Wie heeft er hier ook een Wheaten terriër

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ben erg benieuwd of hier nog meer mensen zijn met een Wheaten. 
Welke vacht heeft je Wheaten een Ierse of een Amerikaanse.
Waarom die variant.
Hoe ben je bij het ras gekomen.
Waar laat je jou hond trimmen

Wij hebben 2 Wheatens Cullen van bijna 9 en Kean van net 3.

Ze hebben beide een Ierse vacht al zit en in de voor ouders van Cullen wel Amerikaanse vachten. Dit zie je dan ook nog iets aan zijn vacht niet meer aan zijn bouw.

Omdat ik toen nog niet wist dat er 2 verschillende vachten waren. Nu ben ik wel blij dat ik Iers heb omdat die minder tijd kosten bij de verzorging van de vacht en in een druk gezin is dat fijn.

Wij hebben hier astma klanten en honden allergie voor honden met haar verliezende vachten. Nu totaal geen last van de honden zelfs niet tijdens het kammen of als de hond getrimd word.

Trimmen doe ik zelf.

Wil wel veel weten he? Maar ben dan ook echt nieuwsgierig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

niemand?:'(

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Nee, hier geen Weaten. Maar ik vind het wel interessant om te lezen dat er zoveel verschil zit tussen de Amerikaanse vacht(ook bouw?) en de Ierse.
Ik kom er tijdens het wandelen regelmatig 2 tegen. Allebei geen fijne hondjes. Het teefje doodsbang voor alles en iedereen en de reu vreselijk vervelend.
Hoe is het karakter van een Weaten over het algemeen?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb me er wel wat in verdiept, omdat ik ook naar een hond zocht waar ik tegen kan :-). Heb inmiddels ook persoonlijk mogen kennis maken met de Wheaten. Echter is dit karakter niet zo geschikt voor mij lijkt het.Vind ze er erg leuk uitzien, maar voor nu is het geen optie.Ook al zijn ze de softies van de terriergroep, die indruk kreeg ik niet O-) .

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Jammer dat jullie kennis making met de wheaten niet zo geweldig is.

Ik kan alleen maar enthousiast zijn over het ras. Ik heb 3 kinds in de leeftijd van 14, 11 en 9. Alle drie de kids kunnen, als het moet, met beide honden te gelijk lopen. Nog nooit hebben ze ook maar gegromd naar 1 van de kids of geprobeerd de baas over hun te zijn.
De wheaten is een hond tussen 45/50 cm hoog en rond de 20 kilo. Hij is dus fysiek niet groot maar je hebt wel alle voordelen van een grote hond. Hij is geschikt voor alle sporten er zijn zelfs wheatens die ipo doen. Hij heeft een vrolijk en open karakter en is zeer leergierig en wil graag werken.
Voor de opvoeding van de wheaten hoef je echt geen speciale dingen te doen of laten. Hij vraagt een consequente opvoeding zonder dat je daarbij druk op de hond uitoefend. Maar ik denk dat dit voor ieder ras geld.
Voordeel van de vacht is dat hij niet verhaard. Wel moet hij 1 x per week goed door gekamd worden en gemiddeld 3 a 4 x per jaar getrimd worden maar dit kan je goed zelf leren. De ras vereniging organiseert hiervoor speciale verzorgingsdagen. 
De wheaten is een hond die graag in een gezin leeft en dingen samen doet met hen. Neem je wheaten mee en hij is gelukkig. Wij nemen onze wheatens dan ook altijd mee naar de camping. Ze vinden het helemaal geweldig en alle aandacht die ze daar krijgen vinden ze heerlijk. Door hun vacht hebben ze een hoge aaibaarheids factor en omdat weinig mensen het ras kennen word je veel aangesproken en de honden dus aan gehaald. Ook op de camping zijn ze de rust zelve en word er net als thuis weinig tot niet geblaft. 
Wel vraagt de wheaten zijn wandeltijd van minimaal 1 uur aan een gesloten. Mijn jongste hond is hoog in energie en heeft  1,5 uur nodig. Dan zijn het thuis rustige honden die hun mand opzoeken en lekker slapen.
Ook in de bos bij andere honden zijn het honden die met groot en klein spelen en altijd zullen proberen het gevecht te vermijden. Maar worden ze aangevallen staan ze hun mannetje. Mijn beide heren zijn gecastreerd en als er een hond iets te veel sexuele belangstelling voor ze heeft word hier weldegelijk de grens voor aan gegeven. Het zijn geen mietjes maar macho's willen ze ook niet zijn. 

