Broodfok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jonas en LioJonas en Lio

honden foto van Jonas en Lio

Beste hondenliefhebbers,

Ik wil even mijn verhaal kwijt. Ik heb me zelf oo it laten vangen door broodfok. Mijn hond was doodziek en zag enorm af de eerste weken dat we hem hadden. Ik heb toen heel het internet afgezocht naar informatie en realiseerde dat ik met een broodfokker te maken had. Mijn hondje zo zien lijden en de wetenschap dat er nog duizenden honden zijn die hetzelfde lot ondergaan deed mij enorm pijn. Ik was heel erg aangedaan en gebrand op actie tegen deze praktijken. Mijn plan luidt als volgt: Ik heb een nieuwe pagina gemaakt met als doel om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en te informeren over broodfok. Niet enkel de gruwelijke foto's van honden die enorm zijn afgetakeld door broodfok, maar gewoon leuke tips, honden foto's en filmpjes zodat het brede publiek geïnteresseerd raakt. Hierdoor zullen niet enkel de mensen die het fenomeen al kennen de informatie te zien krijgen, maar ook de mensen die er totaal nog niet van gehoord hebben. We gaan ons niet telkens richten tegen 1 broodfokker (want dat is volgens mij vechten tegen de bierkaai) maar het hele fenomeen aanpakken. Als mensen op de hoogte zijn gaan ze automatisch geen dieren meer aankopen bij broodfokkers en is de sluiting een logisch gevolg.

Om dit initiatief te laten slagen heb ik natuurlijk jullie hulp nodig! Like de pagina en deel deze zoveel jullie kunnen zodat het woord verspreid wordt. Ik sta ook absoluut open voor tips om de pagina te optimaliseren. Ik hoop dat ik op jullie steun kan rekenen en dat we samen broodfok uit de wereld mogen helpen!


https://www.facebook.com/pages/Dognity/120871764746861?fref=ts

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Hoi Jonas!

Wat een goed idee en wat ook een goede passende naam: Dognity

Wat ik daar nu zie zijn prachtige fotos maar nog geen informatie, of kijk ik niet goed?
Ook misschien een idee om je link actief te maken?

Maar ik like hem...ben heel benieuwd, succes!

honden foto van Antje, Nala, Simba, Abu en de poezenbeesten

Heb de pagina ook liked en gedeeld.
Goede actie van je.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Er zijn hier topics over broodf. Zo erg dat dat soort lui nog steeds hun gang kunnen gaan. 
Heel goed en slim idee van jou,zo bereik je een groot publiek!


Heb m geliked, waar misschien wel een paar foto's over de misstanden. Mensen mogen best zien hoe erg het is!

honden page profiel Jonas en LioJonas en Lio

honden foto van Jonas en Lio

Ja voor de informatie moet je op de informatie knop klikken, maar die is inderdaad niet echt duidelijk. Ik ga dat nog wel eens delen zodat het op de pagina wall komt en makkelijker vindbaar is!

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Heb het ook geliket, goed initiatief!

honden page profiel Jonas en LioJonas en Lio

honden foto van Jonas en Lio

@suzanne, die afschrikwekkende foto's is net niet de bedoeling. Het moet een luchtige en open pagina worden voor iedereen. Naar mijn mening werken die foto's afwerend voor het brede publiek waardoor mensen minder snel de pagina grondig gaan bekijken

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Vandaag zag ik ook een lijst met broodfokkers die in Nederland en België zitten, misschien een idee om erop te zetten? Dat is wel makkelijk voor als mensen op je facebook zitten en even snel willen weten waar ze absoluut niet naartoe moeten gaan of een hond van moeten kopen ;-) Ik heb ook geliked

honden foto van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

Geliked en gedeeld

honden page profiel Jonas en LioJonas en Lio

honden foto van Jonas en Lio

Bedankt voor het liken en delen! de diertjes zullen jullie dankbaar zijn ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" @suzanne, die afschrikwekkende foto's is net niet de bedoeling. Het moet een luchtige en open pagina worden voor iedereen. Naar mijn mening werken die foto's afwerend voor het brede publiek waardoor mensen minder snel de pagina grondig gaan bekijken "


Ga je gewoon informatie schrijven? Ik ben t wel met je eens, er is een dierenpagina met zulke erge foto's, dat het mensen afstoot! 
Ik heb een foto geplaatst van mijn hond, toen nog pup in de sneeuw. Staan mooie foto's op.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Like! ;-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wat een goed initiatief!! Natuurlijk geliked!

honden foto van Antje, Nala, Simba, Abu en de poezenbeesten

Staat ook een foto van mijn (kleine) schatjes bij.
En nogmaals zeer goed dat je het onder de mensen wil brengen.
En die lijst van die adressen moet er ook op komen te staan.
Die gaat toch al rond op facebook.

honden foto van liesbeth en de bende ..

eerlijk ? je bent persoon 1000 die "een actie" op poten zet..

