bikejöring of weightpull met kleinere hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Jules, hier vind je alle canicrosswedstrijden van Belgie voor dit jaar:

http://www.cani-cross.be/nl/calendrier

Maldegem is toch niet zo ver van bij jou? Daar is een wedstrijd op 5 en 6 april. Ga er es lekker naartoe, er zijn bij de canicrossers vast heel wat mensen die ook aan bikejoring doen. Kan je al je vragen stellen. En meteen lekker de sfeer opsnuiven!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Naast volwaardige voeding (carnibest active,mag pas als de hond 1 jaar is ) is er niets mis mee om ernaast supplementen te geven tegen verzuring /herstel en spieropbouw  Zeker bij zware arbeid  verbruikt een hond veel vetten en eiwitten (denk aan 4 a 5 uur per dag training ) Mijn hond ziet er geblokt uit maar tevens slank en atletisch ! Iedereen moet doen wat hij wil maar zonder supplementen was mijn hond minder gespierd en de kans op blessures groter .

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Eens met lianne ! Je draaft een beetje door, ga eerst lekker de hond opvoeden. Daarna kan je kijken waar zijn interesses liggen (waar hij goed in is en wat hij liever niet doet), kan net zo goed zijn dat hij het niks aan vind.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@ Naomi, ja ik heb facebook, kan je een link sturen in PM ?

Alvast bedankt.

 

 

@Lianne, ik kan hetzelfde zeggen want ik heb al 20 keer gezegd waarom ik het zou doen, wat mijn motivatie is maar je denkt wss dat het is voor mijn eigen goed dat ik dit wil doen en mee doorgaan.

 

@Christel, is inderdaad niet ver, even de link opslaan en dan kan ik het wat bijhouden, 5 en 6 april is ook nog ver genoeg om mijn moeder te overtuigen om mij te voeren.

 

@dogmaster mij hoef je niet te overtuigen, ik vind dat je een zeer mooie hond hebt die gespierd is maar niet overdreven, beter dan vele staffords die neigen naar overgewicht.

 

@Mike dat kan zeer goed zijn dat hij het niet leuk vind, maar ik ben een man met een plan en ik begin dus nergens ondoordacht aan. Ik heb net zoals ik al eerder in een ander topic vertelde, de nood om mijn mogelijkheden naar later toe te weten te komen en mijn opties te bekijken ipv hulpeloos en onvoorbereid te zijn op het moment zelf.

En dat hij fietsen en rennen niet leuk gaat vinden dat betwijfel ik maar goed, die optie houd ik open.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Eens met lianne ! Je draaft een beetje door, ga eerst lekker de hond opvoeden. Daarna kan je kijken waar zijn interesses liggen (waar hij goed in is en wat hij liever niet doet), kan net zo goed zijn dat hij het niks aan vind. "


Denkt dat jules wel weet wat hij doet en alles verantwoord opbouwt ,hij heeft een hond uit werklijnen dus hier moet je zeker mee gaan werken .Hij zegt zelfs dat hij al afziet van weightpullen dus ik snap het doordraven niet ?

opvoeden en actief bezig zijn staat los van elkaar .

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@dogmaster, trek het je niet aan, Mike vond het ook al niet oké dat ik een hond zou nemen, ik citeer: ".daar heb jij helemaal geen tijd voor, je bent 16. Lees je goed in."

 

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

" @dogmaster, trek het je niet aan, Mike vond het ook al niet oké dat ik een hond zou nemen, ik citeer: ".daar heb jij helemaal geen tijd voor, je bent 16. Lees je goed in."
  "

zal me wel verder op de achtergrond houden, jammer dat je dat opbrengt. Ik bedoelde het toen ook goed en nu ook.

