Overstappen van brok, spannend!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Frodo zit al een hele tijd op een speciale hypo-allergene brok van de dierenarts i.v.m. een vermoedelijke allergie. Voordat we permanent op deze brok gingen hebben we diverse brokken uitgeprobeerd, de één met een nog erger resultaat dan de ander. De afgelopen 3 jaar doet Frodo het op deze brok prima.
Wel krijgt hij de laatste tijd ook allerlei extratjes zonder dat hij daar een allergische reactie op krijgt dus hebben we besloten toch te kijken naar een andere brok.
Dit met name omdat de brok die we nu hebben gigantisch duur is (voor 6.5 kilo €61,50 en hier doen we een maand mee).

Ik heb net een bestelling geplaatst bij zooplus voor Taste of the Wild. En dan de vis variant. Dit omdat ik goede verhalen hoor over deze brok, graanvrij is en de vis variant omdat de brok die we nu hebben ook op basis van vis is.

Hopelijk gaat het goed op deze brok want per kilo scheelt het ons 5 euro...

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik snap je verhaal volledig ! In het begin hebben wij met Luca ook ontzettend aan het sukkelen geweest. Van brok naar brok op aanraden van de dierenarts. En ik was het uiteindelijk zo beu dat ik zelf op zoek ben gegaan :-) Ik kende toen Taste of the Wild e.d. niet dus ik ging lezen bij KVV. En Luca was ineens een ander hondje. Dus ik duim dat het bij Frodo ook goed loopt op de nieuwe brokjes :-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Ik hoop het voor je, want dat zijn geen leuke prijzen die je daar noemt! En stel dat het niet lukt, stuur dan maar een pb'tje, koop ik ze van je over ;-) Weet je ook wat er zo 'speciaal' is aan die specific brokken?? Want als het alleen het feit is dat het op basis van vis is, heb je inderdaad dikke kans dat het goed gaat':-)

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Naja het is sowieso een hypo-allergene brok. Hoe het precies gaat weet ik niet maar het is dan op basis vna vis.. Maar zo gemaakt dat het lichaam het niet herkent als vis? Zoiets.. Dus een hond kan er niet allergisch op reageren als het goed is.
Ik had nog even gebeld met de dierenarts waar we met Frodo zitten en de assistente gaf als tip om sowieso niet te gaan voeren wat je al hebt gevoerd, want de kans dat hij dan allergisch reageert groter is. En wat je nog nooit hebt gegeven is de kans minder aanwezig. De keuze voor vis was daarom erg makkelijk :-)
Ik heb nu een zak van 6.4 kilo besteld, meteen zo`n grote zak is niet zo handig. Ben benieuwd :-) Deze brokjes zijn bijna op (nog 5 dagen) en dan gaan we overstappen.

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Geef je Specific zalm en rijst? Hier ook een hondje wat daarop zat en het er goed op deed, na verschillende merken waarbij de een een nog groter drama was dan de ander. Inmiddels ben ik over op Orijen vis en geef ik daarnaast kvv vis of paard en als dit goed gaat doen we er hert bij. Succes!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Spannend! :-)

Wij zijn sinds gister ook bezig met de honden op een andere brok te zetten. Onze labradoodle heeft als pup ernstige Giardia gehad (een parasiet in de darmen). Daardoor waren z'n darmen helemaal kapot gegaan en heeft hij heel snel darmproblemen. Hij kan geen granen e.d. eten en heeft snel diarree. 

Maar het voer dat we hadden werd toch wat duur, dus nu gaan we over op 'Dog lovers gold'. Ben benieuwd! Ik heb sinds gister een kwart van het oude voer verandert in het nieuwe voer, dit eerst maar een paar dagen vol houden. Dacht zelf aan 4 tot 7 dagen, gezien hij zo snel ziek wordt.. daarna half om half en daarna een kwart van z'n oude voer. Hoe doe jij dat? 

