Punk's urn is er..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Punk's urn is vandaag geleverd..

 

 

Ik was zo blij toen het pakketje aan kwam, eindelijk een mooi plekkie voor Punk. Maar dat verdween totaal toen ik het pakketje uitpakte. Ik vind hem koud, groot, lomp, log, en hij ruikt raar. Hij heeft een kleine opening waardoor ik Punk er los met een trechter in moet gieten, terwijl ik haar graag in haar zakje had gelaten, zodat ze er, mocht dat ooit nodig zijn, nog uit kon. Dat gaat met deze urn dus niet. Ik vind hem helemaal niet prettig en voel me er niet goed bij om Punk hierin te doen.

 

Natuurlijk weer in tranen, omdat ik er niet aan moet denken om Punk hierin te doen en er nooit meer uit te kunnen halen. Veels te definitief. Ik heb de urn op Punk's "altaar" gezet, om eraan te wennen, maar ik erger me er kapot aan. Veels te groot.. en stom.. en lomp.. en lelijk. Een belediging voor Punk, dit ding.. Ik heb hem nu in een afgesloten kast gezet zodat ik hem niet meer hoef te zien.

 

Punk blijft maar in haar asbusje.. want daar zit ze wel goed in.. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wat naar dat je hij je zo tegen staat zeg! Het plaatje ziet er opzich wel mooi uit, maar inderdaad erg koel.

Sterkte :(

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa 3 doggies

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Ik kan me eerlijk gezegd wel voorstellen dat je hem koud en kil vindt. Nu weer op zoek naar een beter passende urn?

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik vind hem prachtig, maar ik heb makkelijk praten, voor mij is het maar een "ding". 

Laat hem maar even lekker in die afgesloten kast staan. Het is natuurlijk ook ontzettend confronterend en definitief dat dit ding er nu is. Misschien ga je er over een paar dagen wel naar kunnen kijken of ga je hem zelfs mooi vinden. En als dat niet zo is,  is dat ook niet erg. Dan is het gewoon niet Punk haar ding, zij vindt het vast niet erg om nog even in haar asbusje te vertoeven. Sterkte!

Anoniem (Gast)

Oh, wat sneu! Wat een deceptie!  Inpakken en wegzetten en misschien heb je ooit een tuintje waar hij onder een struikje mag staan...

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Dat was ik...

 

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Wat rot voor je !

En vervelend dat je er niet bij stil hebt gestaan dat veel urnen een kleine opening hebben. 

Ik heb destijds gekozen voor een urn van het crematorium omdat ik zelf vullen niet zag zitten. Een week of 2 later stond er een stoere knul van de dierenambulance voor de deur met een pakketje en de woorden 'ik kom Beauty terugbrengen'. Dat vond ik zo lief.   

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

wat naar :((

vind hem zelf erg mooi

misschien kan je zelf creatief ermee bezig zijn? want het model is mooi

misschien kan je spullen bij de action kopen, dat je er een eigen draai aan geeft. of je stuurt deze terug en zoekt verder?

sterkte

honden page profiel PP

Ik ben Punk sinds haar dood niet uit het oog verloren. Ik heb haar zelf voor de nacht in de koeling gelegd, zelf naar het crematorium gebracht, zelf naar de oven gereden, daar gewacht, en haar toen weer meegenomen. Ik moet er niet aan denken dat iemand anders haar as vast zou houden, of met haar bezig zou zijn zonder mijn aanwezigheid.. Ik ben daar een beetje apart in.. misschien..

 

Net even met mams gebeld en we gaan de urn in haar tuin zetten, omdat Punk het grootste gedeelte van haar leven daar gewoond heeft. We laten de as hier in het asbusje, en de urn wordt dan een soort "grafje" waar we af en toe mooie bloemen bij kunnen gaan leggen.

 

Misschien ga ik nog zoeken naar een nieuwe urn, maar ik denk het niet.. Ik ben gewend geraakt aan haar asbusje.. Ergens is de simpelheid van het busje, het stickertje met haar naam erop, eigenlijk is dat heel erg mooi.. Heel erg passend, bij ons.. Ik ben blij dat de urn bij mams in de tuin kan en hier dus niet meer in huis hoeft.. Brr..

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Een vriendin van mij heeft het zakje as van haar hond in een houten doosje gedaan. Ze wilde geen urn, dus is voor een donker houten doosje gegaan waar ze de naam van haar hond in heeft laten graferen. Er zit een slotje op zodat hij niet zomaar open gemaakt kan worden, maar iets minder definitief dan een heuze urn. En op de een of andere manier toch ook... warmer? Vind het moeilijk om het goede woord te vinden.

honden page profiel PP

" Een vriendin van mij heeft het zakje as van haar hond in een houten doosje gedaan. Ze wilde geen urn, dus is voor een donker houten doosje gegaan waar ze de naam van haar hond in heeft laten graferen. Er zit een slotje op zodat hij niet zomaar open gemaakt kan worden, maar iets minder definitief dan een heuze urn. En op de een of andere manier toch ook... warmer? Vind het moeilijk om het goede woord te vinden. "

 

Zoiets is wel gaaf, ja..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat naar.... wat je kan doen is Pauline.... naar een crematorium gaan voor honden, daar hebben ze allerlei urnen staan, je kan daar een mooie uitzoeken voor Punk, ik zou ook mijn hond in een mooie urn willen, en niet een waar ik me niet prettig bij voel, zal even een foto neerzetten van mijn Femme.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

 

 

haar naam staat er ook op. aan de achterkant, zodat het voor een ander gewoon een mooie pot is. uitgezocht in een crematorium voor honden, ze hebben alle grootes. en modellen.

