kaka binnen :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ilonailona

Ik zit met een vervelend probleem...

 

Ik ben van werk veranderd en nu, bijna elke keer ik thuis kom, ligt er een hoopje (ben weg van half 7 tot 5). 

Het is ook dikwijls, een paar keer in de week, dat hij het niet eens gans de nacht volhoudt...

Soms is het zelfs als ik bvb een paar uur naar 't stad geweest ben dat er ook al een hoopje ligt.

Heeft nog nooit binnen geplast.

Kwam vroeger maar heel uitzonderlijk voor.

 

Niet leuk voor hem, moeten ophouden tot het niet meer lukt, en ook niet leuk voor mij, opstaan/thuiskomen en kaka moeten opkuisen + een houten vloer waar de plekken niet meer uitgaan.

 

Nog iemand die dit probleem heeft? Ik veronderstel dat er wel nog mensen zullen zijn die de ganse dag weg zijn. Moet ik terug ander werk zoeken??? En 's nachts dan? Moet ik om de 2 uur een wekker zetten ofzo?? zo frusterend...

 

Ik ga er 's morgens ongeveer een half uur mee wandelen (sta op om 5 uur), als ik thuiskom van t werk gaan we nog eens een half uur. dan begin ik aan 't eten, dan eet hij ook en daarna een uur weg. voordat ik ga slapen nog eens een half uur...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hoe oud is hij??

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Hoe oud is je hond?

Als het plotseling is dat hij het ook 's nachts doet heeft hij wellicht iets onder de leden. Misschien uitsluitsel vragen bij de dierenarts?

 

En van 6.30 to 17.00 alleen thuis is wel erg lang hoor. Is er niet iemand die hem in de tussentijd voor je uit kan laten?

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Hoe oud is hij?? "

 Ja was me net voor, vroeg ik me ook al af.

honden page profiel ilonailona

Hij is 2 jaar en 8 maand.

Sinds kort, en ik denk ongeveer even lang, probeert hij op de katten te kruipen, zowel de kater als de kattin, en zij zijn gecastreerd/gesteriliseerd.

zou dat daarmee in verband kunnen staan?

 

Mijn ma zou hem wel eens kunnen buiten laten, maar af en toe eens, niet elke dag.

 

op mijn vorig werk was ik weg van 8 tot 17.30, een uur minder lang dus, maar kon ik onder de middag wel 20 min naar huis komen dat hij even buiten kon.

Ik kan begrijpen dat het lang is dat hij binnen zit. Vroeger was er een avond dat ik avondles had, dan was ik maar om 22.30 thuis en lag er nooit iets binnen. Dacht dat het dus wel geen probleem ging vormen.

Als er niets anders op zit, terug ander werk zoeken dat ik hem onder de middag terug even kan buiten laten, maar wat moet ik 's nachts dan doen??? Ik ga om 10 uur slapen en om 5 uur sta ik op. Een nacht van 7 uur moet toch te doen zijn voor hem? Het ging vroeger wel... (ik werk er sinds januari)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hij kan meer poep maken dan anders of eerder aandrang hebben. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

De hond zit als ik het goed begrijp 10.5 uur alleen en heeft dan in huis gepoept.

Volkomen normaal want het is nogal niet een tijd dat hij het moet ophouden.

 

Misschien is nu de grens voor hem lager geworden omdat hij overdag in huis poept zal de drempel om het 's nachts te doen wellicht ook wat lager liggen.

 

Weet niet hoeveel dagen in de week je hond zolang alleen zit maar persoonlijk vind ik dit echt te lang.

 

Je zou misschien kunnen nadenken over een uitlaatservice waar hij de dagen dat je werkt mee mee kan.

Dan wordt hij goed uitgelaten en wordt er zeker minimaal een uur met hem gelopen.

 

Voorheen ging je onder de middag naar huis en dan liet je hem even uit dan is toch de druk eraf en kunnen honden best weer even een paar uurtjes alleen zitten.

Zo gaat dat hier ook de 2 dagen dat ik werk.

 

Je zou toch moeten zoeken bij de veel te lange tijd alleen thuis zitten daar zit naar mijn idee de oplossing.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is heel normaal dat een hond zijn behoeftes binnen doet als hij 10,5 uur niet wordt uitgelaten.

 

Ik houd zelf bij mijn hond als  maximum 5 uur aan. Heel sneu voor de hond; een gezonde hond heeft er een hekel aan om binnen zijn ontlasting te doen of te plassen en doet dit uit pure nood. Ik begrijp dat je alleen ontlasting (kaka) vindt. Het is een wonder dat je geen pipi vindt.

