gescheurde kruisbanden, Update: alles is weer zoals het was

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Een orthopeed kan je zonder verwijzing naar toe. Zij zijn gespecialiseerd. Ook hier zit veel verschil tussen, dus dat wordt recensies lezen!  Hier ben ik in Roden geweest bij Hopmans voor onze Sam. Maar dat is bijna twee uur bij jou vandaan, ws zit er wel een dichterbij..  "

 Ik was al ff aan het googlen maar kan niks vinden in de buurt.

maar is het niet zo dat je DA je vanzelf door kan verwijzen als dat nodig is?

Balou doet wel blij en druk maar loopt nog altijd mank, ik maak me nogsteeds druk dus morgen even met de DA bellen of die vind dat we langs moeten komen of dat het nog tot maandag kan wachten...

 

honden page profiel NicolineNicoline 2 doggies

honden foto van Nicoline

Uiteraard kan de DA je doorverwijzen, maar  die zal eerst zelf een diagnose of een foto willen maken en je ws pas daarna doorverwijzen. De kortste weg is zelf gaan....

 

misschien even ff je topic vraag veranderen naar goede orthopeed omgeving Enschede?

 

succes!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik heb net gebeld en we hebben om kwartover 11 een afspraak.. Balou loopt vandaag niet echt minder mank dan gisteren..

Geloof niet dat de weekend DA heel veel kan doen maar dan heeft er in elk geval iemand met verstand naar gekeken.

ben ook benieuwd hoe Balou het bij een andere DA gaat doen...

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Succes vanochtend bij de dierenarts!! Hoop dat het meevalt..

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Balou heeft waarschijnlijk gescheurde kruisbanden... Hij kon het niet met zekerheid zeggen want Balou spande zijn spieren te erg aan om het echt te kunnen voelen. Hij adviseerde om contact op te nemen met onze dierenarts en onder een roesje te voelen, als dan blijkt dat ze gescheurd zijn direct  opereren en anders foto's maken om te kijken wat er dan is.

lijkt mij een goed idee.

Ook wist hij te vertellen dat onze dierenarts deze ingreep vaker doet dus we hoeven niet perse naar een orthopeed.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Oef, dat zou balen zijn!

Wel goed dat je vandaag toch naar de DA gegaan bent aangezien het manken niet minder werd. Morgen dan dus weer een tripje naar de DA? Succes!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Oef, dat zou balen zijn!
Wel goed dat je vandaag toch naar de DA gegaan bent aangezien het manken niet minder werd. Morgen dan dus weer een tripje naar de DA? Succes! "

 

Morgen in elk geval even contact opnemen, ik wil niet dat Balou te vaak onder narcose moet dus geen idee of ze gelijk kunnen opereren. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Succes met Balou! Fijn dat je waarschijnlijk weet wat het is!

Wel vervelend natuurlijk maar wel iets wat weer goed komt  :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Balou heeft waarschijnlijk gescheurde kruisbanden... Hij kon het niet met zekerheid zeggen want Balou spande zijn spieren te erg aan om het echt te kunnen voelen. Hij adviseerde om contact op te nemen met onze dierenarts en onder een roesje te voelen, als dan blijkt dat ze gescheurd zijn direct  opereren en anders foto's maken om te kijken wat er dan is.
lijkt mij een goed idee.
Ook wist hij te vertellen dat onze dierenarts deze ingreep vaker doet dus we hoeven niet perse naar een orthopeed. "

een advies, doe dit bij een goede orthopeed, ook al moet je er een eind voor rijden, een specialisatie van gescheurde kruisbanden ben je beter af bij een gespecialiseerde orthopeed.

 

hier moesten we er drie uur voor rijden, utrecht, maar dat vonden bamse en ik in het geheel niet erg. een specialist is een orthopeed. ga daarvoor.

 

 

 

Voor een eigenaar welke zich orienteerd op een mogelijke chirurgische behandeling van de kruisbandscheur bij diens hond is het onmogelijk alle informatie op waarde in te schatten, dit geldt overigens ook voor de  algemene dierenarts welke niet is toegelegd op orthopedische chirurgie.    Operatieve behandeling van kruisbandscheuren is een van de meest uitgevoerde operaties door  veterinair orthopedische  chirurgen. Ook eerste lijns dierenartsen voeren knieoperaties uit. De techniek welke gekozen wordt hangt in het algemeen af van expertise en ervaring maar ook van inrichtingsniveau van de kliniek.  Uiteraard zijn de verschillen in het "niveau" van het totaal voor een eigenaar niet direct te zien dan wel te controleren. Eenieder zal echter in geval het hun eigen knie betreft de voorkeur geven aan een gespecialiseerde goed geoutilleerde kliniek!