 

hier is de opening wel heel erg groot, de urn was open omdat het de bedoeling was om uit te strooien, kon het niet over mijn hart verkrijgen, haar ..weg..te doen. heb haar dus gehouden en de urn gesloten. en een mooi plekje in huis gegeven.

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

Wat jammer dat de urn tegen valt. Op foto's lijken dingen ooit anders dan ze zijn.

 

Doe rustig aan misschien sta je straks in een winkel en zie je daar een mooie vaas met deksel en denkje daar mag hij in dat vind ik mooi. 

 

 

 

Sterkte,

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik vind hem eerlijk gezegd niet zo mooi. Persoonlijk ben ik meer van het begraven. Is het een idee om, als je eraan gewend bent, een beetje as erin te doen?

 

Ik zit een beetje te denken aan dit systeem:

http://www.preciousart.nl/a-20338394/herinneringssieraden-asbedels-en-prayerboxjes/gk292-as-in-glas-memorykraal-pandora-style-glaskraal-met-as-erin-verwerkt/

En daar dan een snorhaar van mijn hond in te doen o.i.d.

Maar ik weet het nog niet. Ik ben nog niet zover, geloof ik. (En het is al 2 jaar geleden, zucht...)

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

He wat vervelend dat hij tegenvalt Pauline.

Ik zou hem niet gebruiken...daar ga je spijt van krijgen.

Als het niet goed voelt niet  gebruiken..hup in een doos en op zolder met dat ding.

Je komt vast snel wat tegen wat je beter aanstaat en nu weet je waar je op moet letten.

Tot die tijd zit punk prima in haar aspotje zoals je zegt.

 

Ach het is zonde van het geld ,maar de andere kant is 

Je mag nog een keer winkelen voor je trouwe vriendin.

Maak haar maar een diva waar de eerste urn gewoon niet goed genoeg is voor haar 

Ze verdient het

Je vind vast iets heel moois!

honden page profiel PP

" Ik vind hem eerlijk gezegd niet zo mooi. Persoonlijk ben ik meer van het begraven. Is het een idee om, als je eraan gewend bent, een beetje as erin te doen?
 
Ik zit een beetje te denken aan dit systeem:
http://www.preciousart.nl/a-20338394/herinneringssieraden-asbedels-en-prayerboxjes/gk292-as-in-glas-memorykraal-pandora-style-glaskraal-met-as-erin-verwerkt/
En daar dan een snorhaar van mijn hond in te doen o.i.d.
Maar ik weet het nog niet. Ik ben nog niet zover, geloof ik. (En het is al 2 jaar geleden, zucht...)
  "

 

Begraven was hier geen optie. Ik heb geen tuin, en de begraafplaats/crematorium van mijn keuze vond ik te ver weg om regelmatig langs te gaan. Daarbij zou ik het eigenlijk ook niet willen. Punk buiten, alleen, zonder mij, ergens waar ik haar niet constant kan zien.. brr, ik moet er niet aan denken..

 

Een assieraad van Punk heb ik om mijn nek, een hanger waar wat van haar as in zit. Maar je moet ook wat met de rest..

 

Hij staat inmiddels weer in de huiskamer om te wennen. Hij staat me al iets minder tegen, nu ik de positieve kanten ervan aan het bekijken ben. In mijn nieuwe huisje kan ik misschien een mooi plekje maken waar hij goed tussen past. Maar dan nog, het idee dat ze erin gaat en er nooit meer uit kan vind ik een beetje eng..

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Geef het wat tijd meis.

Je bent niet verplicht Punk daar in te doen.

 

Hij kan ook gewoon staan als symbool.

 

Je hoeft het pas te doen als jij daar klaar voor bent.

Misschien gebeurd het ooit, misschien ook niet.

Het maakt niet uit. Punk is zo wie zo bij je.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik zou het dan gebruiken als een soort gedenksteen, waar je een bloemetje of een kaarsje bij kan zetten op momenten dat je die behoefte hebt.  Euhm.... Enkel voor mezelf gesproken... :   Mijn as nooit opgesloten in een potje.... Laat me maar terug een worden met de rest van de natuur.

honden page profiel Melisa & MyloMelisa & Mylo 3 doggies

honden foto van Melisa & Mylo

Ik kan me voorstellen dat je Punk daar niet in wil doen Pauline. Mooie keus om die urn in de tuin van je moeder te doen. De urn is wel mooi, maar ook weer heel koel. Misschien is het nu ook nog wel te vroeg voor je om Punk al in een urn te doen. Veel sterkte.