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Dat zijn geen werklijnen dat zij heeft (al beweert de fokker natuurlijk van wel). Een echte werkende terriër is nog iets heel anders dan deze hondjes. Ik zeg niet dat ze geen goede sporthondjes kunnen zijn en dat er geen pit in zit, maar het zijn zeker geen overdreven werkhondjes.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Tom, sorry hoor, maar het zijn wel werkhonden, dat kan je niet herkennen, die honden zijn gefokt om te jagen op vossen, dassen en everzwijnen en als je foto's wilt zien van haar en haar honden op jacht dan stuur je me maar een mailtje of een PM is dat goed?

Een werkhond is een hond gefokt op functie, een hond die zijn oorspronkelijke taak uitvoert, etc.

Want is nu toch toevallig dat ik héél véél patterdale fokkers, fell terriër fokkers, pitterpat fokkers,; working lakeland fokkers ken die werken met hun honden (ook foto's als je deze wil) en die allemaal zeggen dat ik een werkhond heb met wie ik serieus aan de slag zal moeten?

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Wil je weten wat er op mijn afstammingsbewijs staat?

Wil je een kopietje, nogmaals: PM

lellebel (Gast)

Als je hond heel wil houden zal ik het zeker niet doen hij is daar niet voor bedoelt. Word er beetje moe van had dan ern ander ras gekozen. Koop zo'n ballen werper ga met m ballen truckjes of agilty of iets anders leuks. Maar niet dit zijn kniebanden Gaan zo kapot. Somd denk ik wel eens waar zit t verstand. Sommige zijn echt te jong en impulsief 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Lellebel, 2 dingen: 1) als je wil discussiëren, maak je identiteit dan bekend

2) denk nu even logisch na aub, wat denk je dat het meeste druk of slijtage op een gewricht geeft? constant op en neer hoppen, over de hindernissen of een rechtlijnige beweging op een zachte ondergrond zoals een grasvel? 

Jong en impulsief maar heb wel meer dan 2 jaar aan info verzamelen gedaan voor ik een hond kocht EN ik weet blijkbaar beter dan jou wat schadelijk is voor de gewrichten?

Blijf wat beleefd want ik krijg ook moeite om beleefd te blijven op deze manier

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Dat zijn geen werklijnen dat zij heeft (al beweert de fokker natuurlijk van wel). Een echte werkende terriër is nog iets heel anders dan deze hondjes. Ik zeg niet dat ze geen goede sporthondjes kunnen zijn en dat er geen pit in zit, maar het zijn zeker geen overdreven werkhondjes. "


Tom heb je ervaring met deze fokster of haar honden ,is namelijk niet de eerste keer dat ik je neerbuigend over haar of haar honden  hoor praten ?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Er is overigens heel veel wat niet correct is, maar als er 1 ding wel correct is, is dat ze werhonden verkoopt, dat is zowat één van de enige goede dingen.

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

"  
Naast volwaardige voeding (carnibest active,mag pas als de hond 1 jaar is ) is er niets mis mee om ernaast supplementen te geven tegen verzuring /herstel en spieropbouw  Zeker bij zware arbeid  verbruikt een hond veel vetten en eiwitten (denk aan 4 a 5 uur per dag training ) Mijn hond ziet er geblokt uit maar tevens slank en atletisch ! Iedereen moet doen wat hij wil maar zonder supplementen was mijn hond minder gespierd en de kans op blessures groter . "

 

Maar is het niet zo dat wanneer je supplementen moet gaan gebruiken tegen verzuring (bijvoorbeeld) dat je je hond overvraagt?

Want in principe is dat een seintje van het lichaam dat je te hard van stapel loopt. 

 

Met supplementen op zich is niks mis, maar wanneer je dus supplementen moet gaan gebruiken om dit soort zware arbeid goed te laten verlopen, gaat er volgens mij wel iets mis. Naar mijn mening is dan gewoon de arbeid te zwaar en zou je het dus niet moeten gaan zoeken in de supplementen, maar in het minder zwaar maken van de arbeid. 

