Wat moet is een goede reactie. als je hond vast houd met bek , aan een ander hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Twee keer een ervaring gehad, en twee keer door rust, geen paniek, en de keel dicht knijpen lieten de honden los..ik houd het dus bij deze methode. Trouwens mijn reactie kwam na de twee incidenten, stond helemaal te trillen, en had het gevoel even de weg kwijt te zijn.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Haarlemse; heb je nu wat meer antwoorden? O-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Haha, ik lig ook dubbel hoor :-D Je weet nooit, maar dat van vinger in de anus zal ik onthouden hoor, ik kan me inbeelden dat dat verasssingseffect er wel is. :-D

Nu, even serieus, Charlie werd ooit een keer gegrepen door een andere hond. Die andere hond had niet eens een halsband aan dus heb ik zijn nekvel gegrepen en getrokken. Waarschijnlijk kneep dat de keel ook dicht en hij liet meteen los.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Echt, als ik iets als tip kan meegeven: honden op de grond drukken en rust in de situatie brengen.

Dobby had een keer een Stafford reu in zijn schouder hangen en er is natuurlijk altijd risico op schudden. De andere baas wou zijn hond met geweld van de mijne af rukken, maar ik heb die andere baas toen gestopt, er is dan kans op scheur wonden. Toen de honden eerst maar eens plat op de grond gelegd en eens verder gekeken.

Nu ging het hier om Golden en Stafford, dus niet echt een schokkend verschil in formaat. Bij een kleinere hond moet je er natuurlijk zeker voor zorgen dat er niet geschud kan worden. Desnoods er naast gaan zitten en een kleintje met je handen ondersteunen, of aan iemand anders vragen of die dat willen doen.

Ik heb toen in alle rust het vel van Dobby tussen de tanden van de Stafford uit gepriegeld, maar achteraf gezien is dat misschien ook niet handig. Als de hond zich herpakt zit je er zo met je vingers tussen.

Maar zelfs al weet je niet wat je moet doen, eerst rust is belangrijk. Dan kun je altijd nog de bijter verstikken of een andere tactiek toepassen. Maar eerst ervoor zorgen dat de schade niet groter wordt.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Rust is inderdaad onontbeerlijk; koelbloedigheid!

en....let op je eigen veiligheid!


Meestal is de aanvallende hond zo gefixeerd en 'verstijfd', maar een hapering in de concentratie en je bent zelf voor het leven getekend.

De situatie zal je wel laten zien, welke actie gevraagd is.

dan een por, dan een vinger (die vond ik wel echt doortastend ;-))

maar bovenal; bescherm jezelf!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Stel Bounc word een keer gegrepen en ik stop mijn vinger in de aanvaller, ben ik zo benieuwt hoe het andere baasje kijkt. 
Of als je rustig verteld vinger in anus is nu de enige oplossing.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Begrijp heel goed dat er hier (mogelijk) lacherig over wordt gedaan, moet er zelf ook niet aan denken ... Maar die fokker die t mij vertelde, wist zo ontzettend veel over t ras, had er aardig wat bij zich en goed onder controle. De hond die zn stok niet wilde/kon loslaten, deed dat wel toen ...

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik geloof het ook wel, nu ik het van een aantal mensen hier gehoord heb. Maar ik vraag me toch af of baasjes zo maar akkoord gaan met deze methode als ze er nooit van gehoord hebben.  
Het lijkt me toch dat je als baasjes onderling snel een plan van aanpak overlegd?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Als honden echt vast houden en je bent alleen dan kan je ze echt niet uit elkaar halen. Als er hier tussen de teefjes een gevecht uitbreekt dan kan ik doen wat ik wil, aan de achterpoten, staartaanzet, water, de hele mikmak heb ik al geprobeerd.

Er zit grote verschillen in het vechten. Een bokspartijtje heb je zo uit elkaar, daar hoef je niet zoveel moeite voor te doen. Maar als 2 honden echt vechten dan is het verdomd moeilijk om deze uit elkaar te krijgen. Ik heb ze zelfs eens in de sloot gegooid maar deerde niets ze gingen gewoon door.

Een vinger in de anus? Ik heb het nog niet geprobeerd. Maar honden die echt aan het vechten zijn voelen en horen niets. Die zitten zo enorm hoog in hun adrenaline.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik heb mijn vorige hond zo een keer moeten laten staan, omdat de andere niet wou lossen. Uitgebroken hond had mijn aangelijnde hond vast! Heel de straat heb ik bijeengeroepen je denkt toch niet dat er iemand is komen helpen? Ben aan mijn eigen huis moeten gaan aanbellen (er was toen nog geen gsm) was een aantal huizen verder, mijn eigen hond laten staan met die krokodil er aan, gelukkig was mijn partner thuis en die is komen helpen. T.t.z. de hond liet op de duur los van vermoeidheid.

Ik hoor het graag zeggen hoor "kalm blijven" tot je het voorhebt hè.

