Jasira, enkele dagen verwijderd van de dood.. (dierenleed)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Blij dat ze vooruitgang blijft boeken.
Fijn dat ze een nieuwe outfit heeft (al zou ie mij te druk zijn) Maar zal vast aangenaam zijn voor d'r want ja niks bij te zetten geeft dus ook geen extra wamte..

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik volg O-)... enorm sneu dat dit haar is aangedaan, ik hoop dat ze er weer helemaal bovenop komt.

honden page profiel PP

" Blij dat ze vooruitgang blijft boeken.
Fijn dat ze een nieuwe outfit heeft (al zou ie mij te druk zijn) Maar zal vast aangenaam zijn voor d'r want ja niks bij te zetten geeft dus ook geen extra wamte.. "


Het zou ook mijn eerste keus niet zijn, haha, maar goed, als ze er lekker warm in blijft.. Moet zeggen dat ik er toch liever niet mee over straat zou gaan O-) Cosmic had ook zo'n vreselijk paars bloemenjasje toen ik haar kreeg, had ze ook in Spanje gehad, haha.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik zou zelf gekozen hebben voor iets neutralers ;-) 
Maar ja het praktische warm houden is natuurlijk belang nr. 1

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik zie dat er in haar staart een knakje zit. Gebroken geweest ofzo?

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik volg dit topic ook, vreselijk wat haar is aangedaan !! Maar ze ziet er toch al iets beter uit en hoop dat het zo mag verder evolueren.

Ik ben zelf lid van Greyhounds in nood en als  je leest wat ze daar allemaal meemaken, de mens is en blijft het rotste soort op aarde :'( Ik vind het juist goed dat het topic hier werd gezet, hondenpage is voor alle honden en we moeten ook ons hoofd niet in het zand steken, lekker makkelijk dat wel, maar haalt ook niets uit. En nu kunnen we tenminste volgen hoe het haar verder vergaat ! Ik duim voor het lieve meisje !!

honden page profiel PP

Het zou goed kunnen dat haar staart ooit gebroken is.. Fijn dat jullie positief zijn over dit topic. Ik zal dit natuurlijk blijven updaten voor de nieuwsgierigen! :-)

Overigens misschien leuk om te weten, het liedje dat in het eerste filmpje is gebruikt, vond ik zo mooi, en nog mooier toen ik las hoe het heet. "I still have a soul".

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is zeker een mooie titel ook wel passend bij de situatie.
Dankje voor het updaten lijkt me wel mooi te kunnen volgen hoe ze haar weer goed op de rit krijgen. 
Mooiste zou nog zijn de melding dat ze een fijn baasje en een gouden mandje heeft gevonden, maar dat zal nog even duren voor nu zal puur aan haar herstel gewerkt worden.

honden page profiel IzaIza 3 doggies

honden foto van Iza

ik volg ook

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Ik vind die updates ook zéér fijn! Heb haar helemaal in mijn hart gesloten, ook al is ze zo ver weg.

honden page profiel PP

Vandaag helaas geen update van Jasira.

Wel een bijzonder verhaal over een Podenco teef die haar pups beschermde tegen een wild zwijn! Ze is hierbij ernstig gewond geraakt en moest geopereerd worden. Ze is nu herstellende. Haar pups waren destijds nog geen vijf dagen oud.. Ze zijn met de fles grootgebracht en nu eindelijk oud genoeg om naar een permanent huisje te gaan. Enneh, daar gaat dit topic natuurlijk niet over, maar.. wat een schatjes.. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Die jasjes, die Jasira o.a. draagt, worden door vrijwilligers gemaakt. Ik vind 'm ook vrij druk (geef mij maar iets donkers en neutraals), maar het is wel een heel vrolijk jasje en ze kan wel wat vrolijkheid én warmte gebruiken nu :-)

Edit: en dat pupje wat hierboven staat afgebeeld, daar vind ik natuurlijk niks aan he, pupjes, wie vindt dat nou leuk om te zien?! ;-)

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Aaaah, wat een lieverdje! :-D Als je zo blijft doorgaan Pauline word ik ook nog een Podenco-gek :-D

honden page profiel PP

" Aaaah, wat een lieverdje! :-D Als je zo blijft doorgaan Pauline word ik ook nog een Podenco-gek :-D "


Dat was een beetje de bedoeling ;-)

Bij Podenco's is hun "reputatie" een probleem, denk ik. Het zijn jachthonden, uiteraard, maar óók hele grote knuffelkonten. Daarbij zijn het deels windhonden, en veel mensen vinden zo'n "mager scharminkel" niet mooi om te zien, niet knuffelbaar. En ten slotte kennen veel mensen ze niet. Onbekend maakt onbemind.