Probeer buren, vrienden of een hondenuitlaatservice te vinden, zodat je hond niets binnen doet en bovendien niet zo lang alleen is en er iets met hem wordt gedaan.

 

Hoeveel dagen per week is je hond 10,5 uur alleen? Compenseer je de inactiviteit van je hond op andere dagen als je niet zo lang werkt in de vorm van lange wandelingen, sporten, denkspelletjes etc.?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

waar woon je? 

je kan allicht je moeder vragen om hem uit te laten en/of op hem te passen wanneer dat kan. heb je verder nog iemand die kan helpen of een uitlaatservice in de buurt?

honden page profiel ilonailona

bedankt voor de reacties. ik zal eens informeren bij zo een uitlaatdienst.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Je kan eventueel ook kijken voor een honden dagopvang of een oppas zoeken. Dan heeft jouw hond de hele dag gezelschap ipv alleen een uurtje uitlaten. Wij hebben er hier 3 in de buurt en de prijzen zijn van €12, 50 tot €20,-. Een uitlaatservice is hier ook rond de €14,- en dat is voor een uurtje wandelen.
Ook zijn er gezinnen die graag dagen op willen passen.
Ik zou zelf die opties eens bekijken. Weet natuurlijk niet of t bij jou in de regio zit, maar je kan altijd even kijken.
Succes!

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Mijn hond (7jaar) kan gemakkelijk 10,5 uur alleen thuis zijn en gaan dan gewoon slapen en drinkt af en toe wat en wordt wakker als we weer thuis komen. Dan gaat ze naar buiten en kan ze haar behoeftes doen, nog nooit wat binnen gevonden. Werk gewoon fulltime 40 uur in de week dus het is helaas niet anders, maar er zijn dus zeker honden die het wel kunnen. Ik zou het liefst ook meer tijd hebben met mijn hond (zoals sommige mensen die maar paar uur in de week werken en de rest alle tijd van de wereld hebben voor hun hond) maar er moet ook geld verdient worden om alles draaiende te kunnen houden he, anders heeft de hond geen brokjes (hahaha) Dus mensen het kan wel en is niet zielig, als je daarna maar genoeg aandacht en tijd aan je hond besteed!

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Mijn hond (7jaar) kan gemakkelijk 10,5 uur alleen thuis zijn en gaan dan gewoon slapen en drinkt af en toe wat en wordt wakker als we weer thuis komen. Dan gaat ze naar buiten en kan ze haar behoeftes doen, nog nooit wat binnen gevonden. Werk gewoon fulltime 40 uur in de week dus het is helaas niet anders, maar er zijn dus zeker honden die het wel kunnen. Ik zou het liefst ook meer tijd hebben met mijn hond (zoals sommige mensen die maar paar uur in de week werken en de rest alle tijd van de wereld hebben voor hun hond) maar er moet ook geld verdient worden om alles draaiende te kunnen houden he, anders heeft de hond geen brokjes (hahaha) Dus mensen het kan wel en is niet zielig, als je daarna maar genoeg aandacht en tijd aan je hond besteed! "

 Ik ben het met je eens dat er brood op de plank moet komen en dat er geld verdient moet worden.

Ik ben in de gelukkige positie dat ik maar 2 dagen hoef te werken maar dat komt wel omdat wij weinig tot niks om luxe geven en geen over de top hypotheek hebben, altijd gekozen voor de vrijheid en dan maar stukken minder en boodschappen bij de Aldi, 9e hands auto en 1x per jaar op vakantie en dan lekker simpel op de camping.

 

Daarom vind ik het wel zielig als een hond 5 dagen in de week 10.5 uur alleen thuis moeten zitten en we kunnen wel zo mooi roepen als daarnaast maar genoeg gedaan wordt........maar is dat ook zo want net als ik neem ik aan dat er bij jullie ook een huishouden is en dat er boodschappen gedaan moeten worden en een sociaal leven.

Een hond is een roedeldier en of wij dat nu wel of niet vinden het is gewoon een feit, en honden kunnen gerust wel een paar uurtjes alleen thuis blijven moet ook geen enkel probleem zijn.

Maar naar mijn persoonlijke mening vind ik het tegenover een hond niet eerlijk als hij 5 dagen in de week zo lang alleen thuis moet zitten.

Ik vraag me dan altijd af waarom heb je een hond?