 

een orthopeed voelt direkt of de kruisband gescheurd is, daar is een schuiflade  methode voor. zou echt daar naar toe gaan Anouk.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Willemijn. Het maakt ons ook niet uit boe ver we moeten rijden ofw at het gaat kosten. Wat me niet lekker zit is dat ik Balou bij een vreemde achter moet laten... Ik vertrouw onze dierenarts en bespreek morgen alles met hem, ook of we niet beter naar een ortpbeed kunnen gaan en zo ja welke hij aanraad.

 

dit staat er op de website van onze dierenarts:

 

Jan is samen met zijn vrouw Marina één van de oprichters van Dierenkliniek Twente. Afgestudeerd in 1995 heeft hij eerst 1 1/2 jaar bij Dr. A.L. van Zuylen in loondienst gewerkt, en vervolgens de praktijk van hem overgenomen. Daarna is er ambitieus gewerkt aan het uitbreiden en moderniseren van de kliniek, wat resulteerde in de uitverkiezing tot "over dierenartsen praktijk van het jaar 2003" en nogmaals als "praktijk van het jaar 2006". Begin 2006 is de volledige nieuwbouw van Dierenkliniek Twente gerealiseerd, waardoor Jan en Marina nu de trotse eigenaren zijn van een van de modernste praktijken in het Oosten van het land. Jan heeft zich met name toegelegd op de chirurgie, wat hij dan ook met ferve uitoefend binnen de praktijk.

 

hij doet deze operatie dus ook vaker hoorde ik van de dierenarts waar we vandaag waren :)

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Een aantal weken geleden heeft onze kelpie zijn kruisband gescheurd. Het gebeurde maandagavond en eerst dachten we dat hij zich verstapt had. De volgende dag heb ik gelijk tegen mijn man gezegd dat het niet goed was, hij zette zijn been verkeerd weg als hij ging zitten. Mijn man dacht dat het wel mee zou vallen. Op woensdag toch maar de dierenarts gebeld en donderdagmorgen gelijk foto's laten maken en inderdaad was zijn kruisband gescheurd. Vrijdags gelijk naar Hopmans in Roden om alle mogelijkheden te bespreken en een afspraak gemaakt voor de operatie. 's Morgens de hond weggebracht en 's middags weer opgehaald. De wond wordt van binnenuit gehecht, dus geen kap hoeven te gebruiken en hij heeft ook niet aan de plek van de wond gezeten. Het ziet er ook heel erg netjes uit.

Hopmans heeft nog niet zo lang geleden een nieuwe techniek ontwikkeld met een soort van gekartelde lange schroef die in het been van de hond gezet wordt. Hou er rekening mee als je voor een goedkopere methode gaat de kans erg groot is dat de kruisband van de andere poot binnen een jaar ook gaat, dan heb je dubbele kosten......

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Een aantal weken geleden heeft onze kelpie zijn kruisband gescheurd. Het gebeurde maandagavond en eerst dachten we dat hij zich verstapt had. De volgende dag heb ik gelijk tegen mijn man gezegd dat het niet goed was, hij zette zijn been verkeerd weg als hij ging zitten. Mijn man dacht dat het wel mee zou vallen. Op woensdag toch maar de dierenarts gebeld en donderdagmorgen gelijk foto's laten maken en inderdaad was zijn kruisband gescheurd. Vrijdags gelijk naar Hopmans in Roden om alle mogelijkheden te bespreken en een afspraak gemaakt voor de operatie. 's Morgens de hond weggebracht en 's middags weer opgehaald. De wond wordt van binnenuit gehecht, dus geen kap hoeven te gebruiken en hij heeft ook niet aan de plek van de wond gezeten. Het ziet er ook heel erg netjes uit.Hopmans heeft nog niet zo lang geleden een nieuwe techniek ontwikkeld met een soort van gekartelde lange schroef die in het been van de hond gezet wordt. Hou er rekening mee als je voor een goedkopere methode gaat de kans erg groot is dat de kruisband van de andere poot binnen een jaar ook gaat, dan heb je dubbele kosten...... "

 

Oké bedankt voor de tip :)

Ik snap alleen het gedeelte niet van dat de andere poot ook binnen een jaar gebeurd? Als je laat opereren en hij geneest goed wat heeft dat dan met het andere been te maken?