Het is mijn missie (haha, lol, grapje hoor) om mensen te laten zien dat Podenco's juist óók heel erg mooi, lief en leuk kunnen zijn! Regelmatig zeggen Corina (van Scotty, Podengo Portugese) en ik tegen elkaar dat we het ras eigenlijk nooit aanraden, omdat het ook gewoon bijzondere honden zijn met een handleiding van 12 A4-tjes. En nu wil ik niet zeggen dat ik een geweldige expert ben die een Podenco op kan voeden en dat niemand anders dat kan, maar het is wel echt een "weet waar je aan begint" idee. Als je niet kan lachen om het feit dat je hond soms even wat beters te doen heeft dan naar jou te luisteren, is het gewoon echt geen geschikte hond. Maar ze kunnen ook zó onwijs leuk zijn. Het zijn vreselijk leuke clowntjes, die grapjes uithalen, ondeugend zijn, de warmte bij je opzoeken door lekker tegen je aan te kruipen, onwijs mooi zijn als je ze hun benen ziet strekken op een vlakte, ontiegelijk intelligent zijn maar dat alleen gebruiken wanneer zij dat nodig vinden (vaak voor iets wat de baas niet goedkeurt), de gekste bewegingen maken in 't spel met andere honden, nagenoeg nooit agressiviteit vertonen naar soortgenoten of mensen.. Ze hebben ook zoveel leuke kanten! :-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Ik blijf maar proberen om er niet aan te denken hoe leuk zij en Luan bij elkaar zouden passen...

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geweldig mooi pupje.
Als je de witte voetjes weg denkt kon het een tweede Cosmic zijn :P
Ik ben in de loop der jaren wel anders gaan kijken naar windhond achtigen.
Maar de Berner zit het diepste in mijn hart al hoop ik echt dat al die Podenco's en andere windhond achtigen en al die andere honden die op zoek zijn naar een thuis dat gouden mandje vinden bij een baasje die met hart en ziel voor ze gaat.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

prachtige hond, zo`n vriendelijke blik....
en dan doet iemand hem dit aan!

ik heb het programma ASPCA gevolgd,.... maar ben echt nog nooit zo`n dunne hond tegengekomen...
alleen via een filmpje die iemand hier plaatste... prachtig filmpje!!! allemaal honden van hp

en bij de meeste zie ik hun blik ook echt veranderen... veel gelukkiger
(olly staat er ook tussen O-) )
aanrader!


p.s

op de laatste foto`s op het einde dus.... staat een foto van een hond die even dun is als deze podenco... en daarna volgt een foto van hoe hij is opgeknapt...

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

En bijna ruim een derde van de honden hoor en zie ik zowat dagelijks van dat filmpje! Cloudy en Camila zijn van Nantastic bv, Cindy en Mellow is ook een bekend fenomeen hier op HP, maar ook in mijn eigen vriendengroep.

En ja, sinds het filmpje van Jasira op FB blijft ze aan me knagen.... Maar sinds de fiasco van een herplaatser als vriendinnetje voor Rover à la Mackenzie durf ik het niet meer aan. Ik zit wel met werktijden, wat als ze de tent afbreekt als we niet thuis zijn? Maarja, in zo'n opvang zitten ze ook alleen?

Dilemma!!! Zij spreekt me zo erg aan, dat heb ik nooit eerder gehad met een hond, niet op die manier. Roof zocht ons uit met zijn 5 weken oude pretbek tijdens de eerste kennismaking.
Nu is het met de foto al liefde op het eerste gezicht... :'(

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Das dubbel dan, misschien wanneer het kan gaan kijken en als je bang bent voor slopen een ruimte zo in te richten dat dat als eigen plek ervaren kan worden en niks te slopen is.  

