Wat een heerlijke kerstavond!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wat ben ik ongelofelijk trots op mij tweetal!! Ik keek namelijk een beetje op tegen kerstavond. Elk jaar vieren we kerst samen met mijn mama, 2 broers en oma. Maar Orga wordt nogal nerveus van bezoek en van etentjes. Al die lekkere geurtjes maken hem helemaal wild :-) Mijn oudere broer heeft het dan weer helemaal niet met honden en zeker Orga zijn drukker gedrag irriteert hem mateloos. 

Dus ik had een heel plan opgesteld om kerstavond zo relaxt mogelijk door te komen. Ik had een hele hersenwerk-doos klaargemaakt met wc-rolletjes, bekertjes, eierdoosjes, washandjes, handdoekjes, kong, balletjes,... En ik had voor beiden honden een lekkere kluif klaargelegd. Toen ons bezoek er dan was mochten ze beiden in de keuken snuffelen en spelen. Ze waren er behoorlijk lang mee bezig geweest en nadien mochten ze bij ons in de woonkamer komen zitten. Ik had ook speciaal Orga zijn halsband aan gelaten zodat ik hem bij te druk gedrag kon aanlijnen en bij me zetten. Orga neemt namelijk zelf amper rust en door hem aan te lijnen moet hij wel even tot rust komen.

Bij elk deel van de maaltijd lijnde ik Orga vast aan mijn stoel en kon hij heerlijk rusten op zijn vetbed. Als hij dan rustig was deed ik hem los en werd hij te druk riep ik hem weer even bij me. En ik kan zeggen dat het echt GEWELDIG is gegaan!! :-D

Hij heeft zich zo voorbeeldig gedragen, hij ging gewoon naast ons liggen slapen op de grond en hij liet iedereen met rust! Hij heeft wel één broodje van de rand van de tafel gestolen, maar daar kon iedereen nog wel om lachen :-)

Ik denk dat het de combinatie was van het aanlijnen en het hersenwerk dat hem zo rustig maakte. Ik ben dus echt ongelofelijk blij! En ik hoop dat jullie ook zo'n fijne kerstavond hebben gehad?

Prettige feesten!!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Fijn voor jou, en voor de hondjes... Want zo mogen ze er zeker nog bij een volgende keer ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Fijn voor jou, en voor de hondjes... Want zo mogen ze er zeker nog bij een volgende keer ;-) "


Ja heel fijn! En ze mogen er volgende keer inderdaad weer bij zijn. Nu weet ik hoe ik het het best kan aanpakken :-)

Volgende forumvraag: Happy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^