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Zie dit topic: https://www.hondenpage.com/hondenforum/116136/voor-de-2e-keer-kruisband-gescheurd,-nu-de-andere-poot...php

Een kapotte kruisband is een ernstige beschadiging van de knie. Wanneer de band helemaal doormidden is, is een operatie noodzakelijk. Zonder operatie heeft de hond pijn en is de kans op overbelasting van de goede poot die het gewicht van de hond overneemt en zal er artrose optreden. Hierdoor kan de knie niet meer goed functioneren en dus meer kans op het scheuren van de andere kruisband.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Oké ik snap het!

hoe heet de techniek die is toegepast? Daar ben ik me wel over aan het inlezen nu.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

 

 

Nieuwste methode


In onze praktijk passen we al enige jaren met succes een aangepaste techniek toe. Het voordeel van deze techniek is dat er minder schade aan spieren en andere weefsels wordt toegebracht tijdens het opereren, waardoor het herstel sneller is. We zijn de eerste praktijk in Nederland die deze TTA2 / TTA-2 methode op deze manier mag uitvoeren, mede dankzij het feit dat Joop Hopmans één van de bedenkers is van deze operatietechniek. En ook deze ontwikkeling blijft continu doorgaan. Dit alles om ervoor te zorgen dat uw hond zonder knikkende knietjes zo snel mogelijk weer op de been is!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier zijn wij voor gegaan, zware hond van 75 kilo..

 

 

KNIE CHIRURGIE-DE TPLO TECHNIEK
De achtergronden

De voorste  kruisband loopt  in het kniegewricht zoals uw hand in uw broekzak. Dus in de rechter knie loopt de band vanaf de rechterkant van het bovenbeen naar beneden waar hij aanhecht op de linkerkant van het onderbeen. Het is een korte dikke peesachtige structuur, die erg sterk is.  Hij is erg belangrijk voor de stabiliteit in de knie. Als de band beschadigd raakt dan kan het onderbeen, de tibia, naar voren bewegen ten opzichte van het bovenbeen. Bij onderzoek valt dan het zogenaamde schuiflade fenomeen op. In de knie bevinden zich twee stevige, kraakbeenachtige stootkussens (de menisci) die op het scheenbeen liggen en waar de knobbels van het bovenbeen precies in passen. Door de instabiliteit van het gewricht bij kruisband letsel kan de binnen meniscus beschadigen, dit geeft vaak enorm veel pijnklachten bij de hond. Vaak scheurt een voorste kruisband niet in een keer door, maar is het een geleidelijk proces, waarbij de chronische ontsteking die in de knie ontstaat na het eerste letsel zorgt voor een geleidelijk verergeren van de problemen. Waar eerst misschien slechts enkele vezels van de voorste kruisband los rafelen, worden dat er steeds meer. Door de ontstekingsreactie in de knie ontstaan allerlei andere problemen. Het gewrichtskapsel produceert ontstekingsmediatoren, die pijn veroorzaken en er wordt meer en dunner gewrichtssmeer gemaakt. Hierdoor worden alle structuren in de knie minder gevoed en worden het gewrichtskraakbeen, de meniscus en de voorste kruisband ( voor zover nog intact ) verder beschadigd.   De honden ontzien hun poot, ook al bij “gering” letsel en pijnstillers helpen vaak onvoldoende. De kans dat een gescheurde voorste kruisband of meniscus na beschadiging spontaan hersteld is erg klein. Vooral bij langdurige ontsteking en instabiliteit ontstaat er ook arthrose in het gewricht wat weer extra pijnklachten geeft. Bij welke symptomen moet u nu gaan denken aan een gescheurde kruisband? De honden lopen kreupel, zeker nadat ze een tijdje hebben gelegen kunnen ze de eerste paar minuten erg kreupel zijn Maar als een hond rent is er vaak weinig te zien. Daarom denken veel eigenaren dat het met de pijn wel meevalt.  In rust kan het opvallen dat de hond de poot ontlast en alleen met de tenen de vloer aantipt. Als de honden gaan zitten wordt de knie vaak niet helemaal ingebogen maar naar voren of opzij gestrekt. De honden zitten vaak helemaal op “hun kont”.  Soms kan een knappend geluid gehoord worden bij het lopen. Bij 60 procent van de honden wordt de aandoening beiderzijds gezien, waarbij het vaak met een kant begint en 1 a 2 jaar later de andere kant ook problemen krijgt.

