hond van 7 begint.sinds een week snacks en overdag te blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel royroy

Onze dwerg teckel van 7 blaft sinds kort snacht en overdag als ze alleen is. Wat kunnen we er aan doen. Want de buurt begint er al over. Verder is er niks veranderd alleen hebben we sinds oktober nog een teckeltje bij. Ze hebben allebij een eigen bench.

Graag hoor ik iets


Roy

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Is er iets gebeurd? Blaffen wanneer jullie weg zijn is een teken dat ze niet alleen durft/kan zijn. Het kan dus zijn dat er een keer iets is gebeurd toen jullie weg waren? Merken jullie in haar gedrag iets als jullie wel thuis zijn?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Kunnen ze niet los ? Of kun je de bench niet gewoon open laten staan ? Een hond die in een bench zit en angstig is, wil vluchten, dat kan dan niet. Misschien heeft hij vuurwerk gehoord ? Dat zou heel gemakkelijk kunnen in deze tijd ! Wat voor ons al een behoorlijke knal is, is voor een hond, of de hemel instort.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Is er iets in de buurt wat veranderd?
Nieuwe buren?
Mensen van de gemeente die aan het klussen zijn?

Heb je last van muizen?
Honden willen hier ook vaak op reageren.
Mischien is er aparatuur geplaatst dat een LFG (Laag Frequent Geluid) geeft waar je hond op reageerd.

honden page profiel royroy

Al bedankt voor de snelle reacties ook als ze los in de kamer loopt blaft en piept ze de andere de jongere zit wel in de bench hier kan ze niet bij want zit in een aparte kamer. Maar bij deze deur gaat ze dan niet staan. Maar bij de deur naar boven.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik bedoel dus allebei los ! Als de jongere hond te druk wordt, kun je hem toch in de bench doen ? De oudere hond wil dan zijn rust hebben, krijgt hij het niet, moet jij ervoor zorgen, dat hij wel zijn rust krijgt. Romeo en Luca waren gewoon los in huis en toen Romeo pup was, belaagde hij Luca, dan ging Romeo de bench in, Luca kreeg als oudste privileges, mocht met mij mee met de auto, of naar boven en dat ging prima. Dat de ene hond piept, komt omdat hij los is en de andere in de bench zit.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Persoonlijk zou ik ze bij elkaar in de kamer doen. Misschien piept ze wel omdat ze bij de andere wilt zijn. Ze zijn samen en dan ineens gaan ze uit elkaar alleen in de bench. Je kan ook proberen een gevulde kong neer te leggen, hebben ze wat afleiding.

Volgende forumvraag: Honden-logboek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^