Markeren/ piesen tegen andere honden aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Soms zijn er momenten dat je je schaamt voor je hond..........nou ik heb zo'n collie die soms tegen andere honden aan piest. Het begon in het begin dat hij weleens tegen mijn benen aan pieste, dit gebeurde vaak als we stonden te wachten voor een grote groepswandeling of tijdens de behendigheidslessen, denk pure spanning. Maar nu valt het me vaker op dat hij vooral op het strand een hond wil gebruiken als boom/paal om tegen aan te piesen de ene wandeling gebeurt er niks en de andere wandeling weer wel kan ook niet de vinger erop krijgen wat de andere hond voor reactie uitlokt want het kan net zo goed een teef als reu zijn van jong tot oud. Maar nu liepen we zaterdag even op dorp, honden mee en Sky was best een beetje vervelend, trekken piepen overdreven mensen begroeten die hem aan haalden kortom liep te mutsen, nu kwamen er bekende aan met een Rottweiler reu van meen 7 maanden, beetje opdringerige jonge reu die ook met zijn lichaamshouding imponerend wilde overkomen en daarbij een zware blaf, Sky ruikt even en bedenkt zich geen moment en piest zo vol op zijn kop, binnen een paar seconden gebeurt......... Wat is dit nu voor gedrag en belangrijker hoe ga ik hiermee om. Wachten tijdens de grote groepswandelingen gebeurt nu in de auto en tijdens de behendigheid moet hij altijd liggen of zitten, dus het spanningsprobleem is daarmee opgelost maar nu dat "hondenpiesen" Wie weet er wat op en heeft tips. Sky is ruim 2 en niet gecastreerd, geen ruziezoeker

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Jee wat vervelend!!!

Ik heb hier geen ervaring mee maar ik ga je topic volgen!
Hierbij even een upje…

Ik zou zeggen dat het iets met dominantie te maken heeft,maar dat is maar een gokje…hopelijk krijg je hier nog wwat tips!
succes ermee!
:-D

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Hoop dat er nog meer mensen gaan reageren of weet hier nu echt niemand antwoord op??

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Sorry kan je niet verder helpen hier een reu die dat gelukkig niet doet. Dus zie het maar als een upje.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

upje

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

ik denk dat hij de anderen hond te druk vond en dat hij wouw zeggen nou is het genoeg

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ik volg even.

De hond van mijn vriendin waar ik heel vaak mee loop doet dit ook weleens, ik mag wel zeggen heel sporadisch.

Dan vooral tegen mijn teef.

Ben benieuwd of iemand weet wat de reden daarvan is, ik heb geen idee.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

gooi hem toch nog even omhoog

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Laatst ook een reu die tegen me aanplaste. Ik ga het mijn Gt vragen, ben ook wel,benieuwd! 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Volg ook :)

 

Hondje van mijn kennis deed het afgelopen week in het boos, tegen een kleiner hondje dat we tegen kwamen. Mijn reactie was gelijk 'he joh!' en ik stapte zo op m af waardoor hij gauw verder liep.. Zei wel even sorry tegen het baasje.

 

Hij heeft het 1x bij Mikey gedaan, precies toen Mikey zat te poepen :)

Dat was echt een heel stom gezicht. Ik dacht eigenlijk dat hij gewoon even zijn geur over haar geur wilde uitzetten en niet even het geduld had te wachten tot ze klaar was, maar nu afeglopen week met dit hondje twijfel ik er weer aan.

 

Dus ben benieuwd :)

 

Ik denk zelf eigenlijk eerder dat het iets van opwinding of spanning is dan van stress/angst, want bij Mikey was er geen angst en hij kende haar al van eerdere wandelingen, ze speelden al een hele tijd en hij ging naar Mikey toe terwijl ze verder weg zat -niet andersom.

En het 2e hondje was een (klein) keeshondje, die echt niets deed alleen heel lief rustig stil stond. Ook hier liep hij er zelf naar toe om contact te zoeken.

 

Gr. Alexandra 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb geen ervaring in de situatie die je omschrijft maar ben wel heel beniewd of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en inzicht hebben verkregen hoe dit precies in zijn werk gaat en waarom een hond dit doet. Dus ook ik blijf graag even volgen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

De rede is, dat er op dat moment niets anders hoogs is om tegen aan te plassen, meer niet! Heeft niets met dominantie of iets dergelijks te maken.

Als je hond op dat moment naast een boom stond plaste hij daar tegen aan.

De eerste keer dat hij tegen je been aan plaste, stond je te wachten en jij was het enige hoge. Op het strand is al helemaal nauwelijks iets om tegen aan te plassen en als hij moet, dan moet hij. Een reu plast gewoon vaak, uit gewoonte. .misschien altijd een paaltje meenemen

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Zegt je gt dat?