Het verschil tussen de Ierse en Amerikaanse ( ami) variant.

De vacht. 
De Ami heeft een veel vollere vacht dan de Ierse maar vraagt hierdoor wel veel meer onderhoud.

Karakter.

Het karakter van de Ami is over het algemeen iets zachter als de Ierse. Vooral als je de volle Ierse werklijn neemt.

Bouw.

De bouw van de Ier is vierkanter en meer zoals de oer wheaten dan de Ami. Deze heeft vaak wat langere achter poten waardoor het gangwerk van de Ier mooier is.

Vaak word deze keuze alleen gemaakt op smaak welke vinden we mooier en niet op de verschillen mede omdat deze heel klein zijn.

Zal nog eens proberen een foto hier te plaatsen. Is me tot nu toe nog nooit gelukt ;-)

Anoniem (Gast)

Hoi Kean en Cullen,   Ik heb zelf geen wheaten, maar ben wel erg in het ras geïnteresseerd geraakt. Heb zelf een schnauzer gehad, die we helaas een maand geleden hebben moeten laten inslapen. Maar zijn toch op zoek naar een ras wat uiterlijk dus wel wat van de schnauzer weg heeft, qau bouw en grote. echter het niet verharen is ook erg aantrekkelijk. de schnauzer verhaart ook nagenoeg niet, maar het plukken van de vacht is een zwaar en tijdrovend werkje. Ook het karakter van de schnauzer is iets waardoor we er geen een meer zouden willen, toch wel erg reageren op andere honden en extreem waaks gedrag, wij hebben die van ons ook eens meegenomen naar de camping, maar door het blaffen en beschermende gedrag was dit echt niet voor herhaling vatbaar, terwijl wij het juist zo ontzettend fijn vinden om onze hond overal mee te kunnen nemen.  Hierboven lees ik echter een reaktie die ook net al te positief was over de wheaten, en lees ook het verschil tussen de amerikaanse en ierse variant. Is het zo dat de amerikaanse vacht het hele wollige is? bij ons in het bos inderdaad weleens een vrouw met een hele wollige vacht, dit was overigens ook een teefje met een heel zacht lief en sociaal karakter. Wij willen nu dan ook graag een sociale vriendelijke hond die overal mee naar toe kan, en dus niet echt super waaks(blaffen) is. zou de wheaten in dat plaatje passen, of is het weer een risico qua felheid en waaksheid? En even jouw foto's bekeken, maar het zijn echt hele mooi honden hoor die Kean en Cullen.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hallo Gast

 

Als eerste sterkte met het verlies van jullie hond. Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van een gezinslid.

 

Ik denk dat de Wheaten wel een geschikte hond voor jullie zou zijn. De wheaten is baas gericht en mijn honden bleven vorig jaar, toen 8 en 2, netjes bij de caravan. Ook kan iedereen zo bij in de voortent in lopen zonder dat we bang moeten zijn dat de honden dit niet goed vinden. Dat betekend niet dat ze niet waaks zijn. Thuis word er licht gereageerd op de bel maar ik kan dat stoppen. Komt bv de glazenwasser bij ons in de tuin dan slaan ze toch echt aan. Maar ook dat kan ik stoppen.

De vacht van de Wheaten hoeft niet geplukt te worden maar geknipt 3 a 4 x per jaar. Vaak knippen fokkers hun gefokte honden maar ook word er door de vereniging verzorgingsdagen georganiseerd waar je leert je eigen hond te knippen.

Er zit tussen de ierse en amerikaanse varianten wel verschil. De ierse variant is vierkanter van bouw de vacht is minder wollig, dus ook minder intensief in onderhoud. Het karakter kan wat pittiger zijn dan de amerikaanse variant. Dit verschilt per lijn een werklijn is pittiger een gewone lijn is rustiger.