Wij hebben een kamer waar we vinyl op de wanden hebben dat was altijd onze ratten kamer, makkelijk schoonmaken maar lijkt me ook lastiger slopen. Hier word het binnenkort omgezet naar kattenkamer. En als Sadi alleen blijft zal ze in de gang en de slaapkamer mogen gezien ze heel graag op de slaapkamer ligt. 

Het filmpje ga ik zo nog even bekijken wel leuk bekende honden tegen te komen ik vind het alleen als ze er slecht aan toe zijn altijd zo emotioneel. Je wenst voor elk dier vanaf het begin de juiste plek, een goed baasje, eerlijke omstandigheden.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" En bijna ruim een derde van de honden hoor en zie ik zowat dagelijks van dat filmpje! Cloudy en Camila zijn van Nantastic bv, Cindy en Mellow is ook een bekend fenomeen hier op HP, maar ook in mijn eigen vriendengroep.

En ja, sinds het filmpje van Jasira op FB blijft ze aan me knagen.... Maar sinds de fiasco van een herplaatser als vriendinnetje voor Rover à la Mackenzie durf ik het niet meer aan. Ik zit wel met werktijden, wat als ze de tent afbreekt als we niet thuis zijn? Maarja, in zo'n opvang zitten ze ook alleen?

Dilemma!!! Zij spreekt me zo erg aan, dat heb ik nooit eerder gehad met een hond, niet op die manier. Roof zocht ons uit met zijn 5 weken oude pretbek tijdens de eerste kennismaking.
Nu is het met de foto al liefde op het eerste gezicht...  :'( "


O je José..., ze zit bij jou ook al onder je huid..., daar doe je niets meer tegen :-D

We kunnen met z'n allen alleen maar heel hard hopen dat de dame niet te veel schade heeft geleden van haar ondervoeding en wie weet wat nog meer..., maar zo te zien is ze een bikkel en knokt voor haar eigen toekomst.., die hopelijk in een hele warme mand mag gaan zijn.

Misschien moet je je opgeven als opang adres voor Jasira José...., op die manier blijven er wel vaker hondjes bij opvangbaasjes hangen O-)

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

@Renate:

Het was niet zozeer het slopen, totaal niet.
Maar Mackenzie begon na een paar uur te gillen en te krijsen, niet eens blaffen en janken maar puur paniek.
Ze was net 1 jaar en een 74kg wegende Duitse Dog, een hysterisch krijsende dog gaat door merg en been, alsmede 3 huizenblokken.

In dat half jaar dat we haar hadden heeft Rover daar een onwijze douw aan overgehouden.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

"

O je José..., ze zit bij jou ook al onder je huid..., daar doe je niets meer tegen :-D

We kunnen met z'n allen alleen maar heel hard hopen dat de dame niet te veel schade heeft geleden van haar ondervoeding en wie weet wat nog meer..., maar zo te zien is ze een bikkel en knokt voor haar eigen toekomst.., die hopelijk in een hele warme mand mag gaan zijn.

Misschien moet je je opgeven als opang adres voor Jasira José...., op die manier blijven er wel vaker hondjes bij opvangbaasjes hangen O-) "


Op zich qua tijden alleen zou het wel kunnen, we werken praktisch langs elkaar heen. Maar ik zit met de periodes waar mijn man op oefening moet voor weken, soms maanden.

Bijkomend is dat mijn man niks met windhonden heeft, een 2e hond erbij is een no-go. Onder het mom, been there done that en we doen Rover er geen plezier mee.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Een heel erg mooi filmpje !!
Fijn dat ze reeds beter is, er is nog wel een lange weg af te leggen en hopelijk komt ze net zo goed als Patrick op dit filmpje !!!
Ik blijf ook volgen hoor!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ja maar als opvanger is het natuurlijk niet jullie hond..., dan ben je alleen maar een tijdelijk warm mandje tot echte baasjes komen adopteren...., tenzij je man voor die tijd helemaal om gaat O-)

Hier hetzelfde gebeurd..., man wilde nooit een hond..., Misty is van mij en onze zoon..., 'jullie willen een hond, ik vind het best, maar ik ga niet 3 keer per dag een rondje lopen' zei mijn man 4 jaar geleden.

