Meldpunt slechte behandeling / diagnose door dierenartsen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantal frankenchantal franken

Beste dierenvrienden,

 

Ik heb een nieuwe Facebook pagina opgestart.

Deze wil ik graag bij zoveel mogelijk dierenvrienden onder de aandacht brengen.

http://www.facebook.com/pages/Meldpunt-slechte-behandelingdiagnose-dierenartsen/1473660426187142

 

De reden dat ik deze pagina opgestart heb is om aan te tonen dat heel veel dierenartsen niet de kennis in huis hebben die een dierenarts wel hoort te hebben, daar hebben ze toch voor gestudeerd.

Ze zijn heel makkelijk in het geven van medicatie en injecties een pilletje voor dit een injectie voor dat en voor je het weet zit je huisdier vol met al die troep. Vooral veel dierenartsen die avond- en weekenddienst draaien maken zich niet al te druk als je huisdier ziek is. Bijna alle dierenartsen in de regio waar wij wonen zijn niet of nauwelijks in staat om een katheter bij een teefje in te brengen ze zeggen vrijwel allemaal dat het zo moeilijk is bij een teefje en dat het maar zelden voorkomt en als het dan al lukt gaat het gepaard met veel pijn omdat ze het meestal meerdere keren moeten proberen. Als je geluk hebt zit er een dopje op de katheter waardoor de urine er niet uit blijft lopen en je niet alle handdoeken moet gebruiken om ervoor te zorgen dat je geliefd ziek huisdier in haar eigen urine ligt, want ook dat heb ik al meegemaakt. Het is in een woord schandalig dierenartsen zijn er toch om een ziek dier te helpen, echt te helpen, en niet om het te pijnigen. Ik ben vaker naar het UKG in Utrecht moeten rijden dat is 5 uur op en neer omdat ze daar zonder problemen een foley-katheter kunnen inbrengen dat is toch te gek voor woorden.

 

Gelukkig had ik een ziektekostenverzekering voor ons meisje en dan hoef je alleen maar het eigen risico te betalen, wat overigens nog meer dan genoeg is, maar ik heb te doen met de mensen die een ziek huisdier hebben, het graag willen laten behandelen, maar er gewoonweg niet de financiële middelen voor hebben dat beestje heeft dan pech want als je niet betalen kunt krijg je ook geen hulp hoe zo dierenartsen helpen de dieren. Natuurlijk begrijp ik dat ook dierenartsen onkosten hebben personeel, huur etc maar het zou ook iets minder kunnen of aangepaste tarieven voor de minderbedeelden onder ons. 

 

Iedereen met een ziek huisdier zal graag de rekening bij de dierenarts betalen maar dan mag je op zijn minst wel van de dierenarts verwachten dat hij de juiste diagnose stelt en de juiste medicatie geeft.

 

Mijn geliefd retrievertje heeft het niet overleefd, ze kon de pijn niet meer aan en ik heb haar daarom de eeuwige rust gegeven, geen pijn meer.

 

Als er mensen zijn die ook minder goede ervaringen met dierenartsen hebben, positieve ervaringen zijn uiteraard ook welkom, post deze dan op de Facebook pagina, alle verhalen zijn welkom.

 

Met vriendelijke groet,

Chantal Franken

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Goh, ik heb wel wat verhalen ja. Maar vind het toch ongemakkelijk om die mensen dan zo zwart te maken..

 

Ik ga iig al 1 verhaal erop zetten, die dierenarts was toch een soort van verantwoordelijk voor de dood van mijn Shmoo. En hij heeft nog steeds niets geleerd van zijn fout, dus dan verdient hij het. Zijn praktijk lijkt ook meer op een garage dan een dierenartsenpraktijk, maar misschien is dat wel omdat hij in zijn vrije tijd ook garagist is..


Met het andere verhaal wacht ik nog even. Dat gaat over mijn hond, maar op zich is die dierenarts een zeer vriendelijke vrouw die het echt wel goed bedoelt. We gaan gewoon bij een andere dierenarts nu, waar ik zeer tevreden over ben. 

honden page profiel chantal frankenchantal franken

Hallo,

 

Dankjewel voor de reactie, het gaat niet om zwart maken, het gaat om kundigheid dat je mag verwachten van iemand die als beroep dierenarts uitvoert, als je niet kundig bent of goed genoeg op de hoogte bent van medische zaken dan kan dat levens kosten van onze dierbaren, en dat kan niet en mag niet gebeuren vind ik.

 

Ik ben benieuwd naar jouw verhalen.

