Vraag mbt logeerhond over een aantal maanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Ik ben misschien heel vroeg,  maar onze overburen hebben gevragen of wij in mei op hun stafford teefje willen passen omdat ze naar een bruiloft moeten in Polen. 

Dit zal voor ongeveer 4 dagen zijn. Nou hhebbn Storm en Tara nog niet super veel met elkaar gewandeld, en dus zijn ze vandaag samen naar de bossen geweest. Eerst een tijd aangelijnd gewandeld, en daarna hebben we ze los gelaten bij het water. Dit ging eigenlijk 20 minuten super goed, maar daarna gingen ze een beetje vervelen. Storm ging steeds in haar nekvel hangen, dus weer aangelijnd. 

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit in mei niet meer gebeurd zodat ze 4 dagen samen in huis kunnen? 

Tara is een teefje van 8 maanden oud, ze is in het begin erg terughoudend, staartje tussen haar poten en erg onderdanig naar Storm toe. Maar als ze eenmaal aan het spelen zijn durft ze wel van zich af te bijten. 

Storm is nu 11 maanden, en vind elke hond wel prima, vooral met teefjes gaat hij super goed. Alleen net als vanmiddag kan hij na een tijdje echt gaan etteren, dus in de oren en nekvel hangen. Niet omdat hij dan agressief word, maar puur om te spelen. Als we ze uit elkaar halen en 10 minuten later weer los laten gaat het weer een tijdje super goed. Tot meneer er ff geen zin meer in heeft ofzo. Dan gaat hij ook uit het niets happen, terwijl de andere hond gewoon leuk aan het spelen of rennen is. 

Ik heb dus nog 5 maanden de tijd om deze twee goed door een deur te kunnen laten gaan. 
S nachts kan Tara altijd naar huis toe, want we krijgen de sleutel voor als het in de nacht echt niet gaat. Maar overdag laat ik haar liever hier zodat ze niet alleen is! 

Alvast bedankt voor jullie reacties :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de wandelingen niet te lang maken, zodat ze blijven spelen, tuurlijk kan je lekker wandelen maar ga dan met zijn twee zodat als de spanning te hoog op loopt je ze aan kan lijnen , ieder aan een lijn.

thuis, altijd erbij blijven, en probeer te vermijden dat er in huis gespeeld wordt, loopt het uit de hand zet ze dan beiden in een andere ruimte, zodat er geen enkele spanning tussen de honden plaatsvind.

vind het heel verstandig dat je je nu al inleest hoe het straks gaat, en als ze elkaar mogen, super, maar ze zijn beiden jong en dan kan spelen uit de hand lopen, ben dat voor, niet te lang, en daarna ieder zijn eigen plekje in huis, zorg voor controle en wees conseqwent daarin.

als ik een logee heb, lekker wandelen, daarna ieder een eigen plek, ze zijn volwassen, maar dan nog, een lekker na een wandeling in de gang en de ander in de keuken of woonkamer, en buiten ? in de tuin ? na een wandeling kan er gerust gewezen worden op rust, dus ieder zijn eigen plekje, nou zijn ze nog heel jong bij jou, maar dat maakt niet uit, het is vier dagen, je wilt dat het vrienden blijven, zorg dan voor rust in jouw tent, en daarbuiten, lekker spelen en daarna wandelen aan de lijn, niet te lang, je geeft zelf aan dat Storm dan gaat klieren, ben dat voor.

Volgende forumvraag: Nina: Natuurtalentje behendigheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^