ABA ken je dat? nee? www.broodfok.be ..
kijk daar maar eens.. die zijn al enkele jaren bezig.. en met licht succes, niet veel, maar licht succes..

Ik wens je veel succes, heb je pagina ook geliked.. maar of het veel succes gaat hebben? ik betwijfel het..

Mensen willen gewoon niet luisteren.. ah nee.. want dien winkel is proper, dus tzal wel goed zijn he.. wat kan ne winkel nu niet beter dan een fokker? die fokkers zijn er toch enkel maar om geld uit u zakken te halen ..

geld is een heel gevoelige zaak bij mensen tegenwoordig.. als ze moeten kiezen tussen een geteste pup van goede ouders van €1500 of ze kunnen een "koopje kopen" van maar e600 .. ondanks de lsechte naam an de winkel.. Waar gaan ze heen denk je??

En als die winkel, een lieve kleine puppy in zoons/dochters/vrouws/mans armer duwt.. denk je nu echt, dat zij dan gaan weigeren? en die pup terug in de bak laten zetten..??

Ik ga nu misschien heel negatief lijken.. Maar tis gewoon realiteit.. Trouwens weet je wie er bij de bestuursleden van FOD zit oa?? de oprichtster van AE en nog een paar.. die pleiten dat ze "elkaars zaken mogen controleren" ..

Gaat een mooie zaak zijn he? ;-)

honden page profiel Jonas en LioJonas en Lio

honden foto van Jonas en Lio

Beste Liesbeth,

Ik ben het helemaal niet eens met je mening. Met die mentaliteit gaat er natuurlijk niks veranderen. Als iedereen denkt zoals u dat er niks te veranderen is aan de mentaliteit van de maatschappij dan gaat er inderdaad ook niks veranderen. 

Ten eerste hebt u gelijk over de vele facebook pagina's. Ik heb er zelf ook al honderd gezien. Maar ik wil een andere kant op. De pagina's staan vol met afgrijselijke beelden en foto's van afgepeigerde dieren die mensen alleen maar afkeren. De ene klikt snel weg en de andere denkt: "Dat zal bij die fokker wel niet zijn want de honden zien er goed uit." Ik wil een toegankelijke pagina maken voor het brede publiek en zo het woord verspreiden en de mensen informeren. Wij hoeven de grote controlerende instanties niet te bereiken. Als het grote publiek niet koopt zullen de instanties hier weinig of niks aan kunnen doen en zullen malafide fokkers moeten sluiten. 

Ten tweede klopt het dat mensen de dag van vandaag veel belang aan de prijs hechten. Maar denkt u dat wanneer de mensen weten dat de kans op een zieke en gedragsgestoorde pup heel groot is, ze toch voor de goedkope gaan kiezen? Ik denk het niet want als je de medische kosten er bij neemt kan dit snel oplopen tot meer dan 1500 euro. 

Ten derde is het de bedoeling dat ze zelfs niet meer gaan kijken bij de malafide fokkers en dus niet meer verleid kunnen worden door de "propere" hokken en de lieve kleine puppy's. Als men weet hoe ze een malafide fokker via internet kunnen herkennen of via horen zeggen weten dat die fokker niet deugt gaan ze deze niet meer bezoeken.

Dit klinkt misschien allemaal een beetje naïef en gemakkelijk maar Ik heb er een doel van gemaakt en ga er echt alles aan doen om dit te verwezenlijken. Ik GELOOF dat dit kan lukken en hoe meer mensen hierin geloven hoe groter de kans op slagen.

honden foto van liesbeth en de bende ..

Jij denkt echt dat je dat in je eentje gaat lukken? Wake up .. Aba is al jaren bezig met een heel team.. De optocht in Gent gezien vorig jaar ? FOD deed zelfs niet eens open! Ze doen gewoon hun ogen toe..


En gedrag gestoord.. Ja dat weet ik .. Maar wie denk je dat mensen gaan geloven? Jij die mooie plaatjes van achter je PC laat zien? Of de mensen dat die lieve pup in hun handen duwt?? Ik ken iemand dat al 10 honden bij zelfde brood fokker gekocht heeft.. En ze heeft er nog nooit problemen mee gehad met de honden, goed voor haar natuurlijk .. Maar waar gaan de mensen meer geloof naar hechten? Zij met haar 10 gezonde honden? Net als alle goede reacties op hun website? Of die paar die op een honden forum, vaak dan nog anoniem komen melden dat ze een zieke pup hebben van die fokker??


