Informatie over de Podenco (door Cosmic)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

" Mis alleen iets of heb er overheen gelezen.
Een verschil met windhonden is dat windhonden jagen met hun ogen en half windhonden met ogen, neus en oren.
Ze vallen onder de lange honden waardoor ze niet overal los mogen.
Ze hebben wel grote oren, maar daar zitten regelmatig bananen in.
En jachtinstinct aan is ook oren dicht.
Verder kunnen ze heel hard lopen en goed springen. "


Mógen wel, inmiddels (in Nederland, tenminste). Alleen of het verstandig is, hihi.. Bedankt voor 't toevoegen van de info! Vooral het eerste is leuk om te weten, ik voeg het even toe.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel 3 doggies

honden foto van Anne en Diesel

Wat heb je dat mooi geschreven! Kheb met volle aandacht alles gelezen en vond het best jammer dat ik er zo snel doorheen was!

honden page profiel EasyEasy 3 doggies

honden foto van Easy

Leuk gedaan ;-)

H Maas (Gast)

Leuk en leerzaam, we denken er over om een podenco te adopteren en nu weet ik er iets meer vanaf. Dank je wel.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ontzettend leuk en leerzaam. Mooi geschreven Pauli... COSMIC!

Is het misschien een idee om dit in de encyclopedie te zetten? Kunnen een boel mensen nog iets van opsteken en het leest makkelijk weg.

honden page profiel PP

Ik heb er hier nog eentje in de opvang, haha! Grapje hoor.. Of nou ja, geen grapje, maar ze zit niet op de schopstoel.. ;)

 

honden page profiel PP

Misschien wel leuk om dit hier even te delen, omdat dit toch wel onwijs bijzonder is!

Bruce Boxer heeft vandaag een langharige Podenco gezien! Helaas was de ervaring niet heel positief, maar je kunt het verhaal eventueel hier lezen! :-) https://www.hondenpage.com/hondenforum/179726/eerste-ontmoeting-met-een-podenco..php?utm_expid=1508167-8.m8hCHUkuSO2Q4o4kNhUNdw.0&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.hondenpage.com%2Fhondenforum%2Fmeestrecent.php

Toen bedacht ik me ineens dat ik de langharige Podenco hier helemaal niet geshowd heb! Ze zijn echt prachtig, en zijn extreem zeldzaam, ze komen nagenoeg niet voor! Ondanks dat de ervaring niet positief was, is Bruce Boxer tóch een pareltje tegen gekomen! :-D

Ik dacht, misschien is het wel leuk om hier ook wat foto's te delen van langharige Podenco's, aangezien het er toch weer heel anders uit ziet dan een kort- of ruwharige Podenco.Onwijs gaaf dat er hier in Nederland eentje rondloopt! Helaas wel een chagrijnig exemplaar, maar van een afstandje zou ik hem best eens willen bewonderen :-D

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Die laatste, met 8 poten, die is bijzonder zeg ;)

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Mooi geschreven! Podenco's blijven echt hele mooi honden en ik denk dat ik er altijd een zwak voor zal hebben. In de drunense duinen komen we er wel vaker tegen, niet heel vaak. Soms ook windhonden, Gruul is dan helemaal in zijn element. Het lijkt wel alsof steeds meer mensen een podenco of podenco kruising uit Spanje hierheen halen. Laats stond ik ook met een meisje in de drunense duinen te kletsen over haar kruising die ze net uit spanje had. Ook weer een hele lieve mooie hond die lekker rent.

Dit ras zal altijd hoog in het vaandel staan bij me. Het is dat ik een pup wilde en geen fokker van dit ras in nederland kon vinden...

Grethe Hollander (Gast)

Wat een leuk en vooral herkenbaar verhaal. Onze Taylor wordt morgen 1 jaar en is sinds zijn 3e maand bij ons. Hij is een Podenco Ibicenco en zit momenteel erg veel achter de reëen aan:( Ik heb nu maar een longeerlijn gekocht, want ik moet er niet aan denken dat er iets met hem gebeurt. Aan het bos grenzen nogal wat drukke wegen..... maar naast dat ene "minpuntje" kan ik niet anders zeggen dan dat een Podenco een aanwinst, een verrijking van je leven is. Zo mooi, zo lief, zo grappig en soms zo doof;))

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Langhaar podenco's zijn inderdaad prachtig. In het asiel in Spanje waar ik heb gewerkt zat er één, Petter. Echt een schatje, maar werd helemaal ondergesneeuwd door de andere honden. 

 

honden page profiel PP

Wauw, prachtig, Witte Draak! ;-)

Zonde dat hij achter de reeën aan gaat, Grethe, maar inderdaad herkenbaar.. Hij wordt volwassen, begint waarschijnlijk zelfvertrouwen te krijgen, en voelt zich veilig genoeg om eens alleen op pad te gaan. In principe iets goeds, alleen is het wat minder voor de reeën en voor jou, en voor Taylor qua gevaren. Ik herken het in mijn Podenco Andaluz, het eerste half jaar kon ze overal los, en nu nagenoeg nergens meer. Ik zoek vooral omheinde veldjes op, maar die zijn helaas niet overal.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Ik heb gisteren een nieuw podencoras ontdekt! Alle informatie was in het Spaans, vandaar dat ik het niet eerder was tegengekomen. Ze komen veel voor in langhaar, maar zijn er ook in korthaar. (en misschien ruwhaar... maar ik lees helaas geen Spaans, haha) 

 

De podenco Xarnego Valenciano! 

 

honden page profiel Pauline van GulikPauline van Gulik

544064.jpg

Dit is onze adoptie hond Sila, ze is sinds oktober 2019 bij ons. Ze komt uit Griekenland, waar ze bij een tankstation is achtergelaten. Onze hondentrainer ziet er een Podenco in, maar de flaporen zijn een beetje misleidend, of die komen van een ander ras..  haar gedarg doet me eerder denken aan een Golden. Ziet iemand een Podenco in Sila, of een ander ras? Zouden we link vinden om te horen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic, daarom gaat deze op slot. 

Pauline we willen je aanraden om een nieuw topic aan te maken zodat mensen gerichter reacties kunnen geven. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Is dit een Pomeranian?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^