 

groetjes,

chantal

 

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Heb je verhaal gelezen.. Wat erg zeg. Een hele lijdensweg voor jullie allemaal. Jij, je moeder, maar vooral Buddy. Wat een rollercoaster van gevoelens moet dit geweest zijn. Pijn, verdriet, onmacht, woede, frustratie, ... Jammer dat het uiteindelijk toch zo moeten aflopen is. Had graag een mooier einde gehad, met dan toch een dierenarts die jullie eindelijk kon zeggen wat er aan de hand was. 

Veel sterkte nog met je verlies. Ik zie dat het niet zo lang geleden gebeurt is dat jullie haar hebben moeten inslapen. Het verdriet is nog vers. Nu heeft ze eindelijk geen pijn meer.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

n ding kunnen alle dierenartsen als de beste, dat is / zijn de torenhoge rekeningen die ze zich vragen, hoezo dierenwelzijn? dus als je geen geld hebt, geen verzekering hebt en je diertje heeft zorg nodig weigeren ze dat gewoon? nou dat zijn echte dierenvrienden, ik word er heel boos over.

QOUTE ging niet, berichtje van Chantal.
------------------------------------------------- Als ik geen zorgverzekering heb, wordt ik ook niet medisch geholpen, is het raar dat een dierenarts voor zijn zorg betaald wil zien ? nee toch.

honden page profiel chantal frankenchantal franken

Het is niet raar dat ze ervoor betaald willen worden, wat mij wel tegenstaat zijn de torenhoge tarieven die ze zich vragen.

En dat ze zo overduidelijk laten merken dat het hun meer om het geld te doen is dan om het welzijn van de dieren.

honden page profiel chantal frankenchantal franken

En als de zorg dan nog goed is, prima dan betaal ik daar graag voor, maar als dat niet het geval is, dan word ik heel erg boos, begrijpelijk toch?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jazeker begrijp ik dat, maar dat was je vraag niet, als je hond niet verzekerd is .... dat was je vraag.

ik heb zelf geen wantoestanden ooit mee gemaakt met Bamse, en ben in vele klinieken geweest, altijd goed behandeld , mijn hond was nergens een nr.

en ja, de kosten van een hond helpen zijn verschrikkelijk duur, maar ze steken er dan ook heel veel tijd in, en proberen je altijd te helpen als je niet beschikt over spaargeld, dan kan je toch altijd nog een schikking treffen.

en er zijn niet voor niets verzekeringen voor de hond opgesteld, nee ik ben niet verzekerd, helaas, en ook ik heb geen liggende gelden, maar ik heb een regeling getroffen, en als ik dat niet had gedaan hadden ze helaas mijn hond niet geholpen, dat is zeker waar, maar een dierenarts verdiend toch wel een salaris toch ?

en wat je zegt, je wordt slecht behandeld, dan is het logisch dat je aan de bel trekt.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Pas op voor smaad en laster, he?

Hebben we hier ook mee te maken en is op Facebook niet anders!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Tegen mij zeggen ze altijd : "de goede mag je bij naam noemen en over de slechte zwijgen in alle talen". En dit gaat dan over medische fouten bij mijn diagnose ;-) Als de dokter mijn echo 6 jaar geleden GOED had genomen had ik nooit met uitzaaiingen gezeten. Maar je kan hier jammer genoeg niets tegen beginnen. Ik denk zelfs dat ik "gestraft" word als ik namen ga verspreiden.

Dus pas hier zeker mee op!

honden page profiel chantal frankenchantal franken

Ik pas geen smaad en laster toe, op geen enkele manier. Ik noem geen namen "met reden" en gebruik geen scheldwoorden of andere negatieve uitingen, behalve het feit dat ze te hogen kosten rekenen en waarom zou je dit niet mogen vertellen? Ik vertel hier enkel mijn verhaal en bied mensen de kans om hetzelfde te doen op mijn pagina, en zo wellicht meer inzicht te krijgen en wellicht in de toekomst meer voor elkaar te kunnen betekenen. Waarom zou er geen lijst mogen komen met namen van goede dierenartsen en slechte dierenartsen? je wilt toch uiteindelijk het beste voor je dier? is dat niet waar het om gaat, het beste voor je diertjes, die afhankelijk zijn van onze zorg, van de zorg die ze krijgen van dierenartsen en specialisten. Vaak zijn de baasjes echter zo emotioneel betrokken dat hiervan ook een beetje misbruik wordt gemaakt en dat is niet juist.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Waarom ik deze pagina in het leven geroepen heb, is om aan te tonen dat er heel veel dierenartsen niet op de hoogte zijn of genoeg op de hoogte zijn van medische feiten, behandelingen e.d.
Dat ze maar gewoon wat doen of roepen, en daarmee verkeerde behandelingen geven, verkeerde medicatie geven en noem het maar op.
 