Ik veroordeel niemand en iedereen moet doen en laten wat hij zelf wil maar voor mij persoonlijk zou er nooit een hond komen als wij hier fulltime zouden werken simpelweg omdat ik dan niet zou weten waar ik de tijd vandaan moest halen.

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Mijn hond (7jaar) kan gemakkelijk 10,5 uur alleen thuis zijn en gaan dan gewoon slapen en drinkt af en toe wat en wordt wakker als we weer thuis komen. Dan gaat ze naar buiten en kan ze haar behoeftes doen, nog nooit wat binnen gevonden. Werk gewoon fulltime 40 uur in de week dus het is helaas niet anders, maar er zijn dus zeker honden die het wel kunnen. Ik zou het liefst ook meer tijd hebben met mijn hond (zoals sommige mensen die maar paar uur in de week werken en de rest alle tijd van de wereld hebben voor hun hond) maar er moet ook geld verdient worden om alles draaiende te kunnen houden he, anders heeft de hond geen brokjes (hahaha) Dus mensen het kan wel en is niet zielig, als je daarna maar genoeg aandacht en tijd aan je hond besteed!    Priscilla

 

Ik werk ook 40 uur in 4 dagen maar mijn honden gaan gewoon naar een oppas.(heb 2 vaste oppassen)
Dat betekent halen brengen plannen en regelen.
Mijn honden moeten in de loop van de middag poepen en ook echt plassen
s'nachts is anders want dan eet en drink je niet

Ik moet er niet aandenken dat ze het op moeten houden gedurende de hele werkdag.
Probeer het zelf maar eens ;-)

ook als je 40 uur werkt zijn er prima oplossingen te bedenken
Je zal er alleen je stinkende best voor moeten doen om de juiste mensen/oplossingen te vinden ;-)

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Dat is leuk voor jou dat je het zielig vind en niks om luxe geeft, wie zegt dat wij dat wel doen dan?

Wij hebben ook geen hypotheek van 3 ton ofzo hoor ook maar gewone tussenwoning en wij gaan ook naar lidl en niet naar da AH toe.

Maar leven is nu eenmaal duur en er zijn ook nog rekeningen die betaald moeten worden en ook wij gaan maar 1 keer per jaar op vakantie dus moet je niet doen alsof je zielig bent nu dat je maar 2 dagen werkt. Wij mensen die ook gewoon fulltime werken hebben ook recht op liefde van een hond en niet alleen maar die mensen die werkeloos thuis zitten of van die zweverige types zijn. Ken iedereen wel elke keer komen met een hond is een roedeldier, ehh jaa duuh dat weet toch onderhand iedereen wel maar ook roedeldieren kunnen gewoon slapen en alleen zijn hoor. Mensen moeten zich eens niet zo aanstellen en denken dat ze de beste zijn aangezien ze zogenaamd zoveel tijd voor hun honden hebben. En ja ook ik moet boodschappen doen en afwassen etc, moet jij ook toch?

Iedereen moet eens gewoon normaal doen en met zijn eigen bemoeien. Als mensen fulltime willen werken en een hond willen hebben dan MAG dat! daar heb niemand iets over te zeggen, je mag denken wat je wil maar het ken ook anders.

 

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Ik hoef helemaal geen mensen of oplossingen te vinden.. weet niet wat jullie probleem is. Zeg toch dat het prima gaat en ze het geen probleem vind. Mensen hebben echt grootsheidswaanzig hier. Ik mag zelf bepalen ofdat ik een oppas of uitlaatservice laat kamen, maar die mensen vertrouw ik niet dus waarom zou ik dat doen terwijl het NIET NODIG IS!!! zijn jullie blind ofzo dat je niet ken lezen. pfff

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Iedereen mag inderdaad weten wat hij doet, zolang het geen mishandeling is.

Als mensen fulltime  werken en hun hond hele dagen alleen thuis laat zitten, dat is hoe zij het doen.

 

En als zoals bij de TS, de hond zijn behoeftes in huis doet, is die hond nog niet in staat zo lang alleen te zijn.

Daarom is het hartstikke goed dat zij bij een uitlaatdienst gaat informeren. 

 

Het zou mijn keus sowieso niet zijn, een hond die zo lang alleen zit.

Maar goed, ik heb makkelijk praten, dat besef ik ook wel.

Mijn ouders zijn de oppas ouders van onze honden, dus ze zijn nooit alleen.

