Berner Sennen 's avonds niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizaLiza

honden foto van Liza

Hoi iedereen,

Een vriendin van mij wees mij op dit forum, dus heb me meteen aangemeld en een  vraag aan jullie.

Sinds een week zijn wij de eigenaren van een Berner Sennen pup, Billy. Hij is nu 11 weken oud en overdag zo goed als zindelijk. Maar zodra mijn vriend rond 17.00/18.00uur thuiskomt plast hik de hele avond binnen. Het lijkt erop dat Billy alles vergeet zodra mijn vriend binnen komt. Overdag doet hij het super ook als er visite is, maar zodra mijn vriend er dus is kan ik constant met een doek erachteraan lopen. Weten jullie waarom Billy dit doet en wat ik eraan kan doen?

Tnx.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

hallo en welkom op het forum.
Is je vriend erg aanwezig als hij thuiskomt ,wil hij meteen spelen en dollen met de pup.Als dat zo is kan hij beter wachten tot de pup zelf naar hem toe komt,en hem dan even aaien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

welkom hier. :-D

opgewondenheid, je pup denkt nergens meer aan, hallooooo er is een nieuw baasje.... gezellie.

wat alert zijn, bij het spelen direkt buiten zetten, ook al is dat drie x in het uur, misschien ook dat tie net wat gedronken heeft, het netjes heeft opgehouden, maar savonds moet het er toch uit. :-D

savonds wat meer uitlaten, zet maar mooi buiten. :-D

honden page profiel LizaLiza

honden foto van Liza

Dank jullie :-)

Mijn vriend is niet overdreven aanwezig als ie thuis komt. Maar we hebben afgesproken dat mijn vriend voortaan bij thuiskomst even de hond negeert, zijn spullen wegzet en dan een rondje met de hond gaat wandelen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond moet je in elke situatie iets aanleren. Als je hem thuis leert zitten, dan weet hij op het moment daar dat zit betekend zitten, maar ben je in het bos, moet je het op nieuwe aanleren. Het zou kunnen dat het in de avond voor je hond een net iets andere situatie is waardoor hij even niet weet dat plassen buiten is. 
Wat je schreef, als je vriend thuis komt hem even negeren, dan naar buiten lijkt me een goede oplossing. Vervolgens, zul je je hond ong. elk uur even naar buiten moeten doen. Hij moet nog leren dat hij's avonds ook buiten moet plassen. Ik zou wel een sopje biotex klaar hebben, dat schijnt de plas geur weg te halen, het is duidelijker voor je hond als er geen urine geur binnen is. Wij ruiken het niet, maar je hond wel. 
Buiten goed belonen, gaat het mis gelijk even buiten zetten, zonder iets te zeggen.
11 weken is nog erg jong hoor! Succes;-)

honden page profiel LizaLiza

honden foto van Liza

Gisteren voor het eerst geprobeerd of het zou werken als mijn vriend eerst met de hond loopt. Billy heeft de hele avond maar 1 keer binnen geplast :-) we houden dit ritme de komende tijd vol. Heb het idee dat dit zo goed werkt!

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Heel goed Liza :-) hou het zeker en vast zo een tijdje vol als dit blijkt te werken! Je hond is zeker en vast dankbaar voor jullie inzet en voor je het weet zijn jullie beiden helemaal tevreden met de verbeterde situatie. Hou ons zeker op de hoogte!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Gisteren voor het eerst geprobeerd of het zou werken als mijn vriend eerst met de hond loopt. Billy heeft de hele avond maar 1 keer binnen geplast :-) we houden dit ritme de komende tijd vol. Heb het idee dat dit zo goed werkt! "



super, dan is de pup de opgewondenheid voorbij, vaak zijn het ook deemoedsplasjes, wat onzekerheid.

je vriend mooi wandelen al is het maar even, en dan thuis is de opgewondenheid en het onzekere er een heel stuk vanaf.

zo doorgaan.

. ;-)

honden page profiel LizaLiza

honden foto van Liza

Billy doet het erg goed, met af en toe een ongelukje tussendoor, maar dat kan gewoon gebeuren!

Mijn vriend laat Billy elke avond trouw uit als hij thuiskomt. Zowel 's middags en 's avonds is hij zo goed als zindelijk. 'S nachts slaapt hij in een keer door. We laten hem 's ochtends uit de bench om buiten te plassen en daarna slaapt ie vaak nog even.

Vanaf 1 februari gaan we met Billy op puppycursus, maar morgen eerst nog zijn 2e inenting.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^