Vind het niet heel erg geloofwaardig.

In geval van TS was de laatstgenoemde andere hond niet de hoogste. In mijn geval was het andere hondje ook niet de hoogste en sterker nog, wij waren in het bos met bomen op minder dan 2 stappen afstand :)

 

Misschien dat het in enkele gevallen wel zo simpel is hoor, maar ik denk toch dat er iets meer achter zit :)

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik geloof ook niet dat een hond tegen je benen of tegen een andere hond aan plast omdat er geen paal voor handen is omdat tegen te doen.

Ik zou het persoonlijk erg onbeschoft vinden als mijn hond tegen iemands benen ging staan piesen of tegen een andere hond.

Bij mijn vorige werk liep een oude blonde bouvier, echt een sukkel, een hele zachte hond, later hebben ze er herder bij genomen, ook een reu die al volwassen was, en die had ook de vreemde gewoonte om steeds tegen die bouvier zijn poot op te tillen.

Tegen hun is toen gezegd dat ze gelijk moesten ingrijpen als hij dit wilde doen, hij voelde zich ver boven de bouvier staan, hij deed dit steeds om het even duidelijk te maken.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ik heb deze ervaring ook een keer gehad met mijn eigen hond. Ik heb daar destijds ook een topic over geopend, of het in ieder geval ergens in een reactie geplaatst. Zal zo even zoeken. Mensen hier konden mij toen ook niet echt helpen.

In het kort:

Ik was met mijn hond en een vriendin en haar hond in een park aan het water. We lagen in het gras en mijn hond komt in ene keer naar mij toe en pist zo mijn hele arm onder!!!Ik wist eerst niet eens wat mij overkwam... Ik ben opgestaan, riep heel hard "Potverdorie!" en heb mijn hele arm grondig aan de vacht van mijn hond afgeveegd. Verder heb ik er geen woorden of daden meer aan vuil gemaakt. Heb nog met die vriendin gespeculeerd en gegrapt wat hier de reden nou van was, alsook hier op het forum.

Dit is nu al bijna een jaar geleden. Het heeft zich nimmer weer voorgedaan...

 

Hmmmm... Upje dan maar?

 

*Edit: helaas, ik ben er zelf destijds geen topic over gestart, maar heb ergens een reactie achtergelaten. Deze is niet meer terug te vinden. Ik kan maar terugscrollen tot 1 jan. 2014...*

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

" De rede is, dat er op dat moment niets anders hoogs is om tegen aan te plassen, meer niet! Heeft niets met dominantie of iets dergelijks te maken.
Als je hond op dat moment naast een boom stond plaste hij daar tegen aan.
De eerste keer dat hij tegen je been aan plaste, stond je te wachten en jij was het enige hoge. Op het strand is al helemaal nauwelijks iets om tegen aan te plassen en als hij moet, dan moet hij. Een reu plast gewoon vaak, uit gewoonte. .misschien altijd een paaltje meenemen "

 

Geloof ik helemaal niets van. Te makkelijke uitleg. Als dit de uitleg van een GT is.........

 

Ik heb 2 keer gehad dat een hond tegen mijn been aan pieste. Was in het bos. Met genoeg bomen. 

Ik snapte er helemaal niets van, baasje ook niet. Ik kan TS niet helpen maar ben wel heel benieuwd

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

"  
Geloof ik helemaal niets van. Te makkelijke uitleg. Als dit de uitleg van een GT is.........
 Kat&Co

 Ik ook niet.

Maar ja....

Als ik vertel hoe het zit raak ik weer verzeild in een andere discussie...

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ik herken dit gedrag en onderschrijf de reactie van Suzanne. Mijn hond gebruikt het plassen tegen een boom/ paal als kalmeringsignaal of wel voor de andere hond of wel voor zichzelf als hij spanning voelt.

Als er niets anders in de buurt is en er is spanning tussen hem en de ander, zou het zomaar kunnen dat hij het been van de andere persoon gebruikt. Dit is tweemaal voorgekomen.

Hij heeft nog nooit tegen een andere hond gepiest.

Ik heb dit na die twee keer sterk in de gaten gehouden en voorkomen dat dit gebeurt. Moet zeggen dat ik hem nog maar twee keer aanstalten heb zien maken daarna en nu hij volwassen is heb ik het hem nooit meer willen zien doen. Nu is hij heel zelfbewust en bij andere honden ook zelden gespannen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Ik geloof ook niet dat een hond tegen je benen of tegen een andere hond aan plast omdat er geen paal voor handen is omdat tegen te doen.



Ik zou het persoonlijk erg onbeschoft vinden als mijn hond tegen iemands benen ging staan piesen of tegen een andere hond.



