American bully (xl,standaard) liefhebbers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

Hoi,

Samen met mijn vriendin hebben wij twee jonge honden. Een American Bully xl(reu 9 maanden) en een Old English Bulldog(teef 16 maanden).

Het bevalt ons super. Ben benieuwd of er hier op de forum nog meer liefhebbers zijn. En wat jullie ervaringen zijn tot nu toe. Met name gedrag en dergelijke.

Gr Ethmond

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

yeachhhhhhhh weer een bullyfan ,welkom

ik heb er ook een meer classic(atletische type ) boordevol energie en als je er niet genoeg mee werkt gaat ze slopen (bijt gewoon de gaten in betonnen muur ;-))
Kan het prima vinden met mijn andere teef (engelse bulldog )  mensen en kids geen probleem ze is wel enthousiast en springt dus dit moet je in de gaten houden bij kids
Net bij iets lekker bv een knook moet ik haar in de gaten houden anders heb ik poppenkast in huis ':-) dan gaat de modus om van bully naar pitbull;-)
mooie hond  heb je (lekkere beer he )en keep it bully !!!!!;-)

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

@ dogmaster

Dank je.

In mijn zoektocht naar een american bully xl heb ik heel wat nestjes gezien voordat ik deze pup kocht in juli. Want er zit een hoop ellende tussen. We hebben denk ik 7 adresjes gehad voordat het bingo was. De mijne heeft ook heel veel energie, maar kan ook lekker rustig zijn. Samen met onze andere hond hebben ze samen veel plezier. Naar andere honden zijn ze heel sociaal. Dit komt omdat ik hem van begin af aan met alle honden liet spelen. Dus laten we hopen dat dit zo blijft. Want we kunnen op dit moment met beide honden in alle losloopgebieden met een gerust hart lopen.

Hoe oud is je bully?


honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

cookie is van 8juli 2011:-D (abkc en ukc )
heb je een stamboom erbij en wie zijn de ouders :-D

ja de meeste fokkers slaan wat door naar het extreme he ,jammer dat gaat ten koste van de gezondheid O-)

Bullyz zijn meer layback he en hond en mens vriendelijk ;-)

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

Ik heb ook een stamboom.

Heb net de papieren naar ukc gestuurd voor mijn naamswijziging.

Vader is bullfreaks hummer en moeder jdk maybach.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de atletische honden. Maar dan wel met een bully uiterlijk. De extreme en pocket vallen daardoor bij mij af.

Ze zijn lekker chill en kunnen uren rennen en vliegen in de bossen als ik ze mee neem

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

ben benieuwd hoe hij uitgroeit :-D stamboom kan even duren ;-)

succes met je lekkere beer ;-)

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

ik ben er ook benieuwd naar. Maar dat zal nog even duren voordat ik daar achter kom;-)

honden page profiel EasyEasy

honden foto van Easy

Ik heb zelf dan wel geen Am bully maar kan een mooie standart bully of een XL wel waarderen. Zoals jullie ook zeggen vind het vreselijk jammer dat vele fokkers zo doorslaan in dit ras. 

Zijn jullie Am bully getest op gezondheid en zo niet waarom niet? 

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over karakter gaandeweg ze opgroeien ook in de volwassenheid. Hoop dat jullie verhalen blijven plaatsen. 
Ben ook benieuwd naar de foto's van pup tot volwassen. Hopelijk blijven jullie plaatsen.

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Ik ben ook wel liefhebber (al is dat een groot woord) van de originele Am Bully (apbt x amstaff) maar niet van de Bully van tegenwoordig. Ik heb het niet zo op showhonden en eerlijk gezegd ook niet met de fokkers die enkel winst zien in hun honden. Maar goed, ieder zijn ding.

honden page profiel EasyEasy

honden foto van Easy

Een hele tijd geleden was ik aan het zoeken naar het begin van de bully. Dit is toch inderdaad een enorm groot verschil met wat er vandaag de dag op de wereld word gezet. Het moet maar groten breder, precies wat je zegt APBT door de fokkers die zich zo ernstig focussen op het showen krijg je oplanger termijn zieke misvormde hondjes, zoals ook nu gaande is in de showwereld. 