Hij had vandaag alweer diarree.. mja of dat nou door het nieuwe voer komt, of doordat hij steeds in de koude sloot ligt ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Geef je Specific zalm en rijst? Hier ook een hondje wat daarop zat en het er goed op deed, na verschillende merken waarbij de een een nog groter drama was dan de ander. Inmiddels ben ik over op Orijen vis en geef ik daarnaast kvv vis of paard en als dit goed gaat doen we er hert bij. Succes! "


De Specific zalm en rijst bevat:
Rijst
Gehydrolyseerd zalm eiwit
Varkensvet
Mineralen, vitamine en sporen elementen cellulose in poedervorm
psyllium husk ( = weegbree zaadhuiden)
zonnebloem olie.

Dus je hond kan zowiezo tegen rijst, varken, psyllium husk en zonnebloem olie. Te weinig info dus om een goed brok te vinden.
Rijst heeft niet al te veel voedingswaarde voor een hond. Varken is ook niet al te gezond voor een hond (kunnen ze ernstig ziek van worden).

Het is dus idd een kwestie van uit proberen.

Wanneer TOTW niet goed gaat, zou je Orijen 6 fish of Fish4dogs nog uit kunnen proberen. TOTW bevat namelijk tomaat en dat kan ontstekingen doen aanwakkeren.

Wat voor snacks krijgt je hond nu? Daar kan je wellicht ook wat uit op maken, al is af en toe een snack natuurlijk wat anders als het alle dagen eten.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

@ Roosje: Frodo krijgt nu de laatste tijd af en toe kleine stukjes gedroogde kip, stukjes jong belegen kaas. Verder als botten krijgt hij nu kauwbotten van buffelhuid. Als zoekopdrachtjes kreeg hij regelmatig gedroogde konijnen oren. Ook heeft hij gedroogde runderlong gehad, af en toe kleine stukjes gedroogde pens (weet even niet van welk dier), gedroogde paardenhart stukjes (is alweer even geleden), wortel heeft hij ook nog gehad (vind hij héérlijk!).

@ Maaike: ik stap gewoon in 1 keer over van de oude naar de nieuwe brok. Volgens mij hoef je dat niet te mengen toch? Alleen van brok naar vers vlees moest geleidelijk aan dacht ik.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" @ Roosje: Frodo krijgt nu de laatste tijd af en toe kleine stukjes gedroogde kip, stukjes jong belegen kaas. Verder als botten krijgt hij nu kauwbotten van buffelhuid. Als zoekopdrachtjes kreeg hij regelmatig gedroogde konijnen oren. Ook heeft hij gedroogde runderlong gehad, af en toe kleine stukjes gedroogde pens (weet even niet van welk dier), gedroogde paardenhart stukjes (is alweer even geleden), wortel heeft hij ook nog gehad (vind hij héérlijk!).

@ Maaike: ik stap gewoon in 1 keer over van de oude naar de nieuwe brok. Volgens mij hoef je dat niet te mengen toch? Alleen van brok naar vers vlees moest geleidelijk aan dacht ik. "


Ik weet niet wat je onder af en toe verstaat, maar wellicht kun je er niets uit op maken.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Gedroogde kip dagelijks, stukjes kaas eens in de week, bot dagelijks, rest al een tijdje niet meer.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Gedroogde kip dagelijks, stukjes kaas eens in de week, bot dagelijks, rest al een tijdje niet meer. "


Dan zou ze dus wel tegen kip en rund (buffel) moeten kunnen..

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Van brok naar vlees en andersom kan juist vaak in één keer, van krokant naar krokante brok zal ik zelf altijd mengen voor de zekerheid om problemen te voorkomen, beter safe than sorry ;-)

Wat Roosje zegt klopt, af en toe een stukje wil niet zeggen dat hij er dus tegen kan. Soms is een kleine beetje al voldoende, soms moet je er wat meer van geven.

Op deze sites vind je ontzettend veel informatie mbt de verschillende allergieën http://www.allergie-bij-honden.nl en http://www.allergiepolivoorhonden.nl.

Als je de meest uitgebreide en dure variant gaf van specific dan bevat deze ook borage olie en helpt deze dus ook jeukstillend bij atopie.

Taste of the wild bevat wel erg veel verschillende ingrediënten om als 'probeerdieet' te gebruiken. Zelf zou ik met een brok beginnen met bv 1 koolhydraatbron en 1 eiwitbron zoals smolke sensitive of yarrah sensitive.