Heb al eens gelezen dat een spuitbus ook doet schrikken (deodorant of haarlak). Je eigen hond schrikt zich dan wellicht ook te pletter maar goed.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik denk dat je heel in elk geval zeer voorzichtig moet zijn. Een man hier in de straat liep met zijn hond. De hond liep los. Er waren mensen bij het water, met een boot. Hun herder liep op het strandje, los. Die ging een gevecht aan met de malamute van de buurman. De buurman greep zijn hond bij het handvat van het tuig, en trok hem er af. 
Vervolgens greep de herder direct de buurman en beet hem in de arm. Buurman ging met zijn hond hevig bloedend naar huis en kon direct naar het ziekenhuis. Had de herder 5 cm. Verderop gegrepen was het een slagaderlijke bloeding geweest.

Ik bedenk me dus wel ff, voor ik honden van elkaar af ga halen. Ik hoop het nooit mee te maken, en probeer escalaties te voorkomen.

honden page profiel --

honden foto van -

hmmm je duim tegen de bek duwen, moet de kaken wel openen. (zo`n bepaalde plek waar je moet duwen met je duim)

maar absoluut niet gaan slaan... gewoon met je volle vuist tussen de ogen slaan?! ik weet niet wie het tegen je gezegd heeft, maar pure onzin... zo moet je nooit handelen

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Ik hoor het graag zeggen hoor "kalm blijven" tot je het voorhebt hè. "


Dat ligt denk ik aan hoe vaak je al iets hebt meegemaakt en hoe je persoonlijkheid in elkaar zit. Ik heb een keer op vakantie een auto ongeluk meegemaakt (niet ernstig) en ik stond in het Engels iedereen veilig achter de vangrail te delegeren. Toen ik de volgende ochtend de douche niet aan kreeg brak ik in huilen uit.

Sommige mensen reageren op het moment zelf heel kalm en daar komt het later uit, anderen schieten meteen in paniek. Het is vast deels trainbaar door te bedenken wat je moet doen zodat het je op het moment zelf niet ontschiet.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

"

Dat ligt denk ik aan hoe vaak je al iets hebt meegemaakt en hoe je persoonlijkheid in elkaar zit. Ik heb een keer op vakantie een auto ongeluk meegemaakt (niet ernstig) en ik stond in het Engels iedereen veilig achter de vangrail te delegeren. Toen ik de volgende ochtend de douche niet aan kreeg brak ik in huilen uit.

Sommige mensen reageren op het moment zelf heel kalm en daar komt het later uit, anderen schieten meteen in paniek. Het is vast deels trainbaar door te bedenken wat je moet doen zodat het je op het moment zelf niet ontschiet. "

Ik doe aan crisismanagement qua vak, het is inderdaad te trainen :-)
.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" hmmm je duim tegen de bek duwen, moet de kaken wel openen. (zo`n bepaalde plek waar je moet duwen met je duim)

maar absoluut niet gaan slaan... gewoon met je volle vuist tussen de ogen slaan?! ik weet niet wie het tegen je gezegd heeft, maar pure onzin... zo moet je nooit handelen "


Ik kom met de handen niet bij een bek van een knokkende hond. Mijn gebalde vuist past in Bruce zijn bek, wil niet weten wat hij doet als hij boos is en mijn hand vast heeft...

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo allemaal

ik weet als een hond een gevecht aan gaat,dat het beste is, dat je een wrik stok bij je hebt,die hoeft niet langer te zijn als ongeveer 50 centimeter hier mee krijg je de bek open van een hond die zich vast bijt in een andere hond,ik heb ten alle tijden als ik met mijn sledehonden onder weg ben z on stok bij mij dit om grote vechtpartijen te voor komen,want bij mijn sledehonden geraken mijn honden ook wel eens een keer aan de knok en bijten elkaar vast dan doet z on stok wonderen zeker als ze deze stok al een keer in hun bek gehad hebben

gr hans mast

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Pfff, lastige hoor...je kan hier allerlei dingen gaan beschrijven maar...ik zou in paniek zijn, moest mijn hond gegrepen worden en aan het schreeuwen en piepen zijn...denk dat ik dan niet even de tijd ga nemen om de situatie even te overzien, een gepaste strategie te bedenken en dan zorgvuldig mijn actie ga plannen... Dat van die vinger in de anus is wel een goeie, moet je het openingetje wel meteen kunnen vinden natuurlijk O-) Heb altijd een busje haarlak in mijn jas zitten (geleerd op verdedigingscursus, goed alternatief voor de bij wet verboden peperspray...)misschien zou ik dat wel durven bovenhalen...neen, weet het niet, denk eerder te gaan gillen en springen...niet meteen de beste oplossing...maar ik ken mezelf ;-)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

" Haarlemse; heb je nu wat meer antwoorden?  O-) "


.
antwoorden genoeg hoor !!! Je bedoeld waarschijnlijk goede handleiding in zo'n situatie ?

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Bedankt iedereen voor de mail...en ja ik denk dat ik toch wel de nodige info heb gekregen om niet als een robot naast de honden te staan en niet weten wat ik nu eigenlijk moet doen.
Gelukkig geen mail over dood gebeten honden...want dat had ik niet zo prettig gevonden..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

;-)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: jaloers .....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^