Je bekijkt je zaak niet realistisch.. Voor fod en dierenwelzijn niets willen doen, mag jij nog 10 000 en 1 facebookpaginas starten, maar ga je toch geen klop kunnen bereiken.. Er bewandelen al zoveel mensen dat pad, sommige al jaren .. En Ook zij hebben bijna nog niets kunnen doen.. Buiten een 3 tal zaken laten sluiten, waarvoor er minstens 5 nieuwe in de plaats kwamen ..

En dan is dat niet negatief denken, maar gewoon logisch redeneren ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

Trouwens.. Jij zegt, dan zullen de mensen wegblijven, en moeten de brood fokkers sluiten.. Of je krijgt een asiel zoals dzd die met meer dan 60 brood fokkers samen werkt, zogezegde oepsnestjes en nestoverschotten (lees de niet verkochte pups) gaan ter adoptie stellen, ze krijgen een percentje op elke pup dat de deur aangaat en de winkels hebben nog steeds hun inkomen en het zogenaamde asiel blijft draaien ...

Beetje centjes onder tafel erbij en je hebt een plotse niet geintreseerse fod die toekijkt en goedkeurd..

Welkom in een apen land waar mens en dier als beest mag behandeld worden, maar waar je de cel ingeflikkerd word voor medisch cannabisgebruik .. Snap je wat bedoel? ;-)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Ik kan er ook absoluut niet tegen,die vreselijke beelden.Dus ja inderdaad lastig...wel goed wat je doet.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ik heb de pagina ook gedeeld voor je. Trek je niets aan van het negatieve commentaar, je zult die wellicht nog wel meer krijgen, maar je probéért tenminste wat. Dat kunnen een hoop al niet zeggen. Dus raak vooral deze mentaliteit niet kwijt!

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Ik heb de pagina ook gedeeld voor je. Trek je niets aan van het negatieve commentaar, je zult die wellicht nog wel meer krijgen, maar je probéért tenminste wat. Dat kunnen een hoop al niet zeggen. Dus raak vooral deze mentaliteit niet kwijt! "


. als je het op mij hebt? dan heb je het goed fout.. er is gewoon een verschil tussen overal roepen dat je iets gaat veranderen en realistisch blijven..

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Realistisch blijven staat voor mij niet gelijk aan 'opgeven'. Realistisch blijven staat voor mij niet gelijk aan mensen met een goede bedoeling 'de grond in boren' (ik weet even geen betere uitdrukking). Er word hier zo vaak verkondigd dat men wat zou moeten doen aan die praktijken, dan doet iemand wat diegene verstandig lijkt, krijgen ze dit. Dat vind ik gewoon niet netjes van je.

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Realistisch blijven staat voor mij niet gelijk aan 'opgeven'. Realistisch blijven staat voor mij niet gelijk aan mensen met een goede bedoeling 'de grond in boren' (ik weet even geen betere uitdrukking). Er word hier zo vaak verkondigd dat men wat zou moeten doen aan die praktijken, dan doet iemand wat diegene verstandig lijkt, krijgen ze dit. Dat vind ik gewoon niet netjes van je. "


. iedereen kan een FB pagina openen.. en ik boor niet de grond in .. ik hoopte enkel dat zijn ogen zouden opengaan.. Met enkel een Fb pagina bereik je niks.. wat met de mensen die geen fb hebben? en nog maals.. zolang de grote bazen het hand boven de winkel houdt, mag heel belgie zijn rug er naar keren, gaat t toch niet uitmaken hoor..

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Vertel eens, wat moeten we doen dan?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Vertel eens, wat moeten we doen dan? "


als ik dat zou weten, net zoas andere die er al jaren tegen vechten, wel zou super zijn .. ;-)
Er zijn er die campagns tegen de grootste zaken zijn begonnen, je weet zeker wel een paar namen die ik bedoel.. resultaat zijn vele dreigberichten, waardoor ze niks meer durven doen ..

elk jaar zijn er meerdere optochten van ABA uit.. er was er een tegen bvb PC in schulen.. paar maanden later (denk zelfs weken later..) was die winkel gesloten.. ABA onderneemt actie.. die gaat niet van achter de pc roepen dat t moet stoppen, en dan een pagina openen..