Er zijn verschillende operaties die uitgevoerd kunnen worden waarbij het herstellen van de stabiliteit en het verwijderen van de kapotte kruisband en evt meniscus de belangrijkste factoren zijn.

 DE TPLO METHODE
Het mooiste resultaat met het snelste herstel zien wij bij de zogenaamde TPLO techniek.TPLO staat voor Tibia (scheenbeen) Plateau Levelling (kanteling) Osteotomy (bot doorzagen). Bij zwaardere honden ( > 30 kg), maar soms ook bij lichtere honden kiezen wij het liefst voor deze operatie. De TPLO is in Amerika ontwikkeld door wijlen professor Slocum en heeft voor een doorbraak geleid in het beter behandelen van de voorste kruisband letsels bij bovengenoemde honden.

Foto1
Uit onderzoek van Slocum bleek dat er een relatie was tussen de kans op het ontstaan van voorste kruisband letsel en het meer of minder schuin verlopen van het scheenbeen plateau van de hond. Ook bleek dat het formaat/gewicht van de hond een grote invloed had op de kans op het krijgen van kruisband/meniscusletsel.

Een hond met een gezonde knie. Het tibia plateau verloopt niet erg hellend. Deze hond loopt weinig risico op het oplopen van knieletsel.

Foto 2
Een hond met een gescheurde voorste kruisband.  Het scheenbeen ligt te ver naar voren ten opzichte van het dijbeen, omdat de voorste kruisband doorgescheurd is. De rode punten horen op elkaar te liggen.

Een sterk hellend tibia plateau. Vaak is er helemaal geen ongeluk nodig om bij deze honden de voorste kruisband te laten scheuren.  Ook bij lichtere honden adviseren wij dan een TPLO operatie. Op de rood omcirkelde plaatsen  ontwikkelt zich al wat arthrose.

foto 3

In bovenstaande  schets van Slocum is goed te zien hoe de krachten op de voorste kruisband zijn bij een hond met veel en weinig aanleg voor kruisband-en meniscus letsel.

 

De TPLO operatie zorgt er in essentie voor dat de situatie van het schuine plateau in de tekening wordt terug gebracht tot die van het vlakke plateau. In de situatie van het vlakke plateau is er helemaal geen voorste kruisband meer nodig om de knie te stabiliseren. Het grappige is dat deze model situatie ook in de praktijk geldt. Bij een TPLO operatie wordt het scheenbeen plateau zo gekanteld en met een sterke botplaat met schroeven vast gezet, dat de hond geen nieuwe kruisband nodig heeft. Wel voeren wij in deze operatie altijd een inspectie van het kniegewricht uit, waarbij  losse  flappen en rafels van de kruisband en de meniscus worden verwijderd.

Foto 5 aFoto 5b
Na deze operatie zien we dit op de controle foto direct na de operatie. Het scheenbeenplateau helt niet meer dan 5 graden.  Ook deze honden komen na een lijnrust periode van 6 weken terug voor controle en dan wordt een revalidatie advies gegeven. Vaak zijn de honden al grotendeels pijnvrij bij dit controle bezoek, maar lopen ze nog niet perfect. Daarvoor staat een periode van maanden, waarin de beweging geleidelijk wordt opgevoerd. De prognose van deze operatie is zeer goed en adviseren wij met name bij zwaardere en zeer actieve honden met kruisbandletsel.

Foto 6
Hond 6 weken na een  TPLO operatie. De zaagsnede door het bot is volledig genezen en de hond mag revalideren. De plaat blijft levenslang zitten en bezorgd de hond geen problemen.

 



 
 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo heb je wat meer informatie, bespreek het met je arts welke voor jouw hond de allerbeste oplossing is. wij hebben voor deze techniek gekozen, omdat mijn hond een zware hond is.