Jammer want de eerst Am bully's waren prachtig. Nu vind ik het persoonlijk nog al moeilijk om een mooie te vinden tussen al die gigantische exemplaren, met misvormde poten en een weinig verhouding in de al geheelheid.

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

De eerste Am Bullies werden gefokt op functie, namelijk het jagen op wilde zwijnen. Ze wilden daar iets grotere exemplaren voor gebruiken en zodoende kwamen ze op een kruising tussen apbt x amstaff. De laatste jaren zijn ze doorgeslagen in de fok en idd enkel voor show en geld. Ik zal hier even een link bijvoegen, daarin is te lezen wat nu eigen een Am Bully is en waarom die zijn gefokt en of het überhaupt een apart ras is gezien de vele standaarden.


http://www.adbadog.com/p_pdetails.asp?fspid=166

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

eens met APBT de bullys van nu .. pff 
een verre kennis van mij is een fokker hiervan. de teven kunnen niet eens bevallen op een natuurlijke wijze. doen geen teste op erfelijke afwijkingen maar winnen wel veel shows.. noem maar op. ze vragen dan 4000 euro voor een pup maar de ouders zijn niet getest hebben geen stamboom want dat ras is niet erkend in belgie. 
fysiek gezien vind ik de oude versie veel mooier! ik vind de nieuwe versie absoluut niet mooi en het oogt ook niet gezond, ik zou niet 13 jaar in zon lichaam willen zitten

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

@easy:

Voordat ik had besloten om een bully te kopen, heb ik met eerst goed laten informeren.
Ik zag ze eerst vaak op youtube en tijdens een hondenshow zag ik ze voor het eerst in levende lijve. Vanaf dat moment was ik verkocht. Moest alleen mijn vriendin nog overhalen. Tijdens onze vakantie in Portugal had ik haar min of meer overgehaald. Het duurde ff om haar te overtuigen omdat we al een hond hadden. Voordat we op de vliegtuig stapte naar Portugal hadden we een al een nest gezien in Den haag. Zelf ben ik woonachtig in Den Bosch, dus dat was toch ff een uurtje kachelen. Maargoed, voor de juiste hond had ik dat er wel voor over. Maar de eerste nest was ook ter orientatie of het ons zou bevallen.

Nadat wel lekker met ons gezinnetje genoten hadden in de Algarve zijn we direct vanuit het vliegveld doorgereden naar een nest in Helmond. Zag aan mijn vriendin dat ze min of meer om was en dat een bully slechts een kwestie van tijd zou worden. Het nest in Helmond was niet wat wij wilde uiteindelijk. Eenmaal thuis zijn we in de avonduren naar Schijndel gereden, daar hadden ze een nestje met Xl Bully. Mijn vriendin schrok zich kapot, super mooie pups, maar te groot voor in huis volgens haar. Ze wilde meer een standaard formaat. Wij weer terug naar huis, ik weer op internet, en ja hoor, de volgende dag naar Vlagtwedde. Pfffffffffff...wat een pokke eind rijden zeg. Drie uur hebben wij erover gedaan. Wij komen daar aan en de pup waar wij voor gingen was niet zoals ik/wij hadden gehoopt. Hij was al 17 weken en min of meer verwaarloosd. Wij weer na een kwartier terug naar huis...zucht!! Op dat moment was ik er ff klaar mee. 1 hele dag om precies te zijn..haha. Wij paar dagen later weer met goede moed in de auto en weer twee nesten bezocht in de buurt. Ook hier werden wij niet gelukkig van wat wij daar aantroffen. Totdat het bij nest nr 7 wel BINGO was in Amsterdam!!

