op zoek naar een nieuw baasje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel olivier olivier

We hebben onze entlubucher sennenhond nu bijna 7 jaar.een prachthond, maar sinds kort heeft de buurman zijn loopse hond vrij laten rond lopen in zijn tuin en baziel heeft de smaak te pakken. We hebben hem laten castraren met de hoop dat hij dan terug in de tuin zou blijven maar niet dus. Hij blijft de hond van de buurman op zoeken. Normaal zit hij overdag buiten en s avonds in de bijkeuken.

We hebben zelf 2 kindjes van 3,7jaar en van 1,7 jaar en hij beschermt ze goed en doet er niets naar. Voor ander dieren is hij ook tolerant zoals een kip mag vlak voor zijn neus zitten, hij zal er niets naar doen.

 

We zijn dus op zoek naar een nieuw onderkomen voor deze lieve hond met dat we hem geen leven willen geven waar hij binnen zit wanneer wij zijn gaan werken. We willen hem niet naar een aziel brengen omdat hij niet weg moet maar we willen hem wel een beter leven gunnen dan de hele tijd binnen zitten.

 

mocht er iemand interesse hebben mogen jullei altijd iets laten weten. olivier

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel olivier olivier

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Is het geen oplossing om de tuin uitbraak proef te maken?

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Opzoek naar een nieuwe baasje omdat je buren een teef (soms loops 2x per jaar) in hun tuin laat lopen? beetje rare reden en heel vreemd. Bespreek dit met je DA en de buurman om voor beide juiste oplossing te komen. Gaat toch niet om deze reden je hond weg doen? na 7 jaar! Genoeg andere oplossingen zodat jullie je hond kunnen houden.

 

p.s. hond aanbieden als herplaatser mag btw niet.

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Voor dit topic moet je toestemming hebben van het moderatorteam.

De teef van de buren is maar twee keer per jaar loops, waarom wil je je hond dan weg?

Vind het eerlijk gezegd geen reden om je hond na zeven jaar weg te doen.

Je kan hem toch twee keer per jaar binnen in huis houden?

 

Zeven jaar was hij je maatje door dik en dun, wil je die jaren van vriendschap die je kreeg zomaar weggooien door iets wat zeeeer makkelijk op te lossen valt?

Wanneer werd deze knapperd gecastreerd?

 

edit: ik las net op je profiel dat je een nieuw baasje wil voor hem omdat je niet wil dat hij hele dagen moet binnenzitten of overreden wordt. Je kan toch lange wandelingen gaan maken met em? Dan zit hij niet hele dagen binnen en als hij binnenzit, zal hij of moe zijn van de wandeling, of hij vind die gezelligheid in huis met de kleine kinderen die hij aan het lachen kan maken meer dan fijn 

 

 

Marie-Rose (Gast)

Daar zou ik mijn hond geenszins voor weg doen, zoals de anderen reeds zegden, ze is niet het hele jaar door loops....spijtig dat ze niet gesteriliseerd is, waren de problemen van de baan.   Hij is het beste maatje dat je kan hebben, voor zoiets is echt geen reden. Dan liever, tijdens de loopsheid, binnen blijven of wat dan ook. Oplossingen zijn er genoeg.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

HERPLAATSERS

Het aanbieden van een herplaatser kan alleen gebeuren met toestemming van het Moderatorteam. Topics waarvoor geen toestemming is verleend gaan op slot en worden verwijderd.

Hondenpage ziet graag dat iedere hond een fijn thuis krijgt. Omdat we willen voorkomen dat het hier een soort 2e marktplaats wordt, hebben wij enkele regels met betrekking tot het aanbieden van een hond op Hondenpage.

-Wij beoordelen iedere aanvraag individueel. De mogelijkheid tot het doen van een herplaatsverzoek is in de eerste plaats bedoeld voor aktieve HP leden die afstand moeten doen van hun eigen hond.

-Er wordt per keer 1 herplaatser aangeboden na toestemming van het moderatorteam. De oproep zal twee weken blijven staan en daarna gesloten worden.

-Ook ontvangen we regelmatig via via herplaatsverzoeken. Wij vinden dit zelf geen prettige ontwikkeling omdat wij liever in direct contact zijn met degene die afstand wil doen. Juist deze korte lijn maakt dat wij ook een betrokkenheid kunnen garanderen bij het te herplaatsen dier. Uiteraard kunnen we in speciale gevallen een uitzondering maken als de verantwoordelijkheid voor de herplaatsing dan ook daadwerkelijk bij de plaatser van de oproep ligt.

-Als de hond van een verantwoordelijke fokker afkomstig is dan verwijzen wij naar de fokker. Een verantwoordelijke fokker zal altijd betrokken zijn en blijven bij de nakomelingen van zijn honden. Daarnaast is het ook aan te raden om contact op te nemen met de rasvereniging om te kijken of zij kunnen bemiddelen in herplaatsing.

Ben je op zoek naar een nieuw baasje stuur dan een PB naar het moderatorteam en je krijgt vanzelf bericht over de mogelijkheden.

Hierbij plaatsen we ook een aantal links van herplaats sites;

[link]http://www.sosdier.nl/[/link]

[link]http://www.shhh.nl/[/link]

Het aanbieden van honden uit het asiel of via een stichting is niet toegestaan. Dit om problemen met deze instanties te voorkomen. Wanneer je toch graag een asielhond een kans wil geven, kan hij in aanmerking komen voor asielhond van de maand. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij het Moderatorteam. Asielhond van de maand gaat alleen in overleg met het asiel of stichting waar de hond verblijft.

het Moderatorteam

Anoniem (Gast)

We hond van de buren was 4 weken geleden loops. En we wonen langs een grote baan. We werken allebei voltijds dus tussen 6 uur en 20 uur s avonds is er weinig tijd voor wandelingen tijde s de week. We zullen wel eens kijken of we op bepaalde plaatsen de draad kunnen verhogen maar weet niet of dat succes zal hebben en een afbakening met elektrische draad ben ik geen voorstander van. De buren hebben hem gisteren van de baan gehaald en wil voorkomen dat hij verongelukt   

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Runderoren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^