Waarom een TPLO

 

De operatieve behandeling bestaat het voorzichtig verwijderen van kapotte voorste kruisband en beschadigde deel van de meniscus. Daarna is een stabilisatie van het kniegewricht absoluut noozakelijk .

 

 

Wetenschappelijk inzicht bewijst dat de TPLO , Tibial Plateau Levelling Osteotomie de beste resultaten geeft op korte en lange termijn!      

 

U kunt Wetenschappelijke onderbouwing vinden in artikelen welke gepubliceerd zijn op www.pubmed.com

 

 

Vele andere technieken zoals de TTA, de Kapselimbricatie en de Kunstof band ( vaak Nylon, of Fiber Wire) worden door anderen gebruikt. Voor een niet wetenschappelijke publicatie zoals een website worden uitspraken en conclusies niet getoetst en wetenschappelijk gevalideerd. Voor een eigenaar welke zich orienteerd op een mogelijke chirurgische behandeling van de kruisbandscheur bij diens hond is het onmogelijk alle informatie op waarde in te schatten, dit geldt overigens ook voor de  algemene dierenarts welke niet is toegelegd op orthopedische chirurgie.    Operatieve behandeling van kruisbandscheuren is een van de meest uitgevoerde operaties door  veterinair orthopedische  chirurgen. Ook eerste lijns dierenartsen voeren knieoperaties uit. De techniek welke gekozen wordt hangt in het algemeen af van expertise en ervaring maar ook van inrichtingsniveau van de kliniek.  Uiteraard zijn de verschillen in het "niveau" van het totaal voor een eigenaar niet direct te zien dan wel te controleren. Eenieder zal echter in geval het hun eigen knie betreft de voorkeur geven aan een gespecialiseerde goed geoutilleerde kliniek!

 

De Fiber wire techniek is relatief nieuw, dat wil zeggen het gebruik van dit materiaal. Drie zorgen bestaan ten opzichte van deze Fiber wire techniek: 1/ de kunstof draad is gevlochten en kan zeer gemakkelijk infecties herbergen welke ernstige gevolgen kunnen hebben voor de hond en vooral diens gewrichtsfunctie  2/ deze draad is zo sterk dat deze op den duur door het bot heen zaagt, hierdoor treden beschadigingen op in de knie en wordt deze instabiel 3/ deze draad is zo sterk dat deze niet snel kapot zal gaan als deze niet perfect geplaatst is ; een van de meest voorkomende complicaties is dan een  beschadigng van de meniscus

 

 

De TPLO techniek vereist uitgebreide specifieke kennis en ervaring. De ervaring van de chirurg in combinatie met het gebruik van de juiste techniek zijn van essentieel belang voor het behalen van een goed resultaat. Om deze techniek verantwoord en met voorspelbaar goed resultaat te kunnen uitvoeren is aanvullende opleiding absoluut noodzakelijk. In vergelijking met andere behandel-methodes zal er veel minder of amper artrose ontstaan in de knie op korte en lange termijn. In eerste instantie lijkt de techniek voor ieder zonder ervaring met de TPLO ingrijpend. Uitgevoerd door een ervaren chirurg is de TPLO ten opzichte van andere technieken zeker niet ingrijpender voor de patiënt.

 

Het betreft een chirurgische behandeling waarbij de stand van de bovenkant van het scheenbeen dusdanig wordt gecorrigeerd dat de knie zonder kruisband belastingsstabiel is en weer volledig normaal kan functioneren. De bovenzijde van het scheenbeen, het tibiaplateau, staat onder een hoek, de TP-hoek, ten opzichte van de lengteas van het scheenbeen. De kracht welke de voorste kruisband moet weerstaan is onder andere afhankelijk van de stand van het scheenbeen tijdens belasting door de hond en de TP hoek. Gebleken is uit veel wetenschappelijk onderzoek dat deze kracht minimaal of nul wordt indien de chirurg deze TP hoek corrigeert naar 0-5 graden. Voor de operatie wordt deze TP hoek bepaald mbv een zijdelingse digitale röntgenopname en een meetprogramma.

