Loslopende hond vs. Aangelijnde hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zie iedereen het nu hebben over losloopgebieden.
Maar deze stelling geldt ook voor het lopen in je eigen wijk bijv.
Of bossen met aanlijnplicht, of weet ik veel.

Gewoon in het algemeen vind ik dat een loslopende hond nooit de mogelijkheid zou moeten krijgen om op een aangelijnde hond af te gaan... (Tenzij de hond natuurlijk bekend is en je weet dat het kan)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel PP 3 doggies

" Ik zie iedereen het nu hebben over losloopgebieden.
Maar deze stelling geldt ook voor het lopen in je eigen wijk bijv.
Of bossen met aanlijnplicht, of weet ik veel.

Gewoon in het algemeen vind ik dat een loslopende hond nooit de mogelijkheid zou moeten krijgen om op een aangelijnde hond af te gaan... (Tenzij de hond natuurlijk bekend is en je weet dat het kan) "


Ik vind het nergens "netjes", maar ik vind dat als je met een aangelijnde hond door een losloopgebied loopt, je ook niet mag klagen als het eens gebeurd, dat kun je namelijk verwachten.. Gebeurd het in een gebied waar de aanlijnplicht geldt, dan mag je wel klagen. En flink ook ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En dat laatste gebeurd hier dus heel vaak. Kies ik bewust dat soort plaatsen uit, worden we nóg lastig gevallen ;-)

honden page profiel PP 3 doggies

" En dat laatste gebeurd hier dus heel vaak. Kies ik bewust dat soort plaatsen uit, worden we nóg lastig gevallen ;-) "


Same here :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Hier eigenlijk geen losloopgebieden. Dus tja... Ook hier gebeurt het vaak. Helaas.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Eens! Het gebeurt mij al te vaak dat er een los lopende hond naar ons toe komt. Kiba is in veel gevallen erg onzeker en doet dan heel lelijk vandaar dat hij vast zit en we geen losloop gebieden in gaan. Toch gebeurt het en als ik roep dat de hond niet naar ons toe mag komen krijg ik altijd te horen dat de hond niets doet... nee maar de mijne wel dus opzouten! Hij loopt niet voor niets vast in een gebied waar dat verplicht is...

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als we in een gebied lopen waar een aanlijnplicht geld, dan loopt Evy alleen los op overzichtelijke stukken en dan roep ik haar ook direct zodra ik een hond zie en lijn haar aan. Is die hond ook los dan mag ze weer los, anders vraag ik het de eigenaar. Ik vind dat je in een aanlijnplicht gebied er wel rekening mee moet houden, want het heet niet voor niets zo.

Overigens kan ik mij net zo goed mateloos irriteren aan die ongeleide projectielen aan flexi lijnen die naar mijn hond toe stuiteren, vaak onder een hoop gegrom, gekef en geblaf. Dat vind ik persoonlijk irritanter dan een loslopende hond die even komt buren en dan weer verder gaat met waar hij mee bezig is.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik héb dus zo'n (soms) ongeleid projectiel aan een Flexi ;-)
Maar als er mensen passeren (met of zonder hond) dan zet ik de Flexi op slot en is het gewoon vergelijkbaar met een normale lijn.

Ik laat haar dan ook niet bij andere honden komen (tenzij we de hond kennen, maar ook dan hou ik de lijn op een veilige lengte, zodat ze zich niet 3 keer om mijn benen draait).

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Oneens. Loslopende honden mogen best naar mij en Dobby toe komen.

Onbehoorlijk gedrag en dán los benaderen, dat is het echte probleem. Of dat gedrag nou agressie is, najagen, intimideren, opspringen... bedenk het maar. Het foute gedrag is het probleem, niet het benaderen zelf.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

eens 

als je een aangelijnde hond tegen komt is het wel zo netjes om je hond aan te lijnen

honden page profiel WerkhondWerkhond 3 doggies

honden foto van Werkhond

Eens, mijn hond loopt los, maar komt niet overeen met vreemde reuen dus lijn ik hem aan als er andere honden zijn, dan moet er geen andere hond naar de mijne komen gelopen

honden page profiel DebbyDebby 3 doggies

honden foto van Debby

Ik ben het eens met de stelling 
Als een hond aangelijnd is is dat of verplicht of er is een rede voor.
Wij wandelen alleen maar in aanlijngebied want, Ik zelf heb een agressieve reu tegen andere honden en vind het echt vervelend als mensen hun hond niet bijhouden.
Natuurlijk kom ik niet in een losloopgebied want daar kun je dat verwachten

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hangt er van af waar men loopt .. In een losloopgebied kan het wel eens voorkomen dan een loslopende hond een aangelijnde hond benadert.
Doch probeer ik zo'n situatie te vermeiden. Als ik een aangelijnde hond tegen kom roep ik Max wel even bij me. Een eengelijnde hond hangt aan een lijn en kan dus niet vluchten aan de lijn of delijn belemmert de hond toch een beetje om "natuurlijk" gedrag te vertonen.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Het ligt eraan, als ik in het bos loop op een losloop gebied moeten mensen niet zeuren als mijn honden naar hun honden gaan dan moeten ze daar niet lopen of hun hond los doen. maar als ik in een niet losloopgebied loop dan moet iedereen zijn eigen hond bij houden.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

"

Ik vind ook zeker dat ik mijn hond weg moet houden bij aangelijnde honden, maar ik ga mijn hond niet aangelijnd houden in een losloopgebied. Houd je agressieve hond of loopse teef lekker uit het losloopgebied, er zijn genoeg andere stukken waar ze wel kunnen lopen. Honden die duidelijke signalen afgeven naar Evy toe dat ze haar niet leuk vinden gaat Evy niet naartoe, ze gaat hooguit liggen en wachten totdat de hond naar haar toe komt.
Ik vind dat er grenzen zitten aan het sociaal naar anderen zijn. Als je je hele leven rekening gaat houden met anderen en op je tenen gaat lopen dan kun je nooit wat voor je eigen lol doen. Als ik Evy niet los mag laten in een losloopgebied omdat er de kans bestaat dat daar een agressieve hond loopt waar mijn hond niet naartoe mag gaan, dan heeft het gewoon geen zin om haar los te laten.

