in bijzijn van jullie kindje? dat hij wat afleiding heeft en iets te doen terwijl ze dan wel gewoon samen in de kamer zijn.

maar, ik vind het een moeilijke, en ik weet niet in hoeverre de hond betrouwbaar is, dus wat nog veilig is, of wat niet meer...

er zullen vast wat anderen komen met beter advies, succes met deze situatie in ieder geval

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

Volgens mij heb je niet goed gelezen ;-)

het advies van de gedragdeskundige hebben we niet opgevolgd.
Mn dochtertje is nu 16 maand en loopt alle kanten op.

en het is een echte controlfreak.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Er verandert natuurlijk een hele hoop voor een hond op het moment als er een nieuw gezinslid bij komt.

 

Een kind kan voor een hond heel bedreigend overkomen, denk bv dat ze op oog hoogte zitten en het kind blijft de hond in de ogen kijken dit kan echt bedreigend overkomen voor de hond en zal hij grommen om duidelijk zijn grens aan te geven ho tot hier en niet verder.

 

Niet samen alleen laten dat is wel 1 van de hoofdregels.

Dwing de hond niet om bij je te komen als je kind ook bij je zit laat het van de hond uitkomen en beloon hem dan ook daarvoor.

Als je kindje op de grond speelt zorg dan dat de hond op zijn plek is en leer je kindje heel snel aan dat zijn plek verboden gebied is.

Zelf zou ik er niet voor kiezen de hond weg te zetten als je kindje op de grond mag spelen hiermee geef je eigenlijk aan "kind op de grond jij moet weg" en zal er nooit een vertrouwen naar het kind komen.

 

Ga wel lekker samen met je kind en hond wandelen bouw dingen rustig aan op zodat je hond leert vertrouwen te krijgen in je kindje en ga zelf eens heel goed letten op het gedrag van je hond voor dat hij gromt of een rare uitschieter maakt maar kijk ook naar je kindje wat die op dat moment doet.

 

Toch zou ik weer een gedragstherapheut inschakelen die goed mee kijkt wat voor gedrag hond en kind laten zien zodat de juiste training gedaan kan worden.

 

Wat je ook nog kan doen is een gedeelte van de kamer afzetten zodat hond en kind wel in  ruimte zitten maar niet bij elkaar kunnen komen.

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

klopt doen we ook. We doen ook genoeg leuke dingen.
Iets afzetten bij ons in huis is lastig en lukt gewoon weg niet.


toen Hummer die uitschieter maakte deed ze niets was niet eens in de buurt van Hummer. stond er vanochtend bovenop.

honden page profiel bassiebassie

Geen optie vind ik en helemaal geen goed advies..

En de cursus had niets te maken met het samen gaan met mn dochtertje

Nou weet ik niet wat er allemaal door de gt is gezegd en ik ken de hond en de situatie niet, maar ik vind het advies van een cursus helemaal niet zo heel vreemd. Wat ik heel vaak zie is dat wanneer er een baby in huis komt, de hond ineens veel minder aandacht krijgt of in ieder geval wordt de aandacht anders. Niet iedere hond kan daar op een goede manier mee omgaan. Een cursus, dus 1 uur in de week 100% aandacht voor de hond zonder afleiding, zonder kind kan dan echt heel goed werken om de hond weer iets te geven wat echt van hem is. Waarbij hij zijn aandacht niet hoeft te delen. Het heeft dan dus niets te maken met het opvolgen van commando's, maar wel met een uurtje 1 op 1 aandacht. Dus zo heel slecht hoeft dat advies niet te zijn.

Verder sluit ik me aan bij het advies om een goede gedragstherapeut in te schakelen.

Volgende forumvraag: meedenken over sfeer op het forum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^