Precies de kleur, karakter en bouw die wij zochten. En wat ook heel belangrijk is bij dit soort honden, de opvoeding/socialisatie vanaf geboorte. Ouders waren ook getest op HD en ED. Stamboompapieren,entingen,chip etc alles was in orde bij deze mensen.

Wij gingen met een gerust hart terug naar Brabant. Waar wij nu genieten van een vrolijke, sportieve en rustige American Bully.

Alleen mijn vriendin is bang dat hij toch uitgroeit naar een XL formaat, ik niet;-)

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

@ allen:

Zelf ben ik geen fan van de Bully met korte poten, buik hangend op de grond en misvormde poten. Totaal niet mijn smaak.

Gelukkig had ik mijn huiswerk goed gedaan en niet bij broodfokkers mijn pup gehaald.

Als je goed zoekt dan kan je het wel treffen zoals ik dat heb gedaan. Doe je dat niet, dan haal je ellende in huis.

honden page profiel EasyEasy

honden foto van Easy

APBT
Thanks voor je link, altijd boeiend om interessante info te lezen ;-)

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Ik weet jammer genoeg niet hoe je een foto plaatst zonder dat je daar een link voor moet gebruiken.

You welcome Easy

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

Ik moet altijd lachen als ik dat soort misvormde bully's in de prijzen zie vallen. Ik vraag me dan altijd af op welke kenmerken ze keuren.

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

@apbt:

Je foto komt bij mij niet in beeld, kan dat kloppen?

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

" Ik moet altijd lachen als ik dat soort misvormde bully's in de prijzen zie vallen. Ik vraag me dan altijd af op welke kenmerken ze keuren. "


Meestal heeft de keurmeester wat met de honden die komen opdagen. Of het zijn honden uit de eigen lijn of het valt gewoon bij hem in de smaak. Maar zo gaat het ook bij andere rassen.

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Nee, heb ook geen foto geplaatst. Zou niet weten hoe ik dat doe zonder een link te moeten gebruiken.

honden page profiel EasyEasy

honden foto van Easy

Ethmond

Fijn om te lezen dat jullie een pupje hebben uit geteste ouders. Dit verbaasde mij eigenlijk nog het meest in mijn oriëntatie/informatie inwinnen over het ras: Waarom de meeste fokkers niet testen op HD, ED of Ataxia, als of die ziektes ineens niet meer voorkomen en daarbij hebben de bully's net even meer massa. Wel een klap geld vragen voor een pup. Dit is in mijn ogen wachten tot er problemen komen.

Als je foto's hebt zou leuk zijn, ben benieuwd naar jullie hondje :-D

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

@apbt

Ik ben nieuw hier...moet nog leren quoten;-)

Het is heel vaak ons kent ons daar, en zoals jij al aangaf, de keurmeester hebben er vaak ook belang bij.

Toch jammer. Je ziet gewoon mooie gezonde Bully's afvallen. En de misvormde staat te juichen bij de 1e prijs

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

De laatste tijd worden bij de 'fokkers' met liefde voor het ras wel testen gedaan. Maar je ziet het zelden.

Een kennis van me had me vantevoren gewaarschuwd, koop geen bully zonder geteste ouders. Anders krijg je ellende.

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

" @apbt

Ik ben nieuw hier...moet nog leren quoten;-)

Het is heel vaak ons kent ons daar, en zoals jij al aangaf, de keurmeester hebben er vaak ook belang bij.

Toch jammer. Je ziet gewoon mooie gezonde Bully's afvallen. En de misvormde staat te juichen bij de 1e prijs "


Gewoon op het knopje quote klikken en voila het komt vanzelf in de tekstbalk.

Ik loop dan ook 2x per jaar shows maar doe het meer voor de gezelligheid op de dag zelf met de mensen uit het wereldje dan voor de prijzen. Mijn honden doen veel liever mee aan sporting events, wat op zich ook wel logisch is aangezien ik werkhonden heb en geen showhonden.

