blaffen, janken naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carolinecaroline

honden foto van caroline

beste allemaal,

ruim een week geleden is tess, een bijna 4 mnd oude kruising labrador/retriever vanuit t asiel uit spanje bij ons gekomen. nu heb ik t een en ander al opgezocht en aan medehondenbezitters om raad gevraagd, ook hier op de site rondgekenen maar kom er niet helemaal uit en hoop dat jullie me wat meer raad kunnen geven.
als ik tess uitlaat aan de riem of loslaat in t park en ik kom een andere hond tegen, begint ze eerst vreslijk hard te blaffen, janken en deinst terug, nekharen overeind.als ik nu een vreemde andere hond aan zie komen loop ik even om. bij bekende laat ik haar even snuffelen en meestal is het dan goed(ook wel ns niet en loop dan zonder wat te zeggen door, probeer haar af te leiden met wat lekkers en haar aandacht bij mij te houden maar ze is dan zo gefocusd op iets anders, terwijl ze als ze alleen met mij zonder iets in de buurt heel leergierig is, heeft in week tijd zit en blijf al aardig onder de knie en was binnen 2 dagen zindelijk in huis, buiten doet ze bijna plas op commando) en blaft ze niet dan geef ik haar n beloning. vanmorgen in t park kwam er n hond naar haar toe en zo erg had ik haar nog nooit gezien.heel hard janken blaffen , voor mn gevoel is ze enorm angstig. kan iemand mij verder helpen hoe ik dit t beste aan kan pakken. volgende week beginnen we met puppycursus. alvast dank jullie wel.

groetjes caroline en een pootje van tess

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen, janken naar andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Misschien kan je de tips gebruiken die ik je geef..
Mijn hond is namelijk agressief naar andere honden, maar het principe is hetzelfde. De aandacht van de hond bij jezelf houden.

leer de hond het commando let op of kijk. En beloon zodra de hond je aankijkt.
Als je hond dit zo'n 10 tellen vol houdt kan je buiten gaan oefenen. Zorg ervoor dat je buiten oefent als er helemaal geen afleiding is voor de hond. Als ze dit onder de knie heeft en je aan kan kijken zonder afgeleidt te worden dan ga je naar de volgende stap.
Geef je hond het commando als er ver in de verte een hond te zien is.
hierbij is het belangrijk dat ze nog niet gaan piepen, blaffen enz.
Zodar ze dat kan ga je de afstand verkorten en zal de hond de link gaan leggen ik zie een hond, ik kijk naar de baas en krijg iets lekkers.

Als je dit aan het oefenen bent zorg dan dat als je erens loopt en een hond tegenkomt je een andere kant op loopt, want hoe minder bang gedragd ze kan laten zien hoe beter.

ik hoop dat je iets met mijn tips kan. Met mijn hond werkt het echt!!

SUCCES

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als ze angstig is, is het goed dat ze wordt gesocialiseerd met andere honden. Dit zul je vast op de hondenschool leren. Stel de hond in ieder geval gerust en laat haar veelvuldig met sociale honden kennis maken.

honden page profiel carolinecaroline

honden foto van caroline

dank jullie wel voor jullie adviezen. ik kan er wel wat mee, t zal flink oefenen worden, maar des te leuker en fijner is t straks, ze is erg leergierig dus wat dat betreft heb ik goede hoop. :-)

groetjes caroline

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Caroline,

Ik raad je aan een goede hondenschool te zoeken waar een gedragsgeleider aan verbonden is..

Als je dit probleem niet oplost - op de juiste manier - dan zit je je leven lang vast aan een hond die niet met andere honden kan..

En dat is geen leuk probleem als je hond 15 jaar wordt..
Onderschat dit probleen dus niet..

Lieve groet, Ilja

honden page profiel carolinecaroline

honden foto van caroline

had dit probleem ook niet onderschat, vandaar dat ik ook raad ben gaan vragen/zoeken.

bij deze hondenschool is ook een gedragstherapeut verbonden dus wat dat betreft zijn we op de goede weg.
en ik ben zelf ook wel iemand geloof ik die als ik een probleem ontdek net zo lang zoek en oefen totdat t probleem is opgelost.daar zijn mn dieren me te lief voor en ben tenslotte ook nooit te oud om iets bij te leren toch.
dankjewel
groetjes caroline

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Fijn om te lezen Caroline.. O-)

Heel veel succes..!! ;-)
De volhouder wint.. :-)
Alles is te leren het heeft alleen tijd nodig.. O-)

Lieve groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen, janken naar andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^