 

Bovendien vraag ik mij af waarom een hond zo super gespierd moet zijn. Natuurlijk een goede bespiering is alleenmaar goed. Maar als je zo danig spieren aan het kweken bent dat het lichaam hulp nodig heeft om spieren op te bouwen, dan is dat toch niet natuurlijk meer? Dan is het lichaam toch gewoon niet gebouwd om zo'n spiermassa te verkrijgen?

 

 

 

Jules, ook ik krijg het idee dat je misschien iets te hard van stapel loopt. Tuurlijk sporten en actief bezig zijn is (over het algemeen) alleen maar goed voor een hond, maar uit jou berichten maak ik op dat het echt om het presteren gaat. 

 

Je hebt het onder andere over een 'sportcarrière' voor je hond. Begrijp me niet verkeerd. Met sporten is niks mis en natuurlijk is het leuk om te winnen, maar ga je sporten om de beste te zijn of ga je sporten om lekker bezig te zijn met je hond. Bij het eerste geval kan ik me voorstellen dat je supplementen gaat geven voor bijvoorbeeld de spieropbouw (of ik het er mee eens ben is een heel ander verhaal  ). Bij het tweede geval kan ik me niet voorstellen dat je zo iets zou gaan doen. 

Spieren kweken kan, zoals Lianne ook al zegt, ook prima met normaal bewegen en sporten. 

 

Ergens maak je ook een vergelijking met een topsporter. 

Je realiseerd je hopelijk toch wel dat topsport heel erg veel vraagt van het lichaam.

Hoeveel blessures zien we wel niet in de topsport? Neem bijvoorbeeld Sven Kramer met zijn rug. 

Schaatsen vraagt ontzettend veel van je rug en als je echt tot het uiterste gaat met sporten dan zie je dat op ten duur terug in het lichaam.

Dingen gaan slijten en als je aan top sport doet gaat dat alleen nog maar sneller. Je ziet niet voor niets bijna alleen maar jonge mensen in de topsport. 

 

Het lichaam geeft gelukkig voor dat het zover is al vele signalen. Kies je er dan voor om naar die signalen te luisteren? Of ga je gebruik maken van bijvoorbeeld supplementen om die signalen te verminderen? 

 

Ieder ras heeft een eigen taak en is ergens voor gebouwd. 

Een husky is gebouwd om te trekken en jachthond is gebouwd om te jagen. 

Ik zou zeggen: Respecteer de geschiedenis en bouw van je hond en ga alsjeblieft niet je hond aanpassen om dingen te doen waar hij niet voor gemaakt is. 

 

Dat je goed voorbereid wil zijn geloof ik echt wel. 

En ik ga er ook van uit dat je het verantwoord wilt gaan opbouwen, maar naar mijn mening ben je dus niet heel verantwoordelijk bezig als je supplementen gaat geven voor bijvoorbeeld de spier opbouw. 

 

Gelukkig mag iedereen een eigen mening hebben en dat respecteer ik natuurlijk ook.

 

Bikejöring lijkt mij dus minder geschikt, maar als jij het graag wilt proberen dan is dat natuurlijk ook goed.

Zolang je maar realistisch blijft kijken naar wat jou hond er van vindt en hoe zijn lichaam erop reageert.

 

Maar je hondje is nog maar 4 maanden oud. 

Geniet nog lekker van de puppy-tijd. Dat sporten komt allemaal later wel.

 

 

lellebel (Gast)

Volgens mij wil je de ene week dit en de andere week weer dat. Ik vind je hond er niet geschikt voor. Om zijn enrrgie kwijt te raken zeg je. Nou kan je toch beter iets uitzoeken waar die wel geschikt voor is. Waarom het uiterste? Leer je hond eerst luisteren. En waarom haal je daar een hond weg als je niks goeds over hebt van die fokker? Waarom heb je research gedaan dan als niks deugd aan die fokker?