Zou je voor een pup of een volwassen hond gaan? Ik weet niet waar je woont maar wij lopen iedere dag met 4 soms 5 wheatens dus je zou dan eens mee kunnen lopen. De vrouw die de puppybemiddeling en de herplaatsingen doet loopt dan altijd mee. Ook  zijn er iedere  2e maand Wheatenwandelingen daar zijn dan zo'n 25 wheatens die mee lopen. We lopen in maart weer een instuctie wandeling met zo'n 15 wheatens. 

Wil je nog meer weten zou ik Marjan bellen van de wheaten vereniging zei doet de pup en herplaatsbemiddeling en kan je nog veel meer vertellen over de wheaten iers of amerikaans.

 

Suc6 met jullie zoektocht.

Anoniem (Gast)

Dank je wel voor jouw snelle reactie, ik heb nog een ander onderwerp aangemaakt hier op t forum, een makkelijke hond, maar daarin hoorde ik weer een negatieve reactie, dat de wheatens toch wel erg felle standjes zijn, moeilijk hoor, ben toch wel geboeid door t ras, waar in nederland zijn die wandelingen als ik zo vragen mag? Een goed idee omzelf eens de indruk te krijgen met meerdere wheatens bij elkaar, hoe ze in t echie zijn zeg maar. Het is overigens niet dat we perse een pup willen hoor, helemaal niet zelfs, maar ja, t is niet het ras die je op elke hoek van de straat tegen komt, en bij  een herplaatser moet ook het karakter bij ons kloppen natuurlijk,  zal niet op korte termijn zijn hoor, dat we er een hond bijwillen, dus we hebben geen haast.

Anoniem (Gast)

hoi ik heb ook een ras echte soft coated   wheaten terrier

ze zijn zo lief en vooral eigenwijs

ik laat kilian nu trimmen bij de fokker in neerijnen

zou op den duur wel dichterbij huis willen ik woon in tilburg

maar is toch moeilijk te vinden

 

 

kilian (Gast)

" hoi ik heb ook een ras echte soft coated   wheaten terrier
ze zijn zo lief en vooral eigenwijs
ik laat kilian nu trimmen bij de fokker in neerijnen
zou op den duur wel dichterbij huis willen ik woon in tilburg
maar is toch moeilijk te vinden
 
  "

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Hoi, zeker ken ik de Wheaten.

Mijn vriendin heeft er 3 en mijn trimster heeft er 5 ( zij is fokster geweest)

Mijn vriendin heeft 3 Ierse vachten en mijn trimster heeft 5 Amerikaanse.

 

Zelf ben ik beheerder op een Wheaten forum.

Toen Zebee bij ons kwam wonen heb ik op het Wheaten forum een foto van haar gezet en iedereen (zelfs de foksters op het forum) vroegen van welke fokker Zebee komt.

 

Dit is Zebee nu ze volwassen is.

Haar karakter is precies een Wheaten.....heel prettig gestoord  , altijd bezig en aanhankelijk maar ook heel zelfstandig.

Zebee staat dus bij ons op het forum bekend als een Copy Wheaten

Oh ja, wel belangrijk.....Zebee is een Spaanse Zwefhond 

 

Zij leeft nu samen met Zabaa (ook een Spaanse zwerfhond) bij ons

 

 

 

Hieronder een foto waar het teefje van mijn vriendin (echte Wheaten dus) Zebee leert zwemmen

 

 

honden page profiel anoniemanoniem

Zoals ik maar denk, vele honden kunnen je hart raken, maar zo je ziel als een hoogbenige terrier dat kunnen er maar weinig. Maar dat is mijn ervaring.

Ik vind wheatens geweldige prachtbeesten. Klein, netjes en degelijk genoeg om mee te tutten, mee te nemen in de stad of op vakantie. Maar groot robuust en stoer genoeg om mee te ravotten en te waken. 

Vacht val ik trouwens op de echte, ierse. De krullerige, slankere versie. De amerikaan is wat vierkanter en golvend haar. Meer als een beertje, een kleine bouvier. De ier is wat mij betreft iets natuurlijker. 

