Kynologisch instructeur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vivian, baasje van NoorVivian, baasje van Noor

honden foto van Vivian, baasje van Noor

Hallo,

Ik wil na mijn opleiding. de module Kynologisch Instructeur gaan volgen. Ik heb gekeken naar Tinley, Dogvision en cursuscentrum Barneveld, maar ik heb een vraag. Ik wil geen opleiding volgen die erg op dominantie gericht is. Weet iemand of dat erg in deze opleiding speelt en welk opleidingscentrum het beste bekend staat voor deze opleiding?

 Vivian

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoi Vivian,

Ik volg zelf mijn opleiding bij Dogvision. Ik heb nu module 1 en 3 gedaan en ik start in januari/februari met module 1a. Zelf vind ik het een hele theoretische opleiding. Er wordt wel gesproken over wat nu dominantie is, enz. maar de conclusie is eigenlijk dat dominantie niet bestaat, alleen dominant gedrag op dat moment. Dat is ook logisch, want er moet tenslotte toch een herarchie worden bepaald.
Qua niveau vind ik het heel erg meevallen. Ik heb hiervoor 1,5 jaar een voltijd HBO opleiding gevolgd en dat vond ik veel pittiger dan deze. Toch hoor ik veel klasgenoten er over dat het een moeilijke opleiding is.
Ik heb voor Dogvision gekozen omdat het goed aangeschreven staat, erkend wordt door Alpha en KNGF-geleidehonden een voorkeur heeft voor mensen die zijn opgeleid via Dogvision. Mijn instructeur bij mij op de hondenschool heeft ook een voorkeur voor mensen die zijn opgeleid via Dogvision. De keuze was wat dat betreft eigenlijk vrij makkelijk.

Hopelijk heb je hier wat aan! :-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Dat van mij is al behoorlijke tijd geleden O-)
Maar toen was het O&O en cynophilia.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi,,

Ik ben bezig bij Quiebus in samenwerking met Cursuscentrum Barneveld. Heb inmiddels Module A Ethologie hond, module B Kynologisch Instructeur behaald. En bijna klaar met de gevorderde deel van Kynologisch Instructeur en inmiddels bezig tot gedragstherapeut.

Ik ben blij dat ik voor Quiebus heb gekozen. Ze zijn best goed. Ze hebben het wel over dominantie, maar meer dat de dominanten hond niet bestaat enz. Ik heb meer voor Quiebus gekozen omdat zij betere opvolging hebben van module vond ik.

Maar Martin Gaus vind ik ook erg goed! Veel boeken van hun gelezen.

Jos (Gast)

Hallo,

Ik ben met Quiebus begonnen, maar ben daar gillend weggerend. Een drilsergeant in het leger is nog honderd maal vriendelijker. Quiebus lijkt in eerste instantie prachtig totdat je wat meer leert over dieren. Dan kom je er achter dat er heel weinig wetenschappelijke onderbouwing is en dat ze de plank soms echt helemaal mis slaan. Van Pavlov hebben ze misschien wel eens gehoord, maar passen het gewoon niet toe. Van Skinner hebben ze al helemaal niet gehoord. Kortom, als je de hele Quiebus opleiding hebt doorlopen weet je feitelijk nog steeds heel weinig en dan nog niet eens de goede dingen. Verder schijnt het verboden te zijn naar lezingen of workshops te gaan als die niet door Quiebus goedgekeurd zijn (lijkt wel een sekte). Is het niet raar dat je een kennis zou mogen nemen van nieuwe of andere inzichten om zo je kennis te vergroten? Onze enige verklaring daarvoor is dat cursusleider en directeur Gerda zelf niet zo goed is als ze je wil doen geloven en dat uit alle macht probeert te verhullen. Maar met een geschatte omzet van een miljoen euro per jaar praten ze echt alles recht wat krom is. Quiebus is echt zonde van je tijd en je geld. Er zijn heus veel betere opleidingen waar je wel wat aan hebt.

DogVision is echt een hele goede opleiding. Ze leren je daar alles volgens de nieuwste inzichten en laten ook heel veel zien aan de hand van filmpjes. Als je gedragstherapie wil gaan doen kost dat bij DogVision een jaar meer dan bij Quiebus, maar dan heb je wel een diploma dat door diverse instanties wordt erkend. Een Quiebus diploma wordt uitsluitend en alleen erkend door... Quiebus zelf. Ziektekostenverzekeringen voor dieren vergoeden een DogVision opgeleide GT wel, maar een door Quiebus opgeleide GT nooit. Dit feit alleen al zegt wel iets over de kwaliteit, dus zou je daar je tijd en geld nog in willen steken? DogVision is een opleiding die ik echt kan aanbevelen en nee, ik heb daar geen aandelen.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ik heb de opleiding bij Martin Gaus gedaan. Ben er nog steeds tevreden over...heb er nog elke dag plezier van!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Volgens mij begint martin gaus er ook meer achter te komen dat de dominantie theorie achterhaalt is.
Dat zal vast ook op zijn opleidingen verteld worden.
Ik weet niet zo veel over de opleidingen, maar bij martin gaus kan je toch ook opleidingen volgen in de kynologische wereld?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou veel mensen vragen naar hun ervaring met de opleidingen. Ik heb al een aantal keren gehoord dat de positieve trainingsmethoden niet bij het cursusgeven aan mensen worden toegepast. 

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Ik volg dit graag aangezien ik zelf een opleiding wil gaan volgen om GT te worden.

Jos, als je het hebt over Quiebus, bedoel je dan de opleiding in Barneveld?

En wat ik vooral heel lastig vind is dat ik heel graag de opleiding bij Dogvision zou willen doen, maar ik daar alles bij elkaar opgeteld ongeveer €10.000 aan kwijt ben, dit is voor iemand met een héél minimaal inkomen zo goed als niet te doen..

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

" Volgens mij begint martin gaus er ook meer achter te komen dat de dominantie theorie achterhaalt is.

Dat zal vast ook op zijn opleidingen verteld worden.

Ik weet niet zo veel over de opleidingen, maar bij martin gaus kan je toch ook opleidingen volgen in de kynologische wereld? "

 



Jazeker wel. Ik ben nu kynologisch instructeur, volgens mijn papieren dan. En Martin Gaus is tegenwoordig anti-dominantie-theorie.

Volgende forumvraag: vakantie met hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^