één ding kunnen alle dierenartsen als de beste, dat is / zijn de torenhoge rekeningen die ze zich vragen, hoezo dierenwelzijn? dus als je geen geld hebt, geen verzekering hebt en je diertje heeft zorg nodig weigeren ze dat gewoon? nou dat zijn echte dierenvrienden, ik word er heel boos over. 

 

 

het is natuurlijk erg vervelend dat je een slechte ervaring hebt met een dierenarts en/of kliniek, maar je bent nu wel enorm aan het generaliseren. heel veel dierenartsen zijn niet op de hoogte van medische feiten? ze doen maar wat? ze schrijven allemaal torenhoge rekeningen uit? het is ze alleen maar om het geld te doen? 

 

als iemand geen geld heeft, en geen verzekering kan betalen, kun je je afvragen of het wel zo slim is om een huisdier te nemen. een huisdier is een hobby, en je bent als eigenaar zelf verantwoordelijk voor de kosten daarvan

 

als je denkt een gegronde klacht te hebben, lijkt mij een procedure bij het TC overigens zinvoller dan een facebookpagina

honden page profiel chantal frankenchantal franken

Wij hebben zeker een gegronde reden en een procedure loopt ook binnenkort bij het Veterinaire Tuchtcollege.

 

Uiteraard hebben / hadden wij een zorgverzekering voor onze lieve Buddy, maar het draait hier helemaal niet om het geld, Wij hebben alleen maar slechte ervaringen met dierenartsen, daar gaat het om...als het er maar 1 was...maar helaas het zijn er wel meer.

 

Ze hebben onze Buddy niet geholpen en maar laten aanmodderen en maar foute behandelingen laten ondergaan en dan de ellende omdat dierenartsen in onze omgeving en omstreken niet capabel zijn om een katether in te brengen bij een vrouwelijk hondje, dat wij daarvoor naar het UKG in Utrecht moeten rijden. Dat is verre van normaal?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Die kosten zijn voor mij minder belangrijk. De dierenarts die ik nu heb voor mijn honden is duurder, maar wel veeeel betrouwbaarder dan mijn vorige dierenarts. Die vorige dierenarts vroeg minder geld voor consultaties, maar als ik bij haar gebleven was dan was Saffira er niet meer geweest. 

In jouw geval is er heel veel gepruts geweest, en ik kan geloven dat je niet met een briefje van 200euro bent toegekomen. Dus, ik denk dat haar "beklag" over de hoge kosten niet zo abnormaal is. Ze is haar hond en 100den euro's kwijt, terwijl ze nooit duidelijkheid gekregen heeft en ze alleen maar kon toekijken hoe haar hond moest lijden. Ik begrijp haar gevoel dus wel. Alsof je je geld naar dierenartsen gooit die niets kunnen betekenen voor je, en je alleen maar met vragen en onwetendheid laten zitten terwijl je op hun kennis vertrouwt. 

honden page profiel chantal frankenchantal franken

Even voor de duidelijkheid, de kosten in het UKG in Utrecht voor een weekendspoed consult begint al met een start-tarief van 1000 euro en dan 200 euro per dag voor opname, dan heb je nog geen onderzoeken/medicijnen betaald en niks. even hier naar de weekend of avonddienst, ben je over de 300 euro kwijt, ik bedoel maar... Maar geld boeit me niet, nogmaals! dit is puur een voorbeeld en mensen die soortgelijk iets hebben meegemaakt weten waar ik het over heb.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Ben eigenlijk wel benieuwd wat je hoopt te bereiken.

Of is het slechts bedoelt als  galspuwmogelijkheid?

honden page profiel chantal frankenchantal franken

Gerechtigheid voor onze Buddy dat wil ik bereiken, zij heeft er niets meer aan helaas, maar wellicht kunnen hierdoor mogelijke andere gevallen wel geholpen worden in de toekomst "er zullen nog wel meer vrouwelijke hondjes" problemen hebben met plassen o.i.d. En hopelijk vinden die ons verhaal dan en misschien kunnen die mensen dan wel op zoek naar een DA in de buurt die er verstand van heeft en weet wat hij doet. Wij konden nergens anders heen, behalve naar Utrecht en dat is te gek voor woorden.