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

@easy: ik zal wat foto's uploaden op mijn profiel

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

"

Gewoon op het knopje quote klikken en voila het komt vanzelf in de tekstbalk.

Ik loop dan ook 2x per jaar shows maar doe het meer voor de gezelligheid op de dag zelf met de mensen uit het wereldje dan voor de prijzen. Mijn honden doen veel liever mee aan sporting events, wat op zich ook wel logisch is aangezien ik werkhonden heb en geen showhonden. "

owwwwwwwwwww...das makkelijk inderdaad. Thanks;-)
.

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

" Ethmond

Fijn om te lezen dat jullie een pupje hebben uit geteste ouders. Dit verbaasde mij eigenlijk nog het meest in mijn oriëntatie/informatie inwinnen over het ras: Waarom de meeste fokkers niet testen op HD, ED of Ataxia, als of die ziektes ineens niet meer voorkomen en daarbij hebben de bully's net even meer massa. Wel een klap geld vragen voor een pup. Dit is in mijn ogen wachten tot er problemen komen.

Als je foto's hebt zou leuk zijn, ben benieuwd naar jullie hondje :-D "

Ik heb een aantal foto's toegevoegd op mijn profiel
.

honden page profiel EasyEasy

honden foto van Easy

@APBt 

Boeiend stukje. Begrijp nu ook waarom er door fokkers gezegd word het is een pitbull, wat ook als een belediging kan worden en word opgevat door APBT liefhebbers. 
En inderdaad het is geen nieuw ras het is gewoon een kruising en daarmee heeft de fokker goed ingespeeld op vraag en aanbod "Mooi marketing verhaal". 

Wat ik me alleen afvraag hoe is het mogelijk om zulke verschillen in bouw te fokken met alleen kruisingen tussen AST en APBT? 
Ik weet dat er verschillen zijn in bouw bij  AST en APBT  aan de hand van waar ze geregistreerd zijn maar zulke verschillen toch niet.

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

" @APBt 

Boeiend stukje. Begrijp nu ook waarom er door fokkers gezegd word het is een pitbull, wat ook als een belediging kan worden en word opgevat door APBT liefhebbers. 
En inderdaad het is geen nieuw ras het is gewoon een kruising en daarmee heeft de fokker goed ingespeeld op vraag en aanbod "Mooi marketing verhaal". 

Wat ik me alleen afvraag hoe is het mogelijk om zulke verschillen in bouw te fokken met alleen kruisingen tussen AST en APBT? 
Ik weet dat er verschillen zijn in bouw bij  AST en APBT  aan de hand van waar ze geregistreerd zijn maar zulke verschillen toch niet. "

Daarom heb ik er express geen American bully pitbull van gemaakt. Dan zou iedereen hier over mij heen vallen.

Zelf vind ik ze ook niet op een pitbull lijken. Wat Easy zich afvraagt vraag ik me ook af, hoe krijg je die verschillen in bouw. Of zit er iets anders door waardoor ze groter worden?
.

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

De Am Bully van origine (apbt x ast) bestaat nauwelijks meer. Ze hebben er door de jaren heen heel veel verschillende rassen doorheen gekruist om dergelijk resultaten te krijgen. De pocket bv is gemixed met Franse Bulldogs en de grotere en hogere zijn weer gemixed met Mastiffs en soortgelijke rassen.  Vandaar dat je eigenlijk ook niet kunt spreken van een nieuw ras. Dat zou betekenen dat iedere kruising een naamplaatje kan worden toegedicht, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Vraag een fokker naar de achtergrond van hun hond en ze kunnen je nauwelijks iets vertellen over de herkomst.

Toch gebruikt het gros van de fokkers alsnog de naam Pit Bull in hun kennelnaam of als stukje marketing voor de verkoop. Dit is puur inspelen op de markt omdat er kennelijk veel vraag is naar nieuwe soorten en maten. Verklaar de vele standaarden maar eens.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^