onze honden spelen niet (meer)samen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lola (Gast)


Wie o wie kan mij helpen!

Onze oudste hond Saar is ruim 2½ jaar, een Grand Basset Griffon Vendeen, Saar is altijd een super vrolijke, eigenwijze, speelse hond geweest totdat wij er 3 maanden geleden een ruwharige dwergteckel pup bij hebben genomen. Volgens de info die ik had via internet en boeken hebben wij Saar steeds haar eten, aandacht, snoepjes als eerste gegeven en pas daarna krijgt Lola deze dingen. In eerste instantie ging het best goed Saar werd wel erg moe van dat kleine drukke springende orenbijtende hondje maar allengs na wat afstraffingen van Saar, zodat Lola haar plaats wist, konden ze zo af en toe heel leuk spelen.
Wanneer het precies is begonnen weet ik niet exact maar sinds enkele weken, een maand, ongeveer wil Saar helemaal niets meer van Lola weten, ze negeert haar en grauwt en gromt als ze wil spelen, heel af en toe laat ze haar dicht in de buurt komen maar na enkele minuten loopt Saar dan weg. Ook als Lola in de mand van Saar gaat liggen, waar wij haar dan uithalen, gaat Saar niet in haar mand , jaagt Lola er ook niet uit maar gaat elders in de kamer op een kleedje liggen. Wij dachten eerst nog dat het kwam omdat Saar 4weken geleden loops is geworden maar dat is nu inmiddels alweer ruim een week over en er is geen enkele verandering in de situatie gekomen. Het is nu zelfs zo dat Saar ook helemaal niet meer speelt met ons en ook niet meer vrolijk is. Ik ben er erg verdrietig van en we hopen dat er mensen zijn die hier ook ervaring mee hebben en ons een oplossing kunnen bieden.
Vriendelijke groet, de baasjes van Saar en Lola

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze honden spelen niet (meer)samen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi,

Persoonlijk denk ik dat je honden niet echt een klik met elkaar hebben. Ik zelf heb er ook 2 die niet echt iets met elkaar doen. In het begin was onze oudste echt de baas en probeerde soms een correctie te geven aan de jongste. Echter de jongste trok er niets van aan en ging gewoon door met zijn geklier ( in de ogen van de oudste) Onze oudste corrigeerde niet hard genoeg! Nu zijn de rollen omgedraaid. De jongste bepaalt wel wat de oudste wel en niet mag en die negeert op zijn beurt zijn jongste huisgenoot. Bij ons ligt het aan het leeftijdsverschil dat ze niets aan elkaar hebben. Ik heb daar ook vaker moeite mee gehad, dat ze dus niet met elkaar spelen of lekker bij elkaar gaan liggen. Vooral het stukje dat ze elkaar vaker negeren vind ik heel erg. Ik heb juist die 2e hond erbij genomen, zodat ze elkaar gezelschap konden houden en dat onze oudste niet altijd alleen was als wij van huis waren. Onze oudste is opgegroeid met een andere hond en dat was echt zijn maatje. Hij heeft dus altijd een andere hond om zich heen gehad. Zo mooi om dat mee te maken hoe honden zo gek op elkaar kunnen zijn. Helaas is het nu heel anders....Maar ja, als de klik er niet is....dan kun je daar denk ik heel weinig aan doen. Zolang ze maar niet met elkaar vechten en elkaar toch respecteren, dan vind ik het wel prima! Ik had het liever anders gezien, maar dat is nu eenmaal niet. Succes met je maatjes.

Groetjes Monique

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

is het niet zo dat je onbewust de roedel heb verstoort?
dan kunnen dit soort problemen ook ontstaan.
als hier de honden spelen laat ik ze spelen komt er niet tussen laat hun gang gaan heb zelf vier teckels
de jongste is 18 weken een hond uit de mand halen moet je zo en zo nooit doen
wij halen nooit honden uitelkaar alleen als er een vechtpartij komt en die is er gelukkig nooit.
straffen doe ik mijn honden ook nooit.
ze krijgen alleen een standje.
teckels moet je anders behandelen dan gewoone honden
straffen heeft vaak geen zin bij een teckel en werkt alleen avenrechts.
en zeker een pup nooit straffen wat dat begrijpen ze niet als saartje wat doe wat ik niet wil is er maar een woord en dat is foei saartje!!!!!
en alleen dat begrijpen ze.
wens je veel sterkte.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Het is heeeel moeilijk om er echt iets zinnigs op te zeggen zonder de situatie echt gezien te hebben..