Ik wil ermee bereiken dat de laatste DA die een foutieve diagnose heeft gesteld op z'n minst berispt wordt, het liefste zie ik hem zelfs uit z'n functie gezet worden want hij is er verantwoordelijk voor dat onze Buddy zichzelf heeft vergiftigd en dat wij haar 2 dagen hebben moeten achterlaten in Utrecht.

 

Ik wil ermee proberen te bereiken dat DA in onze omgeving en omstreken een jaarlijkse of 2 jaarlijkse opfriscursus moeten volgen, ze moeten toch in staat zijn om een katheter in te brengen?

 

en nog veel meer, maar ik moet nu even een break nemen, ben zelf van alle stress en verdriet doodziek.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen ik vind dit geen goed initiatief. 

Deze ervaringen gaan louter gebaseerd zijn op iemand zijn persoonlijke ervaring. Is een ziekz hond genezen dan is het een goeie DA en hoor je niks. 

Misschien als je bv er pas iets zou opzetten als er vele negatiever reacties over een en dezelfde DA zijn binnengekomen ....dan zou het al iets objectiever zijn  . Maar nog altijd zeer gevoelig voor aanklachten wegens smaad.

 

wil er nog even aan toevoegen dat je haast nooit je gelijk kan halen bij de Orde van Dierenartsen, zelf ondervonden. Zogauw er iets fout loopt, sluiten de rangen.

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ja dierenartsen zijn duur, en ja dierenartsen kunnen fouten maken, het is natuurlijk triest voor je hond maar je bent er ook altijd nog zelf bij, dan stap je naar een andere dierenarts. Ik geloof zeker niet dat alle dierenartsen slecht zijn.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Ja, ik ben bang dat ik het met Anny en Oukje eens moet zijn.

Ik denk ook niet dat je je op deze manier je doelen zult bereiken.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Even buiten het feit dat wij ontzettend tevreden zijn met onze DA, onze kennissen ook, vrienden ook..

Ik kan midden in de nacht bellen , en hij (of zij) komt.

Is er nog eentje van de oude stempel, maar die met de tranen in zijn ogen onze reu liet inslapen..

Belachelijke prijzen , waar je geen praktijk van kan draaien volgens mij.

Met Hemelsvaartdag konden we even langskomen voor een prik tegen een bijensteek in de bek van onze Landseer.

(Tarief en prik €17,50)

 

Onze 2 overburen hebben problemen met hem gehad, en nog 2 mensen die we kennen..

Er zou een hond overleden zijn na een fout van hen op de operatietafel..verkeerde medicatie aan een kat , waardoor de kat is overleden.

Er zou niemand hebben opgenomen in de praktijk toen er een hond was aangereden.

En een schaap een verkeerd wormenmiddel, veel te zware dosis..en overleden..

 

De eerste de beste die tegen mij begint over de onkunde van deze man die zijn vak al meer dan 30 jaar uitoefent.Lach ik ontzettend hard uit.

En ik zal hem altijd blijven verdedigen.

 

Wie heeft er gelijk.

In wel rijtje mag hij staan.??

 

 

 

 

 

 

honden page profiel chantal frankenchantal franken

" Ja dierenartsen zijn duur, en ja dierenartsen kunnen fouten maken, het is natuurlijk triest voor je hond maar je bent er ook altijd nog zelf bij, dan stap je naar een andere dierenarts. Ik geloof zeker niet dat alle dierenartsen slecht zijn. "

 

Als je mijn verhaal leest op de facebook pagina, dan weet je dat onze dierenarts nooit iets voor ons heeft kunnen betekenen, altijd als wij hem nodig hadden dan had hij geen dienst, hij is dus niet 24/7 bereikbaar. We moesten altijd maar naar vervangende artsen die avond of weekend dienst hadden. De laatste keer dat we bij hem waren,  die bewuste avond, speelde hij in op euthanasie, en sleurde hij onze buddy zijn kamer in, normaal gesproken tilden wij buddy naar binnen "sinds zij daar een operatie heeft meegemaakt in 2008" wou ze niet meer naar binnen, met die operatie zijn we hem eeuwig dankbaar geweest omdat hij toen haar leven heeft gered, daarom zijn we ook bij hem gebleven, maar wellicht hadden we naar Buddy moeten luisteren, zij wilde er niet meer naar binnen. Wat hadden we voor keuze, hier in de omgeving zitten geen geweldige DA, voor deze arts zijn we ook al bij 2 andere geweest die ons totaal niet aanspraken.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Toen mijn vorige DA mij niet aanstond ben ik op zoek gegaan naar een andere. Heb er ook enkele gezien voor ik een goede vond. Vele hebben namelijk de instelling dat een engelse bulldog standaard ongezond is :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Als je mijn verhaal leest op de facebook pagina, dan weet je dat onze dierenarts nooit iets voor ons heeft kunnen betekenen, altijd als wij hem nodig hadden dan had hij geen dienst, hij is dus niet 24/7 bereikbaar. We moesten altijd maar naar vervangende artsen die avond of weekend dienst hadden."