Paarden let ik wel op, maar die mogen in heel dat bos niet komen. Staat heel groot een bord met "VERBODEN VOOR PAARDEN". Ik heb ze ook nog nooit in dat bos gezien, volgens mij gaan mensen veel liever naar het strand met hun paard. "


Je hoeft je hond toch niet aangelijnd te houden om hem weg te houden bij een aangelijnde hond?
Hoeveel moeite is het om hem even bij je te roepen als er iemand met een, om wat voor reden dan ook, aangelijnde hond aan komt?
Ik roep mijn hond even bij me voor aangelijnde honden, voor honden die aan het werk of trainen zijn, voor honden die zichtbaar liever geen contact hebben en voor honden wiens baas me dat vraagt. Net als dat ik dat voor kleine kinderen, paarden en mensen die slecht ter been zijn doe. Gewoon uit beleefdheid en om "gedoe" te voorkomen.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

een hond zit niet voor niets aan de lijn zeg ik altijd maar weer

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

" Eens.. maar in de praktijk onmogelijk :-) "


Ja hier ga ik in mee :-)

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Mee eens . Mijn duitse herder is niet zo dol op vreemde honden . Als ze dan roepen hij doet niks . Daar heb ik niets aan want ik zit dan al met een op gefokte hond aan de riem . Vooral ook omdat heel het bos bij ons verplicht is de hond aan de lijn te hebben .

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ligt aan de situatie.

Heb mijn dames regelmatig los de laatste tijd en ja ze lopen wel eens op andere honden af. (honden waarvan ik weet dat deze niks doen ook al zitten ze aan de lijn)
In principe probeer ik het te voorkomen door ze aan te lijnen zodra ik in de verte een hond zie maar het gebeurd uiteraard wel eens dat de andere hond er is voor ik hem aan heb zien komen (om de hoek bijv)

Ben op het moment weer los aan het trainen met de dames want deze hebben inmiddels door dat als vrouwtje met kindje is ze lekker niet hoeven te luisteren als ze beide los zijn. ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Eens.

Hier lopen standaard 3 dezelfde honden los. Alle drie van een andere baas. Maar alle drie vallen ze Odi lastig.
Odi gaat nooit van de lijn in het dorp (vind ik te gevaarlijk, plus er is aanlijnplicht), maar het maakt hem er niet zekerder op aan de lijn.
Komt er dan ook nog een losloper bij.... Tja... Bingo.

De ene losloper maakt veel lawaai, waardoor Odi dat ook doet. De andere losloper valt mijn hond letterlijk aan. En de laatste losloper rijdt op mijn hond.
De baasjes doen er weinig tot niets mee, tot ergernis van mij.

In losloopgebieden doe ik altijd een poging om mijn hond terug te roepen en even vast te houden, maar meneer heeft vaak last van wind in de oren... ;-) Vind ik zelf ook vervelend, als mijn hond aangelijnd zou zijn in zo'n gebied, zou ik het ook vervelend vinden als er een hond naar hem toe komt... Aan de andere kant, het heet wel een LOSLOOPgebied... Dus ja...

Ik zit in dubio. Maar over het algemeen ben ik het eens.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Oneens.  In een losloopgebied zijn er loslopende honden en dan mogen er nog zoveel wetten en regels zijn en nog zoveel goede wil of zekerheid over eigen hond... Het kan altijd gebeuren.

Als ik een hond uitlaat aan de lijn omdat die geeeen contact met andere honden mag hebben, zal ik dat nooit doen in een losloopgebied.

honden page profiel --

honden foto van -

" Oneens.  In een losloopgebied zijn er loslopende honden en dan mogen er nog zoveel wetten en regels zijn en nog zoveel goede wil of zekerheid over eigen hond... Het kan altijd gebeuren.

Als ik een hond uitlaat aan de lijn omdat die geeeen contact met andere honden mag hebben, zal ik dat nooit doen in een losloopgebied. "


Het gaat ook niet alleen om losloopgebieden. Maar overal in het algemeen... Dorp, bos, park etc.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

We laten onze hond alleen maar los waar het mag. Als mijn hond aangelijnd is, heb ik liever überhaupt geen contact tussen hem en een andere hond, laat staan dat die hond los loopt. Loslopen mag alleen op een losloopplaats.

Wanneer op een losloopplaats een aangelijnde hond loopt, kan ik niet garanderen, dat mijn hond niet naar hem toe gaat, terug roepen zal ik hem wel. De reden waarom de andere hond is aangelijnd, vind ik dan wel van belang. Als dit vanwege agressie is, vind ik eigenlijk dat ze niet horen in een losloopgebied, immers die zijn schaars.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Oneens.
Het is netjes,maar in een losloopgebied is het onvermijdelijk dat het weleens gebeurt. Je hebt jonge honden die nog moeten leren, hoeken waar je niet omheen kunt kijken etc.

In niet losloopgebieden horen de honden gewoon vast dus zou het probleem ook niet voor moeten komen. Mensen gaan niet voor niets naar een aanlijngebied.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: "Mam! Ik moet plassen!"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^