TPLO_operatietechniek_unlocked-1

 

Omdat alleen een minimale benadering van het kniegewricht zelf noodzakelijk is voor de behandeling van de meniscus speelt de rest van de operatie zich buiten het gewricht zelf af. Het herstel van de patiënt na de operatie gaat over het algemeen veel sneller dan bij alle andere operatietechnieken ter behandeling van de vkb scheur. Een ander groot voordeel van deze operatie is dat met deze ingreep ook direct de stand van het onderbeen zelf gecorrigeerd kan worden. Een O- of X-benige stand kan gecorrigeerd worden, maar ook een draaiing van onderpoot naar binnen of buiten. Deze correcties worden in feite uitgevoerd door aanpassing van de stand van beide botdelen ten op zichte van elkaar vanuit een zaagvlak zoals op de illustratie hieronder is te zien. Deze correcties zijn nadrukkelijk geen cosmetische ingreep maar medische noodzaak om het kniegewricht, en andere gewrichten in dezelfde achterpoot, normaal te laten functioneren!

  

Nabehandeling

7 weken na de TPLO wordt het genzingsproces gecontroleerd door middel van lichamelijk en rontgenologisch onderzoek. In het merendeel van de gevallen zal de poot nu al goed belast worden tijdens het wandelen aan de lijn. Soms wordt de poot nog wel wat ontlast bij het stilstaan. Als de controles uitwijzen dat het herstel naar verwachting en zonder complicaties is verlopen mag de beweging aan de lijn in 4 weken opgebouwd worden. In eerste instantie wordt de beweging aan de lijn in stap opgebouwd. Eventueel mag men de hond ook in een rustig tempo laten draven langs de fiets vanaf 10 weken na de operatie.

 

Is het verstandig de implantaten te laten verwijderen

Er werd wel gedacht dat botplaten de kans op het onstaan van bottumoren vergroten maar geen wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het verwijderen van implantaten hierop een significant effect heeft. De algemene mening is dat men implantaten niet verwijdert tenzij daar een duidelijke reden voor is.

 

Redenen voor het verwijderen van implantaten als botplaten en botschroeven kunnen zijn iritatie van overliggende huid en onstekingen/ afstotings-reacties.

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou naar een specialist gaan en die laten beslissen wat het beste is voor mìjn hond. Want wat voor een andere hond het best is is dat nog niet voor de jouwe. Eea hangt af van het gewicht van de hond en de stijlte van de achterbenen. 

En als de specialist je naar een collega verwijst zou ik er helemaal vertrouwen in hebben. Want ik ga liever naar iemand die weet wat hij niet weet dan iemand die zijn beperkingen niet kent.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Pff gescheurde kruisbanden ... Op school geleerd dat als je niet opereert , dat de kans groot is dat je hond artrose krijgt. 

 Door de onstabiliteit of zo iets en dat dan de meniscus geplet wordt ... Als ik het goed voor heb

Hopelijk geneest hij snel!!! 

honden page profiel Nicole de WalNicole de Wal 3 doggies

honden foto van Nicole de Wal

Zou zeker foto´s laten maken van poot EN van rug,

 

you knever kwow........

 

mijn hond lipe ook tijd kreupel, dan weer wel ,dan weer niet, had toen gehoord van spondylose, maar alle artsen zeiden , kan niet want ze is te jong!

 

Uiteindelijk toch foto´s van poten en rug laten maken..........toch spondylose. Ze was 2jr.

Liep/loopt veel in telgang en staart vaak laag( niet in ontspannen houding)

 

Hoeft natuurlijk niet voor elke hond zo te zijn , maar om alles uit te sluiten...

en ik weet nu wel dat veel problemen met mank lopen te maken heeft met problemen vanuit de rug(pijn)

 

hoop dat het wat beter gaat met Balou, kruisbanden is tenminste wat aan te doen!!! succes groetjes Nicole

 

 

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Bedankt voor alle tips!

 

@willemijn, Balou weegt 53 kg. Ook zeker geen lichte hond dus. Ik heb erg veel aan jou info!

ga de technieken zeker bespreken.

 

@Wendy, ik zou niet weten waarom mijn dierenarts mij niet kan doorverwijzen naar een collega. Hij zal ook zeker wel weten welke methode hij wel of niet kan toepassen. Dus ik snap niet waarom je zegt dat onze dierenarts zijn beperkingen misschien niet kent... Tenminste zo lees ik het.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Bedankt voor alle tips!
 
@willemijn, Balou weegt 53 kg. Ook zeker geen lichte hond dus. Ik heb erg veel aan jou info!
ga de technieken zeker bespreken.
 