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik hoef helemaal geen mensen of oplossingen te vinden.. weet niet wat jullie probleem is. Zeg toch dat het prima gaat en ze het geen probleem vind. Mensen hebben echt grootsheidswaanzig hier. Ik mag zelf bepalen ofdat ik een oppas of uitlaatservice laat kamen, maar die mensen vertrouw ik niet dus waarom zou ik dat doen terwijl het NIET NODIG IS!!! zijn jullie blind ofzo dat je niet ken lezen. pfff "

 Ik zeg niet dat jij iets moet dus voel je niet  zo aangevallen

 

 niet iedereen die zorgt dat zijn of haar hond alle aandacht van de wereld krijgt is een luie zweverige donder ;-)

Ik sta om 5.30 op en kom soms pas om 21.30 thuis met de honden.

Ik betaal overigens geen cent  hiervoor behalve een klein cadeautje hier en daar 

En dat is dus hard werken boven op een 40 urige werkweek 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Dat is leuk voor jou dat je het zielig vind en niks om luxe geeft, wie zegt dat wij dat wel doen dan?
Wij hebben ook geen hypotheek van 3 ton ofzo hoor ook maar gewone tussenwoning en wij gaan ook naar lidl en niet naar da AH toe.
Maar leven is nu eenmaal duur en er zijn ook nog rekeningen die betaald moeten worden en ook wij gaan maar 1 keer per jaar op vakantie dus moet je niet doen alsof je zielig bent nu dat je maar 2 dagen werkt. Wij mensen die ook gewoon fulltime werken hebben ook recht op liefde van een hond en niet alleen maar die mensen die werkeloos thuis zitten of van die zweverige types zijn. Ken iedereen wel elke keer komen met een hond is een roedeldier, ehh jaa duuh dat weet toch onderhand iedereen wel maar ook roedeldieren kunnen gewoon slapen en alleen zijn hoor. Mensen moeten zich eens niet zo aanstellen en denken dat ze de beste zijn aangezien ze zogenaamd zoveel tijd voor hun honden hebben. En ja ook ik moet boodschappen doen en afwassen etc, moet jij ook toch?
Iedereen moet eens gewoon normaal doen en met zijn eigen bemoeien. Als mensen fulltime willen werken en een hond willen hebben dan MAG dat! daar heb niemand iets over te zeggen, je mag denken wat je wil maar het ken ook anders.
  "

 

Niet gelijk stuiteren en in de verdediging schieten, even rustig lezen wat ik schrijf.

Ik veroordeel niemand maar geef enkel mijn mening over hoe ik er over denk maar schrijf ook duidelijk dat iedereen zelf moeten weten wat hij wel en niet doet.

 

Verder ben ik verre van zielig maar voel me juist enorm rijk dat ik zoals je kunt lezen in de gelukkige positie ben om maar 2 dagen te hoeven werken, ook nog met 2 pubers op het voortgezet met alle rekeningen van dien.

En nee mijn man heeft geen megaloon, werk gewoon als "arbeider" op een kwekerij.

Geld gaat toch ergens aan op denk ik altijd maar.

 

Nergens zeg ik dat mensen die fulltime werken geen hond mogen, zeg alleen dat ik het nooit zou doen dat is iets heel anders!

Maar als ik zo de oplossingen lees van Roos, Jeff en Waldo is dat geweldig.

 

Dus even in de rustige stand voordat je zo hoog van de toren blaast want nu wordt ik weer vergeleken met iemand die werkeloos is of zweverig is en beide is hier niet van toepassing dus zou ik in jou ogen ook geen hond kunnen hebben............

 

Nogmaals eerst even goed lezen voordat je in de aanval/verdediging gaat want het is nergens voor nodig om gelijk te gaan stuiteren.

 

 

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Klopt Sylvia, ik zou het liefst ook maar 16 uur in de week werken en dan alle tijd van de wereld hebben om te spelen en wandelen met de hond. Alleen... dat gaat gewoon niet want dan komt er te weinig geld binnen en dan komen de problemen he... de welbekende geld problemen waar zo'n beetje half Nederland mee kampt... nu ik hier zo beetje rond lees snap ik wel waarom. Mensen moeten gewoon meer werken dan kunnen ze hun rekeningen en alle andere dingen daarom heen betalen. Ik snap dat mensen geld ove rhebben voor oppas/uitlaatservice en als die andere onzin noem het maar op. Maar ik bewaar dat geld liever om samen met me hond iets voor te doen of iets leuks ervoor te kopen voor de hond. Leven is duur zat en een hond ook maar je moet er wel geld voor hebben. Je hebt ook skere mensen die werken 1 of 2 dagen en geven die hond goedkope lidl brokken. Ik kan mijn hond tenminste royal canin geven. Dus hou er nou maar over op dat mensen die fulltime werken geen recht op een hond hebben of dat dit dierenmishandeling is want dat is het niet en ja ik ga er fel tegen in want ken daar echt kwaad om worden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mensen, maak er nu geen discussie van over hoe iemand zijn leven inricht.

