Man op zakenreis, hond eet niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Emma (Gast)

Mijn man is een week op zakenreis en sindsdien wilt onze hond niet goed meer eten.  Snoepjes, kauwbotten, ... gaan er nog wel goed in en in met zijn kong en voerbal eet hij zijn brokken ook met veel plezier, alleen zijn voerbak blijft onaangeroerd. Hij snuffelt eens en kijkt er dan niet meer naar om. Hij piept ook de hele dag nu. Op zich snap ik natuurlijk perfect vanwaar dit gedrag komt: hij mist één van zijn baasjes gewoon. De eerste twee dagen heb ik het dan ook gewoon aangekeken, voer aangeboden en na 10 minuten terug weggehaald. Tussendoor krijgt hij zijn voerbal en kong, maar daarmee krijgt hij niet zijn volledige dagelijkse portie binnen. Vandaag, de derde dag, trek ik het niet meer en ben bezorgd omdat hij het nu moeilijk heeft en dat hij te mager zal worden (hij is precies op gewicht nu), enz. Alles waar een hondenmama zich zorgen om maakt.  Ik weet ook wel dat het gewoon weer over zal gaan dit weekend wanneer mijn man terugkomt, maar ik krijg het niet over mij hart hem zo lang zo weinig te laten eten. Hij is verder overigens gewoon even levendig als anders, goede ontlasting, niet braken, ...   Heeft er iemand nog tips om zijn eetlust aan te wakkeren (extra lange wandeling en veel spelen, helpt helaas ook niet), zonder onnodig te gaan verwennen? Hij eet zijn voer tenslotte nog, alleen is zijn voerbak effe niet spannend genoeg meer ofzo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou me er niet druk over maken. Je zou wat meer met de voerbal en kong kunnen geven. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nee inderdaad, je er druk om maken werkt alleen maar averechts :) 

Een hond kan trouwens prima een hele tijd zonder voer, 2 weken zonder voer overleeft je hond prima (hebben we hier ook een uitstekend voorbeeld van rondlopen ;)).

Wat hier inderdaad soms wel helpt is om er een spelletje van te maken (de brokjes 1 voor 1 gooien, in een voerbal, verstoppen in een kleed, etc), en gewoon niet teveel pushen. De reden is verder niet medisch, het is puur omdat je man er nu niet is.

Komt wel goed; nog een paar dagen en je man is weer terug :)

Emma (Gast)

Bedankt voor de bemoedigende woorden. Ik wist niet dat een hond langer dan 48u zonder of met minder voer kon. Ik zal mezelf"vermannen" en gewoon aanbieden en weghalen zoals altijd, via de kong, voerbal en oefeningen. Vooral ook héél hard aftellen tot mijn man terug is. :-S   

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp je heel goed dat je je zorgen maakt , dat je hond minder eet, een paar dagen is niet erg, maar als dat lang duurt dan maak je je zorgen, niet doen, nergens voor nodig, wat boven al is aangegeven......

 

doe wat extraas in de kong en voerbal, zodat tie toch voldoende binnen krijgt, zolang die lekker speels blijft is er niets aan de hand.

 

en ja tel maar af, dan is je man zo weer thuis.

honden page profiel marianna marianna

honden foto van marianna

We hebben het zelfde met Bennie mee gemaakt. Mijn Man heeft een hele tijd in het ziekenhuis gelegen.

Hij at ook niet en na 5 dagen ben ik bij hem gestaan en steeds gezegd dat het voor hem was.

Toen lukjte dat niet en heb ik de eerste brokken uit mijn hand gegeten en toen ging hij met lange tanden eten.

Toen mijn man weer thuis kwam liep hij de hele dag om eten te zeuren. Nu is hij te dik om dat hij van de verpleegsters die hier rond lopen altijd een snoepje van hun krijgt. Hij zit op de deurmat en ze mogen er niet door voordat hij het heeft gekregen.

Emma (Gast)

Haha, dat extra snoepen als hij terug is, gaat mooi niet door. ;-) Binnen 3 dagen ben ik helemaal onvermurwbaar *houdt zich nu heel sterk met klein hartje* :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja dat is lastig inderdaad.. maar ik zou me er ook niet zo druk om maken, net als de andere zeggen. Straks als je man terug is eet hij wel weer :)

Ik zou toch kijken hoe hij reageert als hij gaat 'werken'. Met hem gaan steppen, fietsen, hindernissen, naar onbekende plaatsen bijv. strand enz.? Als hij dan heel moe is, lekker water geven en later z'n eten. Het valt te proberen.. 

 

En mocht je echt heel graag willen dat hij toch wat eet, zou je hem een keer vers vlees kunnen geven in plaats van brokken. Daar zeggen ze meestal geen nee tegen ;) Dan krijgt hij toch wat binnen. Al kan hij ook wel even zonder (veel) eten, maar meer voor je eigen gevoel. Zolang hij maar genoeg blijft drinken, dat is belangrijk. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik zou zoals Wendy al aangaf de rest vh voer ook in de voerbal en kong geven is hij nog even leuk bezig ook en extra voldaan na het 'spelend/werkend' eten. Hier hebben ze brokken altijd zo gehad en deels uit de hand met wat truukjes leren, een bak met brokken kennen ze hier helemaal niet. 

 

Zelf zou ik geen voer gaan wisselen of aanvullen met lekkers, de kans is groot dat dan ook na thuiskomst van je man het 'oude' voer (met of zonder extra's) geweigerd wordt. Dat zou ik zelf pas doen als hij het ook niet meer met plezier uit de Kong of voerbal at.

Emma (Gast)

UPDATE...    Man is weer thuis = hond eet ook weer uit zijn voerbak. Maar een deel in de kong en voerbal krijgt hij ook gewoon nog hoor, dat vindt hij zo leuk, maar hij eet te traag om op die manier zijn volledige dagportie binnen te krijgen. Ben zoooo blij! Bedankt voor de wijze raad! 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ha fijn. Mocht je man weer een poosje weg moeten dan zou je hem in de weken ervoor wat meer kunnen geven zodat hij wat reserve heeft.

En ik zou aan de band met de hond werken, veel leuke dingen samen doen, zodat hij er niet zo'n last van heeft als je man weg is.

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op verzoek van TS gaat het topic op slot.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^