Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep is nu ruim 14 maanden en sinds de jaarwisseling blaf hij behoorlijk als hij wat ziet, hoort, of ruikt.
Voor de jaarwisseling was het helemaal geen blaffer.
Het eerste jaar sliep hij overal doorheen, dus we hadden goede hoop dat hij dat dit jaar ook zou doen.
Normale tijd in zijn bench, handdoek erover, maar hij werd toch weer wakker en gaf aan dat hij er uit wilde. Dat hebben we toen gedaan.

Echter toen het 12 uur was ... begonnen hij te blaffen. Niet van de knallen (daar voelde hij zich ook niet heel prettig bij), maar de vuurpijlen! dat zagen we doordat hij helemaal tegen het raam ging staan op zijn achterpoten en naar zo'n vuurpijl die uit elkaar spatte ging blaffen.

Ik ben toen met hem in de gang gaan zitten en dat ging al een heel stuk beter. Hij hijgde nog wel wat, maar geen blaffen meer (terwijl het geluid het zelfde was). Maar daar kon bij niet loslopen, dus naar onze slaapkamer. toen het vuurwerk een heel stuk minder was, ben ik met hem naar beneden gegaan (volgend jaar zet ik hem met bedtijd in de slaapkamer in zijn bench en dan evt. de tv aan dat hij gewoon stemmen hoort).

Maar nu blaft hij dus tegen heel veel wat hij ziet, hoort, ruikt. Vogels, honden die achterlangslopen, een vlinderding met bewegende vleugels. Maar .... als er niemand beneden is (gisteravond was dat het geval), dan doet hij het niet ... 
Wat kan ik hier aan doen? Als hij gaat blaffen dan zeggen we "dank je wel, goed zo" en dan wordt hij over het algemeen vrij snel stil. Maar ik wil eigenlijk dat hij niet meer zo snel blaft.
Kijk een vogel in de tuin, daar kan ik nog op clicken, maar iemand die langsloopt en ik nog niet eens zie en hij wel ruikt, dat gaat wat lastiger.
Maar het lijkt dus alsof hij nu veel beschermender tegenover ons is geworden dan voor oud en nieuw (wel lief, maar niet leuk voor de oren).

Voor de rest is het nog steeds een geweldig leuk beest :-D.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb mijn hond (na een tip) op commando leren blaffen. Als je hond blaft geef je er een commando aan vb blaf ofzo en geeft je voertje of  ik zag dat je een cicker gebruikt, geef je een click Op een gegeven moment kan hij dit op commando, dan leer je op commando blaffen stoppen. Als hij blaft, commando: stop en als hij stopt een click. Zo kan je controle krijgen op het blaf gedrag
 Toen hij naar vuurpijlen ging blaffen, kreeg hij succes met blaffen, want na het blaffen verdwenen de vuurpijlen. Blaffen als een hond langsloopt heeft altijd succes, de hond verjaag je met geblaf (denkt hij) want die hond verdwijnt . 
Hij heeft dus succes met zijn geblaf. Hopelijk lukt het op commando er controle op te krijgen.succes

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Dank je wel! Voorheen wist ik niet hoe ik blaffen op commando aan moest leren, maar hij blaft nu toch al :P.
Ik zit vanaf vanmidag (want het meestal laat in de middag en de avond dat dit voorkomt) met de clicker en een zak met lekkers op de bank klaar om te klikken als hij blaft :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dank je wel! Voorheen wist ik niet hoe ik blaffen op commando aan moest leren, maar hij blaft nu toch al :P.
Ik zit vanaf vanmidag (want het meestal laat in de middag en de avond dat dit voorkomt) met de clicker en een zak met lekkers op de bank klaar om te klikken als hij blaft :-D "


.gaat je lukken! Als mijn hond ik een winkel een koekje krijgt, laat ik haar blaffen op commando, heeft altijd succes!

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Hoi Zita, zou dat blaffen misschien ook niet iets met de leeftijd te maken kunnen hebben? Aangezien Beer nu ook 14 maanden is en 'opeens' ook veel meer blaft op straat????
Ik ben binnen aan het oefenen met: goedzo/bedankt (de witte hond blaft binnen meer dan hij, dus dan voelt hij de noodzaak niet zo en stopt meteen na mijn 'bedankt'). Buiten zeg ik: 'sjhhhhhh' en sta meteen stil. Daarna vraag ik of hij voor mij gaat zitten en dan click ik. Nu na 2 weken oefenen heeft hij dit door. Hij blaft korter en gaat voor mij zitten. 
Ik heb wel van veel mensen begrepen dat terriers vaak sneller blaffen dan bijvoorbeeld een golden retriever. Het zit er ook een beetje in.

Volgende forumvraag: Kalmerende signalen en hondentaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^