 

TS gaat nu naar mogelijkheden voor een tussendoor uitlaatmoment zoeken, en ziet ook wel het verband tussen het veranderde gedrag en haar nieuwe werktijden.

Misschien kun je aangeven waar je woont, voor tips over goede uitlaatservices, Ilona?

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik hoef helemaal geen mensen of oplossingen te vinden.. weet niet wat jullie probleem is. Zeg toch dat het prima gaat en ze het geen probleem vind. Mensen hebben echt grootsheidswaanzig hier. Ik mag zelf bepalen ofdat ik een oppas of uitlaatservice laat kamen, maar die mensen vertrouw ik niet dus waarom zou ik dat doen terwijl het NIET NODIG IS!!! zijn jullie blind ofzo dat je niet ken lezen. pfff "

 Jeetje, kom van die kast en rol je tenen in zeg...

 

ik denk dat voor TS een oppas of iemand die even uitlaat een idee kan zijn, maar ga voor de zekerheid ook nog even naar de arts aangezien het ook in de nacht gebeurd

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  Jeetje, kom van die kast en rol je tenen in zeg...
 
ik denk dat voor TS een oppas of iemand die even uitlaat een idee kan zijn, maar ga voor de zekerheid ook nog even naar de arts aangezien het ook in de nacht gebeurd "

 

 

Daar heb je wel een punt, eerst medisch uitsluiten.

 

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Leuk joh..

Echt geweldig al die meningen van jullie zelf die je een ander oplegt.

Mensen vragen niet om jullie mening of ze wel of beter geen hond kunnen nemen nee mensen vragen hier naar oplossingen om tips maar niet om te horen van oh ja nou ik vind dat je dan beter geen hond kan nemen. Jullie vinden alles maar zielig voor een andere hond als het maar een beetje afwijkt van jullie rituelen. Beetje laag van jullie... maar goed ik ga van het mooie weer en me weekend en natuurlijk me zielige hondjes genieten want ach gosh die zitten nu als weer bijna 10 uur alleen... nou daar zou je toch spontaan van gaan huilen of niet?

 

Ciao `

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik hoef helemaal geen mensen of oplossingen te vinden.. weet niet wat jullie probleem is. Zeg toch dat het prima gaat en ze het geen probleem vind. Mensen hebben echt grootsheidswaanzig hier. Ik mag zelf bepalen ofdat ik een oppas of uitlaatservice laat kamen, maar die mensen vertrouw ik niet dus waarom zou ik dat doen terwijl het NIET NODIG IS!!! zijn jullie blind ofzo dat je niet ken lezen. pfff "

 



omdat je hond toevallig heel netjes alles op houdt, wil niet zeggen dat het niet nodig is...maar dat ter zijde..eigenlijk had je hond de hele tent onder moeten schijten, dan had je er misschien wat mee gedaan

we kennen hier best lezen joh, en grootheidswaan valt best mee hier hoor. maar ik snap wel dat mensen op een honden forum eerder aan je hond denken dan aan jou, dat doen we hier dan weer wel :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

 

Even off topic

Priscilla, waarom voel je je zo aangevallen?

Als jij voor jezelf goed kunt verantwoorden hoe en wat je met je hond doet, begrijp ik je scherpe toon niet?

 

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Leuk joh. Dat jou hond de boel onder schijt kan ik ook niks aan doen hoor. lekker die loeft van die kaka whahahah

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

probleem is dat mensen een wonderoplossing komen vragen...de enige oplossing is vaak; zorg da tje hond fatsoenlijk de kans krijgt om te poepen, plassen en wandelen

maar nee, het ligt aan ons...

geloof dat we hier voortaan maar toverstafjes uit moeten delen, want dat schijnen ze te zoeken O-)

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

'"we kennen hier best lezen joh, en grootheidswaan valt best mee hier hoor. maar ik snap wel dat mensen op een honden forum eerder aan je hond denken dan aan jou, dat doen we hier dan weer wel""

 

 

Hoe wou je dit noemen dan? kleinheidswaanzin? hahaha laat me niet lachen. Leuk joh

 

Allemaal hypocrieten hierow

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Wat betekend dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^