Je weet nu namelijk niet eens of Frodo tegen vis kan toch? Het zijn immers 'kleingemaakte' eiwitten en dus onherkenbaar. Plus niet elke vis heeft hetzelfde aminozuurpatroon, ik ken honden die bv niet tegen zalm kunnen maar wel tegen forel....

Ik hoop dat het goed gaat, zelf had ik echter de gok echter niet genomen denk ik, zeker aangezien je weer terug bent bij af als Frodo weer jeuk krijgt.

(al eens over nagedacht om bij een holistisch arts langs te gaan om hem te laten testen welke voeding hij wel en niet kan hebben? dit bood de uitkomst bij mijn hond namelijk)

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Ik snap inderdaad dat als het kleine hoeveelheden zijn dat het kan dat hij toch allergisch is ervoor maar gewoon niet "genoeg" binnenkrijgt om daadwerkelijk een reactie te krijgen.

Ik snap je post Linda, het is ook wel zo dat als hij een reactie krijgt, we direct op de andere brok terug gaan en het dan zo laten. Hopelijk krijg ik de TOTW brok snel binnen zodat ik nog een paar dagen kan mengen.


Ik heb al heel vaak nagedacht om iets te doen als een holistische dierenarts, ik zou dolgraag bijvoorbeeld naar Tannetje Koning willen.. "Helaas" is Frodo niet mijn eigen hond maar de hond van mijn ouders, en omdat ik thuis woon ook een deel mijn hond, maar zulke dingen is helaas niet iets wat ik zelf kan beslissen aangezien zij het betalen..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" @ Roosje: Frodo krijgt nu de laatste tijd af en toe kleine stukjes gedroogde kip, stukjes jong belegen kaas. Verder als botten krijgt hij nu kauwbotten van buffelhuid. Als zoekopdrachtjes kreeg hij regelmatig gedroogde konijnen oren. Ook heeft hij gedroogde runderlong gehad, af en toe kleine stukjes gedroogde pens (weet even niet van welk dier), gedroogde paardenhart stukjes (is alweer even geleden), wortel heeft hij ook nog gehad (vind hij héérlijk!).

@ Maaike: ik stap gewoon in 1 keer over van de oude naar de nieuwe brok. Volgens mij hoef je dat niet te mengen toch? Alleen van brok naar vers vlees moest geleidelijk aan dacht ik. "


Van de ene naar de andere brok moet je rustig opbouwen, zeker als je hond gevoelige darmen heeft. Ik twijfel alleen nog hoe rustig aan ik het zou doen.. maar kan het maar beter te rustig doen dan te snel :-)

Als ik jou was zou ik ook gaan mengen hoor.. die darmen krijgen nog al een verandering en een klap. Ze moeten rustig kunnen wennen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Je moet alleen wel oppassen wat voor soort brok het is. Geperst en geëxpandeerd mag je niet mengen.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

" Ik snap inderdaad dat als het kleine hoeveelheden zijn dat het kan dat hij toch allergisch is ervoor maar gewoon niet "genoeg" binnenkrijgt om daadwerkelijk een reactie te krijgen.

Ik snap je post Linda, het is ook wel zo dat als hij een reactie krijgt, we direct op de andere brok terug gaan en het dan zo laten. Hopelijk krijg ik de TOTW brok snel binnen zodat ik nog een paar dagen kan mengen.


Ik heb al heel vaak nagedacht om iets te doen als een holistische dierenarts, ik zou dolgraag bijvoorbeeld naar Tannetje Koning willen.. "Helaas" is Frodo niet mijn eigen hond maar de hond van mijn ouders, en omdat ik thuis woon ook een deel mijn hond, maar zulke dingen is helaas niet iets wat ik zelf kan beslissen aangezien zij het betalen.. "


.Hoi Wendie,

Ik vind het wel goed dat je het in ieder geval probeert, Specific bevat helaas net als RC chemische antioxidanten en zoals je al aangeeft is het extreem duur. Zouden je ouders ook de gok niet willen wagen als ze daarna voeding kunnen geven die maar de helft kost? (ik kan me goed voorstellen dat ze nee zeggen... maar goed) Ik weet niet of Tannetje ook voertesten doet of niet, Den Hoek doet dit iig wel. Je kan ook degene van de site allergie bij honden een berichtje doen, zij heeft ook wel haartesten gedaan en misschien kan zij je helpen.