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Denk dat het misschien beter is als je een urn wilt kopen, je hem in 't echt ziet. Dan kan ie niet zo heel erg tegenvallen. Vind het wel jammer, denk dat je niet kon wachten tot de urn kwam.. "verheug" je je op iets en dan valt het zo tegen. Punk verdient natuurlijk het beste. Als je je er niet goed bij voelt bij deze urn, moet het natuurlijk niet doen. Ik heb zelf vaak als ik het niet mooi vind of twijfel, mijn gedachten niet gaat veranderen door de tijd te nemen. Je vind het mooi of je vind het niet mooi. Wel een goede optie om de urn in je moeder's tuin te zetten, dan kun je nog een mooi gedenkplekje maken voor Punk.

honden page profiel PP

Punk uitstrooien vind ik geen optie. Punk wilde namelijk graag bij mij in de buurt zijn. Waar we waren of wat we deden maakte haar niets uit, als ze maar aan mij kon plakken. Ik denk daarom ook dat ze het absoluut niet tof zou vinden om in d'r eentje buiten "gegooid" te worden. Ze mag lekker hier bij me in de buurt blijven.

 

Overigens zou ik Cosmic wel uitstrooien. Cosmic wil hier niet op een plankje bij mij staan. Die zou op avontuur willen, de konijntjes achterna. Voor mij verschilt het heel erg per hond, uitstrooien of niet.

 

Ik vind het jammer dat ik haar as er niet op de één of andere manier in kan doen zodat het er toch nog uit kan. Ik kijk in mijn nieuwe huisje even of ik er een mooi plekje (met evt. kaarsjes) van kan maken, en anders gaat ie in de tuin bij mams :)

honden page profiel AnnetteAnnette 3 doggies

honden foto van Annette

Is het niet leuk,of een idee,  om zelf een mooie vorm pot/vaas je kopen en deze zelf te decoreren met keramiek verf?  Vind het plaatje van de urn trouwens best leuk, maar dat is van een plaatje. Het moet inderdaad ook goed voelen. Sterkte met je zoektocht naar het perfecte plekje voor Punk, met zoveel liefde komt dat vast helemaal goed.

honden page profiel PP

" Is dit miscchien een idee voor Punk?
http://www.gerardhartzuiker.nl/index.php?item=mechelaar-_herder_--003-gr-as-zilver&action=article&group_id=20001254&aid=39466&lang=NL "

 

Ik heb al een ashangertje :D Ik moet alleen de "rest" kwijt..

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

"
" Is dit miscchien een idee voor Punk? http://www.gerardhartzuiker.nl/index.php?item=mechelaar-_herder_--003-gr-as-zilver&action=article&group_id=20001254&aid=39466&lang=NL "
José • Rover

 
Ik heb al een ashangertje :-D Ik moet alleen de "rest" kwijt.. "
 
 
Hmm, en wat als je een mooi soort vaas kan vinden en dat haar portret zoals die je boven de bank hebt hangen erin/erop gemaakt kan worden?

 

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Ik wilde net een link van een site neerzetten die allerhande portretten o.a. uit hout maken, maar de site bestaat niet meer.

Hun hebben namelijk ook schilderijen van hout waaruit het portret gesneden is, superrealistisch gemaakt!

 

Wellicht een mooi houten doosje die je rechtop kan zetten met Punk haar portret op de voorkant? Het kan uitgesneden zijn, maar ook erin gebrandmerkt.

 

De site mag dan niet meer bestaan, maar ik ken de makers ervan. Het zijn collega's van me.

Ik kan wel wat foto's van ze vragen als idee?

 

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t1/393701_1587457383877_1578621835_n.jpg

 

Bovenstaande foto was een opdracht van een fan voor Marco Borsato, even een kleine impressie.

Meer foto's van hun site van toen kan ik niet vinden nog

 

 

 

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

honden foto van Mariska

Ik snap dat je hem niet leuk vind. Wij hebben Remy gisteren opgehaald, en gelijk daarbij de urn uitgezocht. Een mooi hart, met pootjes erop. Simpel, zo was hij ook. Heel lief, maar hij was simpel. Vond alles best.


Remy staat op de kamer van mijn zusje, waar hij het liefste was.

 

Als je wilt kan ik er ook een foto van maken.

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Ik vind hem zeer mooi, maar inderdaad nogal koud en niet echt een warm plaatsje voor Punk.

Misschien kun je hem nog ruilen? Of verkopen en met het opgebrachte geld en nieuwe kopen? 

honden page profiel PP

Ik denk niet dat dat kan.. aangezien haar naam erop staat..

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Onze allerliefste Bibi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^