Los lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura & Macho Laura & Macho

honden foto van Laura & Macho

Macho is nu een jaar oud en luistert best goed!
Als ik met hem ga wandelen komt hij als hij los loopt en ik roep hem
Het enige probleem is dat als hij met andere honden aan het spelen is hij echt oost Indisch doof is.
Net was ik aan het wandelen en z'n broer en zus waren erbij ik kan roepen wat ik wil hij luistert voor geen meter, heeft iemand tips?

honden page profiel Carola, Paco & ChloéCarola, Paco & Chloé

honden foto van Carola, Paco & Chloé

Ik volg heb met mijn chihuahua precies hetzelfde probleem

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

wachten tot hij even niet meer speelt....;-)

een hond roepen die net lekker aan het uitrazen en aan het dollen is met soortgenoten heeft weinig kans op succes....
dus even wachten op het juiste moment...( als hij net even uit staat te blazen bijvoorbeeld, dan roepen en belonen als hij komt....)':-)

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Ik heb dat ook heel lang gehad met Gwen. Spelen met andere honden vindt ze geweldig ! Tot voor kort had ze weining aandacht voor mij als ze aan het spelen was. De laatste tijd gaat het een stuk beter. Ze is inmiddels 2 jaar en ik merk dat ze tijdens het spelen af en toe stopt om te kijken waar ik ben. Ik gebruik z'n moment waar wij oog contact hebben met elkaar om haar terug te roepen. Het duurt eventjes maar ze komt wel. Voor haar doende hartstikke goed, en ik ben apetrots op haar ! Ik zou je willen adviseren om geduld te hebben en om te blijven oefenen. Oefening baart kunst zeggen ze :-D

honden page profiel racheldushixracheldushix

honden foto van racheldushix

Mijn chihuahua doe ik sinds kort niet meer los als hij de kans heeft rent hij als een malle weg en blijft rennen todat hij een hond of mens tegen komt of het is een puber tijd of het is puur teefjes jacht .. Iemand die dit eerder heeft gehad met esn hond ?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Zorg dat jij leuker bent dan het spel, jup, dat is net zo lastig als het klinkt.
Mij mij werkte het als ik ging rennen, toen werd ik ineens leuker ;-)
Maar soms helpt het ook om te piepen met een piepspeeltje, of een lekker kraakzakje met snoepjes in je hand te houden zodat je hem kan lokken :-)

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Probeer is ( als er geen honden zijn) verstoppertje te spelen.
Als hij je goed in de gaten houd, ga je ineens *hop* achter een boom staan :-)
Dan gaat hij zoeken, alstie je heeft geef je een koekje of een grote knuffel. Als je dat vaker doet krijgt hij er lol in. Je koppelt het commando zoek of hier ( dat moet je zelf weten) er aan. En jij bent feest!

Dus als hij dan aan het spelen is en jij *hopt* weer achter een boom of je loopt de andere kant uit en dan roep je bijv : zoek. Moet je opletten hoe leuk dat is :-)

honden page profiel kk

honden foto van k

Naast dat je altijd moet blijven werken aan de 1 op 1 relatie tussen jouw en je hond, moet je tijdens dit soort situaties vooral goed opletten. Wanneer er heel even oogcontact is met jou (om te kijken of je er nog bent) of wanneer je hond zich even uitschudt of afstand neemt van de andere hond(en) of andersom, maak dan snel contact door zijn/ haar naam te roepen of een ander signaal waarop je hond normaal gesproken altijd goed reageert. Ikzelf bijvoorbeeld heb hier een fluitsignaal aan gekoppeld. Zodra er contact is, zet je het op een hollen in een richting weg van het spel. Geheid dat je hond achter je aan gehold komt, mits jullie 1 op 1 relatie goed zit. Wanneer je hond bij je is beloon je hem met stem, snoep of een andere spelvorm, waarin jij centraal staat. Ga niet direct je hond aanlijnen, anders leert deze alleen maar dat zodra jij roept het einde van plezier is. Veel succes.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^