Je kan eens kijken of Frodo tegen lam en rijst kan (bv met behulp van de Rodi burgers uit de supermarkt), als je dat weet dan kan hij ook tegen de smolke brokken. Deze hebben een mooi vleespercentage en zijn 100% natuurlijk (en kosten volgens mij nog niet eens de helft, zeker niet als je bij broekhuizens bestelt)

Maar het mooiste zou zijn als TOTW goed gaat, dan hoef je ook niet verder te proberen :-)

Succes en iig en laat het nog even weten!

honden page profiel RenéeRenée 3 doggies

honden foto van Renée

Wij zijn van specific over gegaan op carocroc lam en rijst, ze doen het er zelfs beter op als bij de specific wat ze zeggen dat zo goed aan specific is is dat bijna alles eruit word gehaald en kleine poep overblijft, dat was zo, maar het is nu niet eens veel meer en ze krijgen wel meer van deze brok

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

@ Linda: We hebben Frodo in het verleden ook Eukenuba gegeven, volgens mij de Lamb&Rice variant (weet ik niet meer 100% zeker) en dat heeft hij een hele tijd goed gedaan (volgens mij bijna een jaar) en toen plots niet meer goed. Kan goed zijn dat dat van iets anders was maar weet nog dat de allergische reactie gigantisch was en vanaf toen zijn we standaard op Specific gegaan.
Ik hoop echt dat deze brok voor hem werkt.. Misschien als dat niet werkt kan ik het nog eens proberen bij mn ouders om zo`n test te laten doen.
Ik laat weten zodra ik met de nieuwe brok ga beginnen.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

allergieën kunnen met de loop der tijd ook veranderen (iets om in het achterhoofd te houden)

Mijn hond deed het geweldig op lam en ineens kreeg hij weer jeuk; bleek dat hij daarvoor een allergie had opgebouwd.

Eukanuba Lam & Rijst is niks anders als de standaard Eukanuba waar ook Lam en Rijst aan toe is gevoegd, niets hypoallergeens aan dus ;-)en zegt dus ook vrij weinig. De kans is statistisch gezien groter dat hij op de kip of mais is gaan reageren dan op de (kleinere) hoeveelheid lam in dat product. (puur ter info)

Nogmaals veel succes! De voedingswaarde van deze brok is in ieder geval beter dan de brok die je nu hebt dus ik duim met je mee dat het goed gaat :-)

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Ben toch weer erg tevreden over zooplus! Gisteren middag besteld en nu net om 13.10 al het hele pakket binnen! Ideaal.

Meteen maar even bezig geweest met bakjes maken (wij zetten altijd een aantal boterbakjes met voer erin klaar). Ik was bang dat ik te weinig brokken van Specific nog had staan om Frodo geleidelijk over te zetten maar dat viel gelukkig mee. Ik heb het stapsgewijs afgebouwd en heb nu in 8 dagen Frodo over van Specific naar TOTW. Steeds 1 handje meer uit het bakje met het Specific voer en een handje TOTW erbij.
Scheelt trouwens ook nog dat Frodo van TOTW een stuk minder nodig heeft.. Tuurlijk even afwachten of dat in de praktijk ook voor hem geld en anders krijgt hij er gewoon wat bij.

Voorlopig kunnen we even vooruit met deze zak van 6.8 kilo en ik hoop zooo dat hij het er goed op doet!
Ik vind de brokjes er erg goed uitzien en de katten hebben het alvast goedgekeurd.. ;-)

honden page profiel JanJan 3 doggies

Wij hebben hele goede ervaring met vers vlees, bestellen de kip/rund/zalm en de honden doen het daar fantastich op. En de prijs valt me bijzonder mee. Zit in goede verpakking. www.hondenetengezond.nl je kan een proefpakket aanvragen moet je alleen even een mail sturen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik duim voor je gaat lukken! Ze kunnen over een allergie heen groeien toch?? Zou mooi zijn. Tast of the wild is heel goed. Ik gaf als brok (voer nu vlees) orijen en voor de katjes vlees en applaws. 
Je kan ev op de site voerwijzer.com brokken vergelijken en daar zie je ook was er in zit. Wel handig om de samen stelling te weten.  Succes!

