hond komt buiten in het donker en gromt!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Hier is het niet de puppy die niet buiten wil maar Ioki maakt me soms bang!

Als ie 's avonds buiten gaat voor zijn laatste plas begint hij te grommen. Daar onze tuin rondom het huis loopt doe hij grommend zijn ronde en blaft soms naar "iets" maar ik zie niks !!!

We hebben nu rondom lichten geplaatst die aanslaan in het voorbij lopen maar nee hoor, hij gromt verder!

HIj moet gans de tuin doorzoeken, gaat dan plassen en vlug binnen, net of hij vlucht (na een half uur gezocht te hebben ...zucht ), hij jaagt me de stuipen op het lijf want ik ben ook wel bang in het donker hihi.

Wat zou de oorzaak daar kunnen van zijn? Bomen, dieren??of iets anders??

 

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Ik denk dat je het antwoord al hebt benoemd, jouw eigen angst.
Een hond voelt veilloos angst aan, dus denk dat het gedrag van loki daar vandaan komt. Je zegt namelijk dat er verder niks is, denk dat loki onzeker word door jouw onzekere gevoel.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Denk dat jij inderdaad dit overbrengt, kan ook zijn dat er een kat net door detuin heeft gelopen.Hier gromt Lobke als ik haar laat plassen in de tuin s,avonds heeft ze nooit gedaan wat bleek de verlichting boven de flatdeur knippert straks even bellen is dat probleem weer op gelost.Hein.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Ik denk dat je het antwoord al hebt benoemd, jouw eigen angst.
Een hond voelt veilloos angst aan, dus denk dat het gedrag van loki daar vandaan komt. Je zegt namelijk dat er verder niks is, denk dat loki onzeker word door jouw onzekere gevoel. "

Nee ik denk het niet want zo bang ben ik niet als we buiten gaan maar het is hij die me bang maakt hihi !!

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Denk dat jij inderdaad dit overbrengt, kan ook zijn dat er een kat net door detuin heeft gelopen.Hier gromt Lobke als ik haar laat plassen in de tuin s,avonds heeft ze nooit gedaan wat bleek de verlichting boven de flatdeur knippert straks even bellen is dat probleem weer op gelost.Hein. "

Ja katten, ratten, muizen en mollen lopen hier wel rond maar deze geur daar moet hij nu toch reeds aan gewend zijn denk ik.

 

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Een hond voelt aan dat jij je ook "bang" voelt in het donker. Hij zal zich dit gedrag hebben aangeleerd omdat grommen, net als blaffen, afstand vergrotend werkt, dus omdat hij zich ook onzeker voelt. Het is dus gewoon iets dat hij zich heeft aangeleerd. Ik zou bij de hondenschool vragen wat je hieraan kunt doen. Of als het niet lukt met de hondenschool, dan kun je altijd een gedragstherapeut in de arm nemen. Laat je ons weten wat de hondenschool zegt, en als je een oplossing hebt gevonden? Succes!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Het kan heel goed dat hij ergens iets zag wat hij normaal niet ziet. Kan varieren van een spinnetje tot een lampje ergens waar normaal geen spin of lampje is.

 

Gelukkig waarschuwd hij dat er iets is, en kan je er dus gerust op zijn dat wanneer er echt iets is hij jou dat laat weten...toppie!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

honden vinden donker vaak eng, en geheimzinnig, bomen geven schaduw, heb je een wat minder vaste hond dan kijkt tie om zich heen van..... zie ik wat ? als het waait gaan de bomen mee, en jee wat is dat nou ?

 

ook zijn er honden die met volle maan, of een halve maan, naar boven staren van wat is dat nou ? en blaffen er tegen van durf eens naar beneden te komen.

 

je kan er zelf veel aan doen, door dagelijks met schemer weg te gaan en een half uur a uurtje te gaan wandelen, onbekommerd zelf de stap erin zet, en dan als je hond ergens van schrikt, bemoedigend toe spreken, van kom op, volg er is niets aan de hand en je weg vervolgd, meer in de schemer en donkerte gaan wandelen.

 

een gedrags therapeut er voor laten komen ? je kan zelf heel veel daar aan doen, niet voor alles wat vervelend is iemand er bij roepen, je kan dat zeker zelf oplossen door in het schemer al te gaan wandelen, en dan loopt je vanzelf het donker in, doe dat dagelijks.

 

we kunnen wel voor alles iemand inroepen, maar dat kost wel een boel geld, en dit is echt op te lossen. vele honden die wat onzeker zijn hebben deze gevoelens, schrikken van donkere schaduwen , aan jou om er normaal mee om te gaan. en vertrouwen door geven aan je hond, van er is niets, lekker doorlopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb er niets op tegen dat een hond voor het laatste plasje de tuin in gaat, maar dan moet er ook gewandeld worden in schemer en donkerte , anders zal je hond het blijvend eng vinden. meestal wandelen deze honden niet in het donker, de laatste plas in de tuin, ja dan is het donker. en dat is eng, meer wandelen , en er op uit gaan begin schemer en dan loop je vanzelf de donkerte in, doe je dat echt dagelijks , heus je hond gaat beseffen dat het niet eng meer is.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Ik heb er niets op tegen dat een hond voor het laatste plasje de tuin in gaat, maar dan moet er ook gewandeld worden in schemer en donkerte , anders zal je hond het blijvend eng vinden. meestal wandelen deze honden niet in het donker, de laatste plas in de tuin, ja dan is het donker. en dat is eng, meer wandelen , en er op uit gaan begin schemer en dan loop je vanzelf de donkerte in, doe je dat echt dagelijks , heus je hond gaat beseffen dat het niet eng meer is. "

Ik wandel in de schemerte met Ioki, helemaal geen probleem hoor

Nee, het is zo, hij komt buiten op het balkonnetje, hij ruikt met de neus in de wind, vliegt de 7 trappen naar beneden al grommend.

Ik ga hem achterna en hij kijkt een donkere kant uit, hier zijn er bossen he en blijft grommen. Hij staat stokstijf voor een paar momenten en gaat dan verder snuffelen bijna de ganse tuin rond, doet zijn plas, vliegt de trappen op om naar binnen te gaan. Nou tegen die tijd vlieg ik er achter aan he hahaha want ik ben ook geen held 

 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Een hond voelt aan dat jij je ook "bang" voelt in het donker. Hij zal zich dit gedrag hebben aangeleerd omdat grommen, net als blaffen, afstand vergrotend werkt, dus omdat hij zich ook onzeker voelt. Het is dus gewoon iets dat hij zich heeft aangeleerd. Ik zou bij de hondenschool vragen wat je hieraan kunt doen. Of als het niet lukt met de hondenschool, dan kun je altijd een gedragstherapeut in de arm nemen. Laat je ons weten wat de hondenschool zegt, en als je een oplossing hebt gevonden? Succes! "

Hier is geen hondenschool in de buurt Jennifer en inderdaad zoals Willemijn zegt voor mij is dit te duur, het is geen erge afwijking van aggressie of zoiets, ik oet het zo ook wel kunnen oplossen denk ik...met wat raad hihi

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Het kan heel goed dat hij ergens iets zag wat hij normaal niet ziet. Kan varieren van een spinnetje tot een lampje ergens waar normaal geen spin of lampje is.
 
Gelukkig waarschuwd hij dat er iets is, en kan je er dus gerust op zijn dat wanneer er echt iets is hij jou dat laat weten...toppie! "

Zeker weten hihi , het geeft wel een veilig gevoel hoor! Het is een wakertje dat is zeker 

 

 

Volgende forumvraag: ten einde raad
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^