putten graven pas na 1,5 jaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shauni (Gast)

Hoi

ik zit met een klein probleem, ik heb een jaar geleden een kruising tussen een kleine keeshond en chihuahua gekocht toen deze al 6 maanden oud was, hij is nu 1,5 jaar oud en heb daar nooit problemen bij gehad.. altijd braaf, leert makkelijk aan, ..
Maar nu ik samenwoon met mijn vriend, is er nog een puppy bij gekomen (kruising tussen Jack russel en Tzi tsu). Deze puppy hadden we toen ze 3 maanden oud was. Een maand later ben ik er zopas bij uit gekomen dat ze alletwee meerdere putten graven in de tuin. terwijl ze meestal maar 10 tot 15 minuutjes buiten zitten en de tuin vol ligt met speeltjes.
Mijn hond van 1,5 heeft dit nog nooit gedaan, en ik weet niet hoe ik dit moet afleren aan de oudere hond en de puppy?
Alvast bedankt!

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Je kunt dit alleen maar afleren als je er zelf bij bent. Dus of erbij blijven in de tuin en als ze willen gaan graven afleiden met iets anders, of niet meer buiten laten;-)

honden page profiel MarijkeMarijke

Oei! Hier ook 2 gravers. De oudste weet al dat het niet mag, maar toch graaft ze af en toe een heel klein kuiltje. De jongste is een ware mol! Omdat ik er niet steeds op letten kan heb ik de borders omheind en een hekje voor de grasmat gezet. Op het verharde terras kunnen ze geen kwaad. Ik ben tegen straf, dus doe ik het maar zo.
Wat je kunt proberen: de hond die graaft op heterdaad betrappen. Je zegt niets tegen hem, lijn hem aan, en zet hem een poosje in de gang. Sommige honden leren het op deze manier af. Maar er zijn er die zich er niets van aan trekken.
Speeltjes in de tuin zijn prima. Probeer ze af te wisselen om de speeltjes interessanter te maken dan het graven. Ook voerballen, en andere voer puzzels kun je proberen. Laat de hondjes eerst goed uit, laat ze lekker rennen. Misschien hebben ze dan minder energie om te gaan graven.
Succes!

honden page profiel kk

honden foto van k

Als die speeltjes er altijd liggen zou ik die even allemaal opruimen: immers, ze liggen er altijd en zijn dus saai. Als ze dan willen gaan graven, (hier moet je dus bij zijn) dan kun je ze een speeltje aanbieden. Beste is nog wanneer je zelf even meespeelt.
Speeltjes = leuk
Graven = saai

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Toen Misia bij ons kwam had ze ook onze halve frambozenstruik uitgegraven. Afleiden met eten of speelgoed werkte niet, time-outs's alleen tijdelijk. Toen suggereerde onze GT een zandbak te kopen (zo'n blauwe schelp gekocht, via marktplaats voor een tientje) en die vol zand (kost vrij weinig bij een bouwmarkt en is vaak via marktplaats ook goedkoop te vinden) te gieten en elke keer als ze in de tuin ging graven haar meenemen naar de zandbak..en dan aanmoedigen voor daar in graven. Dit was even een paar dagen stuk volhouden.. Maar sindsdien graaft ze alleen nog in de zandbak.
Daarmee is het probleem opgelost. Misia kan nog steeds lekker hond zijn en haar kluiven begraven en lekker spelen.. En onze tuin is nog helemaal intact :-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Dat zijn inderdaad de mooiste manieren om gedrag om te buigen tot iets waar wij als baasjes dan geen last meer van hebben..
Zorg dat ze kunnen graven als je het gedrag er niet uit krijgt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wij hebben voor Lola een stuk tuin waar ze mag graven, gelukkig is de tuin daar groot genoeg voor. En anders is het idee van Lady een heel goede.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Ik vind graven iets dat bij een hond hoort en zou dat nooit willen afleren, maar inderdaad dus een plek aanbieden waar ze wel mogen graven. Ik heb hier ook een zandbak voor de honden. ;-)

honden page profiel TeckelmeisjeTeckelmeisje

Als je echt niet wil dat ze de hele tijd overhoop haalt, dan moet je haar een stuk geven waar het wel mag.
Zou niet voor een schelp met zand gaan, zitten niet veel interessante geuren in.
En heel consequent zijn..zodra ze begint, direct op het stuk zetten waar het wel mag. ALTIJD.

Mijn teckel is ook een fanatieke graver. Maar nooit de moeite genomen om het af te leren, ze gaat haar goddelijke gang maar. Tuin ziet er toch niet uit hahaha

En het is ook reuze handig. Moest 3 jaar geleden de omheining in graven omdat ze er elke keer onder door ging, maar er zaten flinke wortels in van de coniferen.
Dus de teckel ingeschakeld voor hulp, zij groef ze uit. Ik knipte ze door haha

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Oh nu ik dit lees mis ik luca echt, die groef altijd voor de tuinpoort zon diepe putten op zo n korte tijd dat als ik even in huis ging om iets te halen en tien min later terugkwam ik gegarandeerd in een put viel. Zijn leukste project was een kuil waar ik tot aan mijn dijbeen inzat. Als het warm was in de zomer dan sliep ie in die kuil, lekker koel, dat was onder de fruitbomen. Gekke hond of slim, zoals je zelf verkiest.


In alle geval ik heb het nooit proberen af te leren, het stoorde me ook niet...

Volgende forumvraag: Huh? Ze gromde naar me!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^