zindelijk in tuin (in specifiek hondentoilet)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tiffanytiffany

honden foto van tiffany

hallo allemaal,

HULP GEZOCHT!!!
heb een BC en heb hem snel heel zindelijk kunnen maken voor niets in huis te doen. maar nu tot besef gekomen dat ik het verkeerd heb aangeleerd.
hij mocht altijd heel de tuin gebruiken om zijn behoefte te doen,ja,weet je,je bent zo blij,als hij telkens zijn behoefte buiten doet en beloont hem goed achterna.
maar nu krijgt mijn vriend er wat de kriebels van,overal grasplekken van de urine, zie ook niet altijd zijn kaka dus hij heeft er ook al in gewandeld. Wat voor niemand trouwens plezant is. Nu had ik graag een ruimte gemaakt voor hem waar het wel mag,van ongeveer 2 meter op 1m. maar kan ik hem dit nog aanleren of te laat? hopelijk snel een reactie?
groetjes en een pootje van blacky

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jazeker kan dat aangeleerd worden, alleen een twee tal weken heel conseqwent te werk gaan en wel.....

 

smorgens vroeg {even voor de goede orde voor vele , het is niet inplaats van uitlaten buiten de tuin he, wandelen is een must. }

 

smorgens vroeg aanlijnen en daar heen brengen, plassen, naar binnen, heel blij jij natuurlijk, beloon hem binnen met wat lekkers, dan ga je de wandeling doen buiten de tuin, zodra je weer thuis bent, en je ziet dat de hond weer moet, aanlijnen en daar heen brengen, mag best even op de dag om het aan te leren, laatste plasje ook op de hondenwc. en aangelijnd, doet dat een week lang, en niet alleen in de tuin laten, erbij blijven, zie je dat tie aanstalten maakt om toch elders in de tuin wat te doen, gelijk aanlijnen en daar naar toe brengen, vriendelijk, toemaar, plassen.

 

op een gegeven moment weet je hond dat er daar geplast moet worden, dan de eerste ochtend plas, los er naar toe, er wel bij blijven, zodat je hond weet daar en niet ergens anders, wees heel conseqwent, en heus je hond leert het.

 

dan de plek zelf, afbakenen, met planten bakken, of boompjes struiken of balken. de plek uitgraven, worteldoek erin, zand erover en dan fijn grind. zodat de plek echt alleen is voor je hond om daar zijn/haar behoefte te doen..... en heus je ruikt zelfs met een hittegolf niets, regen spoelt alles de grond in, toch een hittegolf, maak een emmer water met wat chloor en besproei de plek met een gieter.

 

nogmaals een hondenwc als extra, niet als vervanging van wandelen.  hond ziek of even een mankement, geen stres, als je je hond het goed aanleert, gaat tie alleen maar daar, de plek niet te klein maken, zodat het echt alleen voor je hond zijn behoeftes is.

 

gebeurt eht toch een keer in de tuin, toch aanlijnen en daar naar toe brengen, iedere keer weer. smorgens vroeg zijn/haar eerste plasje, zo leer je het aan, en niet alleen laten in de tuin, voorlopig.

honden page profiel tiffanytiffany

honden foto van tiffany

hartelijk dank voor deze respons.
het klinkt uiteindelijk heel logisch.
nu goed uitoefenen he.
nogmaals bedankt.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Mooi duidelijk verteld Willemijn!

Heb alleen wat moeite met dat chloor, dat kan niet goed zijn voor de omgeving (grondwater en microorganismen)...of de hond die er boven hangt en het inademd. Gebruik dan liever iets wat natuurlijk afbreekbaar is...schoonmaakazijn of soda ofzo. Of niets gewoon alleen met water. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer het gemengd wordt met water de chloor is er niets aan de hand, planten gaan er niet dood van, fabrieken die chloor laten ontsnappen is een ander verhaal.

 

en je maakt de bak schoon als de hond er niet inloopt natuurlijk. een gieter en daarin de chloor mengen, zodat het water in de bak zakt, en dat is het, zelfs planten gaan er niet dood van, chloor water in een zwembad wordt leeg gepompt en geloosd aan het einde van het seizoen. dat gaat het riool in.

 

het is niet de bedoeling dat men liters chloor of vele flessen gebruikt, een dop chloor is al voldoende, en dat doe je op tien liter water, en dat de gieter in.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Maar als het anders kan, waarom dat hardnekkige chloor gebruiken? Je bent er niet eens mee aan het schoonmaken, enkel aan het verdoezelen.

Ik heb niet eens chloor in huis, nergens voor nodig. Je kan 1 dopje bagataliseren, maar wat als iedereen dat doet?

Een zwembad is afschuwelijk, o.a. door het chloor maar ook voor de buren .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, dacht even er klopt iets niet, maar de topic opener heeft het topic geopend, niet ik.

 

vond het al zo raar, wilde doggy,s geven, ging niet, logisch.

Volgende forumvraag: Zo trots!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^