zeg ik dat t niet mag? nee, tis goed dat hij wilt helpen, echt super! van mij mogen die winkels ook dicht, liever gisteren dan vandaag.. . maar enkel een fb pagina gaat weinig uitmaken vrees ik.. Er zijn zoveel mensen die geen fb hebben, hoe gaat hij die bereiken?

regelamtig ga ik met een paar flyeren op markten, en in de buurt van zo een winkels, met de uitleg wat broodfok is, ja met schokkende foto's .. maar zo hebben de mensen meer beeld, dan enkel leuke plaatjes..

echt nog is, super dat hij zich mee wilt inzetten, maar enkel een fb pagina gaat t hem niet doen..


zoals hetgeen ik aangaf.. kindje wilt eens in de winkel naar de hondjes gaan kijken, slimme verkoper luisterd wat, duwt een klein ding in haar handen, ouders kunnen geen nee zeggen, anders heeft dochter verdriet.. et voila, daar gaat er weer een over de toonbank.. en daar gaat een fb pagina niets aan verandere..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" eerlijk ? je bent persoon 1000 die "een actie" op poten zet..

ABA ken je dat? nee? www.broodfok.be ..
kijk daar maar eens.. die zijn al enkele jaren bezig.. en met licht succes, niet veel, maar licht succes..

Ik wens je veel succes, heb je pagina ook geliked.. maar of het veel succes gaat hebben? ik betwijfel het..

Mensen willen gewoon niet luisteren.. ah nee.. want dien winkel is proper, dus tzal wel goed zijn he.. wat kan ne winkel nu niet beter dan een fokker? die fokkers zijn er toch enkel maar om geld uit u zakken te halen ..

geld is een heel gevoelige zaak bij mensen tegenwoordig.. als ze moeten kiezen tussen een geteste pup van goede ouders van €1500 of ze kunnen een "koopje kopen" van maar e600 .. ondanks de lsechte naam an de winkel.. Waar gaan ze heen denk je??

En als die winkel, een lieve kleine puppy in zoons/dochters/vrouws/mans armer duwt.. denk je nu echt, dat zij dan gaan weigeren? en die pup terug in de bak laten zetten..??

Ik ga nu misschien heel negatief lijken.. Maar tis gewoon realiteit.. Trouwens weet je wie er bij de bestuursleden van FOD zit oa?? de oprichtster van AE en nog een paar.. die pleiten dat ze "elkaars zaken mogen controleren" ..

Gaat een mooie zaak zijn he? ;-) "


.liesbeth, er is net een topic op slot gegaan, ging over buitenlandse asiel honden, gewoon ervaring delen en dan zijn er altijd mensen tussen die hun eigen mening willen opdringen en anderen willen overtuigen van hun gelijke en blijven doordrammen, heel erg doordrammen, terwijl het niet om de mening van een individu gaat, topic op slot.Dat is heel jammer, het gaat nl in dit geval helemaal niet om wat jij er van vind. Iemand neemt een nieuwe initiatief. Lijkt me elk initiatief, wat de broodf wilt in de aandacht wilt brengen ook als is het nr 1000 moeten toejuichen.

honden foto van liesbeth en de bende ..

ow, en omdat er een ander topic op slot gaat mogen er opeens geen meningen niet meer gezegd worden ofzo ?

honden page profiel Juud & OllJuud & Oll

honden foto van Juud & Oll

" Jij denkt echt dat je dat in je eentje gaat lukken? "


Tuurlijk zal het niet verholpen worden, maar hoe meer mensen paginas maken, hoe meer het onderwerp verspreid wordt via internet. Zo leren meer mensen wat broodfok inhoud


Je kan inplaats van leedfotos ook fotos plaatsen die broodfokkers maken, zodat mensen herkennen wat voor fotos bedrog zijn.

Hij heeft 561 likes... dus er zijn alweer 561 mensen wijzer geworden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

;-)

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Dat een fb pagina geen wereld van verschil gaat maken, klopt ben ik met je eens. Er is veel meer voor nodig. Wel ben ik van mening dat het mensen aan het denken kan zetten. Er zijn zoveel mensen actief op fb, dat het een hoop mensen kan bereiken. De mensen die geen fb hebben horen het dan weer van degenen die het wel hebben. Misschien niet direct, maar zodra ze er van horen dat iemand er een puppy aan wil schaffen, vertellen ze er wel over bv. Het zijn misschien kleine stappen, maar elke stap moet gewaardeerd worden:-). Gelukkig vind jij dat ook:-). Bedankt voor de fijne discussie!

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: reu/teef moeilijke keuze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^