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Even een update:
We zijn nu geleidelijk aan aan het overstappen van brok. Hij krijgt nu nog een mengsel van beide brokken en qua beloningen geef ik hem de nieuwe brok.
Afgelopen 2 dagen in de middag flink met hem getraind en dus veel brokken gegeven van het nieuwe merk en tot nu toe (even afkloppen) zien we nog geen allergische reactie! ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dat is super nieuws! ;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Gast Jan,

Je post is verwijderd. Het is niet toegestaan om reclame te maken in het forum.

RECLAME

Reclame met als doel mensen over te halen tot aanschaf van een product of dienst tegen betaling is niet toegestaan op HP. Deze topics worden op slot gezet en verwijderd.

Ook sluikreclame door middel van verwijzen naar een eigen commerciele site of het wijzen op een product is niet toegestaan. Dit geld ook voor watermerken van foto's. Een foto watermerken om kopieen tegen te gaan is prima maar daarbij mag een bedrijfsnaam, websitelink of logo niet prominent aanwezig zijn. Deze foto's zijn niet toegestaan in (foto)topics op het forum, als profielfoto of in profiel album.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Al enige tijd geef ik mijn hondje Renske Vers en brokjes van  Dog Lovers Gold Ocean Fish & Sweet Potato. grainfree. Deze brokken zijn ook hypo-allergeen en kosten Euro 53,40 voor 13 kg.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Weer even een update.

Sinds gisteren (of vandaag weet het even niet 100% zeker) zijn we volledig op de nieuwe brok overgestapt. De oude brokjes zijn op en in 8 dagen zijn we geleidelijk aan overgegaan.

Ik merk wel dat Frodo af en toe wat krabt maar ik houd zijn buik nauwlettend in de gaten. Ik zie wel 1 tepeltje waar hij dan krabt dat die wat dikker is en als ik daar krabbel gaan zijn pootjes bewegen.. Even goed in de gaten houden dus. Verder heb ik het idee dat het prima gaat.

Hij mag van deze brok wat minder dan hij van de oude brok kreeg en ik had dan ook al wat bakjes gevuld tot een bepaald aantal gram (ongeveer 140 gram). We merkten de afgelopen dagen toch wel dat hij wat honger had door bepaald gedrag. Ik was hem al wat meer aan het voeren de laatste weken (van de oude brok dus) omdat ik hem te mager vond. Beetje vreemd vond ik dit dus wel maar goed.
Woensdag heb ik hem even gewogen en ik wil Frodo altijd op de 16 kilo hebben (iets mag dat wel afwijken) maar hij zat nu nog op de 15.6 dus er mag nog wel wat bij. Ik heb de bakjes dus wat voller gedaan en ook krijgt hij voor hij smiddags de bench in gaat een flinke hand extra.

Hij krijgt nu alleen nog de nieuwe brok, ook als beloning. Hoelang zouden jullie dit volhouden om er zeker van te zijn dat hij er geen allergische reactie op geeft?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Volgens mij duurt dat wel een laar weken hoor. Wat een handig middeltje is tegen jeuk, doen we ook bij paarden die zich helemaal open bijten, is verdunde azijn. Je kan je hond in bad met een emmertje en washandje afspoelen. Het werkt ook tegen schimmels, die houden. Niet  van azijn.  Op t web kan je hier ook over lezen

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

We zitten nu een paar dagen volledig op de nieuwe brok en ik vrees dat het toch niks gaat worden.. :'(

Hij laat af en toe flinke stinkscheten en zijn poep is echt verschrikkelijk, zo stinkt het. Ook zie ik zijn buik langzamerhand wat meer roze/rood worden en dat dan ook met het beetje jeuk wat hij al had...

Ik laat het even aan mn ouders wat ze ermee willen doen, vind het wel erg jammer.

honden page profiel JanJan 3 doggies

Wendie, nogmaals mijn aanbieding staat nog steeds. Stuur een mail met je gegevens en ik reageer. Geef ook aan ras en wat er precies aan de hand is dan overleg ik met de voedkundige. 
Mail naar [email protected]

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kauwstaven buffel/rund
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^