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"  
Naast volwaardige voeding (carnibest active,mag pas als de hond 1 jaar is ) is er niets mis mee om ernaast supplementen te geven tegen verzuring /herstel en spieropbouw  Zeker bij zware arbeid  verbruikt een hond veel vetten en eiwitten (denk aan 4 a 5 uur per dag training ) Mijn hond ziet er geblokt uit maar tevens slank en atletisch ! Iedereen moet doen wat hij wil maar zonder supplementen was mijn hond minder gespierd en de kans op blessures groter . "

gewoon even een vraag waarom wil je dat je hond zo gespierd is ? Ik vind het er erg onnatuurlijk uitzien en je hond ziet er ook erg mager uit... Wat voor trainingen moet je wel niet met je hond doen om zo spierbundel te krijgen? En wat is het leuke daaraan? 

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Oh, maar ik ken de afstamming, fokker en haar honden zo ook wel hoor. Heb ze ook al een paar keer bezig gezien. 

Ja, ze werken, maar daar is ook alles met gezegd. Dat ze af en toe eens werken, wil nog niet zeggen dat het echte werkende terriërs zijn. Maar maakt toch ook niet veel uit voor jou? Jij bent toch niet van plan om te gaan jagen, dus boeit dan toch niet of ze daar nu wel of niet goed in zijn. Als sporthondje zullen ze wel goed zijn in sommige disciplines, en daar gaat het jou toch maar om. 

 

1 tip, doe eens wat research naar de fokster. Je gaat nog ogen trekken als je leest wat ze allemaal al heeft uitgespookt...

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" weightpull lijkt me alvast geen probleem als zelf een kortpotige JRT het kan ;-)
"

jeetje wat enrom tiest dit, ik vind dit gewoon dierenmishandeling!! Het diertje moet dit alles doorstaan omday de baas zich dan stoer voelt, echt walgelijk gwn! Word er niet goed van dat mensen dieren kopen voor hun imago en dan ook nog beweren dat honden het leuk vinden om te doen

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@Iris, dat je naar de geschiedenis moet kijken vind ik eigenlijk niet echt 'waar', je moet naar de bouw kijken, het is niet voor niets dat de eurohound, de alaskan hound, de alaskan husky, etc. zijn ontstaan

het is niet voor niets dat ik foto's zie staan van molossers tot en met grote jachthonden tot en met herders bij de bikejöring website.

Verder probeer ik je wel te volgen en dat van die topsporters met veel blessures ga ik zeker niet tegenspreken!

Ik denk dat het belangrijkste is dat Lewis gezond blijft en daarvoor ga ik ook.

Ik ga trouwens niet ontkennen dat ik het leuk zou vinden om Lewis te conditioneren, dat is ook bezig zijn met je hond, naar hem kijken, naar zijn fysiek samen werken en streven naar een doel.

 

 

@Lellebel: kun je eens een deftige fundering zetten voor je stellingen want nu sla je er toch ook maar naar.
Even een paar dingetjes, waar lees jij dat ik de ene week dit wil en de andere week dat?

Qua sporten sta ik gewoon voor alles open en zijn er nu 3 soorten sporten waar ik mogelijk voor ga: nazoekwerk, effectieve jacht (maar dat is enorm verbonden aan connecties) en gewoon het typische fietsen, lopen en apporteren maar dat is vrij standaard.

Qua rassen heb ik 2 types serieus overwogen, de terriër en de sledehonden, lees wat topics en dan ben je ook wat info rijker.

Mijn hond luistert al vrij goed voor de moment en dat gaat zéker verbeteren als hij naar de puppy-cursus gaat, en dat gebeurd de komende weken als hij z'n enting tegen kennelhoest gehad heeft.

Voor een all-round werkhond zou ik niet weten waarom fietsen het 'uiterste' is?

En waarom ik daar een hond haalde, omdat ik wel degelijk research heb gedaan en enkel de goeie dingen gehoord heb, mensen die ze opgeleid hebben voor de sport, de jacht, etc. dan ben ik 1 ding te weten gekomen van random mensen die gereageerd hebben op een bericht dat ik geplaatst heb: dat één hondje demodex had, maar dat is niet erfelijk en de andere honden uit het nest hadden dat niet, dat is nagevraagd.