Ik vind ze geweldig, maar je moet er wel mee om kunnen gaan, het blijven terriers. Zo zie ik ook vaak foxjes die superirritant zijn, terwijl ze met de juiste baas hartstikke leuk kunnen zijn. HEt is echt geen hondje wat je met vragende commando's moet behandelen. Én wat veel ook onderschatten is de hoeveelheid explosieve energie terriers hebben. Kunnen ze die niet kwijt, dan krijg je problemen. 

 Het zijn honden die je neemt om avonturen mee te beleven, vind ik. Samen cursussen doen, op stap, vanalles. Heerlijk.

Marc (Gast)

bij de wheaten spreken we van dunne en dikke vachten. Niet van ierse en amerikaanse vachten want alle wheatens zijn irish softcoated wheaten terriers. De vachten moeten in slagen vallen. Krulvachten zijn niet rastypisch.

honden page profiel anoniemanoniem

Zoals ik het in buitenland geleerd had wel. Misschien is dat in NL anders?

Amerikaans wordt zo genoemd omdat die de voorkeur hadden voor de meer teddybeer achtige hondjes, deze hebben vaak ook een andere bouw. Iets vierkanter. Zo kreeg je een onderscheid al is het niet zo groot dat je van twee rassen kan spreken. 

Ierse was zoals de hond was, en die was bruikbaarder voor waar hij voor was gefokt. Ik meen me te herinneren dat daar de hondjes die de nu bekend als amerikaanse bouw hadden werden verdronken omdat die niet nuttig waren, al is dot jaren geleden voor mij dus kan ook andersom geweest zijn. (Niet dat dit kort geleden nog plaatsvindt hoor, hoop ik dan. Maar in de tijd dat het ras ontstond)

irish softcoated is omdat het ras van oorsprong Iers is, zo heten inderdaad alle wheatens gewoon.

 

maar misschien dat ze dat tegenwoordig anders noemen. 

Marc (Gast)

bouw is voor een diike en een dunne vacht hetzelfde. Misschien dat de dikkere vachten anders geknipt werden. Bij wheatens kunnen de vachten in de jeugd dik of dun zijn. Na een aantal jaren worden de dunne vachten dikker en de dikke vachten dunner waarna hetzelfde type ontstaat. Amerikaans heeft er niets mee te maken. Dat hebben mensen zelf verzonnen. Alle wheatens zijn iers. Ik heb ze al 30 jaar in huis. Dun en dik.

Murphy (Gast)

Ahum, inderdaad ooit waren alle Wheatens Iers. Echter in de jaren zeventig ging men met name in Amerika speciaal doorfokken met de dikke teddybearvachten. Vandaar 'amerikaans'. Downside van dit verhaal? In Amerika zelf zijn een groot percentage van de 'Softcoated Wheaten Terriers' (Irish laat men dan achterwege) door het doorfokken behept met een erfelijke aandoening aan de nieren. Qua gezondheid worden ook de Nederlandse 'ami's' minder oud dan de Ieren. Verder zijn zowel de Ieren als de Ami's beiden hartstikke lief, leuk en vrolijk van karakter en hebben ze goed gevoel voor humor. Agressieve Wheatens hebben doorgaans slecht communicerende hondentaalbaasjes. Ga ermee op cursus want ze zijn gruwelijk slim en willen alles voor je doen!

Iriana (Gast)

Hallo

We hebben 2 ierse Softcoated Wheaten Terriër's . 1 reu Cornack is inmiddels 14. De jongere hond is spijtig genoeg  al overleden. Beide honden zijn totaal verschillende van karakter, dus laat je goed adviseren door de fokker of hondentherapeut en neem niet alle karakter beschrijvingen voor waar. Er zijn net als bij ieder ras schatjes en duiveltjes. Belangrijk is dat jij bereid bent om een goede baas voor jouw hond te zijn. Een opvoeding is een absolute noodzaak voor iedere hond. Dus welke hond ook, bezinken eer je begint. Onze beide wheatens zijn en waren ieder op hun manier super.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^