Bij mijn vorige werk liep een oude blonde bouvier, echt een sukkel, een hele zachte hond, later hebben ze er herder bij genomen, ook een reu die al volwassen was, en die had ook de vreemde gewoonte om steeds tegen die bouvier zijn poot op te tillen.



Tegen hun is toen gezegd dat ze gelijk moesten ingrijpen als hij dit wilde doen, hij voelde zich ver boven de bouvier staan, hij deed dit steeds om het even duidelijk te maken. "

 



Onbeschoft of niet, ik voel me er opgelaten bij...
Ik heb hier 2 reuen lopen en alleen de collie doet het zo heel af en toe en de aussie heeft het nog nooit gedaan.

Zo als ik mijn collie ken denk ik niet dat hij boven een andere hond of mij staat, het is een sukkel eerste klas en als je boe roept ligt hij al ;-)

Zelf denk ik eerder dat het toch met een bepaalde spanning te maken heeft en het is ook niet voorspelbaar wanneer hij het doet, is nu al weken niet gebeurt en we hebben toch al heel wat honden ontmoet op het strand.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Ik ook niet.

Maar ja....

Als ik vertel hoe het zit raak ik weer verzeild in een andere discussie... "

 



Ik stel hier een vraag, of geef antwoord als je weet hoe de vork in de steel zit of zeg niks......hier kan ik toch niks mee ;-)

Mag ook in een pb als je geen zin discussie hebt.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Of hij weet van gekkigheid niet meer wat hij doet :-D

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Het is inderdaad vooral bij een beetje spanning of verveling. En dan sta je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Niets meer en niets minder. En het heeft niets met dominantie/rangorde te maken, want zelfs een absolute underdog kan het doen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Ik herken dit gedrag en onderschrijf de reactie van Suzanne. Mijn hond gebruikt het plassen tegen een boom/ paal als kalmeringsignaal of wel voor de andere hond of wel voor zichzelf als hij spanning voelt.

Als er niets anders in de buurt is en er is spanning tussen hem en de ander, zou het zomaar kunnen dat hij het been van de andere persoon gebruikt. Dit is tweemaal voorgekomen.

Hij heeft nog nooit tegen een andere hond gepiest.

Ik heb dit na die twee keer sterk in de gaten gehouden en voorkomen dat dit gebeurt. Moet zeggen dat ik hem nog maar twee keer aanstalten heb zien maken daarna en nu hij volwassen is heb ik het hem nooit meer willen zien doen. Nu is hij heel zelfbewust en bij andere honden ook zelden gespannen. "

 



Ik herken toch wel dat spanningsverhaal erin, bij grote groepswandelingen is het wachten tot we weg gaan toch een opwindend iets en hou ik hem nu dus aan de lijn of in de auto omdat ik niet wil dat hij bij iemand anders zijn poot optilt.
Ook behendigheid brengt zeker in het begin die spanning mee en wil heeft hij het ook eens gedaan.

Denk met die rottweiler door de hele houding van deze hond opgepompt diepe blaf kop over de schouder leggen dat er gelijk een spanning was en dat hij daarom pieste.

Op het strand durf ik het echt niet te zeggen is nu 3x gebeurt en 1x was een rustige stabiele teef waar we mee liepen en de 2x keer een oude reu die zeer relaxt in zijn houding was en de 3x keer een jonge ongeleid projectiel van een labrador reu.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

" Het is inderdaad vooral bij een beetje spanning of verveling. En dan sta je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Niets meer en niets minder. En het heeft niets met dominantie/rangorde te maken, want zelfs een absolute underdog kan het doen. "

 Ik kan mij hierin vinden.

In mijn geval was ik totaal niet met mijn hond bezig, dus het kan best zijn dat ik iets gemist heb, of dat hij ons maar saai vond in dat gras en "uit verveling" even wat leven in de brouwerij wilde brengen? HAHA

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Op het strand durf ik het echt niet te zeggen is nu 3x gebeurt en 1x was een rustige stabiele teef waar we mee liepen en de 2x keer een oude reu die zeer relaxt in zijn houding was en de 3x keer een jonge ongeleid projectiel van een labrador reu.

 

Maar misschien vindt je hond het hele strand spannend  en is dat samen met de ontmoeting van andere honden toch een reden voor hem om de spanning bij hem zelf te ontladen.

 

Maar het is balen en ik meen mij te herinneren dat ik de eerste keer samen met de andere persoon met stomheid geslagen was en de tweede keer een hoofd had als een boei. En niet wist hoe ik met mijn papieren zakdoekje de boel moest proberen te redden. Gelukkig waren de andere partijen hele beschaafde mensen en hebben ze aan mij niet laten weten hoe boos ze misschien waren.

