piepen en deurkrabben 's nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel immeimme

Sunny is 9 jaar. Ik heb hem 3 weken geleden uit het asiel gehaald. Hij is daar gelukkig maar kort gebleven. Hij is een gecastreerde reu, is goed opgevoed. Wegens ernstige ziekte bazin kon hij niet meer thuis wonen.
Hij slaapt 's nachts in zijn mand die in de huiskamer staat. Zo tegen 05.00 u begint hij te piepen en soms aan de deur (richting hal) te krabben.
Ik heb hem dan de avond daarvoor nog uitgelaten (tussen 22.00  en 22.30 u.) en hij heeft geplast en gepoept.
Mijn vraag: moet ik het tijdstip van uitlaten naar later op de avond verzetten? Ik reageer er niet op maar lig wel wakker te zijn..... en ga dan maar tegen 05.45 het bed uit om hem uit te laten.
Graag hoor ik van jullie....

honden page profiel Ruben SergeantRuben Sergeant

voor een volwassen en gezonde hond is dit perfect mogelijk hoor. Het piepen is waarschijnlijk zelf uitgeslapen zijn en zich nog niet 100% comfortabel voelen alleen omdat alles daar nieuw is. Zeker bij een hond van die leeftijd is een verhuis een grote verandering.
Succes met de adoptie

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Als je de hond om 5.45 uitlaat moet ie dn ook echt nodig plassen? Het kan gewoon dee hele verandering zijn dat ie snachts wakker wordt en t dan niet op kan houden. Dit kan met spanning/stress te maken hebben. Ik zou dit niet negeren. Hem laten plassen zonder veel aandacht te geven en terug naar bed.
De hond is niet bekend met probelemen met incontinentie?

honden page profiel Ruben SergeantRuben Sergeant

bedoelde ik met volwassen en gezonde hond ook zonder problemen. Moet zich toch zeker 8 uurtjes kunnen ophouden snachts in rust. Als de hond het doet om niet alleen te zijn ga je hem toch aanleren als hij lawaai maakt dat je komt.
Elke puppy doet dit toch ook als hij verhuist

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ruben,Een pup heeft meestal nog niet veel meegemaakt in zijn leven,Een volwassen hond wel die heeft veel dingen aan geleerd, eerst bij zijn baasje weg ,het asiel en nu in een nieuwhuis ,dan kan dit dier stress hebben , en wie weet was hij dat piepen en aan de deur krabben wel gewend,Een pup is totaal anders als een volwassen hond je kan dit niet over een kam scheren.Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

volwassen hond die bij jou al een hele tijd woont, is de tijden prima, mijn hond gaat eerder voor de laatste keer uit, {wel staan we om vijf uur op} maar dan nog.

een hond die deze leeftijd heeft, voelt zich verlaten, van zijn eigen baas/ omgeving, is toch slaperig en slaapt bijna een hele nacht door, het laatste stukje van de nacht voelt tie zich wat eenzaam, misschien wat in de buurt van jullie zijn mandje neerzetten, zo dat je hem wat gerust kan toespreken, van rustig maar, zo dat tie zich niet alleen voelt ?

Volgende forumvraag: Ouder teefje met hekel aan puppies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^