EN dat ze pups heeft laten inslapen die niet verkocht waren en dat vind ik verschrikkelijk maar google misschien zelf haar naam eens en probeer maar iets te vinden?

dan het derde dat me stoorde is dat ze bij me stond met de pup en plots 50 euro meer vroeg, maar ik dacht dat ik me wel vergist zou hebben, wat is 50 euro ook, maar als blijkt dat dit voor de kleur is, ben ik helemaal razend.

 

 

Dat zijn dus allemaal dingen die je niet op voorhand weet, die ik ook niet wist etc. en JA ik heb research gedaan, ja ik heb nagevraagd bij mensen die honden van haar hadden.

 

 

@Inge, je kan een hond niet zo conditioneren als hij niet wil werken of er geen plezier in heeft, je kan een hond uithongeren ja.... maar dan is hij niet zo gespierd, dit is intensieve training die erin kruipt.

 

@Tom, ik wil je gerust elke hond toelichten, ik ken de fokkers van de honden die aan de basis van de lijn liggen, Barney bv een engelse import, maar die zul je wel kennen zeker als je haar stambomen van binnen en vanbuiten kent?

50 internationale dagen op weerbaar wild, dat is zowat elke week weg uit jagen... oei ja want dat noem jij af en toe eens jagen he..

En ik heb research gedaan, google haar naam maar eens en laat het me weten he, de eerste 5 pagina's op saskia oud, ervaringe, etc. moet je zeker niet hopen dat je iets ziet

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" @Iris, dat je naar de geschiedenis moet kijken vind ik eigenlijk niet echt 'waar', je moet naar de bouw kijken, het is niet voor niets dat de eurohound, de alaskan hound, de alaskan husky, etc. zijn ontstaan
het is niet voor niets dat ik foto's zie staan van molossers tot en met grote jachthonden tot en met herders bij de bikejöring website.
Verder probeer ik je wel te volgen en dat van die topsporters met veel blessures ga ik zeker niet tegenspreken!
Ik denk dat het belangrijkste is dat Lewis gezond blijft en daarvoor ga ik ook.
Ik ga trouwens niet ontkennen dat ik het leuk zou vinden om Lewis te conditioneren, dat is ook bezig zijn met je hond, naar hem kijken, naar zijn fysiek samen werken en streven naar een doel.
 
 
@Lellebel: kun je eens een deftige fundering zetten voor je stellingen want nu sla je er toch ook maar naar.Even een paar dingetjes, waar lees jij dat ik de ene week dit wil en de andere week dat?
Qua sporten sta ik gewoon voor alles open en zijn er nu 3 soorten sporten waar ik mogelijk voor ga: nazoekwerk, effectieve jacht (maar dat is enorm verbonden aan connecties) en gewoon het typische fietsen, lopen en apporteren maar dat is vrij standaard.
Qua rassen heb ik 2 types serieus overwogen, de terriër en de sledehonden, lees wat topics en dan ben je ook wat info rijker.
Mijn hond luistert al vrij goed voor de moment en dat gaat zéker verbeteren als hij naar de puppy-cursus gaat, en dat gebeurd de komende weken als hij z'n enting tegen kennelhoest gehad heeft.
Voor een all-round werkhond zou ik niet weten waarom fietsen het 'uiterste' is?
En waarom ik daar een hond haalde, omdat ik wel degelijk research heb gedaan en enkel de goeie dingen gehoord heb, mensen die ze opgeleid hebben voor de sport, de jacht, etc. dan ben ik 1 ding te weten gekomen van random mensen die gereageerd hebben op een bericht dat ik geplaatst heb: dat één hondje demodex had, maar dat is niet erfelijk en de andere honden uit het nest hadden dat niet, dat is nagevraagd.
EN dat ze pups heeft laten inslapen die niet verkocht waren en dat vind ik verschrikkelijk maar google misschien zelf haar naam eens en probeer maar iets te vinden?
dan het derde dat me stoorde is dat ze bij me stond met de pup en plots 50 euro meer vroeg, maar ik dacht dat ik me wel vergist zou hebben, wat is 50 euro ook, maar als blijkt dat dit voor de kleur is, ben ik helemaal razend.
 