Overigens eerder een reu gehad die dit gedrag nooit heeft laten zien en ik kan zeggen dat ik zelf eenmaal onder gepiest ben, maar het verder ook niet meer meegemaakt heb.

Maar ik blijf alert, die gênante vertoning wil ik niet meer meemaken.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik ken het ook wel Maylo deed dit in het begin, nu doet hij het eigenlijk  niet meer.

De eerste keer was op cursus meneer staat naast me trek zijn poot op en plast zo tegen me schoen en kijkt me echt aan van 'Hallo!'. Nou ik dacht echt van wat maak jij je nou?

 

De cursusbegeleidster zei dat dit een soort claimen was maar het kon ook bij sommige honden gewoon als opwinding zijn, Ik dacht het zal wel. Daarna mocht hij los spelen met een paar andere honden. Piest hij gewoon over de kop van een andere terriër en niet zomaar even echt gericht. Hij loopt er op af, gaat er naast staan en piest er zo over heen.

 

Daarna is het nog een paar keer gebeurt en alleen toen nog bij andere honden teef/reu maakte niks uit. Zelfs op de hei, hij liep gericht naar een teef en ja hoor poot omhoog en piest zo over de kop van die teef. De eigenares van de teef keek echt van...uh? En zei toen tegen mij weet je dat dat echt onbeschoft is in hondentaal? Ik zo 'O ja? Ik weet alleen dat ik me nu hardstikke schaam '. Ja jouwn hond zegt eigenlijk tegen die van mij 'Ik moet jouw niet en ik pies over je heen'. Nou geloofde er niks van want Maylo en de teef waren daarna gewoon aan het spelen.

 

Dus wat het er nou toen aan de hand was is mij een raadsel. Hij doet het in ieder geval niet meer, omdat ik hem een paar keer op heterdaad heb betrapt en hem verbaal gecorrigeerd heb met een strenge 'Nee'. Ik zou het ook niet fijn vinden als een andere hond over Maylo piste, dus andersom wil ik het ook niet hebben.

 

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Maar misschien vindt je hond het hele strand spannend en is dat samen met de ontmoeting van andere honden toch een reden voor hem om de spanning bij hem zelf te ontladen.

Zou ook een rede kunnen zijn, maar ik wandel zeker 2-3x per week op het strand dus zou het toch een "normaal" uitlaatgebied moeten zijn.

Het is en blijft een genante vertoning helemaal mee eens en je voelt je ook nog eens enorm opgelaten konden die honden nou maar eens zeggen waarom ze het deden zou een stuk duidelijker zijn.

Mijn gevoel dat het niks met dominantie en wie is de hoogste in rang te maken heeft klopt dus wel een beetje als ik hier zo de meeste reacties lees.

Suzanne bedankt voor het vragen en voor het antwoord ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien eens kijken of je Collie voorafgaand aan een dergelijke situatie andere kalmerende signalen afgeeft. (gapen, tongelen, snuffelen terwijl die de omgeving in de gaten blijft houden, hoofd wegdraaien, lichaam wegdraaien e.d.)

Als dat het geval is zo gauw je dit bemerkt samen met de Collie even afstand creëren van de situatie op dat moment.

En kijken of de Collie herstelt. En of dat als je dit een tijdje vol houd het gedrag nog plaatst vind of dat de Collie misschien leert op zo'n moment zelf even afstand te creëren.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ja, maar het zou toch wat wezen als gewenning zou betekenen dat je geen "blije" opgewonden hond kan zijn.

Je hebt nu eenmaal types die alles spannend vinden  en de lol van in zien en types die nergens spanning meer van ondervinden. Leuke- of geen leuke spanning denk ik dan maar.

Ik ben toch erg blij met mijn mannetje die alles leuk vind en blij over is en zich op alles kan verheugen. Niet altijd natuurlijk, want naar de dierenarts is iets wat toch gevoelig ligt.

Ik wil maar zeggen spanning hoeft zeker niet negatief te zijn.

 

 

 

 

 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Het is volgens mij toch een vorm van dominantie maar geen agressieve dominantie.

Net zoals hij jouw plaats in de zetel wil bemachtigen of zo, niks ongewoon voor een hond en die andere hond begrijpt precies wat hij bedoelt. Hij zoekt om hoger in de rangorde te komen  en maakt dit dan ook duidelijk.

Ik zou daar niet teveel op ingaan, negatieve aandacht is ook aandacht, trek hem gewoon een eindje weg en als ie de volgende keer tegen iets plast dat mag flink belonen.

Ach als de mensen nu eens minder overdreven aandacht gingen geven he hihi! Ioki is ook steeds in de wolken als ze hem aanspreken maar het is steeds hetzelfde...na een tijd hebben ze twee mooie poten op hun kleding 

 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Probeer ik het?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^