Maar het kan zijn, zeker met twee hondjes van hetzelfde geslacht, dat ze gewoon niets met elkaar hebben. Dat ze het maar een indringer vinden.
Biko bijvoorbeeld, vind de meeste honden erg leuk, maar in huis.. neee.. dan gaat hij in zijn mand liggen met zn rug naar je toe en dan heb ik echt afgedaan hoor! Totdat die hond weer weg is. Die hond, pup of niet, krijgt ook telkens een snauw als ie in de weg loopt of wat dan ook. Is echt niets aan..

Maar goed, er kan ook een hele andere reden zijn. Maar dan zou ik een deskundige eens laten kijken.

Groetjes, Margje

honden page profiel sallyssallys

honden foto van sallys

Ik weet nog dat ik 10 jaar geleden rikkie erbij kreeg, Sammy en Bo had ik toen al, bo was een jaar oud en echt een knuffel. Altijd vrolijk en enthousiast. Toen rikkie erbij kwam wou hij ook niks van rikkie weten en erger nog, hij kwam ook niet meer bij mij liggen!

Dat heeft een tijdje geduurd, Bo is echter vrij snel weer bijgedraaid (enkele maanden toch wel) en nu zijn hij en rikkie dikke maatjes.
Een paar jaar later heb ik remie en splinter erbij gekregen en daar moest Bo ook niks van weten, ook dat is nu veranderd. Ik denk dat hij die puppies maar niks vindt, die hebben heel andere belangen! nu is kleine maja erbij gekomen en die laat hij ook volkomen links liggen, als ze hem verveeld dan krijgt ze een snauw en dat was het dan.
Ik weet zeker dat ook dat straks zal veranderen als ze wat ouder is.
Dus er is nog hoop!

Ik zorg er in het begin vooral voor dat ik de oudste hondjes apart (zonder dat de pup erbij is) aandacht geef, en ik zou vooral niks forceren.
Als je echt wil weten wat de rede van het gedrag van Saar kan zijn zou ik inderdaar een deskundge laten kijken. Die hebben prachtig inzicht in hoe een hond denkt.

groetjes sally

Cabasja (Gast)

Ik denk niet dat je je er zoveel mee moet bemoeien,je kan niet voorkomen dat de tekkel de baas zou gaan worden als Lola in de mand van Saar gaat liggen dan is dat zo Saar kan hier zelf over beslissen of ze hte goed vind of niet.
Door zelf er veel tussen in te gaan zitten kan je strijd krijgen tussen beide honden.....

Toen ik je verhaal las dacht ik meteen ja loopsheid,je vertelde zelf dat dat 4 wken geledn is geweest,maar nu al weer een week voorbij.
Bedoel je dan dat ze 4 weken geleden loos is geworden of dat de 3 weken loopsheid voorbij is...???
Ik denk zeker dta het met de loopsheid te maken heeft.

Maar denk er goed aan...het is niet erg dat Lola in de mand van Saar gaat liggen,Saar vind het blijkbaar oke dta Lola de baas gaat worden.
Hier Amira is de 2 na oudste maar staat onderaan in de rang.
Als ze lekker ligt en er komt een andere hond bij dan zal ze grauwen en snauwen,maar ze zal altijd weglopen en dus de andere zal dan daar lekker haar verwarmde plaats overnemen,ze zal zeker niet daar gaan liggen als ik de andere hond weg zal jagen...dit is gewoon honden taal ;-)

honden page profiel SaloSalo

honden foto van Salo


Dank voor alle reacties....we hebben er zeker iets aan.
Dat wij de orde verstoord hebben is wel duidelijk, we vonden het natuurlijk een beetje zielig voor Saar (de oudste)dat zij ineens te maken kreeg met een jong hondje dat ook erg dominant aanwezig is, dus dachten we haar te helpen door Lola uit Saar haar mand te halen als zij daar weer ponteficaal in was gaan liggen. Ook hebben we Saar wel eens tot de orde geroepen als zij Lola te hard (naar ons idee) aanviel.
Allemaal fout geweest dus, maar zou de loopsheid van Saar er ook nog iets mee te maken gehad kunnen hebben, deze is nu ruim 2 weken over en Saar is weer wat vrolijker en "ietsje" toeschietelijker naar kleine Lola toe. Lola weet inmiddels zeker haar plaats wel want zodra Saar maar naar haar gromt gaat ze direct op haar rug liggen met de pootjes op de borst. Zou het ondanks de fouten die wij in het begin gemaakt hebben nog goed kunnen komen?
Overigens om even te reageren op Cocoflanel wij straffen onze honden nooit hoor we corrigeren alleen met de woorden Nee en Foei en wij prijzen Saar nu ook als zij lief tegen Lola is (misschien ook niet doen?)

Groet

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja hoor dat gaat best goedkomen. Het is prima om Saar te prijzen als ze lief is voor de pup. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze honden spelen niet (meer)samen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^