 
Dat zijn dus allemaal dingen die je niet op voorhand weet, die ik ook niet wist etc. en JA ik heb research gedaan, ja ik heb nagevraagd bij mensen die honden van haar hadden.
 
 
@Inge, je kan een hond niet zo conditioneren als hij niet wil werken of er geen plezier in heeft, je kan een hond uithongeren ja.... maar dan is hij niet zo gespierd, dit is intensieve training die erin kruipt.
 
@Tom, ik wil je gerust elke hond toelichten, ik ken de fokkers van de honden die aan de basis van de lijn liggen, Barney bv een engelse import, maar die zul je wel kennen zeker als je haar stambomen van binnen en vanbuiten kent?
50 internationale dagen op weerbaar wild, dat is zowat elke week weg uit jagen... oei ja want dat noem jij af en toe eens jagen he..
En ik heb research gedaan, google haar naam maar eens en laat het me weten he, de eerste 5 pagina's op saskia oud, ervaringe, etc. moet je zeker niet hopen dat je iets ziet "

 

ik heb ook een hond die zich zo dood zou kunnen werken, maar gezond is anders he! Ik vind de hond er niet gezond uitzien, en denk ook niet dat de hond echt plezier ervaart aan het gespierd zijn en dat alles daar om draait! Ga gwn lekker een echte leuke sport met je hond doen, ik snap niet dat het zo belangrijk is voor mensen dat hun hond er gespierd uitziet. Dat is iets wat de baas wilt en de hond totaal geen geluk uithaald "het gespeird zijn"

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Daarvoor gebruik je ook een opbouwschema en in deze supplementen zitten ingredienten in die de systemen ondersteunen waardoor de energievoorzienning in de spieren verbeterd en de groei van spiermassa wordt bevorderd.Ook bevat het stoffen wat de banden en de pezen versterken  en het vergroot het uithoudingsvermogen . Mijn ras kan dit makkelijk aan mits je het opbouwt  mijn hond is gelukkiger als ze kan werken (een bordercollie is ook niet gelukkig met 3x een blokje om ) en anders  vertoond ze vervelend gedrag en gaat slopen .(en neej daarom werk ik niet met haar )

Waarom omdat ik graag met mijn hond werkt en een mooi afgetrainde hond gewoon mooier vind als een te dikke hond en supplementen zijn allemaal natuurlijk en dit is puur alleen van powerwalk dus als de hond 5 uur per dag loopt ,loop ik ook 5 uur per dag !(ja  topsport voor beiden )

Mijn hond staat ook niet het  hele jaar door zo omdat dit gewoon veel tijd en energie kost (zeker naast mijn baan )

Of je het mooi vind of niet ,ongezond is het zeker niet (als je het verantwoord doet )  Mijn honden zijn mijn alles en deze training doe ik ook niet met mijn engelse bulldog ,dat zou pas ongezond zijn !

en dan zouden er doden vallen .

honden page profiel Kevin & SwiftKevin & Swift

honden foto van Kevin & Swift

Hmmmm, heb alles eens doorgelezen.

Ik denk dat je het eerste levensjaar nog niet met supplementen moet beginnen. Laat je hond eerst maar natuurlijk uitgroeien. Voor sporten geldt eigenlijk hetzelfde. Probeer het vooral bij oriënteren te houden en ga pas met een maand of tien echt uitzoeken wat je hond nou eigenlijk het leukst vindt. Ie: rennen/ apporteren/ trekken/ obedience. Wanneer de tijd daar is, en geloof me: die tijd vliegt, dan pas kun je goed oordelen of jouw hond daadwerkelijk baat heeft bij supplementen in combinatie met de gekozen activiteit(en). Bij voorbaat alles al uitstippelen is prima, maar houdt het theoretisch. Daar hebben jullie beiden straks veel meer profijt van, geduld IS echt een schone zaak.   