Tot hij vorig jaar als vrijwilliger mee vloog om honden voor dezelfde stichting te halen...., toen hadden we een week later opeens een Galgo..., wel het laatste wat ik van hem verwacht had..., maar als ze één keer in die ogen kijken is het over..., dan zijn ze verkocht :-D

honden page profiel PP

Hihi, Jasira steelt een hoop harten hier! O-) Voor zover ik weet zit Jasira nog in Spanje, en ik vermoed dat het nog wel even gaat duren voor ze sterk genoeg is om deze kant op te komen.. Als ze überhaupt deze kant op komt, natuurlijk. Maarre, informeren kan natuurlijk nooit kwaad..! ;-)

En Ina, da's een hele goede techniek! Zo ga ik het ook doen met Wispa. Mezelf en mijn omgeving maak ik wijs dat ze "alleen een opvanger" is, maar stiekem hoop ik dat het ons drietjes zo goed bevalt dat ze blijft ;-) De stap is op die manier toch minder groot, minder eng. Kikt het niet precies, nou, dan wordt ze gewoon geadopteerd door iemand anders, want dat was sowieso a het idee!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" @Renate:

Het was niet zozeer het slopen, totaal niet.
Maar Mackenzie begon na een paar uur te gillen en te krijsen, niet eens blaffen en janken maar puur paniek.
Ze was net 1 jaar en een 74kg wegende Duitse Dog, een hysterisch krijsende dog gaat door merg en been, alsmede 3 huizenblokken.

In dat half jaar dat we haar hadden heeft Rover daar een onwijze douw aan overgehouden. "


.Ja dan heb je inderdaad liever dat er een keer wat sneuvelt. Je gaat door merg en been als je je hond zo hoort en ja als het pure paniek is geweest kan ik me voorstellen  dat rover daar een douw aan overgehouden heeft. Zo jammer he dat je dat soort dingen niet in voren kunt weten of ze dat redden.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Hihi, Jasira steelt een hoop harten hier! O-) Voor zover ik weet zit Jasira nog in Spanje, en ik vermoed dat het nog wel even gaat duren voor ze sterk genoeg is om deze kant op te komen.. Als ze überhaupt deze kant op komt, natuurlijk. Maarre, informeren kan natuurlijk nooit kwaad..! ;-)

En Ina, da's een hele goede techniek! Zo ga ik het ook doen met Wispa. Mezelf en mijn omgeving maak ik wijs dat ze "alleen een opvanger" is, maar stiekem hoop ik dat het ons drietjes zo goed bevalt dat ze blijft ;-) De stap is op die manier toch minder groot, minder eng. Kikt het niet precies, nou, dan wordt ze gewoon geadopteerd door iemand anders, want dat was sowieso a het idee! "


Dat wat Wispa heb ik gemist denk ik, heb je een topic link voor me?

honden page profiel PP

" Dat wat Wispa heb ik gemist denk ik, heb je een topic link voor me? "


Jazeker. Klik!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel ;-)

honden page profiel PP

Weer een update van Jasira! Ze is inmiddels 14 dagen aanwezig bij haar redders in nood!


Nieuwe mand uittesten :-)

Jasira is inmiddels 2 kilo aangekomen. Ze weegt nu 16.4 kilo. Ze moet nog 4 kilo aankomen en dan kan ze onder narcose, zodat de tumor op haar poot verwijderd kan worden, en ze kunnen kijken wat de schade binnenin is. De tumor op haar poot zit vlak bij een belangrijke ader, dus dat wordt nog lastig.. Ze is negatief getest op het coronavirus, maar heeft nog wel last van giardia, dus daar wordt ze nog steeds tegen behandeld. De dierenarts die Jasira heeft bekeken heeft gezegd dat als ze één of twee dagen later gevonden was, ze niet meer had geleefd.

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: consequent opvoeden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^