@Wendy, ik zou niet weten waarom mijn dierenarts mij niet kan doorverwijzen naar een collega. Hij zal ook zeker wel weten welke methode hij wel of niet kan toepassen. Dus ik snap niet waarom je zegt dat onze dierenarts zijn beperkingen misschien niet kent... Tenminste zo lees ik het. "

Maar dat staat er dus niet. 

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

"
" Bedankt voor alle tips!   @willemijn, Balou weegt 53 kg. Ook zeker geen lichte hond dus. Ik heb erg veel aan jou info! ga de technieken zeker bespreken.   @Wendy, ik zou niet weten waarom mijn dierenarts mij niet kan doorverwijzen naar een collega. Hij zal ook zeker wel weten welke methode hij wel of niet kan toepassen. Dus ik snap niet waarom je zegt dat onze dierenarts zijn beperkingen misschien niet kent... Tenminste zo lees ik het. "
Anouk

Maar dat staat er dus niet.  "

 

Je mag uitleggen wat er dan wel staat :p

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anouk, bespreek het met je arts welke techniek de beste is, Balou is een zware hond , niet iedereen kiest voor de TPLO, het moet gedaan worden door een Orthopeed die geregristreerd staat... op de lijst van ECVS, Dr Meij in utrecht is zo,n orhtopeed die op de lijst staat.

 

je zou eens kunnen vragen naar zijn advies, voor ik Bamse heb laten opereren heb ik vele technieken  besproken, en ben voor Dr. Meij gegaan. deze zit in Utrecht.

 

Bij Bamse is deze operatie uitmuntend gedaan, met goede resultaat. niet iedere orthopeed heeft de specialistme van de TPLO techniek. en kiezen dan sneller voor de TTA techniek...... bel anders eens op naar Utrecht, en vraag een consult aan met deze specialist.. die je hier over alles kan vertellen.

 

ben je verzekerd, dan wordt het vergoed.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Lees het nu pas, ja duidelijk te horen dat Balou een pijnsteek heeft.

Orthopeed is een goed idee want het manken mag niet blijven duren!

Veel beterschap voor Balou hoor !

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Ah sneu, sterkte met ballou..!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou naar een specialist gaan. Specialist is een beshermde term. ELke dierenarts mag zich orthopeed noemen. Vandaar dat ik specialist zeg. 

Verder heeft de techniek die bij een ander zijn hond gebruikt is voor jou geen belang omdat niet elke techniek geschikt is voor elke hond. 

En daar ligt ook het gevaar van naar iemand toegaan die zich toelegt op een bepaalde techniek. Vandaar dat ik het een goed teken vindt wanneer iemand je alsnog doorstuurt, zeker wanneer dat niet je eigen dierenarts is maar iemand die tweedelijns doet. 

Ik heb verder niets gezegd over jouw dierenarts. 

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Ik zou naar een specialist gaan. Specialist is een beshermde term. ELke dierenarts mag zich orthopeed noemen. Vandaar dat ik specialist zeg. 
Verder heeft de techniek die bij een ander zijn hond gebruikt is voor jou geen belang omdat niet elke techniek geschikt is voor elke hond. 
En daar ligt ook het gevaar van naar iemand toegaan die zich toelegt op een bepaalde techniek. Vandaar dat ik het een goed teken vindt wanneer iemand je alsnog doorstuurt, zeker wanneer dat niet je eigen dierenarts is maar iemand die tweedelijns doet. 
Ik heb verder niets gezegd over jouw dierenarts.  "

 

Bedankt voor de toelichting :)

ik kan me hier zeker wel in vinden. Ik heb al aardig wat info verzameld nu over de technieken dus ga het morgen maar eerst met mijn ogen DA bespreken en vanuit daar verder kijken.

honden page profiel carlcarl 3 doggies

honden foto van carl

Anouk, ik lees het nu pas. Kan je geen advies geven maar wil jouw en Balou even sterkte toewensen.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Ah sneu, sterkte met ballou..! "
Anouk, ik lees het nu pas. Kan je geen advies geven maar wil jouw en Balou even sterkte toewensen. "

 

Lees het nu pas, ja duidelijk te horen dat Balou een pijnsteek heeft.
Orthopeed is een goed idee want het manken mag niet blijven duren!
Veel beterschap voor Balou hoor ! "

 

Dankjewel allemaal!

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^