 

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"  
Daarvoor gebruik je ook een opbouwschema en in deze supplementen zitten ingredienten in die de systemen ondersteunen waardoor de energievoorzienning in de spieren verbeterd en de groei van spiermassa wordt bevorderd.Ook bevat het stoffen wat de banden en de pezen versterken  en het vergroot het uithoudingsvermogen . Mijn ras kan dit makkelijk aan mits je het opbouwt  mijn hond is gelukkiger als ze kan werken (een bordercollie is ook niet gelukkig met 3x een blokje om ) en anders  vertoond ze vervelend gedrag en gaat slopen .(en neej daarom werk ik niet met haar )
Waarom omdat ik graag met mijn hond werkt en een mooi afgetrainde hond gewoon mooier vind als een te dikke hond en supplementen zijn allemaal natuurlijk en dit is puur alleen van powerwalk dus als de hond 5 uur per dag loopt ,loop ik ook 5 uur per dag !(ja  topsport voor beiden )
Mijn hond staat ook niet het  hele jaar door zo omdat dit gewoon veel tijd en energie kost (zeker naast mijn baan )
Of je het mooi vind of niet ,ongezond is het zeker niet (als je het verantwoord doet )  Mijn honden zijn mijn alles en deze training doe ik ook niet met mijn engelse bulldog ,dat zou pas ongezond zijn ! "

ik snap zeker dat je hond gelukkiger is als hij werkt, aar geef toe jij hebt meer plezier van dat je hond gespierd is dan je hond zelf! Mijn hond moet idd werken maar dat doe ik met andere dingen wat zei leuk vind en niet wat mijn oog mooi vind  

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dat is het plan Kevin, mijn visie is hetzelfde.

Ik heb er nood aan alles uitgestippeld te hebben en de nodige adresjes, dat heeft zekerheid.

ook da er meerdere opties zijn voor hem vind ik ideaal

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

" @Iris, dat je naar de geschiedenis moet kijken vind ik eigenlijk niet echt 'waar', je moet naar de bouw kijken, het is niet voor niets dat de eurohound, de alaskan hound, de alaskan husky, etc. zijn ontstaan
het is niet voor niets dat ik foto's zie staan van molossers tot en met grote jachthonden tot en met herders bij de bikejöring website.
Verder probeer ik je wel te volgen en dat van die topsporters met veel blessures ga ik zeker niet tegenspreken!
Ik denk dat het belangrijkste is dat Lewis gezond blijft en daarvoor ga ik ook.
Ik ga trouwens niet ontkennen dat ik het leuk zou vinden om Lewis te conditioneren, dat is ook bezig zijn met je hond, naar hem kijken, naar zijn fysiek samen werken en streven naar een doel.

 

Allereerst super dat je zo reageerd. Dat is fijn discussiëren.

 

Met de geschiedenis bedoel ik dat een hond zich in de loop der tijd heeft geëvolueerd om een bepaald soort werk goed uit te kunnen voeren.

Zo heeft bijvoorbeeld de teckel korte pootjes zodat ze gemakkelijk een konijnenhol in kunnen.

Ik bedoel niet dat je bijvoobeeld een dalmatiër maar naast de auto moet laten mee rennen, omdat een dalmatiër vroeger mee liep met de koets ter bewaking. 

Wat ik bedoel dat een ras een bepaalde bouw heeft gekregen om een bepaald soort werk zo effectief mogelijk te kunnen uitvoeren. 

 

Dat je foto's van bepaalde rassen ziet die aan bikejöring doen wil natuurlijk nog niet zeggen dat het ook echt verantwoord is.

