Voor de 2e keer kruisband gescheurd, nu de andere poot..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hallo Iedereen,

Onze rottweiler is net 3 jaar. Zijn achterhand is erg steil en hierdoor staat hij niet goed op zijn achterpoten. Vorig jaar september voor het eerst rechtsachter zijn kruisband gescheurd. Wij hebben dit laten opereren, de DA gaf aan dat hij artrose in beide achterpoten heeft en dat zijn linker zeker ook zal scheuren. Nu is het zover, zijn linker is gescheurd en de arme ziel heeft veel pijn. Hij mag eigenlijk sinds september al niet veel meer i.v.m. de revalidatie van zijn rechterachterpoot en zijn steile achterhand.

15 Juni hebben wij een afspraak bij de orthopeed voor advies. De optie is om zijn linkerpoot ook te opereren, pijnstillers of inslapen. Wij zijn bang dat als wij links opereren wij weer een vervelende periode tegemoet gaan met veel pijn voor de hond en dat het uiteindelijk weinig effect zal hebben i.v.m. de artrose, zijn rechterachterpoot en zijn steile achterhand.

Wij vinden het daarnaast enorm belangrijk dat onze hond gewoon een hond kan zijn en dagelijks in het bos kan rennen/spelen en niet als een huishond 24/7 op zijn mat ligt.

Heeft iemand ervaring met een soortgelijk verhaal of juist advies?

Groetjes,
Linda

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Mijn vorige hond, een lieve Labrador had net hetzelfde voor.
Eerst (op 5 jarige leeftijd) de linkerpoot en daarna de rechterpoot.

Bij hem was er nog het bijkomend probleem dat de operatie van de linker niet lukte, hij stootte de kruisband af. Bij de tweede werd er gewerkt op de Amerikaanse manier, met bouten en dat lukte gelukkig wel.

In het begin kon hij echt niets en dan spreek ik van 6 maanden. We gingen met hem buiten en ondersteunde zijn achterhand om te voorkomen dat hij teveel druk zou zetten en te vroeg zou overbelasten. We hadden daar een speciale band voor gemaakt. Verder moest hij ook veelal in de bench, dit om te voorkomen dat hij verkeerde bewegingen zou maken. Want tegen een mens zeg je "doe rustig aan, maar dat begrijpt je hond niet". En mijn hond was heel hard tegen pijn, dus hij wilde blijven proberen gek doen.

Uiteindelijk had ik dan (na drie maanden) een schema opgemaakt, elke dag een heel kort wandelingetje en weer terug. Dat werd dan telkens wat langer, altijd goed oplettende of hij het aankon. Ook hij had arthrose hoor, heeft daar op latere leeftijd ook pilletjes voor gekregen. Maar hij werd 15 jaar en we hebben hem uiteindelijk wel moeten laten inslapen wegens de arthrose en het feit hij op late leeftijd door zijn pootjes zakte. Maar hij heeft dus wel nog 10 jr geleefd na de operaties ! En hij ging overal met ons mee, dus had zeker geen triest leven.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hallo Linda

Wij hebben een Berner gehad met helaas ook tweemaal een gescheurde voorste kruisband.
Bij ons is er de methode van de Tight Rope toegepast.Er is een hele sterke draad door het boven en onderbeen geboord.Dit heeft gezorgd voor stabilietijd.
Geen afstotings verschijnselen en hoe raar het ook klinkt vanaf de dag erna met revalidatie begonnen.Dat werd door de orthopeed gelijk voorgesteld.
Onze Berner is er volledig van hersteld,maar had in beide knieën geen artrose.
Wel is e.e.a veroorzaakt door spondylose in de rug.Daar is ze naar gaan lopen en derhalve stond er verkeerde spanning op de banden.
Van haar knieën nooit geen last meer gehad.Helaas heeft de spondylose haar de das omgedaan.
Heel veel sterkte

vr gr

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

geef je hond een kans, inslapen is een optie , maar als het enigszins kan, geef die kans. revalideren en wie weet heeft je hond nog een goed hondenleven.


kijk naar de info van marierose. haar hond heeft het na de revalidatie nog goed gehad, die kans zit er voor jouw hond toch ook in.

Evi (Gast)

Hallo,
Mijn rottweiler is door haar linker achterpoot gezakt bij het spelen met een balleke. Ze moet geopereerd worden aan haar voorste kruisband. Er zit momenteel al arthrose op. Ze wordt geopereerd via de Tight Rope methode. Hoe was jullie ervaring?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heeft een specialist dat aangeraden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

als de TPLO techniek wordt gebruikt en er een goeie revalidatie aan te pas komt, kan die poot het uithouden tot tie twintig is.

en als de andere poot de zelfde techniek wordt toegepast dan hoef je ook daar niet meer bang voor te zijn dat dat nog schade kan toebrengen . maar........

het is een zware operatie, daar moet je zelf volledig achter staan, de revalidatie is niet mis.

geef je hond die kans. dat verdiend je hond, het is geen goedkope operatie maar daar is altijd een mouw voor aan te passen. als je volledig achter de revalidatie staat, kan je hond straks een normaal leven krijgen, en ook weer rennen en spelen en ravotten, of zelfs aan de fiets, overwegen waard ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

de tight rope methode is niet toepasbaar bij


Niet toe te passen bij honden met een zeer steile kniestand


het is een goede methode. maar voor een steile kniestand achterhand niet toepasbaar.

TPLO is dan beter geschikt.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Volgens mij was dit een topic begonnen door Linda met een rotweiler met te steile
achterhand en Heeft gast Evi dit opgepakt en met hetzelfde topic begonnen.;-) "
Misschien handig als Evi zelf een topic opent.Mijn ervaring met de operatie staat een stukje hierboven vermeld.

vr gr

Annelies (Gast)

Linda,
Op dit moment heb ik hetzelfde probleem met mijn Sint Bernard, 3 jaar oud, de eerste knie moet nog, de tweede zit er nu al aan te komen.
Rennen, spelen met andere honden.
Ik weet het nog niet. Hoe is het met jouw hond? 
Mailadres verwijderd door modteam ivm privacy. Je kunt om contact op te nemen een profiel aanmaken en een pb versturen

Groeten,
Annelies

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 27 november om 10:09 --

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Annelies, maak een account aan, dan kan je prive een mail sturen aan me.

Bamse een zware hond, newfoundlander is geopereerd aan haar achterste poot ook de voorste kruisband, met een tplo, uitstekend resultaat. geen problemen.

helaas is er geconstateerd in juli dat ze een meniscusscheuring heeft opgelopen aan de zelfde knie, met de tplo operatie bleek de meniscus heel te zijn , en na een tien maanden, een dubbelgeklapte meniscus scheuring in de zelfde poot te hebben, ze is inmiddels geopereerd, met heel goed resultaat.

als je meer wilt weten ? geef een pb dan, en maak een account aan.

p.s. Bamse doet alles, wandeld al ruim drie uur per dag, grote wandelingen, en twee kleine wandelingen, zwemt, ze doet alles. heb je mail ./ :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

contact is er met Annelies. :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Fijn dit forum;-)

Volgende forumvraag: Wondje aan nagelriem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^