Wat heeft dat met de kwalitiet van de kennis en het medisch handelen van je dierenarts te maken? Als hij de waarneming maar goed geregeld heeft. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb een hond gehad waarbij ik zeker 6 dierenartsen heb gehad die hem ten dode op schreven. Hij kreeg op een gegeven moment medicijnen door elkaar, die niet samen konden. Hij was super ziek en ik was 3 jaar lang honderden euro's per maand kwijt. Totdat.. Ik erachter kwam dat hij een simpele voedsel allergie had!!! Alle klachten verdwenen als sneeuw voor de zon..

De da die het het meest bont maakte is veel op tv te zien en word bestempeld als een uitmuntende da. Destijds vroeg hij ook bijna 40 euro per consult!

 

Bij de eerste da die ik met deze hond bezocht, hoor ik de een na de andere klacht. De meest erge was een hond die aangereden was. De arts was thuis, de assistent in de praktijk. De assistente belde de da ivm een inwendige bloeding bij die hond. Zegt die da: leg een druk verband aan, dan zal ik morgen kijken.

Uiteraard overleed deze hond. Een drukverband werkt niet bij inwendige bloedingen, dat weet een simpele EHBOer..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb geen fb.

m.schaaks (Gast)

nou mijn hond moest tandsteen verwijderen, weg hondje  alles bij elkaar zo"n 500,- euro kwijt en mijn hond overleden!!! het verdriet dat ik heb kan ik niet zeggen doet gewoon pijn!!!!

 

Anoniem (Gast)

"  
 
het is natuurlijk erg vervelend dat je een slechte ervaring hebt met een dierenarts en/of kliniek, maar je bent nu wel enorm aan het generaliseren. heel veel dierenartsen zijn niet op de hoogte van medische feiten? ze doen maar wat? ze schrijven allemaal torenhoge rekeningen uit? het is ze alleen maar om het geld te doen? 
 
als iemand geen geld heeft, en geen verzekering kan betalen, kun je je afvragen of het wel zo slim is om een huisdier te nemen. een huisdier is een hobby, en je bent als eigenaar zelf verantwoordelijk voor de kosten daarvan
 
als je denkt een gegronde klacht te hebben, lijkt mij een procedure bij het TC overigens zinvoller dan een facebookpagina "

 Walgelijke reactie. Situaties kunnen veranderen zonder dat je er altijd invloed op hebt. Voor jou is een hond hobby voor een ander een volwaardig gezinsled. En bij nood zou iedereen geholpen moeten worden. De regering help zelfs andere landen maar voor onze huisdieren is er nergens een potje of hulp als de bood hoog is. Schande.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Walgelijke reactie. Situaties kunnen veranderen zonder dat je er altijd invloed op hebt. Voor jou is een hond hobby voor een ander een volwaardig gezinsled. En bij nood zou iedereen geholpen moeten worden. De regering help zelfs andere landen maar voor onze huisdieren is er nergens een potje of hulp als de bood hoog is. Schande.
  "

 Een ander voor jouw situatie op laten draaien is volkomen acceptabel? 

En verder staat er "een huisdier nemen". En je zal ze de kost moetenngeven. Laatst hoor ik iemand vertellen dat ze persee een cavia die ze ergens gezien had moest hebben, en gelukkig had ze een "vriendin" die het diertje voor haar betaald heeft. Terwijl ze ook al andere huisdieren heeft waarvoor ze de kosten niet kan dragen. Misschien kan je daar even over zeggen dat het walgelijk is. 

Anoniem (Gast)

"  Een ander voor jouw situatie op laten draaien is volkomen acceptabel? 
En verder staat er "een huisdier nemen". En je zal ze de kost moetenngeven. Laatst hoor ik iemand vertellen dat ze persee een cavia die ze ergens gezien had moest hebben, en gelukkig had ze een "vriendin" die het diertje voor haar betaald heeft. Terwijl ze ook al andere huisdieren heeft waarvoor ze de kosten niet kan dragen. Misschien kan je daar even over zeggen dat het walgelijk is.  "

 Appels met peren vergelijken.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Amy is super gerevalideerd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^