Net als die foto van de jack die een kar met betonblokken trekt.

Ik denk dat het toch wel met me eens bent dat, dat niet verantwoord is.

 

Ik ben blij om te lezen dat de gezondheid van Lewis bij jou ook hoog in het vaandel staat.

 

Met je hond in vorm brengen en zo houden is niks mis mee, maar zoals ik al zei heb je daar de natuurlijke manier voor en de onnatuurlijk manier voor. Aan jou de keus op welke manier je het wilt bereiken.

Persoonlijk zou ik het dus gaaf vinden als mijn hond het goed doet in een sport en ik dat op een natuurlijke verantwoordde manier heb bereikt samen met mijn hond. Gewoon om te laten zien dat het op een natuurlijke en leuke manier ook kan.

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Inge , dat is iets waar je eeuwig kan over discussiëren maar je moet een Apbt of Stafford hebben en ermee werken om te weten wat het is. Ik deed ook regelmatig soortgelijke training met de staff van kennissen en die hond bloeide open, hij was zo blij, euforisch dat hij al zijn stoere stevige Staffordkracht en energie kwijt kon.

Powerwalken met hem, een springpole maken en hem eraan laten springen, achter een flirtpole aan laten lopen.

Deze honden genieten daarvan, maar daar zie ik de gemiddelde border collie juist niet van genieten, een staff of een pit traint graag, klimt graag, springt graag en gebruikt graag die krachtige kaken.

En powerwalken kan je best vergelijken met canicross en het is ook een feit dat als je een beetje aan de slag gaat met een staff hij er rap zo gespierd uitziet

honden page profiel Kevin & SwiftKevin & Swift

honden foto van Kevin & Swift

" Dat is het plan Kevin, mijn visie is hetzelfde.
Ik heb er nood aan alles uitgestippeld te hebben en de nodige adresjes, dat heeft zekerheid.
ook da er meerdere opties zijn voor hem vind ik ideaal "

Nou, prima

Ik wilde met Swift toen ik hem pas had ook vanalles gaan doen. Zal het al helemaal voor mij. Obedience cursus, agility, fly-ball, schapen drijven!! Al met al: Obedience kan ik thuis op elk gewnest moment zelf oefenen, ik ben zo vaak bij water en bos te vinden dat agility ook afviel, ballen vind Swift niet interessant en afgelopen zondag heb wij pas onze 1e trial bij de schapen gehad. Swift wordt 23 april 2 jaar, maar ik herinner mij het pupseltje waar ik grootse plannen mee had nog als de dag van gisteren

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Inge , dat is iets waar je eeuwig kan over discussiëren maar je moet een Apbt of Stafford hebben en ermee werken om te weten wat het is. Ik deed ook regelmatig soortgelijke training met de staff van kennissen en die hond bloeide open, hij was zo blij, euforisch dat hij al zijn stoere stevige Staffordkracht en energie kwijt kon.
Powerwalken met hem, een springpole maken en hem eraan laten springen, achter een flirtpole aan laten lopen.
Deze honden genieten daarvan, maar daar zie ik de gemiddelde border collie juist niet van genieten, een staff of een pit traint graag, klimt graag, springt graag en gebruikt graag die krachtige kaken.
En powerwalken kan je best vergelijken met canicross en het is ook een feit dat als je een beetje aan de slag gaat met een staff hij er rap zo gespierd uitziet "

tja dat is misschien ook wel zo, maar vind het nog steeds onnatuurlijk ;) Ik canicross met mijn border collie, maar ze word er nou niet echt gespierd van :p

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

En ik vind overigens een hond die intensie getraind wordt op zijn fysiek veel minder erg dan de langharige showhonden die uren lang stil worden gehouden weg van et vuil en geborsteld om de ultieme show vacht te hebben zoals bij vele Afghanen en collies , natuurlijk is het bij velen anders maar et komt enorm vaak voor en daar doe je een hond geen plezier mee volgens mij 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: ruien van de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^